"Teorija svega"
-
teodati
#1351 Re: "Teorija svega"
Umjesto nepoznavanja nove matematike, bez koje se moja teorija ne može ni malo razumjeti, radije proučite post 1345 ovdje detaljno, to bi barem mogli od prve shvatiti, pa ako ima netko nešto argumentirano na to reći, tu sam, na gluposti neću odgovarati, garant.
-
vernes81
#1352 Re: "Teorija svega"
Jesi ga zadao u googlanjeVoddaa wrote: ↑25/09/2025 01:07Mozes li dobiti broj e, pi, i ?teodati wrote: ↑24/09/2025 19:26 =
I napisao sam ti na jednoj temi kako se može dijeliti s nulom, da si razumio formulu o dva prostora, shvatio bi da produkt nula, i faktor nula nisu isto, upravo suprotno, a onda možemo dijeljenjem produkta s faktorom, dobiti ne samo 2, nego i sve brojeve koji postoji.
![]()
A za djeljenje sa nulom, je li ovo sve ok:
Neka a=b.
a^2 = ab.
a^2 - b^2 = ab - b^2.
(a-b)(a+b) = (a-b)b.
Podijelimo s (a-b) onda je a+b = b.
Posto je a=b onda je 2b=b pa je 2=1.
Dakle tacno je da je 2=1, a Teo?![]()
- Dozer
#1353 Re: "Teorija svega"
Pa da. U tvojoj knjizi za koju nemas ni naslovnicu da pokazes. Tajna je naslovnica, ali ne i prica o knjizi
Logika, jbg..
Logika, jbg..
-
teodati
#1354 Re: "Teorija svega"
Zadnji puta ponavljam, kod množenja bilo kojeg broja s nulom, produkt nula nije isto što i faktor nula, to jasno dokazuje formula koju sam dao o prostoru, u zadatku o dva prostora, gdje se dobije da je to istovremeno veliko i jedan i dva prostora, kako dodajemo prostor sve se to više povećava, do ne jedne beskonačnosti, nego do svih koje postoje.
Zato se može i dijeliti s nulom, eto.
To je općenito, detaljno nećemo na forumima, tko već sada shvaća dobro, tko ne, ima vremena, dapače.
To je općenito, detaljno nećemo na forumima, tko već sada shvaća dobro, tko ne, ima vremena, dapače.
-
teodati
#1355 Re: "Teorija svega"
Zove se kako se i mora prava teorija o postanku zvati, "teorija svega", mogla bi se i istina o svemu zvati, ali je ovo bolje, ipak je to teorijski, a praktično do svega toga nikada nećemo moći doći, uostalom, ni do druge dimenzije se ne može doći, a kamoli do svih, a još manje, izvan svega toga, sve do najveće dimenzije koja postoji.
-
teodati
#1356 Re: "Teorija svega"
Istina o Bogu je da Bog, uzrok svega, koji oduvijek postoji, nije osobno biće, ali je zato Stvoritelj materijalnoga svijeta, svemira i života na Zemlji, i te kako osobno biće, ali ne jedno, nego nebrojeno mnoštvo, mirijada bića, starijih od našega svemira.
Bogom ljudi nazivaju i uzrok svega ali i inteligentnu Silu koja je svemir napravila, nije to isto, i jedno i drugo je Bog, zavisi od konteksta.
Ako je tako, a jeste, treba samo znati kada nešto znači Bog, dakle u smislu uzroka svega, nije neko osobno biće s kojim možemo doći u kontakt, i samo je onda jedan Bog, a kada gledamo u smislu inteligencije koja je napravila svemir, onda je Bog mnoštvo bića, dakle Bogova, s punim pravom se mogu tako nazivati, dapače.
Isus čak tvrdi da smo i mi ljudi Bogovi, naravno, kada potječemo od inteligentnih, pametnih Bogova, a ne od majmuna, samo kažem, e da.
Bogom ljudi nazivaju i uzrok svega ali i inteligentnu Silu koja je svemir napravila, nije to isto, i jedno i drugo je Bog, zavisi od konteksta.
