TEMU u BiH - sve o tome

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Hakiz

#5176 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by Hakiz »

kabal1337 wrote: 30/09/2025 20:10 Imam lux busilicu na baterije pa sigurno 7 godina, mozda cak vise. Pakrside jedno 4 godine. nikakvi problemi sa baterijama
Ja sam shvatio da nije u pitanju koliko baterija živi, nego kapacitet. Za iole ozboljniji rad ove koje veinom dođu uz jeftinije uređaje, 2 ili 2,5 Ah, su malog kapaciteta, treba ih često puniti.

A što ih češče puniš, brže ih dovodiš do smrti.

Sve se plaća.

Meni umrla Black and Decker baterija jer je godinu stajala potpuno prazna. Imao BD bušilicu, kupio novu, koristio je redovno, kada sam staru jednom htio upotrijebiti, baterija mrtva.
mayab

#5177 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by mayab »

mayab wrote: 24/09/2025 06:13
mayab wrote: 21/09/2025 12:52 naravno da hoću , i koliko sam shvatio , to je za mene besplatno , sve drugo nema smisla ni ekonomske opravdanosti (za kupca)
Jučer predao u najbližoj pošti, upoznati su sa procedurom, skenirali onaj kod , isprintali, zalijepili na kutiju , meni ostao jedan primjerak, ubrzo stiže e mail od Temu ,
You have dropped off the return package! It's being prepared for shipment to couriers facility.
Once the package has been received and passed quality inspection, a refund will be issued.
Thank you again for shopping with Temu!
Da javim dalje , juče mi legla lova od povrata , odnosno kredit , mogu nešto drugo naručiti ,
da još jednom ponovim, ne treba vam printer kod povrata ,
ne treba ništa printati,
u pošti skeniraju kod sa vašeg telefona, isprintaju, zalijepe na paket, jedan primjerak vama....
kabal1337

#5178 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by kabal1337 »

Hakiz wrote: 30/09/2025 20:54
kabal1337 wrote: 30/09/2025 20:10 Imam lux busilicu na baterije pa sigurno 7 godina, mozda cak vise. Pakrside jedno 4 godine. nikakvi problemi sa baterijama
Ja sam shvatio da nije u pitanju koliko baterija živi, nego kapacitet. Za iole ozboljniji rad ove koje veinom dođu uz jeftinije uređaje, 2 ili 2,5 Ah, su malog kapaciteta, treba ih često puniti.

Sve se plaća.

Meni umrla Black and Decker baterija jer je godinu stajala potpuno prazna. Imao BD bušilicu, kupio novu, koristio je redovno, kada sam staru jednom htio upotrijebiti, baterija mrtva.
U busilici lux ova najmanja baterija 2/2.5 Ah cini mi se traje sasvim dovoljno.
Ova u Parkside 4ah bas traje. U svakom slucaju ja bi vecu preporucio jer se dobije malo i na snazi. A i traje.

Samo da napomenem, jednom mi je crkao punjac od ove Lux tools. Ali alat kao alat nikakve greske.

Sad da je profi, nije. Da li sluzi svrsi, itekako.

SDS defitivno ako ce se busiti cesto u zidove.
Nedavno sam postavljao pvc lajsne, mala je zavrsila. Medjutim udario sam u krupan kamen u betonu pa se malo namucila. Zato sds odabrat jer ima jaci cekic da posiba.

U svakom slucaju koji god brend ja bi preporucio vecu bateriju ako budzet dozvoljava.

Da se razumijemo ako si majstor 2Ah ti nece biti dovoljna da izvuce dan. do 2-3 h max konstantne upotrebe.
hava123

#5179 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by hava123 »

Mehemed wrote: 30/09/2025 14:22
hava123 wrote: 29/09/2025 08:12
Mehemed wrote: 28/09/2025 23:31 I ja trebam nešto vratiti po prvi put. Piše da ne moram ja ništa printati već je to valjda u pošti isprintati, samo im trebam pokazati kod da skeniraju.
Ne, to moras ti isprintati , a oni u pošti skeniranju taj bar kod što ti isprintaš.
To što isprintaš zaljepiš na paket.
Tako sam ja ovo ljeto. Jedino ako se u međuvremenu nije što promijenilo.
Jučer poslao, nije trebalo isprintati, bezveze sam isprintao. Ne treba ništa printati, samo skeniranju a mobitela a oni drugo isprintaju što će zalijepiti na paket i dati meni jedan primjerak kao dokaz da sam poslao.
Onda su pojednostavnili.
Meni je ovo ljeto u poruci koju je Temu poslalo pisalo da moram isprintat, zalijepit i odnijeti na poštu. I meni su u pošti dali papir koji su oni isprintali kao dokaz da je vraćeno.
sheikh

#5180 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by sheikh »

kabal1337 wrote: 30/09/2025 22:50

Sve se plaća.

