Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

VladaFBiH

#33776 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by VladaFBiH »

Haris033 wrote: 02/10/2025 09:10
VladaFBiH wrote: 02/10/2025 08:47
Haris033 wrote: 01/10/2025 23:34 Znam da te smaram. Baš mi žao. :lol:
Čekam i VladaFBiH da se oglasi.. :izet:
ti si baš neki simpatičan dečko ali brate, ti si na ovoj temi kao Wi-Fi bez interneta – prisutan, ali beskoristan.
Reče mi lik koji ima nick Vlada FBiH???
E vala od Vas uhljeba iz Vlade FBiH baš imamo neke koristi.. :-)

4/4 profila. :-D Ali imaš ti njih još.. :izet:
ako te nazovem klocem to će biti uvreda za kloc jer on ima barem neku upotrebnu vrijednost za razliku od tebe a i bolje rezonuje stvari

i fakat ću te zamoliti da prestaneš trolati teme - svaku uništavaš sa svojim glupostima...

što se mene tiče ovo je eod.
moon_walker_90

#33777 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by moon_walker_90 »

Hoce li se ikad pokrenuti prica oko dijela Vc kroz rs, da se sve od Bradine spoji do Budimpešte?
Haris033

#33778 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by Haris033 »

Dupli
Last edited by Haris033 on 02/10/2025 09:38, edited 1 time in total.
Haris033

#33779 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by Haris033 »

VladaFBiH wrote: 02/10/2025 09:25
Haris033 wrote: 02/10/2025 09:10
VladaFBiH wrote: 02/10/2025 08:47
ti si baš neki simpatičan dečko ali brate, ti si na ovoj temi kao Wi-Fi bez interneta – prisutan, ali beskoristan.
Reče mi lik koji ima nick Vlada FBiH???
E vala od Vas uhljeba iz Vlade FBiH baš imamo neke koristi.. :-)

4/4 profila. :-D Ali imaš ti njih još.. :izet:
ako te nazovem klocem to će biti uvreda za kloc jer on ima barem neku upotrebnu vrijednost za razliku od tebe a i bolje rezonuje stvari

i fakat ću te zamoliti da prestaneš trolati teme - svaku uništavaš sa svojim glupostima...

što se mene tiče ovo je eod.
Vrijeđanja ne mogu sakriti činjenicu da 20 godina milijarde KM prolaze kroz EA, Hering, JP AC FBiH i Vladu FBiH, a rezultat su kašnjenja, afere i kriminal, dok ljudi ginu na M17 umjesto da imaju siguran autoput na koridoru Vc.
RJ57

#33780 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by RJ57 »

moon_walker_90 wrote: 02/10/2025 09:30 Hoce li se ikad pokrenuti prica oko dijela Vc kroz rs, da se sve od Bradine spoji do Budimpešte?
teško, sigurno neće skoro a i ako se pokrene trebaće im sto godina da naprave, barem ako se gleda po onome što su do sada radili. da ti i ja uzmemo motiku i počnemo kopati bili bi tu negdje sa integralom
haujesnou

#33781 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by haujesnou »

važno je da završe ovo što rade od Doboja. Završit ovo oko Žepča i to je to što se tiče autoceste i ove generacije koja tipka danas na forumu,
Porodice Foht

#33782 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by Porodice Foht »

RJ57 wrote: 02/10/2025 12:06
moon_walker_90 wrote: 02/10/2025 09:30 Hoce li se ikad pokrenuti prica oko dijela Vc kroz rs, da se sve od Bradine spoji do Budimpešte?
teško, sigurno neće skoro a i ako se pokrene trebaće im sto godina da naprave, barem ako se gleda po onome što su do sada radili. da ti i ja uzmemo motiku i počnemo kopati bili bi tu negdje sa integralom
Formalni izgovor su sankcije prije nekoliko godina a Laktashenko jedva docekao. Sada ce otezati dok mogu. Jasno je da zele favorizovati pravac Doboj-Bosanska Gradiska jer tu ubiru 100% lovu za budzet Sumske i tu vec profitiraju, mora se priznati. Raja se navikla i s novim granicnim prelazom u B.Gradisci to ce ici jos bolje. Vc im ne odgovara jer mnogi bi iz Doboja produzili vopra na Svilaj. Meni nece zavuci ruku dzep.Ljetos sam vozio skoro stotku od Doboja do Svilaja jer nemam zeludac da gledam ruske zastave na svaki kilometar. Na ovom pravcu je samo par a Svilaj je svakako FBiH. Da nije rodbine u Bosanskoj Krajini, ne bi nikad isao autoputem Doboj-Banja Luka, ali eto jednom godisnje se moze.
Dzontra_Volta

