i češkati jajca.
ChatGPT - ozbiljna tema
Moderator: Benq
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
-
zilog
#452 Re: ChatGPT - ozbiljna tema
Evo malo, prilicno interesantnih, aktuelnosti...
-
belfy
- muha_sa
- drag_gost
-
Seawolf
#458 Re: ChatGPT - ozbiljna tema
Vi pomjerate sat na ljetno vrijeme slijedeće nedjelje ujutro, pa će od tada, tokom 3 sedmice, razlika biti 9 sati.
A mi vraćamo sat na zimsko CET u nedjelju, 26. oktobra, ujutro, pa će od tada razlika biti 10 sati.
- drag_gost
#459 Re: ChatGPT - ozbiljna tema
- Sanjarko
#460 Re: ChatGPT - ozbiljna tema
Ja vise ove sudruge ne koristim ima vec oko 2 mjeseca. Na browserima mi izbacuje njihove odgovore i od velike su pomoci ali bas da koristim ne. @Edin H. sudruga imam samo besplatnoga i poselamimo se i sl, u prijasnjim razgovorima s njim, pomagao mi je prilicno, otkrili zastavu neku ovdje na forumu kada su pronosali ko zna ko od Kavkaskog emirata nekog ali opet nije bila ista, slicna da ali ne ista itd, dok nisu pukli ban na odgovore sudruga svih.
2-4 sudruga sam koristio. Sudrug od Windowsa najbolji, pa Googletov i ovaj Chat, a Metin najlosiji.
2-4 sudruga sam koristio. Sudrug od Windowsa najbolji, pa Googletov i ovaj Chat, a Metin najlosiji.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#461 Re: ChatGPT - ozbiljna tema
moje natezanje s AI
nisi shvatio ja sam pojeo tanjur corbe i cijelu pizzu ali to mi je malo...kolegica mi je dala 2 parceta pizze koje nisam mogaio pojesti...jer sam osjetio tu puninu i kao pritisak...ponavljam to mi se prvi put dogodilo i prije sam bio sit ali sam mogao nastaviti jesti...svima je za stolom bilo cudno jer sam malo pojeo znaju me da mogu puno pojesti
nisi shvatio ja sam pojeo tanjur corbe i cijelu pizzu ali to mi je malo...kolegica mi je dala 2 parceta pizze koje nisam mogaio pojesti...jer sam osjetio tu puninu i kao pritisak...ponavljam to mi se prvi put dogodilo i prije sam bio sit ali sam mogao nastaviti jesti...svima je za stolom bilo cudno jer sam malo pojeo znaju me da mogu puno pojesti
- Sanjarko
#462 Re: ChatGPT - ozbiljna tema
Nakon nekoliko mjeseci opet sudruga koristim i to za sada samo jednoga interesantan sam razgovor imao sa sudrugom juce.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#463 Re: ChatGPT - ozbiljna tema
Copilot nije loš. Qwen, deepseek, chatGPT.... et to je sto odem i neke izvore informacija trazim ili da mi pojasni. Prije je ti po forumima bilo sad je lakse mada nije bas da su posrkali svu pamet svijeta.
- pici
#464 Re: ChatGPT - ozbiljna tema
Copilot mi nije ponudio adekvatno rjesenje za jedan kompjuterski problem a ChatGPT jeste. Ima razlika pa koristim po potrebi onaj koji mi daje bolje solucije.
- Sanjarko
#465 Re: ChatGPT - ozbiljna tema
Ocjene kopilot 4, đemini 3, meta 2. Svugdje je sada integrirana AI.
Čak i na ovom brauzeru. Imaju svoj AI ali ja ne koristim uopšte nju, valjda.
- pici
#466 Re: ChatGPT - ozbiljna tema
Google Gemini i Meta nisam probao. DeepSeek je kineski i ono onako, nisam mnogo istrazivao.
Qwen nedavno ga probao i posaljem utiske a mozete i vi ko hoce da malo ceprka i postavlja slozena pitanja.
Qwen nedavno ga probao i posaljem utiske a mozete i vi ko hoce da malo ceprka i postavlja slozena pitanja.
- Sanjarko
#467 Re: ChatGPT - ozbiljna tema
Zar nije u Google integrisan Gemini? Meni on uvijek daje neke odgovore i prijedloge, ili je to neka druga AI?
- pici
#468 Re: ChatGPT - ozbiljna tema
https://gemini.google.com/app
to je to, nema nista drugo. Mozda u trazilici da je integrisan AI ovo je standarni chat ko i svaki AI.
to je to, nema nista drugo. Mozda u trazilici da je integrisan AI ovo je standarni chat ko i svaki AI.