Ova u Parkside 4ah bas traje. U svakom slucaju ja bi vecu preporucio jer se dobije malo i na snazi. A i traje.

Samo da napomenem, jednom mi je crkao punjac od ove Lux tools. Ali alat kao alat nikakve greske.

Nedavno sam postavljao pvc lajsne, mala je zavrsila. Medjutim udario sam u krupan kamen u betonu pa se malo namucila. Zato sds odabrat jer ima jaci cekic da posiba.

U svakom slucaju koji god brend ja bi preporucio vecu bateriju ako budzet dozvoljava.

Da se razumijemo ako si majstor 2Ah ti nece biti dovoljna da izvuce dan. do 2-3 h max konstantne upotrebe.

sds je prihvat. sds nije bušilica.
aku bušilica nije za beton. Koja god oznaka bušilice je u Nm nije za beton.

bušilice za beton imaju oznake u Džulima ili oznaka J
ispod 5,5 J ne mogu bušiti beton ili mogu neku betonsku gredu ili vijenac. Preko 5,5 J ide ozbiljna bušilica.
kabal1337

#5181 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by kabal1337 »

sheikh wrote: 01/10/2025 08:34
kabal1337 wrote: 30/09/2025 22:50

Sve se plaća.

sds je prihvat. sds nije bušilica.
aku bušilica nije za beton. Koja god oznaka bušilice je u Nm nije za beton.

bušilice za beton imaju oznake u Džulima ili oznaka J
ispod 5,5 J ne mogu bušiti beton ili mogu neku betonsku gredu ili vijenac. Preko 5,5 J ide ozbiljna bušilica.
nemoj zezat da sds nije busilica, nisam znao. bas ti hvala
Quaresma

#5182 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by Quaresma »

HD_2015 wrote: 30/09/2025 17:47

Za šta ćeš koristiti? Zašto ne može bušilica sa kablom?

Generalno, kod baterija je problem trajnost. Vjerovatno ove kvalitetnije imaju i trajnije baterije.

Imam običnu profi bosch bušilicu i neku kinesku udarnu (kupljena u obi-u) - obje sa kablom. I jedna i druga me služe više od 15 godina (hobi upotreba). Ne mora značiti ako je jeftino da ne valja.

Gore ti je kolega forumaš stavio link, a vidio sam da ima nekih na sniženju, pa vidi. Nemoj previše misliti, nije bušilica kritičan alat, ali opet jedino baterija da te ne zapadne slaba.
pa busenje zida, evo na primjer, hocu tv na zid da nakacim, hocu da probusim rupu da mogu postaviti nosac. slicno i za drveni materijal.

oko baterije me najvise i interesuje, ne znam da li u ovom svijetu postoji neki standard, ili svako gura svoje neke baterije.

ne bi mi bio problem uzeti nekad poslije neku jacu bateriju, ali pod uslovom da je mogu kod nas u BiH naci, po nekim pristojnim cijenama.
kabal1337 wrote: 30/09/2025 18:00 @Quaresma

Ako hoces obicni busilicu, ja imam ovu i super se pokazala sto se tice kvalitete ( izbusila, ispolirala, prasina, sito i reseto prosla).

https://solomaher.ba/proizvod/cjenik/cj ... stem-20-v/

I sa ovom mozes busiti diblove u blokove ali moras poceti od najmanjeg pa to tipa 8 mm. Veoma slab cekic ima i nije za toga. ( Patnja za beton, busenje u zidove al moze. Super je za celicne cetke itd.

Za sta god se odlucis, pogledaj jedan brend. Vidi sta ti se svidja i kupuj njega ( zbog baterija i punjaca).
Ovo mi odgovara, kao sto rekoh, treba mi za zida, poneku rupu izbusiti, drvo. A kontao sam i uzeti malo za poliranja na autu, vjerovatno si ti i slicno radio.

