Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- King_Kenny
#87978 Re: Liverpool FC
Zasluženo izgubili. Valjda se opamete
- AmiĐa_Idriz
#87979 Re: Liverpool FC
Puno se kritikuju igrači, a premalo Slot. Ovo je njegov poraz danas.
- BHF_Manijak
#87980 Re: Liverpool FC
Da su prvo odigrali k'o drugo, uzeli bi ovdje.
Kurcu ono nije valjalo. Nista. U drugom da su retardi Wirtz i Isak dali, ali sviraj kurcu sad.
Uglavnom mislim najlosija utakmica pod Slotom.
Previse je to jalovo, kilavo. Mislim od pocetka sezone je tako da se ne lazemo, samo su uzimali, pa se nije pisalo o tome.
Ne znam ko je gori danas bio. Alisson prolaznu da dobije, ostali kurac.
Slotove izmjene su za povracat. Kako ih je napravio, ekipa je pala. Za nepovjerovat.
Kurcu ono nije valjalo. Nista. U drugom da su retardi Wirtz i Isak dali, ali sviraj kurcu sad.
Uglavnom mislim najlosija utakmica pod Slotom.
Previse je to jalovo, kilavo. Mislim od pocetka sezone je tako da se ne lazemo, samo su uzimali, pa se nije pisalo o tome.
Ne znam ko je gori danas bio. Alisson prolaznu da dobije, ostali kurac.
Slotove izmjene su za povracat. Kako ih je napravio, ekipa je pala. Za nepovjerovat.
- moon_walker_90
#87981 Re: Liverpool FC
+1AmiĐa_Idriz wrote: ↑27/09/2025 18:09 Puno se kritikuju igrači, a premalo Slot. Ovo je njegov poraz danas.
- King_Kenny
#87982 Re: Liverpool FC
Frimpong ništa na beku; ni nazad ni naprijed. Jones je malo povezao kad je ušao. Muhameda nema na terenu.
- Capajebo
#87983 Re: Liverpool FC
Ovo ne funkcionise takticki nikako. Ne znam jesam li upratio jednu uigranu akciju do sada 
- HarunKovac
#87984 Re: Liverpool FC
Satrali nas ljudi, potpuno zasluzeno pobijedili. Nije igrica da svaki put pobijedimo u nadoknadi.
Nece se niko naigrat protiv CP ove sezone svakako, nije ovo tolika katastrofa. Sjetite se da su oni protiv Citya redovno pobjeđivali kad je Guardiola mlio svakog.
Samo brine igra i ofanziva generalno. Nadam se da će se uigrat novajlije u narednom periodu.
Nece se niko naigrat protiv CP ove sezone svakako, nije ovo tolika katastrofa. Sjetite se da su oni protiv Citya redovno pobjeđivali kad je Guardiola mlio svakog.
Samo brine igra i ofanziva generalno. Nadam se da će se uigrat novajlije u narednom periodu.
- BHF_Manijak
#87985 Re: Liverpool FC
Dovelo si Wirtza radi kreativnosti, frajer 0 zasad. S kreativnim igracima trebali razbijati ove duple blokove i niske, kurac, nista. Beskrajno dodavanje, niko nista da probije.
U drugom su imali dovoljno sansi da uzmu. Salah isto ocajan danas.
U drugom su imali dovoljno sansi da uzmu. Salah isto ocajan danas.
- no_sekirli
#87986 Re: Liverpool FC
Ne moze se svaka ni dobiti, ali nema se s cim pohvaliti ni danas, kao ni cijelu sezonu.
Da nije ona 2-3 kasna gola, sezona bi se mogla vec proglasiti katastrofalnom. Prima se previse golova, pored cinjenice da je poslovicno obrambeno "losi" Trent otisao.
Ali pored jako lose obrane, nikako ne mozemo odrzati pritisak kao ranije, gace nam se tresu i od Palaca i od Sotona jebenog.
Mozda je ovaj poraz i dobrodosao, jer je trenutak koji ne mijenja nista na tablici, treba ovdje resetirati puno toga.
Da nije ona 2-3 kasna gola, sezona bi se mogla vec proglasiti katastrofalnom. Prima se previse golova, pored cinjenice da je poslovicno obrambeno "losi" Trent otisao.
Ali pored jako lose obrane, nikako ne mozemo odrzati pritisak kao ranije, gace nam se tresu i od Palaca i od Sotona jebenog.