Ako je tako, a jeste, treba samo znati kada nešto znači Bog, dakle u smislu uzroka svega, nije neko osobno biće s kojim možemo doći u kontakt, i samo je onda jedan Bog, a kada gledamo u smislu inteligencije koja je napravila svemir, onda je Bog mnoštvo bića, dakle Bogova, s punim pravom se mogu tako nazivati, dapače.
Isus čak tvrdi da smo i mi ljudi Bogovi, naravno, kada potječemo od inteligentnih, pametnih Bogova, a ne od majmuna, samo kažem, e da.
- Voddaa
#1357 Re: "Teorija svega"
Cek Teo, Teo, Teoteodati wrote: ↑26/09/2025 07:43 Zadnji puta ponavljam, kod množenja bilo kojeg broja s nulom, produkt nula nije isto što i faktor nula, to jasno dokazuje formula koju sam dao o prostoru, u zadatku o dva prostora, gdje se dobije da je to istovremeno veliko i jedan i dva prostora, kako dodajemo prostor sve se to više povećava, do ne jedne beskonačnosti, nego do svih koje postoje.
Gdje je u postavci ispod mnozenje sa nulom (bez obzira kako ga zoves)
Neka a=b.
a^2 = ab.
a^2 - b^2 = ab - b^2.
(a-b)(a+b) = (a-b)b.
Je li ovo moze ili ne moze po tvojoj “novoj matematici”? je li 1=2 ili?
- Dozer
#1358 Re: "Teorija svega"
Znaci, u skladu s tvojom izjavom, i nakon svih silnih obecanja da ces u svojoj knjizi sve DOKAZATI, jer ti to SVE ZNAS, na kraju je sve to, ipak, samo teorija?teodati wrote: ↑26/09/2025 07:49Zove se kako se i mora prava teorija o postanku zvati, "teorija svega", mogla bi se i istina o svemu zvati, ali je ovo bolje, ipak je to teorijski, a praktično do svega toga nikada nećemo moći doći, uostalom, ni do druge dimenzije se ne može doći, a kamoli do svih, a još manje, izvan svega toga, sve do najveće dimenzije koja postoji.
OK.
-
teodati
#1359 Re: "Teorija svega"
Vidi se da se ne razumiješ nimalo u metafiziku, a kako bi ti dokazao postojanje neke druge dimenzije, ako to u našoj uopće ne postoji, čime, eksperimentom?Dozer wrote: ↑26/09/2025 14:23Znaci, u skladu s tvojom izjavom, i nakon svih silnih obecanja da ces u svojoj knjizi sve DOKAZATI, jer ti to SVE ZNAS, na kraju je sve to, ipak, samo teorija?teodati wrote: ↑26/09/2025 07:49Zove se kako se i mora prava teorija o postanku zvati, "teorija svega", mogla bi se i istina o svemu zvati, ali je ovo bolje, ipak je to teorijski, a praktično do svega toga nikada nećemo moći doći, uostalom, ni do druge dimenzije se ne može doći, a kamoli do svih, a još manje, izvan svega toga, sve do najveće dimenzije koja postoji.
OK.
Daj se ne glupiraj, u druge dimenzije se ne može, ali se ama baš sve o njima može znati, i kako su nastale, i kako funkcioniraju, dapače.
Samo to fizika ne može, zato i ne znamo ništa konkretno o postanku svega, a uzrok našega svijeta nije u našoj dimenziji, ali o tom potom, kada
-
teodati
#1360 Re: "Teorija svega"
Da smo mi ljudi potomci pravih Bogova, sam kralj Bogova, Isus Krist više puta tvrdi, i čak kaže da ćemo jednom i veća čuda činiti nego On, citat:
Ivan 14,12 Zaista, zaista, kažem vam: Tko vjeruje u mene, djela, koja ja činim, i on će činiti, i veća će od ovih činiti.
Isto tako čuda nije Isus sam činio, nego su to Bogovi činili, koji vladaju svim česticama u svemiru koje postoje, u Bibliji se nazivaju Duh Sveti, Životvorac, tako da su isti Bogovi činili ta čuda i poslije Uskrsnuća, kada je Isus otišao sa Zemlje, sam kralj je naredio da slušaju Apostole, pa kada su Petar ili bilo koji Apostol nešto naredili, Bogovi su to napravili, a eto i citata o tome da im je Isus tu vlast dao:
Matej 10,7 Idite i navješćujte: "Blizu je kraljevstvo nebesko.