Nemam nikakvu predstavu oko jacine, kvalitete jer nisam nikad niti jednu isprobao u prakticnoj upotrebi pa da mogu procjeniti sta mi treba.

Dugo se premisljam da li da sebi uzmem, i na kraju sam prelomio da kupim. Volio bih poceti od neceg osnovnog, ne preskupog pa onda poslije po potrebi ako bude trebalo jace, onda cu i jace ganjati.

Konkretno za ovaj model sto si predlozio.

Kakvu bateriju da trazim? Jel imaju tu neki proizvodjaci po kvaliteti, ili da se drzim proizvodjaca sto pravi ove busilice?
holowey

#5183 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by holowey »

Quaresma wrote: 01/10/2025 13:20
HD_2015 wrote: 30/09/2025 17:47

Za šta ćeš koristiti? Zašto ne može bušilica sa kablom?

Generalno, kod baterija je problem trajnost. Vjerovatno ove kvalitetnije imaju i trajnije baterije.

Imam običnu profi bosch bušilicu i neku kinesku udarnu (kupljena u obi-u) - obje sa kablom. I jedna i druga me služe više od 15 godina (hobi upotreba). Ne mora značiti ako je jeftino da ne valja.

Gore ti je kolega forumaš stavio link, a vidio sam da ima nekih na sniženju, pa vidi. Nemoj previše misliti, nije bušilica kritičan alat, ali opet jedino baterija da te ne zapadne slaba.
pa busenje zida, evo na primjer, hocu tv na zid da nakacim, hocu da probusim rupu da mogu postaviti nosac. slicno i za drveni materijal.

oko baterije me najvise i interesuje, ne znam da li u ovom svijetu postoji neki standard, ili svako gura svoje neke baterije.

ne bi mi bio problem uzeti nekad poslije neku jacu bateriju, ali pod uslovom da je mogu kod nas u BiH naci, po nekim pristojnim cijenama.
kabal1337 wrote: 30/09/2025 18:00 @Quaresma

Ako hoces obicni busilicu, ja imam ovu i super se pokazala sto se tice kvalitete ( izbusila, ispolirala, prasina, sito i reseto prosla).

I sa ovom mozes busiti diblove u blokove ali moras poceti od najmanjeg pa to tipa 8 mm. Veoma slab cekic ima i nije za toga. ( Patnja za beton, busenje u zidove al moze. Super je za celicne cetke itd.

Za sta god se odlucis, pogledaj jedan brend. Vidi sta ti se svidja i kupuj njega ( zbog baterija i punjaca).
Ovo mi odgovara, kao sto rekoh, treba mi za zida, poneku rupu izbusiti, drvo. A kontao sam i uzeti malo za poliranja na autu, vjerovatno si ti i slicno radio.

Nemam nikakvu predstavu oko jacine, kvalitete jer nisam nikad niti jednu isprobao u prakticnoj upotrebi pa da mogu procjeniti sta mi treba.

Dugo se premisljam da li da sebi uzmem, i na kraju sam prelomio da kupim. Volio bih poceti od neceg osnovnog, ne preskupog pa onda poslije po potrebi ako bude trebalo jace, onda cu i jace ganjati.

Konkretno za ovaj model sto si predlozio.

Kakvu bateriju da trazim? Jel imaju tu neki proizvodjaci po kvaliteti, ili da se drzim proizvodjaca sto pravi ove busilice?
https://solomaher.ba/product-category/c ... i-punjaci/
kabal1337

#5184 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by kabal1337 »

Za busilicu proizvodjaca Lux tools ti ide ovakva baterija

https://solomaher.ba/proizvod/cjenik/cj ... 20-v-2-ah/

https://solomaher.ba/proizvod/cjenik/cj ... 20-v-4-ah/

https://solomaher.ba/proizvod/cjenik/cj ... 20-v-6-ah/

Bilo koja od te tri, naravno treba ti i punjac

U obiju, kao i kod drugih proizvodjaca mozes naci set ( busilica, baterija+ punjac), ili baterija+ punjac pa izadje malo povoljnije.

Za nosac tv-a Obicno ide 8-10 mm borer.

