SDP

tramvajtrojka

#72676 Re: SDP

Post by tramvajtrojka »

Skijaš wrote: 30/12/2024 00:04
tramvajtrojka wrote: 29/12/2024 23:52
Skijaš wrote: 29/12/2024 23:51

Ogromna je razlika izmedju termina srpski zlocinci I velikosrpski zlocinci, u necemu sto se tebi cini tako sitnim je u stvari vasionski jaz izmedju otvorenog sovinizma s jedne strane I napora da se izbjegne negativnu generalizaciju s druge.
opet trolas oko iste ploce e ovo vec prelazi sve granice
Neka promijene "srpski zlocinci" u "velikosrpski zlocinci" I necu vise :-D
Image

Sve dok ti ne smeta ova ploča, i ona ti je normala Necemo nista mijenjati :thumbup: :thumbup:
Haris.ba

#72677 Re: SDP

Post by Haris.ba »

https://youtu.be/wLHzEMei2xk?si=fxSYtUNPvHaO7ZxF

Mislim da je Draganu vakat za penziju.
dr_Evil

#72678 Re: SDP

Post by dr_Evil »

tramvajtrojka wrote: 30/12/2024 10:32

Sve dok ti ne smeta ova ploča, i ona ti je normala Necemo nista mijenjati :thumbup: :thumbup:
Mijenjali ili ne, ja i dalje ne vidim razliku. Zapalili su je zlocinci iz srpskog naroda, nisu je zapalili oni koji nisu zlocinci. Prema tome jasna je distinkcija od naroda do zlocinaca. Ne vidim potrebu naglasavanja da je to uradjeno u ime Velike Srbije. Pogotovo u ovo vrijeme kada se V.Srbija zamijenila za Srpski Svet.

Branding, rebranding, koga zmija ujede i gustera se boji. Ne nedostaje tekstu nista i ne optuzuje nikoga ko nije radio zlocine.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#72679 Re: SDP

Post by JoseMujica »

sve dok firme iz Laktaša uzimaju tendere po Sarajevu i dok banjalučani sjede u NO GRAS-a, potpuno je irelevantno šta piše na toj ploči

i da me ne shvatite pogrešno, ko što neki hoće, ne bi mi to sekunde smetalo da se radi o ozbiljnim firmama i stručnjacima, već o Bajinim tašna-mašna firmama za pranje para i političkim podobnjacima

Image

bivši drugovi i drugarice, nek vam je sretno
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#72680 Re: SDP

Post by Chmoljo »

JoseMujica wrote: 31/12/2024 16:11 sve dok firme iz Laktaša uzimaju tendere po Sarajevu i dok banjalučani sjede u NO GRAS-a, potpuno je irelevantno šta piše na toj ploči

i da me ne shvatite pogrešno, ko što neki hoće, ne bi mi to sekunde smetalo da se radi o ozbiljnim firmama i stručnjacima, već o Bajinim tašna-mašna firmama za pranje para i političkim podobnjacima

Image

bivši drugovi i drugarice, nek vam je sretno
što se nije prijavila nijedna firma koja nije tašna mašna?
JoseMujica

#72681 Re: SDP

Post by JoseMujica »

isto se to pitam :?
Chmoljo

#72682 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Pa fino. Nek isto tuzilac kaze sudiji kada ih bude tuzio za ovaj kriminal.

A krivicno djelo neka bude clan 235b. tacka b) alineja tri - "davanje" tendera firmi Dodikovih jarana.
JoseMujica

#72683 Re: SDP

Post by JoseMujica »

zamišljam samo situaciju...isto se ovo dešava, samo ministar nije tvoj haver Šteta, već bilo ko ko nije Trojkaš...i ova tvoja tumačenja tenderanja :sad:

ps

hint: obično se niko drugi i ne prijavi na tender kad se već unaprijed "zna" kome je namjenjen
Chmoljo

#72684 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Naravno, tvoji odgovori su uvijek mahalske price i pretpostavke da se svi ravnaju po onome po cemu se ti ravnas.

A to je da se bezuslovno podrzavaju... Favoriti. Ako kazem drugovi, reci ces da te vrijedjam. Ne daj Boze da koga spomenem.

Ono sto bih rekao je da ako je neki ozbiljan tender u pitanju je da je bezveze sto nema firme koja to moze raditi a da je iz Sarajeva. Medjutim, ovo je dio tendera i cifra nije neka aman zaman. Cijena rada je niza rsu tako da je jasno da mogu dati nizu ponudu.

Mogu povjerovati da kada neka firma treba dobiti posao u rsu da je vozdova, da ostali ustuknu.