Mozda je ovaj poraz i dobrodosao, jer je trenutak koji ne mijenja nista na tablici, treba ovdje resetirati puno toga.
- BHF_Manijak
#87987 Re: Liverpool FC
Ja nesto fin, pokusavam smiren biti. Ma jebem ja vama svima mrtve, k'o picke odigrali. Ovi nehljebi od pojacanja, neka se zapitaju.
Kaze navikavanje, kurci, palci... Sto ba Ekitikeu ne treba adaptacija.
Kaze navikavanje, kurci, palci... Sto ba Ekitikeu ne treba adaptacija.
- no_sekirli
#87988 Re: Liverpool FC
Ma kakvo navikavanje, to je smokvin list. Isto da su prije igrali kriket, a od ove sezone krenuli na nogomet.
Struka je odradila uzasan posao kod pripreme ove tekme. Nije moguce da je Palace toliko kvalitetnija ekipa da nas u mjesec i pol dva puta pregazi, cak uzme i jedan pehar.
Struka je odradila uzasan posao kod pripreme ove tekme. Nije moguce da je Palace toliko kvalitetnija ekipa da nas u mjesec i pol dva puta pregazi, cak uzme i jedan pehar.
- vaučer
#87989 Re: Liverpool FC
Jebiga druže. Slot je bacio prvo poluvrijeme u bunar sa postavom. Imamo mega rupu na desnom boku, samo Szoboslai igra ok tamo, Konate jedan od onih dana i potpuni nedostatak ičega od Wirtza, Salaha i McAlistera. Ponajviše je kriv Slot ali igrači se dobro, dobro trebaju preispitati nakon ove utakmice.
Nek izguraju ostatak sedmice i dođu sebi tokom pauze, jer ovo ne ide na dobro. Odigrali smo premalo dobrih razdoblja u sezoni.
Propali transfer Guehija će nas izgleda proganjati.
Nek izguraju ostatak sedmice i dođu sebi tokom pauze, jer ovo ne ide na dobro. Odigrali smo premalo dobrih razdoblja u sezoni.
Propali transfer Guehija će nas izgleda proganjati.
-
RJ57
#87990 Re: Liverpool FC
nisam vidio go na kraju, nestalo mi slike, ali ljudi su više nego zasluženo pobijedili, trebalo je biti tri razlike. liverpool mora nekako ove nove pomaknuti sa nulte tačke. ne zna se ko je gori, na čelu sa wirtzom koji je očajan
glasner će moći birati tim dogodine …. valjda je dovoljno pametan da ne ode u united
glasner će moći birati tim dogodine …. valjda je dovoljno pametan da ne ode u united
- Capajebo
#87991 Re: Liverpool FC
Da je jedan igrac, pa da kazes da je do njega. Ovo je do sistema igre.
Nemoguce da ti Salah, Wirtz, Gakpo, MacAlister, Isak, Frimpong apsolutno nisu u utakmici. To sto nema niti jedan pas u prostor, to sto se ignorisu i ona rijetka utrcavanja igraca u prostor, ne moze biti samo do igraca.
I ove promjene pozicija igracima pokazuju da i klupa vidi problem, al ne mogu jos da nadju rjesenje.
Ne mozes dovesti Frimponga, i onda ga pozicionirati da igra kao Bradley.
Ne mozes dovesti Kerkeza, i onda ga ograniciti da igra kao Robertson.
Ne mozes dovesti Wirtza, i onda mu ograniciti prostor gdje moze uputiti pas.
Pomjerio Gravena naprijed, raspao se ostatak veznog reda, iako on licno igra najbolje.
Itd itd. Al vjerujem da ce kad klikne ovo biti top.
Nemoguce da ti Salah, Wirtz, Gakpo, MacAlister, Isak, Frimpong apsolutno nisu u utakmici. To sto nema niti jedan pas u prostor, to sto se ignorisu i ona rijetka utrcavanja igraca u prostor, ne moze biti samo do igraca.
I ove promjene pozicija igracima pokazuju da i klupa vidi problem, al ne mogu jos da nadju rjesenje.
Ne mozes dovesti Frimponga, i onda ga pozicionirati da igra kao Bradley.
Ne mozes dovesti Kerkeza, i onda ga ograniciti da igra kao Robertson.
Ne mozes dovesti Wirtza, i onda mu ograniciti prostor gdje moze uputiti pas.
Pomjerio Gravena naprijed, raspao se ostatak veznog reda, iako on licno igra najbolje.