#33783 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by Dzontra_Volta »

Porodice Foht wrote: 02/10/2025 12:14
Formalni izgovor su sankcije prije nekoliko godina a Laktashenko jedva docekao. Sada ce otezati dok mogu. Jasno je da zele favorizovati pravac Doboj-Bosanska Gradiska jer tu ubiru 100% lovu za budzet Sumske i tu vec profitiraju, mora se priznati. Raja se navikla i s novim granicnim prelazom u B.Gradisci to ce ici jos bolje. Vc im ne odgovara jer mnogi bi iz Doboja produzili vopra na Svilaj. Meni nece zavuci ruku dzep.Ljetos sam vozio skoro stotku od Doboja do Svilaja jer nemam zeludac da gledam ruske zastave na svaki kilometar. Na ovom pravcu je samo par a Svilaj je svakako FBiH. Da nije rodbine u Bosanskoj Krajini, ne bi nikad isao autoputem Doboj-Banja Luka, ali eto jednom godisnje se moze.
Ne bih se baš složio s tom logikom. Njima bi odgovaralo da se napravi i taj dio koridora Vc, jer je to istovremeno i autocesta prema Beogradu. Dakle, spojiće se sa maticom, a i od federalnih "partnera" će ubirati lovu, jer je logično da će taj dio autoceste koristiti oni koji idu prema Mađarskoj i Srbiji, a na Gradišku će ionako oni koji krenu prema Zapadu.
Nelogično bi bilo ići na Svilaj, pa na Zagreb, pogotovo kad se uspostavi novi GP u Gradišci.
neki

#33784 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by neki »

Nemaju oni dobiti za budžet od te putatine nikakve...frekvencija saobraćaja nije dovoljna ni za tekuće održavanje
Porodice Foht

#33785 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by Porodice Foht »

Dzontra_Volta wrote: 02/10/2025 12:47

Ne bih se baš složio s tom logikom. Njima bi odgovaralo da se napravi i taj dio koridora Vc, jer je to istovremeno i autocesta prema Beogradu. Dakle, spojiće se sa maticom, a i od federalnih "partnera" će ubirati lovu, jer je logično da će taj dio autoceste koristiti oni koji idu prema Mađarskoj i Srbiji, a na Gradišku će ionako oni koji krenu prema Zapadu.
Nelogično bi bilo ići na Svilaj, pa na Zagreb, pogotovo kad se uspostavi novi GP u Gradišci.
Dugorocno mozda, shvatam svesrpsku poveznicu s Beogradom, govorim trenutno. Ocigledno zele izvuci sto vise love od dionice Doboj-Bos.Gradiska, naviknuti ljude na taj kraj i sve su prilike da hoce jer sjevera od Doboja nema do 2030 najmanje. Sada da otvore a moram za Zagreb, licno zbog onih ruskih zastavetina na svakom koraku ne bih isao tamo. Svilaj, pa neka je skuplje. Ne dam Sumskoj ni za kiflu.
drug_profi

#33786 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by drug_profi »

Moraćeš preko Tuzle onda za Zagreb
RJ57

#33787 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by RJ57 »

ja uvijek idem na svilaj i tako i tako

kada se otvori ovo što prave na gradišci zavisiće od gužvi gdje ću. taj novi moderni prijelaz uopšte ne garantuje da neće biti gužve i da će biti bolje od svilaja. kada ideš na zapad udaljenost preko gradiške je ista kao preko broda, a preko svilaja je 27km duže, elem nije nikakva tragedija ako tako izbjegneš gužvu. kada ideš na sjever onda svakako nema alternative svilaju.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#33788 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by PreWiBa »

Zašto bi neko ko ide prema Zagrebu išao na Svilaj? Čak nema ni smisla ići do B. Broda sa alternativom preko Gradiške koja trenutno postoji.

Kraće je, možda i malo jeftinije što se tiče cestarine.
Alternativa je da taj novac ide Hrvatskoj, ovako to je i dalje jedna država, u kojoj na svaku marku cestarine, goriva, kupljenog čipsa dio ide u Sarajevo.