Da se to u fbih desava, toga prosto nema, jer ne zivimo u poludiktaturi. Dokaz za to je i prica oko samita. Na kraju krajeva i to da je podnesena prijava tuzilastvu oko tendera za NG.

Nema nacina da se uskrati bilo kojoj firmi ucesce na tenderu ako firma ispunjava kvalifikacione uslove. S kim god se povezivala. To sto ti iznos su insinuacije, no sve i da jeste tacno, ako je posao tako unosan, i tako kvalitetno rastaljivanje, prijavilo bi se jos firmi. Makar da ulazu zalbe i tako da odugovlace proces i onda poslije ucjenjuju, sto se znalo desavati.
Prpa.ba

#72685 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

Sve je to uredno, samo se u danima ponosa i slave ovog foruma svasta nesto legalno i "po zakonu" fakturisalo SDA i satelitima, ali sad je postalo "sta ces". :mrgreen:
tramvajtrojka

#72686 Re: SDP

Post by tramvajtrojka »

Prpa.ba wrote: 02/01/2025 11:05 Sve je to uredno, samo se u danima ponosa i slave ovog foruma svasta nesto legalno i "po zakonu" fakturisalo SDA i satelitima, ali sad je postalo "sta ces". :mrgreen:
Ej prpa samo sto si bio jedan od predvodnika tog vala u svoj vakat :mrgreen:
JoseMujica

#72687 Re: SDP

Post by JoseMujica »

Chmoljo wrote: 02/01/2025 10:54 Naravno, tvoji odgovori su uvijek mahalske price i pretpostavke da se svi ravnaju po onome po cemu se ti ravnas.

A to je da se bezuslovno podrzavaju... Favoriti. Ako kazem drugovi, reci ces da te vrijedjam. Ne daj Boze da koga spomenem.

Ono sto bih rekao je da ako je neki ozbiljan tender u pitanju je da je bezveze sto nema firme koja to moze raditi a da je iz Sarajeva. Medjutim, ovo je dio tendera i cifra nije neka aman zaman. Cijena rada je niza rsu tako da je jasno da mogu dati nizu ponudu.

Mogu povjerovati da kada neka firma treba dobiti posao u rsu da je vozdova, da ostali ustuknu.

Da se to u fbih desava, toga prosto nema, jer ne zivimo u poludiktaturi. Dokaz za to je i prica oko samita. Na kraju krajeva i to da je podnesena prijava tuzilastvu oko tendera za NG.

Nema nacina da se uskrati bilo kojoj firmi ucesce na tenderu ako firma ispunjava kvalifikacione uslove. S kim god se povezivala. To sto ti iznos su insinuacije, no sve i da jeste tacno, ako je posao tako unosan, i tako kvalitetno rastaljivanje, prijavilo bi se jos firmi. Makar da ulazu zalbe i tako da odugovlace proces i onda poslije ucjenjuju, sto se znalo desavati.
moji odgovori možda i jesu "mahalski", kako ih nazivaš, ali ja barem sumnjam u vlast i to opravdano, dok su tvoji odgovori ko da si u tenderskoj komisiji, a ja ti postavio pitanje po Zakonu o slobodi pristupa informacijama :D

i druže, komentarišem društvene pojave i postavljam pitanja generalno.....tebe osobno ništa ne pitam niti me interesuje tvoje mišljenje, jer je unaprijed poznato :D

ne kontam fakat, zašto ovo toliko osobno doživljavaš, ako nisi dio vlasti :?

ps

i naravno opet se baviš sa mnom, a ne temom i svodiš dsikusiju na nekakvo naše prepucavanje, a ne na priču o tome kako i šta nam radi SDP, što je tema...sve o meni mi možeš napisati na pp
Prpa.ba

#72688 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

tramvajtrojka wrote: 02/01/2025 11:14
Prpa.ba wrote: 02/01/2025 11:05 Sve je to uredno, samo se u danima ponosa i slave ovog foruma svasta nesto legalno i "po zakonu" fakturisalo SDA i satelitima, ali sad je postalo "sta ces". :mrgreen:
I dalje sam, samo ste vi kritiku zamijenili za VIP ulaznice. :mrgreen:
tramvajtrojka

#72689 Re: SDP

Post by tramvajtrojka »

Prpa.ba wrote: 02/01/2025 11:29
tramvajtrojka wrote: 02/01/2025 11:14
I dalje sam, samo ste vi kritiku zamijenili za VIP ulaznice. :mrgreen:
Prpa na kraju dana se sve svodi na onu
Il' si bos il' si hadžija