Matej 10,8 Liječite bolesne, dižite mrtve čistite gubave i izgonite đavle! Zabadava ste dobili, zabadava dajte!
I tko onda ne bi povjerovao, kada je svojim očima vidio kako nekoliko dana mrtav čovjek ustaje, i nastavlja živjeti kao da ništa nije bilo, ne treba onda nikakav pisani dokaz, dapače, e da.
Ivan 14,12 Zaista, zaista, kažem vam: Tko vjeruje u mene, djela, koja ja činim, i on će činiti, i veća će od ovih činiti.
Isto tako čuda nije Isus sam činio, nego su to Bogovi činili, koji vladaju svim česticama u svemiru koje postoje, u Bibliji se nazivaju Duh Sveti, Životvorac, tako da su isti Bogovi činili ta čuda i poslije Uskrsnuća, kada je Isus otišao sa Zemlje, sam kralj je naredio da slušaju Apostole, pa kada su Petar ili bilo koji Apostol nešto naredili, Bogovi su to napravili, a eto i citata o tome da im je Isus tu vlast dao:
Matej 10,7 Idite i navješćujte: "Blizu je kraljevstvo nebesko.
Matej 10,8 Liječite bolesne, dižite mrtve čistite gubave i izgonite đavle! Zabadava ste dobili, zabadava dajte!
I tko onda ne bi povjerovao, kada je svojim očima vidio kako nekoliko dana mrtav čovjek ustaje, i nastavlja živjeti kao da ništa nije bilo, ne treba onda nikakav pisani dokaz, dapače, e da.
-
Hakiz
#1361 Re: "Teorija svega"
Predlažem:Dozer wrote: ↑26/09/2025 14:23Znaci, u skladu s tvojom izjavom, i nakon svih silnih obecanja da ces u svojoj knjizi sve DOKAZATI, jer ti to SVE ZNAS, na kraju je sve to, ipak, samo teorija?teodati wrote: ↑26/09/2025 07:49Zove se kako se i mora prava teorija o postanku zvati, "teorija svega", mogla bi se i istina o svemu zvati, ali je ovo bolje, ipak je to teorijski, a praktično do svega toga nikada nećemo moći doći, uostalom, ni do druge dimenzije se ne može doći, a kamoli do svih, a još manje, izvan svega toga, sve do najveće dimenzije koja postoji.
OK.
Prekinuti svu diskusiju sa teodatijem dok ne odgovori na pitanje forumaša Voddaa.
Dakle, dok ne odgovori na ovo
ne diskutovati ni o čemu sa njim. Ne dati mu materijala za novo izbjegavanje odgovora.Gdje je u postavci ispod mnozenje sa nulom (bez obzira kako ga zoves)
Neka a=b.
a^2 = ab.
a^2 - b^2 = ab - b^2.
(a-b)(a+b) = (a-b)b.
-
teodati
#1362 Re: "Teorija svega"
Točno, ali ne samo to, nego formula o dva prostora, pošto je to veliko istovremeno i jedan i dva, govori i da je 3=1,ali i 4=1, i tako beskonačno, ali isto tako i da je 2=3, 2=4 i tak dalje, ali i da je 3=4, 3=5, i tako beskonačno, možemo koliko hoćemo, o jedinicama prostora i vremena govorimo, što je i te kako logično, jer su dva prostora, 2, ali su pošto se dodiruju, i 1, eto.Hakiz wrote: ↑26/09/2025 18:00Predlažem:Dozer wrote: ↑26/09/2025 14:23Znaci, u skladu s tvojom izjavom, i nakon svih silnih obecanja da ces u svojoj knjizi sve DOKAZATI, jer ti to SVE ZNAS, na kraju je sve to, ipak, samo teorija?teodati wrote: ↑26/09/2025 07:49
Zove se kako se i mora prava teorija o postanku zvati, "teorija svega", mogla bi se i istina o svemu zvati, ali je ovo bolje, ipak je to teorijski, a praktično do svega toga nikada nećemo moći doći, uostalom, ni do druge dimenzije se ne može doći, a kamoli do svih, a još manje, izvan svega toga, sve do najveće dimenzije koja postoji.