Odmah cu ti reci da ce busenje sa tom busilicom ici kilavije, nije nemoguce. Krenes od najmanjeg borera do krajnjeg tipa 3 pa 4, pa 6 ... do npr. 10.

Ove sa SDS prihvatom/ sds glavom su obicno jace pa busenje u zidove ide lakse ( tj. brze), boreri su bolji. Mana ti je sto onda nemas obicni prihvat npr. da mozes polirati vozilo, hobi boreri za drvo nisu sds.

Takodjer u zadnje vrijeme se vrti
https://www.masineialati.ba/proizvodac/ ... eppach+aku

Scheppach akcija pa mozda tu mozes pronaci nesto da ti vise odgovara 🤷

Imas vise fizickih radnji koje prodaju sve navedene brendove.
-Chesterfield-

#5185 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by -Chesterfield- »

kabal1337 wrote: 01/10/2025 14:07 Za busilicu proizvodjaca Lux tools ti ide ovakva baterija

U obiju, kao i kod drugih proizvodjaca mozes naci set ( busilica, baterija+ punjac), ili baterija+ punjac pa izadje malo povoljnije.

Odmah cu ti reci da ce busenje sa tom busilicom ici kilavije, nije nemoguce. Krenes od najmanjeg borera do krajnjeg tipa 3 pa 4, pa 6 ... do npr. 10.

Ove sa SDS prihvatom/ sds glavom su obicno jace pa busenje u zidove ide lakse ( tj. brze), boreri su bolji. Mana ti je sto onda nemas obicni prihvat npr. da mozes polirati vozilo, hobi boreri za drvo nisu sds.

https://www.masineialati.ba/shop/akumul ... be-x-solo/

Može li ovo otpustiti šarafe sa golf 6
kabal1337

#5186 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by kabal1337 »

@-Chesterfield- moze ako ti ih je majstor prije tebe stegao na propisnu mjeru. (120-140 Nm).

Ako ih je pretegao (preko 400Nm), nece moci.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#5187 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by Bobi »

Ma ko zavrce na automobilu 400Nm :D, nije bolan kamion raspao bi se šaraf :D.
-Chesterfield-

#5188 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by -Chesterfield- »

kabal1337 wrote: 01/10/2025 16:40 @-Chesterfield- moze ako ti ih je majstor prije tebe stegao na propisnu mjeru. (120-140 Nm).

Ja sam ih stegao moment ključem. Bitno da može otpustiti. Ne znam hoće li moći sa ovom baterijom od 2 Ah što dođe gratis?
Ma to bih koristio dva puta godišnje i ne daju mi se pare za nešto skuplje.
kabal1337

#5189 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by kabal1337 »

-Chesterfield- wrote: 01/10/2025 16:48
kabal1337 wrote: 01/10/2025 16:40 @-Chesterfield- moze ako ti ih je majstor prije tebe stegao na propisnu mjeru. (120-140 Nm).

Ja sam ih stegao moment ključem. Bitno da može otpustiti. Ne znam hoće li moći sa ovom baterijom od 2 Ah što dođe gratis?
hoce, no sikiriki
-Chesterfield-

#5190 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by -Chesterfield- »

kabal1337 wrote: 01/10/2025 16:55

hoce, no sikiriki
https://www.masineialati.ba/shop/akumul ... 50-x-solo/

Je li ovdje samo razlika u boji, a sve ostalo isto?
kabal1337

#5191 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by kabal1337 »

Bobi wrote: 01/10/2025 16:45 Ma ko zavrce na automobilu 400Nm :D, nije bolan kamion raspao bi se šaraf :D.
tsp euroguma, pitaj me kako znam (preko 400nm)
kabal1337

#5192 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by kabal1337 »

-Chesterfield- wrote: 01/10/2025 18:51
kabal1337 wrote: 01/10/2025 16:55

hoce, no sikiriki
https://www.masineialati.ba/shop/akumul ... 50-x-solo/

Je li ovdje samo razlika u boji, a sve ostalo isto?
Koliko mogu vidjeti identicne su specifikacije
Naslovnica

#5193 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by Naslovnica »

Hajmo još jednom, kamere za video nadzora?
Da li je neko kupovao kamere sa POE opcijom i backup baterijom?!
TzAnka

#5194 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by TzAnka »