Nista vise nista manje, a ova pakovanja tkzv. afera su presmjesna fkt. bandici prave aferu oko nabavke ogradnih inox cijevi za popravak skrsenih stanica :lol:
Chmoljo

#72690 Re: SDP

Post by Chmoljo »

JoseMujica wrote: 02/01/2025 11:19

moji odgovori možda i jesu "mahalski", kako ih nazivaš, ali ja barem sumnjam u vlast i to opravdano, dok su tvoji odgovori ko da si u tenderskoj komisiji, a ja ti postavio pitanje po Zakonu o slobodi pristupa informacijama :D

i druže, komentarišem društvene pojave i postavljam pitanja generalno.....tebe osobno ništa ne pitam niti me interesuje tvoje mišljenje, jer je unaprijed poznato :D

ps

i naravno opet se baviš sa mnom, a ne temom i svodiš dsikusiju na nekakvo naše prepucavanje, a ne na priču o tome kako i šta nam radi SDP, što je tema...sve o meni mi možeš napisati na pp
Ne znam kada ces prihvatiti da nista nisam napisao sto ti nisi sam vec napisao. Dakle nigdje se ja nisam bavio tobom, nego onim sto ti pises i onim sto si pisao. To sto ne mozes prihvatiti da si sam kriv za to i sto se sad ponasas ko djecarac to je druga stvar. A i on je imao aferima, no ne zelim se baviti mahalstinom i ljaganjem ako ne mogu odbraniti napisano.

Ne dozivljam LICNO, nego mi je pun kurac mahalske gdje se puno prica a nista ne kaze. Ista stvar je bila i sa SDA. Zna se kriminal, zna se sve, a kad se dodje na vlast, sve tesko dokazati. Zato sto se sve sumnja, a kad treba konkretizovati, onda trofac. Prosto sam u toj zivotnoj fazi kad mi je pun kurac suplje i kada zelim vidjeti konkretno djelovanje i konkretne dokaze za nesto. Ko god bio u pitanju.

Isto tako mogu ja tebe pitati sto se palis na svaku uzvracenu kao da se ne smije dovoditi u pitanje neka sumnja u vlast. Ne zelim milijarditi put ponavljati kako ne vjerujem ni u ciji altruizam, i da sam neko ko radije igra sa podijeljenim kartama i ne namastava nemoguce stvari. A jedna od nemogucih stvari je vlast bez ikakvih aferima. Zalosno je, ali je cinjenica da je napredak to da se od bojana bosnjaka ne pravi mucenik, sto se radi za presudjenog bivseg premijera.

Valjda uskoro dodjemo do faze kada nece biti nikakvih hapsenja, ni tendera cija se vrijednost dovodi u pitanje.

Isto sam milion puta rekao, prije nego umre, svako bi trebao po godinu dana biti privatnik i kantonalni ministar. Mnogo bi se smanjilo pametovanje i supljiranje.
Chmoljo

#72691 Re: SDP

Post by Chmoljo »

To fakturisanje SDA je dobilo svoj sudski epilog.

Fadil, Solak, Berilo, Memic. Nisu ih forumasi hapsili ni dizali optuznice.

Kada me budes vidio da branim presudjenog Stetu, bujrum, nabij mi na nos sve napisano.
JoseMujica

#72692 Re: SDP

Post by JoseMujica »

Chmoljo wrote: 02/01/2025 11:47
JoseMujica wrote: 02/01/2025 11:19

ps

Ne znam kada ces prihvatiti da nista nisam napisao sto ti nisi sam vec napisao. Dakle nigdje se ja nisam bavio tobom, nego onim sto ti pises i onim sto si pisao. To sto ne mozes prihvatiti da si sam kriv za to i sto se sad ponasas ko djecarac to je druga stvar. A i on je imao aferima, no ne zelim se baviti mahalstinom i ljaganjem ako ne mogu odbraniti napisano.

Ne dozivljam LICNO, nego mi je pun kurac mahalske gdje se puno prica a nista ne kaze. Ista stvar je bila i sa SDA. Zna se kriminal, zna se sve, a kad se dodje na vlast, sve tesko dokazati. Zato sto se sve sumnja, a kad treba konkretizovati, onda trofac. Prosto sam u toj zivotnoj fazi kad mi je pun kurac suplje i kada zelim vidjeti konkretno djelovanje i konkretne dokaze za nesto. Ko god bio u pitanju.

