dr_Evil wrote: ↑07/10/2025 13:40
---
Pa nisam. Vjerujem da bi ti za mjesec dosadilo, poslije je to patnja. Sjedit na kaucu, gledati Star Trek, sve oko mene se pojavi, mogu jedno heftu, poslije se sam sebi gadim.
Danasnji bogatasi, odnosno mali bogovi zivota i smrti, njima to nije bas dosadno jer uzivaju status iznad 8milijardi nas ostalih smrtnika, a i oni mogu u svakom trenu sve izgubit ako ne paze. Kad imas stalno sve na izvolte, bez straha, bez pardona, to moze voditi samo skoku sa mosta.
I Charlie Sheen je okrenuo oko 50.000 zena... ne znam da bi mu se dalo da nije stalno bio na kokainu ili cracku.
Vjerujem da bi ti za mjesec dosadilo, poslije je to patnja.
Raj ne moze dosaditi, sve i da hoces...tamo nema dosade....
Raj je velicine univerzuma, a mi smo sad na samo malo planeti.....koliki je nas univerzum toliki je Raj....znaci neznas gdje su mu krajevi.
Dosada ima funkciju oivdje na zemlji, a to je da te podstakne na rad, inace bi svako mogao po cijeli dan izlezavati se i nista ne raditi , pa dosada ucini da te pokrene...da budes produktivan malo.
dok u Raju nema dosade kao ovdje na zemlji.....
ovdje kad jedes prvi put nesto, odusevis se, vec treci ili cetvrti izblijedi odusevljenje, dok u Raju prvo odusevljenje traje i nakon milijardu puta da ga probas....ne izlapi....to je jedna od razlika ovoga svijeta i Raja, sto uzivanja tamo ne izlape kao ovdje na zemlji.
Danasnji bogatasi, odnosno mali bogovi zivota i smrti, njima to nije bas dosadno jer uzivaju status iznad 8milijardi nas ostalih smrtnika, a i oni mogu u svakom trenu sve izgubit ako ne paze. Kad imas stalno sve na izvolte, bez straha, bez pardona, to moze voditi samo skoku sa mosta.
ne shvatas sustinu stvari...i tu je problem....
problem ovdje sa bogastvo sto ce ti se na kosti natakariti Satana koja ce dosaptavati zle ideje.....dobijes bogastva, a on ti kaze, te to jarane proslavi sa dobrim picem, skupocjenim picem....a ono ti probas i odusevis se ukus tog alkhola....pa ti onda kaze mogao bi ti svaku sedmicu ovako sebe pomalo pocastiti, a ti onda krenes tim putem i onda upadnes u probleme sa alkholom, ili te navrati na put kocke ili droge ili cega sve ne....
tako da nisi bas miran sa tim bogastvom
I Charlie Sheen je okrenuo oko 50.000 zena... ne znam da bi mu se dalo da nije stalno bio na kokainu ili cracku.
dzaba mu sve to, ako ce ga to strmoglaviti u ponore Pakla/Dzehennema na buducem svijetu....cim zakoraci u Dzehennem, nece se sjecati ni jedne zene, momentalno ce zaboraviti svako uzivanje sa zemlje....to je karakteristika Dzehennema da ti izbrise fina sjecanja , fine trenutke i uzivanja koja si imao cim zakoracis nogom u Dzehennem....tako isto i Raj/Dzennet ima tu osobinu, da cim zakoracis u Dzennet, zaboravis momentalno sve negativnosti ovoga svijeta, sve traume, sve bolove...da se nista od tih trauma ne sjecas.
Sta vrijedi i milion zena da okrene ako ce ga to stromglaviti u Dzehennem a ni jedne se nece moci sjetiti