- pici
#469 Re: ChatGPT - ozbiljna tema
https://www.deepseek.com/ kinezski AI, ono nije loš, moras neku email adresu da bi ti zapamtio razgovore. Qwen nisam jos istrazio.
https://chat.qwen.ai/
https://chat.qwen.ai/
- Sanjarko
#470 Re: ChatGPT - ozbiljna tema
mogucepici wrote: ↑04/10/2025 09:51 https://gemini.google.com/app
- pici
#471 Re: ChatGPT - ozbiljna tema
Meta AI animate slika, pa ono zadovoljan sam. Pravilno oblikovano tijelo i pokreti, malo senzualno izgleda al to je facebook, instagram, tik tok sistem. Zabavno je.
-
edoe52
#472 Re: ChatGPT - ozbiljna tema
Evo par Sora 2 invajta ako nekom treba
Spoiler
Show
NJZV5T
- pici
#473 Re: ChatGPT - ozbiljna tema
Meta AI trenutno za regeneraciju slika, animaciju je po meni odličan. Regenerise stare slike, mjenja u kolor, mjenja odjecu i pozadinu, animira do 5 sec. Ono super. Ima onaj banana kao jos bolji al se placa.
- shape of despair
#474 Re: ChatGPT - ozbiljna tema
Kako se zapravo pokaže sva glupost AI alata samo kad zaroviš malo dublje.
Rješavam jedan problem već danima, na preporuku GPT-a, a preporuke su logične i čak većini ljudi nepotrebne, ali zbog nekih finesa sam zatražio pomoć, pokušavam doći do rješenja.
Znači danima na tome radim, pomalo, postavim par pitanja dobijem koristan savjet i pićim dalje.
Problem nastaje što za svaki savjet koji sam dobio idući dan dobivam sličan ali zapravo konkretno potpuno drugačiji. S obzirom kako koncipiram pitanje tako me i GPT zapravo zajebava.
Uvijek počinje rečenicom tipa: super, dobro si to skontao, shvatio, istražio. Pa što mi ti odma nisi predložio glupane.
Onda jedan dan piše jedno, drugi dan drugo totalno, al hinja prava, sve ti ga nafino.
Jedan dan mi predložio to i to tako i tako, i to je kao idealno tako, nemože bolje.
Ja mu postavim pitanje a šta ako uradim tako i tako (skontam i ja sam idući dan), onda ide pisanija: bravo, to je bolje rješenje, genijalno, i onda me nasavjetuje oko toga.
Onda kad odradim tu genijalnost i skontam da baš i nije neka, i kažem GPT-u da i nije nešto, on odma na finjaka: pa naravno nemože to baš idealno, mogli ste pokušati na ovaj jedan drugi način...
Al da mi je izračunao nešto za što bi meni trebalo pola sata, izračunao je ko snokta za 10 sekundi, tu mu skidam kapu.
Rješavam jedan problem već danima, na preporuku GPT-a, a preporuke su logične i čak većini ljudi nepotrebne, ali zbog nekih finesa sam zatražio pomoć, pokušavam doći do rješenja.
Znači danima na tome radim, pomalo, postavim par pitanja dobijem koristan savjet i pićim dalje.
Problem nastaje što za svaki savjet koji sam dobio idući dan dobivam sličan ali zapravo konkretno potpuno drugačiji. S obzirom kako koncipiram pitanje tako me i GPT zapravo zajebava.
Uvijek počinje rečenicom tipa: super, dobro si to skontao, shvatio, istražio. Pa što mi ti odma nisi predložio glupane.
Onda jedan dan piše jedno, drugi dan drugo totalno, al hinja prava, sve ti ga nafino.
Jedan dan mi predložio to i to tako i tako, i to je kao idealno tako, nemože bolje.
Ja mu postavim pitanje a šta ako uradim tako i tako (skontam i ja sam idući dan), onda ide pisanija: bravo, to je bolje rješenje, genijalno, i onda me nasavjetuje oko toga.
Onda kad odradim tu genijalnost i skontam da baš i nije neka, i kažem GPT-u da i nije nešto, on odma na finjaka: pa naravno nemože to baš idealno, mogli ste pokušati na ovaj jedan drugi način...
Al da mi je izračunao nešto za što bi meni trebalo pola sata, izračunao je ko snokta za 10 sekundi, tu mu skidam kapu.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#475 Re: ChatGPT - ozbiljna tema
Meni je riješio problem koji mi IT administrator je s nokta rekao NE MOŽE. I to mi je ponudio 3 rješenja. Odabrao sam najjednostavnije. A da zna izvalit, tu je gigant.shape of despair wrote: ↑08/10/2025 15:29 Kako se zapravo pokaže sva glupost AI alata samo kad zaroviš malo dublje.