OK.
Prekinuti svu diskusiju sa teodatijem dok ne odgovori na pitanje forumaša Voddaa.
ne diskutovati ni o čemu sa njim. Ne dati mu materijala za novo izbjegavanje odgovora.Gdje je u postavci ispod mnozenje sa nulom (bez obzira kako ga zoves)
Neka a=b.
a^2 = ab.
a^2 - b^2 = ab - b^2.
(a-b)(a+b) = (a-b)b.
Ono glavno je da nula prostora jeste to dakle, 1, ali je i 2, i 3 i 4, sve koliko ima, pa i beskonačno, i to istovremeno, ali u svakoj dimenziji je samo ili jedan, ili dva, ne oboje, ali je sveukupno gledajući sve dimenzije, oboje.
A pošto nulu, ništa prostorno, ne treba stvarati, a istovremeno je i beskonačno prostorno veliko, jasno je da u toj beskonačnosti, mogu nastati različite dimenzije, jer ima i te kako mjesta za to.
Treba od početka sve čuti, pa će to biti kudikamo jasnije, ali detalje ne dajem na forumima.
Samo kome ne ide logika, neće ići ni matematika, e da.
-
teodati
#1363 Re: "Teorija svega"
Ivan 11,25 Isus joj reče: "Ja sam uskrsnuće i život. Tko vjeruje u mene, ako i umre, živjet će.
Tko to može tako govoriti, samo netko tko zbilja ima vlast nad materijom, to neki neuki seljak nije mogao izmisliti, isto kao i poučne priče poput ove:
Luka 15,11 Tada nastavi: "Jedan je čovjek imao dva sina.
Luka 15,12 Mlađi od njih reče ocu: 'Oče, daj mi dio od imanja, što pripada meni.' On im dakle podijeli imanje.
Luka 15,13 Nekoliko dana kasnije, pokupi mlađi sin sve i ode u daleku zemlju. Ondje prosu imanje svoje živeći raspušteno.
Luka 15,14 Kad je bio sve potrošio, nastade u onoj zemlji velika glad, i on počne stradati.
Luka 15,15 Tada otiđe i najmi se kod jednoga građanina one zemlje. Ovaj ga posla u polja svoja, da čuva svinje.
Luka 15,16 Rado bi bio utišao glad svoju mahunama, što su jele svinje; ali mu ih nitko nije davao.
Luka 15,17 Tada dođe k sebi i reče: 'Koliko najamnika u oca mojega imaju kruha u izobilju, a ja ovdje umirem od gladi!
Luka 15,18 Ustat ću, poći ću k ocu svojemu i reći ću mu: "Oče, sagriješih nebu i tebi,
Luka 15,19 Nisam više dostojan zvati se sinom tvojim; primi me kao jednoga od svojih najamnika!'
Luka 15,20 Ustade dakle i otiđe k ocu svojemu. Već izdaleka ugleda ga otac njegov, i sažali mu se. Potrča mu u susret, pade mu oko vrata i poljubi ga.
Luka 15,21 A sin mu reče: 'Oče, sagriješih nebu i tebi nisam više dostojan zvati se sinom tvojim.'
Luka 15,22 A otac zapovjedi slugama svojim: 'Donesite brzo najbolju haljinu i obucite mu je! Podajte mu prsten na ruku i obuću na noge!
Luka 15,23 Onda dovedite tele ugojeno i zakoljite ga! Održat ćemo radosnu gozbu i proveselit ćemo se.
Luka 15,24 Jer ovaj moj sin bio je mrtav i živi opet, bio je izgubljen i nađe se.' I stadoše držati radosnu gozbu.
Luka 15,25 Sin njegov stariji bio je upravo u polju. Kad dođe i približi se kući, začu glazbu i igru.
Luka 15,26 Dozva jednoga od sluga i zapita, što je to?
Luka 15,27 Brat je tvoj došao, odgovori mu on. I otac je tvoj dao zaklati tele ugojeno, jer ga je opet dobio zdrava.
Luka 15,28 Tada se on rasrdi i ne htjede da uđe. Otac njegov izađe i počne ga nagovarati.