Isto tako mogu ja tebe pitati sto se palis na svaku uzvracenu kao da se ne smije dovoditi u pitanje neka sumnja u vlast. Ne zelim milijarditi put ponavljati kako ne vjerujem ni u ciji altruizam, i da sam neko ko radije igra sa podijeljenim kartama i ne namastava nemoguce stvari. A jedna od nemogucih stvari je vlast bez ikakvih aferima. Zalosno je, ali je cinjenica da je napredak to da se od bojana bosnjaka ne pravi mucenik, sto se radi za presudjenog bivseg premijera.

Valjda uskoro dodjemo do faze kada nece biti nikakvih hapsenja, ni tendera cija se vrijednost dovodi u pitanje.

Isto sam milion puta rekao, prije nego umre, svako bi trebao po godinu dana biti privatnik i kantonalni ministar. Mnogo bi se smanjilo pametovanje i supljiranje.
slažem se...samo nismo ni blizu te faze, a da dođemo do te faze, da nema klepanja na tenderima, vlast se mora propitivati i kritikovati...bez toga se neće ugasiti ovaj SDA-ovski modus operandi koji je i dalje tu, samo su se sranke i ljudi u talu promjenili

a znaš kako se kaže: kad si u talu, tu svaka kritika procesa utihne

ps

bilo bi, na primjer, zanimljivo vidjeti koliko je ovoj Laktaškoj firmi isplaćeno iz budžeta KS u 2021, 2022, 2023 i 2024. godini...nešto mi miriše da nisu oni tu tek od decembra...ne znam...možda sam i paranoičan postao, al mi smrdi nešto ovdje
Last edited by JoseMujica on 02/01/2025 12:09, edited 2 times in total.
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#72693 Re: SDP

Post by anex »

:metla:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#72694 Re: SDP

Post by Bobi »

ma jesi počistio više do sad :lol: ?
dr_Evil

#72695 Re: SDP

Post by dr_Evil »

Bobi wrote: 08/10/2025 12:14 ma jesi počistio više do sad :lol: ?
Dusa mu kljucevi, garant ima sex dungeon u podrumu, tamo iza pelet peci :D
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#72696 Re: SDP

Post by Bobi »

dr_Evil wrote: 08/10/2025 12:16
Bobi wrote: 08/10/2025 12:14 ma jesi počistio više do sad :lol: ?
Dusa mu kljucevi, garant ima sex dungeon u podrumu, tamo iza pelet peci :D
hej, profesionalni miner sa svim mogucim certifikatima, haj daj njemu exploziv u ruke :lol: .
Chmoljo

#72697 Re: SDP

Post by Chmoljo »

bobi mišu, bićeš izbačen iz svih upravnih i nadzornih odbora.

a posebno iz izvršnih.
Hakiz

#72698 Re: SDP

Post by Hakiz »

dr_Evil wrote: 30/12/2024 10:42
tramvajtrojka wrote: 30/12/2024 10:32

Mijenjali ili ne, ja i dalje ne vidim razliku. Zapalili su je zlocinci iz srpskog naroda, nisu je zapalili oni koji nisu zlocinci. Prema tome jasna je distinkcija od naroda do zlocinaca. Ne vidim potrebu naglasavanja da je to uradjeno u ime Velike Srbije. Pogotovo u ovo vrijeme kada se V.Srbija zamijenila za Srpski Svet.

Branding, rebranding, koga zmija ujede i gustera se boji. Ne nedostaje tekstu nista i ne optuzuje nikoga ko nije radio zlocine.
Nisu svi Srbi zapalili "Vijećnicu".

Ali, svi koji su je zapalili bili su Srbi i to zločinci.

Tako da su je srpski zločinci zapalili.

Tabla ostaje kakva je.
svesuper25

#72699 Re: SDP

Post by svesuper25 »

Lazni socijaldemokrati,ublehe,neznalice,secikese.Mjesto da budu bolji,da uce na tudjim i svojim greskama,oni su postali jos gori.Totalno razocarenje sa kadrovskom politikom.Nemaju ni jedno pravo lice sa znanjem ,iskustvom u raznim strukama.Samo podobne imaju.Lazu gdje stignu.
Poceli su koristit vuciceve metode manipulacije.Ne smiju kritikovat unutar sebe,kao ni druge u koaliciji.Ramo Isak im radi razne cirkuse,a oni mu ne smiju beknut,jer o njemu ovisi vlada,odnosno fotelje.
2026 ova stranka treba da ode u smetljiste,dosta su se provlacili na ime Tita,partizana ,antifasizma i socijaldemokratije.
Maliodmene

#72700 Re: SDP

Post by Maliodmene »

:lol: :lol:

Evo ga i ovde
Post Reply