Ima li neko iskustva sa refund sa Temua na racun ? Greskom sam narucila 2 narudzbe i obje platila. Jednu sam ostavila ali drugu sam otkazala i izabrala refund na karticu i Temu mi je odmah poslao potvrdu da je refund pusten ali novac nije legao. Koliko dugo se ceka da se novac vrati na racun ? Intesa je u pitanju. Hvala!
AhmetShabo

#5195 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by AhmetShabo »

MOze li neko da mi objasni onaj kupon pun povrat novca?
Dobio sam oko 160 KM, i sad kad napunim korpu do 160 KM pise da ce mi se sve pare vratiti?
Moze li objasnjenje, jel to novac za narednu kupovinu?
IstinitaPoruka

#5196 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by IstinitaPoruka »

TzAnka wrote: 01/10/2025 21:23 Ima li neko iskustva sa refund sa Temua na racun ? Greskom sam narucila 2 narudzbe i obje platila. Jednu sam ostavila ali drugu sam otkazala i izabrala refund na karticu i Temu mi je odmah poslao potvrdu da je refund pusten ali novac nije legao. Koliko dugo se ceka da se novac vrati na racun ? Intesa je u pitanju. Hvala!
Bude nekad za 2-3 dana, nekad se čeka 10ak. Nemoj očekivati momentalno, suludo bi to bilo :)
Hakiz

#5197 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by Hakiz »

-Chesterfield- wrote: 01/10/2025 16:03
kabal1337 wrote: 01/10/2025 14:07 Za busilicu proizvodjaca Lux tools ti ide ovakva baterija

https://www.masineialati.ba/shop/akumul ... be-x-solo/

Može li ovo otpustiti šarafe sa golf 6
Ako ne lažu da je kod odvrtanja okretni moment 370 Nm, može. Problem kod jeftinih proizvođača je što malo nabildaju podatke. Ono, na papiru izračun pokaže 370, ali stvarno bude bliže 250. Kinezi to stalno rade, Scheppach je njemačka firma čije proizvode prave Kinezi, pa ko zna.

Izgleda mi previše jeftino za impact odvijač od 350 Nm.

Za usporedbu: Moj Einhell od 180 Nm i 1/4" prihvatom je koštao 240 KM bez baterija. I to prije 5 godina, danas je skuplji (inflacija). A to je jeftini proizvođač. Taj "tvoj" ima 350 Nm, 1/2" prihvat, pa košta 120 KM, danas upola jeftiniji od mog prije 5 godina. Profi Bosch 450 Nm košta oko 280 eura bez baterija, 330 Nm košta oko 190 eura.

Uporedi pa razmisli šta možeš očekivati od tako jeftine mašine.
-Chesterfield-

#5198 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by -Chesterfield- »

Hakiz wrote: 01/10/2025 23:06

Ako ne lažu da je kod odvrtanja okretni moment 370 Nm, može. Problem kod jeftinih proizvođača je što malo nabildaju podatke. Ono, na papiru izračun pokaže 370, ali stvarno bude bliže 250. Kinezi to stalno rade, Scheppach je njemačka firma čije proizvode prave Kinezi, pa ko zna.

Izgleda mi previše jeftino za impact odvijač od 350 Nm.

Za usporedbu: Moj Einhell od 180 Nm i 1/4" prihvatom je koštao 240 KM bez baterija. I to prije 5 godina, danas je skuplji (inflacija). A to je jeftini proizvođač. Taj "tvoj" ima 350 Nm, 1/2" prihvat, pa košta 120 KM, danas upola jeftiniji od mog prije 5 godina. Profi Bosch 450 Nm košta oko 280 eura bez baterija, 330 Nm košta oko 190 eura.

Uporedi pa razmisli šta možeš očekivati od tako jeftine mašine.
Image

Naručio i ne očekujem čuda. :D
Tri artikla za 255 KM
Mogu se kupiti adapteri sa Temu za par maraka. Ako ne bude mogao točak može šarafe u drvo.
Haft

#5199 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by Haft »

Naslovnica wrote: 01/10/2025 18:58 Hajmo još jednom, kamere za video nadzora?
Da li je neko kupovao kamere sa POE opcijom i backup baterijom?!
Nisam, ali i mene ovo interesuje. Cisto da boostam pitanje.
Mea_parvitas

#5200 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by Mea_parvitas »

I ja bih preporuku za auto kameru ako je neko uzimao
Post Reply