Luka 15,29 A on odgovori ocu: 'Već tolike godine služim ti, i nikada još ne prestupih tvoje zapovijedi. A meni još nikada nisi dao jareta, da bih se proveselio sa svojim prijateljima.
Luka 15,30 A sad, kad dođe taj tvoj sin, koji ti je imanje prosuo s bludnicama, dao si mu zaklati tele ugojeno.'
Luka 15,31 On mu reče: 'Sine, ti si uvijek sa mnom, i sve je moje tvoje.
Luka 15,32 A trebalo je održati radosnu gozbu i proveseliti se; jer ovaj brat tvoj bio je mrtav i živi opet; bio je izgubljen, i nađe se.'"
Ako je to sve neki neuki seljak izmislio, svaka mu čast, jednostavnim riječima izraziti najdublja osjećanja, e da.
Tko to može tako govoriti, samo netko tko zbilja ima vlast nad materijom, to neki neuki seljak nije mogao izmisliti, isto kao i poučne priče poput ove:
Luka 15,11 Tada nastavi: "Jedan je čovjek imao dva sina.
Luka 15,12 Mlađi od njih reče ocu: 'Oče, daj mi dio od imanja, što pripada meni.' On im dakle podijeli imanje.
Luka 15,13 Nekoliko dana kasnije, pokupi mlađi sin sve i ode u daleku zemlju. Ondje prosu imanje svoje živeći raspušteno.
Luka 15,14 Kad je bio sve potrošio, nastade u onoj zemlji velika glad, i on počne stradati.
Luka 15,15 Tada otiđe i najmi se kod jednoga građanina one zemlje. Ovaj ga posla u polja svoja, da čuva svinje.
Luka 15,16 Rado bi bio utišao glad svoju mahunama, što su jele svinje; ali mu ih nitko nije davao.
Luka 15,17 Tada dođe k sebi i reče: 'Koliko najamnika u oca mojega imaju kruha u izobilju, a ja ovdje umirem od gladi!
Luka 15,18 Ustat ću, poći ću k ocu svojemu i reći ću mu: "Oče, sagriješih nebu i tebi,
Luka 15,19 Nisam više dostojan zvati se sinom tvojim; primi me kao jednoga od svojih najamnika!'
Luka 15,20 Ustade dakle i otiđe k ocu svojemu. Već izdaleka ugleda ga otac njegov, i sažali mu se. Potrča mu u susret, pade mu oko vrata i poljubi ga.
Luka 15,21 A sin mu reče: 'Oče, sagriješih nebu i tebi nisam više dostojan zvati se sinom tvojim.'
Luka 15,22 A otac zapovjedi slugama svojim: 'Donesite brzo najbolju haljinu i obucite mu je! Podajte mu prsten na ruku i obuću na noge!
Luka 15,23 Onda dovedite tele ugojeno i zakoljite ga! Održat ćemo radosnu gozbu i proveselit ćemo se.
Luka 15,24 Jer ovaj moj sin bio je mrtav i živi opet, bio je izgubljen i nađe se.' I stadoše držati radosnu gozbu.
Luka 15,25 Sin njegov stariji bio je upravo u polju. Kad dođe i približi se kući, začu glazbu i igru.
Luka 15,26 Dozva jednoga od sluga i zapita, što je to?
Luka 15,27 Brat je tvoj došao, odgovori mu on. I otac je tvoj dao zaklati tele ugojeno, jer ga je opet dobio zdrava.
Luka 15,28 Tada se on rasrdi i ne htjede da uđe. Otac njegov izađe i počne ga nagovarati.
Luka 15,29 A on odgovori ocu: 'Već tolike godine služim ti, i nikada još ne prestupih tvoje zapovijedi. A meni još nikada nisi dao jareta, da bih se proveselio sa svojim prijateljima.
Luka 15,30 A sad, kad dođe taj tvoj sin, koji ti je imanje prosuo s bludnicama, dao si mu zaklati tele ugojeno.'
Luka 15,31 On mu reče: 'Sine, ti si uvijek sa mnom, i sve je moje tvoje.
Luka 15,32 A trebalo je održati radosnu gozbu i proveseliti se; jer ovaj brat tvoj bio je mrtav i živi opet; bio je izgubljen, i nađe se.'"
Ako je to sve neki neuki seljak izmislio, svaka mu čast, jednostavnim riječima izraziti najdublja osjećanja, e da.
