HD_2015 wrote: ↑30/09/2025 17:47
Za šta ćeš koristiti? Zašto ne može bušilica sa kablom?
Generalno, kod baterija je problem trajnost. Vjerovatno ove kvalitetnije imaju i trajnije baterije.
Imam običnu profi bosch bušilicu i neku kinesku udarnu (kupljena u obi-u) - obje sa kablom. I jedna i druga me služe više od 15 godina (hobi upotreba). Ne mora značiti ako je jeftino da ne valja.
Gore ti je kolega forumaš stavio link, a vidio sam da ima nekih na sniženju, pa vidi. Nemoj previše misliti, nije bušilica kritičan alat, ali opet jedino baterija da te ne zapadne slaba.
pa busenje zida, evo na primjer, hocu tv na zid da nakacim, hocu da probusim rupu da mogu postaviti nosac. slicno i za drveni materijal.
oko baterije me najvise i interesuje, ne znam da li u ovom svijetu postoji neki standard, ili svako gura svoje neke baterije.
ne bi mi bio problem uzeti nekad poslije neku jacu bateriju, ali pod uslovom da je mogu kod nas u BiH naci, po nekim pristojnim cijenama.
kabal1337 wrote: ↑30/09/2025 18:00
@Quaresma
Ako hoces obicni busilicu, ja imam ovu i super se pokazala sto se tice kvalitete ( izbusila, ispolirala, prasina, sito i reseto prosla).
https://solomaher.ba/proizvod/cjenik/cj ... stem-20-v/
I sa ovom mozes busiti diblove u blokove ali moras poceti od najmanjeg pa to tipa 8 mm. Veoma slab cekic ima i nije za toga. ( Patnja za beton, busenje u zidove al moze. Super je za celicne cetke itd.
Za sta god se odlucis, pogledaj jedan brend. Vidi sta ti se svidja i kupuj njega ( zbog baterija i punjaca).
Ovo mi odgovara, kao sto rekoh, treba mi za zida, poneku rupu izbusiti, drvo. A kontao sam i uzeti malo za poliranja na autu, vjerovatno si ti i slicno radio.
Nemam nikakvu predstavu oko jacine, kvalitete jer nisam nikad niti jednu isprobao u prakticnoj upotrebi pa da mogu procjeniti sta mi treba.
Dugo se premisljam da li da sebi uzmem, i na kraju sam prelomio da kupim. Volio bih poceti od neceg osnovnog, ne preskupog pa onda poslije po potrebi ako bude trebalo jace, onda cu i jace ganjati.
Konkretno za ovaj model sto si predlozio.
https://solomaher.ba/proizvod/cjenik/cj ... stem-20-v/
Kakvu bateriju da trazim? Jel imaju tu neki proizvodjaci po kvaliteti, ili da se drzim proizvodjaca sto pravi ove busilice?