Itd itd. Al vjerujem da ce kad klikne ovo biti top.
- no_sekirli
#87992 Re: Liverpool FC
Jebga, 5miliona bilo puno, pa sad Graven igra stopera, dok Gomez sjedi na klupi, a Slobo igra beka.
Ovi eksperimenti su goli Q, ne znam samo cemu forsiranje.
Najbolje smo izgledali protiv Atletica i Evertona kad se od pocetka igrala formacija sa igracima na prirodnim pozicijama.
Ovi eksperimenti su goli Q, ne znam samo cemu forsiranje.
Najbolje smo izgledali protiv Atletica i Evertona kad se od pocetka igrala formacija sa igracima na prirodnim pozicijama.
- drug_profi
#87993 Re: Liverpool FC
Ljudi moji ja ni proslu sezonu nisam rahat gledao ni jednu tekmu jer mi je stalno izgledalo da se na silu i srecu pobjedjuje.
Sreca danas nisam gledao, jer sam upao u neki posao ovdje na vikendici nisam mogao ostaviti. A i kad sam vidio da je 1:0 vec, reko neka me. Ljepse se druzit sa alatom. Makar mozes cekicem krhat nemilice.
Sreca danas nisam gledao, jer sam upao u neki posao ovdje na vikendici nisam mogao ostaviti. A i kad sam vidio da je 1:0 vec, reko neka me. Ljepse se druzit sa alatom. Makar mozes cekicem krhat nemilice.
- BHF_Manijak
#87994 Re: Liverpool FC
Ma takticka fula od samog pocetka. Po meni Wirtz nije ni trebao poceti ovu utakmicu. Fizicki predominantan protivnik, on nejak svakako. Bolje da mu je sansu dao protiv Southamptona, imalo se prostora, mozda bi usicario kakav gol, asistenciju, da digne malo samopouzdanje.
Trebalo je odmah krenuti sa Chiesom lijevo, pokusati to, Szoboszlai poluspic, eventualno kasnije ga povuci s Gravenom i gurnuti Wirta u drugom.
Robertson, koji dobro odigra kad god dobije sansu, na klupi, pustis Kerkeza koji je opet bez ikakve uloge bio. Bradley je uzasne forme ima 2 mjeseca, dobije sansu ispred Frimponga.
I dalje muka se muci sa bunkerom, niskim duplim blokom, nemas igrace da to razbiju.
I slag na tortu, kad vidim Salaha pored lopte za slobodni, hoce mi nesto biti. Frajer nikad nije zaprijetio iz slobodnog, kamo li gol dao. Bjezi ba, daj je Dominiku ili Wirtzu, kud se guras u kurac.
Trebalo je odmah krenuti sa Chiesom lijevo, pokusati to, Szoboszlai poluspic, eventualno kasnije ga povuci s Gravenom i gurnuti Wirta u drugom.
Robertson, koji dobro odigra kad god dobije sansu, na klupi, pustis Kerkeza koji je opet bez ikakve uloge bio. Bradley je uzasne forme ima 2 mjeseca, dobije sansu ispred Frimponga.
I dalje muka se muci sa bunkerom, niskim duplim blokom, nemas igrace da to razbiju.
I slag na tortu, kad vidim Salaha pored lopte za slobodni, hoce mi nesto biti. Frajer nikad nije zaprijetio iz slobodnog, kamo li gol dao. Bjezi ba, daj je Dominiku ili Wirtzu, kud se guras u kurac.
- Gandalf
#87995 Re: Liverpool FC
Za sada Wirtz nije pokazao ništa, iskreno i pisao sam ranije sa skepsom o tom momku a nisam bio oduševljen ni cijenom ni za njega a ni za Isaka. Obojica izgledaju mlakasto i precijenjeno a koštali su brat bratu 300 miliona eura. Možda i proigraju nekad ali za sada mi izgledaju izgubljeno kao i Slot koji više ne zna šta bi sa novim inovacijama taktike i pozicija na koje gura igrače. Nekad je najbolje ne pametovati puno već pustiti igrače da igraju na svojim prirodnim pozicijama.
Druga stvar je profil igrača koje je doveo, koliko oni mogu igrati zajedno, da li je taj tip igrača bio neophodan ovo ljeto, koliko su neke druge pozicije bile bitnije za popuniti. Podleglo se nekom hajpu, nekom marketingu, pa su se bacale pare agentima za dva igrača. Nije pomoglo ni što je Slotu glava u guzici cijelo ovo ljeto. Doveli smo igrača na odvratan način i obiće nam se to o glavu, od početka sam Isaka smatrao precijenjenim a sada znam da mu je i karakter 0.