- Dozer
#1364 Re: "Teorija svega"
teodati wrote: ↑26/09/2025 17:52Vidi se da se ne razumiješ nimalo u metafiziku, a kako bi ti dokazao postojanje neke druge dimenzije, ako to u našoj uopće ne postoji, čime, eksperimentom?Dozer wrote: ↑26/09/2025 14:23Znaci, u skladu s tvojom izjavom, i nakon svih silnih obecanja da ces u svojoj knjizi sve DOKAZATI, jer ti to SVE ZNAS, na kraju je sve to, ipak, samo teorija?teodati wrote: ↑26/09/2025 07:49
OK.![]()
Daj se ne glupiraj, u druge dimenzije se ne može, ali se ama baš sve o njima može znati, i kako su nastale, i kako funkcioniraju, dapače.
Samo to fizika ne može, zato i ne znamo ništa konkretno o postanku svega, a uzrok našega svijeta nije u našoj dimenziji, ali o tom potom, kadadođe vrijeme za to, se razme.
- Dozer
#1365 Re: "Teorija svega"
AcceptedHakiz wrote: ↑26/09/2025 18:00Predlažem:Dozer wrote: ↑26/09/2025 14:23Znaci, u skladu s tvojom izjavom, i nakon svih silnih obecanja da ces u svojoj knjizi sve DOKAZATI, jer ti to SVE ZNAS, na kraju je sve to, ipak, samo teorija?teodati wrote: ↑26/09/2025 07:49
OK.
Neka a=b.
a^2 = ab.
a^2 - b^2 = ab - b^2.
(a-b)(a+b) = (a-b)b.
-
teodati
#1366 Re: "Teorija svega"
Udari malo jače, možda onda konačno riješiš točno neku dječju pitalicu, e da.Dozer wrote: ↑26/09/2025 19:55teodati wrote: ↑26/09/2025 17:52Vidi se da se ne razumiješ nimalo u metafiziku, a kako bi ti dokazao postojanje neke druge dimenzije, ako to u našoj uopće ne postoji, čime, eksperimentom?![]()
Samo to fizika ne može, zato i ne znamo ništa konkretno o postanku svega, a uzrok našega svijeta nije u našoj dimenziji, ali o tom potom, kadadođe vrijeme za to, se razme.
![]()
-
teodati
#1367 Re: "Teorija svega"
I ja se slažem, barem nećete na ovo temi pisati gluposti i nebuloze, i tako ništa argumentirano vi koji pišete ne znate napisati, pametnome dosta!Dozer wrote: ↑26/09/2025 19:57AcceptedHakiz wrote: ↑26/09/2025 18:00Predlažem:
Neka a=b.
a^2 = ab.
a^2 - b^2 = ab - b^2.
(a-b)(a+b) = (a-b)b.
Je li ovo moze ili ne moze po tvojoj “novoj matematici”? je li 1=2 ili?![]()
- Voddaa
#1368 Re: "Teorija svega"
Nego Teo, nesto nam drugo objasni. Kad pitas koliko ima pravaca prostora iz jedne tacke u prostoru i tvrdis da ih je 26, kakvog smisla taj odgovor ima?
-
teodati
#1369 Re: "Teorija svega"
Fizičar i logika, to ne ide skupa, samo kažem.
A lijepo sam napisao da je to sveukupno, a u jednoj dimenziji da je samo jedno od toga.
Ali tko nema talenta za metafiziku, nema, e da.
A lijepo sam napisao da je to sveukupno, a u jednoj dimenziji da je samo jedno od toga.
Ali tko nema talenta za metafiziku, nema, e da.
- Voddaa
#1370 Re: "Teorija svega"
Ahamteodati wrote: ↑26/09/2025 19:18
Točno, ali ne samo to, nego formula o dva prostora, pošto je to veliko istovremeno i jedan i dva, govori i da je 3=1,ali i 4=1, i tako beskonačno, ali isto tako i da je 2=3, 2=4 i tak dalje, ali i da je 3=4, 3=5, i tako beskonačno, možemo koliko hoćemo, o jedinicama prostora i vremena govorimo, što je i te kako logično, jer su dva prostora, 2, ali su pošto se dodiruju, i 1, eto.