Sjećam se, mi smo počeli ići tim putem još dok je autocesta bila samo do Drugovića kod Prnjavora.
dr_Evil

#33789 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by dr_Evil »

PreWiBa wrote: 02/10/2025 15:45 Zašto bi neko ko ide prema Zagrebu išao na Svilaj? Čak nema ni smisla ići do B. Broda sa alternativom preko Gradiške koja trenutno postoji.

Alternativa je da taj novac ide Hrvatskoj, ovako to je i dalje jedna država, u kojoj na svaku marku cestarine, goriva, kupljenog čipsa dio ide u Sarajevo.

Sjećam se, mi smo počeli ići tim putem još dok je autocesta bila samo do Drugovića kod Prnjavora.
Pa kakva je sad situacija rekao bih da nista ne ide za Sarajevo, nego cak sto vise iz Sarajeva ide u BL. Imamo onu "pozitivnu" diskriminaciju gdje se RS vraca vise nego sto pazare :D

Svaka vlast optuzuje ovu drugu, i onda svaki put Dodo dobije sve vise od poreza :D
Laertes

#33790 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by Laertes »

Ja idem tamo gdje mi Google Maps kaže. U par minuta je to, pa zavisi gdje su gužve
Gradiška/Svilaj/Orašje
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#33791 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by PreWiBa »

dr_Evil wrote: 02/10/2025 15:48
PreWiBa wrote: 02/10/2025 15:45 Zašto bi neko ko ide prema Zagrebu išao na Svilaj? Čak nema ni smisla ići do B. Broda sa alternativom preko Gradiške koja trenutno postoji.

Pa kakva je sad situacija rekao bih da nista ne ide za Sarajevo, nego cak sto vise iz Sarajeva ide u BL. Imamo onu "pozitivnu" diskriminaciju gdje se RS vraca vise nego sto pazare :D

Svaka vlast optuzuje ovu drugu, i onda svaki put Dodo dobije sve vise od poreza :D
Pa eto, nek manje moraju lagati lol
izbjeglica_iz_besmisla

#33792 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Koliko je na Gradisci i Donjoj Gradini guzva, ne znam kako se ikome isplati ici na tu stranu. Nikad ne prodjes sa manje od sat cekanja nema sanse, nijedan dan u sedmici vise.

Brod je kilometarski nesto duzi, ali rijetko duze cekas duze od pola sata. I plus na potezu od Sl Broda nadoknadis i to vrijeme izgubljeno zbog kilometraze.

Ja vec dvije godine tako idem, eventualno nekad na Svilaj ako je bas krkljanac svugdje i navigacija ne tako posalje. Al joj ne vjerujem kad salje na gradisku na izlazu iz bih, uvijek pogresno procijeni duzinu cekanja.
tokio25

#33793 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by tokio25 »

na sl brod meni licno odgovara jer u sl brodu ima supercharger
Optimus09

#33794 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by Optimus09 »

Na Brod idem jer je najmanja guzva,Svilaj mi je pola sata duzi put.
Na Gradisku kad se otvori novi prelaz ici cu vjerovatno.
Autoput umjesto Dervente i onog puta strave i uzasa ce svako izabrati.
moon_walker_90

#33795 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by moon_walker_90 »

A zasto nema odvojen dio za Brod sa koridora?
izbjeglica_iz_besmisla

#33796 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Sto ce to raditi?

Spojit ce se na Svilaj i Gradisku, sasvim dovoljno.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#33797 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by mk ultra »

neki wrote: 02/10/2025 12:58 Nemaju oni dobiti za budžet od te putatine nikakve...frekvencija saobraćaja nije dovoljna ni za tekuće održavanje
Kad su nakrali za 10 pokoljenja :lol:
maxell_sarajevo

#33798 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by maxell_sarajevo »

U osmom mjesecu odem na Gradišku i izgubim sat i pol na granici, u povratku produžim na Sl.Brod, tri auta na granici, cestarina sa našim tagom od ZG do Sl.Broda 9,31€.
Tako da je jeftinije i brže ići preko Sl.Broda nego na Gradišku.
RJ57

#33799 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by RJ57 »

Sa-Zg je ista udaljenost preko gradiške i preko broda
preko svilaja je tridesetak km duže ali je čekanje na granici uglavnom minimalno tako da nije mali broj dana kada je tuda najbrže
last mohicans

#33800 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by last mohicans »

Kako bolan ista, nije, eto ukucaj sa gradiskom i sl.brodom, prva ruta 6:04, druga 7:03 i 30km duze.
Post Reply