A i započeli su ovaj prelazni rok trkom za precijenjenom 10-kom, zanemarili odbranu i pogrešno procijenili da su Bradley i Gomez na nivou Liverpoola. Ne, nisu i treba ih se riješiti što prije, obojice. Na ljeto im trebaju tri CB-a i desni bek. Iz aviona se vidi koliko je igra nesigurna. Ekipa mora biti beton u odbrani inače ništa od titule. Vidjećemo na šta će ovo izaći, ne izgleda dobro. Doveli smo bezvezne desetke, izvikane devetke a pristojnog CB- a ni na mapi. Koštaće nas to skupo.
Druga stvar je profil igrača koje je doveo, koliko oni mogu igrati zajedno, da li je taj tip igrača bio neophodan ovo ljeto, koliko su neke druge pozicije bile bitnije za popuniti. Podleglo se nekom hajpu, nekom marketingu, pa su se bacale pare agentima za dva igrača. Nije pomoglo ni što je Slotu glava u guzici cijelo ovo ljeto. Doveli smo igrača na odvratan način i obiće nam se to o glavu, od početka sam Isaka smatrao precijenjenim a sada znam da mu je i karakter 0.
A i započeli su ovaj prelazni rok trkom za precijenjenom 10-kom, zanemarili odbranu i pogrešno procijenili da su Bradley i Gomez na nivou Liverpoola. Ne, nisu i treba ih se riješiti što prije, obojice. Na ljeto im trebaju tri CB-a i desni bek. Iz aviona se vidi koliko je igra nesigurna. Ekipa mora biti beton u odbrani inače ništa od titule. Vidjećemo na šta će ovo izaći, ne izgleda dobro. Doveli smo bezvezne desetke, izvikane devetke a pristojnog CB- a ni na mapi. Koštaće nas to skupo.
- BHF_Manijak
#87996 Re: Liverpool FC
Ovo dovoljno pokazuje o Slotovoj taktickoj pogubljenosti jucer. Poceo lijevo, dominirao desno. Guse jedni druge jednostavno.
Ne komplikuj, igraj jednostavno, prirodno, jer ces se prekombinovati. To se sada desava. Jednostavno imam osjecaj da ne zna gdje koga i kako da koristi najbolje i onda imas ono jucer, beskonscno i nekonkretno dodavanje.
Ne komplikuj, igraj jednostavno, prirodno, jer ces se prekombinovati. To se sada desava. Jednostavno imam osjecaj da ne zna gdje koga i kako da koristi najbolje i onda imas ono jucer, beskonscno i nekonkretno dodavanje.
- ismar2215
#87997 Re: Liverpool FC
Mislim da je Slot pogrijesio sto je protiv tima poput Palacea počeo s novim sistemom s 4 veznjaka. U drugom smo realno bili dosta bolji od njih kad se vratio standardnom sistemu. Previse je ovo novi tim da bi ovako rano mogao vrtiti formacije i sisteme, ne poznaju se dovoljno. S druge strane, Palace je odigrao perfektnu utakmicu. I dalje nemam dilemu da ce ovo doci na svoje, a pogotovo da ce Wirtz i Isak biti nevjerovatno dobra pojačanja i ponajbolji igrači svijeta na svojim pozicijama. Htjeli smo vrhunska pojačanja i njih puno, moramo sad istrpiti njihovo privikavanje.
- drug_profi
#87998 Re: Liverpool FC
Ljudi dajte, osvojio je titulu sa tuđim timom. Jeste imao sreće da je Sitiju doslo vrijeme remonta, ali ipak...
Sad malo vjere u njega. Prvi smo, pa ne mora biti do desetog kola 10 poena razlike.
Sad malo vjere u njega. Prvi smo, pa ne mora biti do desetog kola 10 poena razlike.
- King_Kenny
#87999 Re: Liverpool FC
Nema panike. Bolje je stanje na tabeli nego je iko očekivao prije početka sezone. Treba samo razigrati ekipu; malo tečniji i brži pasovi naprijed.
- BHF_Manijak
#88000 Re: Liverpool FC
Eto ovih placipicki na -2, a Liverpoolov raspored narednih mjesec dana je - Boze sacuvaj.