Ono glavno je da nula prostora jeste to dakle, 1, ali je i 2, i 3 i 4, sve koliko ima, pa i beskonačno, i to istovremeno, ali u svakoj dimenziji je samo ili jedan, ili dva, ne oboje, ali je sveukupno gledajući sve dimenzije, oboje.
Sad, koristeci Teovu matematiku, koliko ima prostora (onih Teovih, dakako najmanjih) u jednom kubnom centimetru prostora i zasto?
Iliti, posto je najmanji prostor, kako ti to kazes, nula, onda sa kojim brojem trebas pomnoziti tu nulu da dobijes kubni centimetar?
Interesuje me da li Teova matematika ima ikakvih konzistentnih pravila ili je matematika po principu “svaka igra, svaka dobija”?
P.S. Neka Tea - bas je zabavan
- Voddaa
- Dozer
#1372 Re: "Teorija svega"
- Voddaa
#1373 Re: "Teorija svega"
Ma ocekivati smislenu pricu je nerealno. Diskusija sa Teom lici na sah u kojem on izmislja pravila i nikom ih ne govori, ili tacnije, pravila ne postoje. Nije to ni matematika, ni fizika, ni filozofija, ni logika, ni metafizika – nego igra bez pravila - pravo dosadna i besmislena ako neko pokusava igrati sah. Sve gornje grane imaju pravila.
Kao da nekoga matiras u sahu, svi vide da je kraj, a protivnik tvrdi da nije jer “kralj postaje lovac” ili “tabla ima 128 polja, a mozda i beskrajno”. Rijeci i definicije gube znacenje: crno nije crno, bijelo nije bijelo, 1=2, 2=5, a mozda i nije. Kao igrati sah s djetetom koje nikad nije vidjelo sah - samo sto s djetetom mozes razgovarati, a s Teom mozes samo slusati.
A opet, bez obzira na sve, meni je Teo zabavan – ni sam ne znam zasto. Medjutim zabavan je jer ne ocekujem nista smisleno - isto kao kad sa djetetom “igras” saha
Teo, nastavi!
- Dozer
#1374 Re: "Teorija svega"
Ma zabavan je i meni, zato i "pricamo"
Kao i Smrle. Jedino sto malo postane monotono stalno citati jedno te isto. Klasicni mentalni loop.
Kao i Smrle. Jedino sto malo postane monotono stalno citati jedno te isto. Klasicni mentalni loop.
-
teodati
#1375 Re: "Teorija svega"
Opet ova dvojica koji misle da su jako pametni ništa ne razumiju, a sve im je rečeno, za one malo pametnije.
Formula o dva prostora opisuje sve dimenzije koje postoje, i tamo, dakle sve gledajući, vrijedi da je 1=2, ili 1=3, ili 2=5, i tak dalje, dok u samo jednoj dimenziji kao što je naša recimo, toga nema, tu je isto kao u matematici koju smo učili, dakle 1=1, 2=2, 5=5, ili 26=26, i tako dalje i tako bliže.
A pošto je nula jedna fizička jedinica prostora, treba samo još dodati toliko nula svuda oko te točke, pa da se dobije veće od toga, dakle sve do razine neke čestice, pa dalje do atoma, molekula, galaksija, i cetera.
Da su malo pametniji i sami bi shvatili, ali tako je kako je, morati ću se jako pomučiti, da nekima najlakše stvari objasnim, e da.
Formula o dva prostora opisuje sve dimenzije koje postoje, i tamo, dakle sve gledajući, vrijedi da je 1=2, ili 1=3, ili 2=5, i tak dalje, dok u samo jednoj dimenziji kao što je naša recimo, toga nema, tu je isto kao u matematici koju smo učili, dakle 1=1, 2=2, 5=5, ili 26=26, i tako dalje i tako bliže.
A pošto je nula jedna fizička jedinica prostora, treba samo još dodati toliko nula svuda oko te točke, pa da se dobije veće od toga, dakle sve do razine neke čestice, pa dalje do atoma, molekula, galaksija, i cetera.
Da su malo pametniji i sami bi shvatili, ali tako je kako je, morati ću se jako pomučiti, da nekima najlakše stvari objasnim, e da.