Sanjarko wrote: ↑03/10/2025 12:23
Sta da radim sa smartfonom od majke moje? Da li da ga azuriram na ko zna sta, koji operativni sistem ili da ga resetujem na fabricke postavke? Nema bas puno podataka na njemu za backupiranje. Vecina sta joj treba je na cloudu.
Redmi 9A mislim da je. Ne cuje se zvuk dobro, spor je itd, kupljen je prije oko 4 godine, oko 2022 godine mislim. 200 KM tada bio, nece da uzme novi iako bi joj ja kupio.
Kaze navikla na ovaj. A ako ga vratim na fabricke postavke, trebati ce mi vremena da ga opet podesim itd jer cloud nema toliko prostora, jedino da ga odnesemo u neki servis pa da oni odrade to, ali ne znam koliko bi kostalo.
Nemoj raditi update na vecu verziju androida.
Taj model je toliko slab i jadan,da to jedva otvori i aplikaciju za poziv...ima 2/3 GB rama samo i 32 GB memorije (ima i varijanta sa 64GB).
Vrati ga na fabricke postavke i ako nema puno podataka,spasi slike na laptop i sta jos vec ima. Mozes i na google cloud napraviti backup,imas direktno iz telefona i kada budea vratio na factory reset i ponovo postavljao telefon,cim uneses svoj gmail,pojaviti ce we opcija da uradis restore. Sve ce vratiti kako je bilo. Ako koristi viber,prije reseta,otidji u opcije vibera i napravi backup vibera,da ti ostanu svi chatovi. Isto i za ostale chat aplikacije.
Sve ovo traje kratko,nemas ootrebu plqcati nista jer taj telefon vrijedi 60 KM i to da ga kupi neko ko ne zna sta kupuje

Na olxu bubaju cijene i preko 100 KM

. Ja po tome vidim ko je pismen ko nije