Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

sumirprimus

#44251 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

nevjerovatno je koliko ste svi otisli u desno, a nema pogubnije stvari za drzavu bih od bosnjacke desnice. jer vi sluzite samo kao izgovor.
avaj
LSD

#44252 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

sumirprimus wrote: 26/09/2025 14:48 nevjerovatno je koliko ste svi otisli u desno, a nema pogubnije stvari za drzavu bih od bosnjacke desnice. jer vi sluzite samo kao izgovor.
avaj
Rece tuzlanski jehud koji otvoreno podrzava cioniste i zlocinca Natanjahua :lol:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#44253 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

sumirprimus wrote: 26/09/2025 14:48 nevjerovatno je koliko ste svi otisli u desno, a nema pogubnije stvari za drzavu bih od bosnjacke desnice. jer vi sluzite samo kao izgovor.
avaj
ma nismo mi otišli desno nego nam je dopizdilo da nas na isti način piša lažni lijevi kurac ko što je pišao i lažni desni

evo nisam ja prvi promjenio svoje vrijednosti, nego im jebem đe išta imaju, samo zbog toga jer su isti smećari ko i oni prije njih
sumirprimus

#44254 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

LSD wrote: 26/09/2025 14:54
avaj
Rece jehud koji otvoreno podrzava cioniste i zlocinca Natanjahua :lol:
kaok jehud zar nisam hdzvoac? :lol:
ne znate ni vi dje udarate u svoj svojoj zaslijepljenosti jebte :-)
no nazalost poenta ostaje ista, vi ste smo koristan materijal za one sile koje ne zele funkcionalnu drzavu bih, ali dok vi to shvatite, i sejdo ce naucit engleski makar za jednog govora na un skupstini, mozda :lol:
poenta je nama godi clanstvo u eu, nama gode otvoreni putevi i pristupi fondovima, jer je alternativa presumorna i crna kako smo komunikaciono izolovani od evrope i kako imamo pravila trecih zemalja van eu, a sa kojom isto najvise trgujemo, i to je ono sto ni srbi a ni bosnjaci ne zele da vide.
hrvate namjerno izdvajam iz ove price jer vecina hrvata ima putovnice i njih ova prica ne dotice.
Malisa11

#44255 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Malisa11 »

avaj
Rece tuzlanski jehud koji otvoreno podrzava cioniste i zlocinca Natanjahua :lol:
vecinu nas, gdje ne stajem na stranu srmprimiusa, ne zanima ni rusija, ni ukrajina, ni izrael, ni gaza. Samo sto je vama to tesko shvatiti.

Boli me q sta se desava izvan ove drzave.
JoseMujica

#44256 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

kakabanja213 wrote: 26/09/2025 14:08 https://bljesak.info/vijesti/politika/k ... nca/534220
E ovo je genijalno. Vojinova i Nerminova socijademokratija na djelu.
Majke mi platio bihbda prisustvyjem jednom takvom "sastanku". Da vidim, ono kada sjednu ko prvi naruci Sarajevsku ili Ozujsku.. kako narucuju, je li ide ono kako treba daj mi pelnkovac i Sarajevsku pa svako 2 3 ture presjecaju vinom? Jede li se ista ili neko donese meze, plahe i sira iz mijeha?
pa ovo je san svakog "poštenog" Prošnjaka...da bidne bekrija :janpi: ko Zukan :lol: :lol: :lol:
sumirprimus

#44257 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

JoseMujica wrote: 26/09/2025 14:54
avaj
ma nismo mi otišli desno nego nam je dopizdilo da nas na isti način piša lažni lijevi kurac ko što je pišao i lažni desni

evo nisam ja prvi promjenio svoje vrijednosti, nego im jebem đe išta imaju, samo zbog toga jer su isti smećari ko i oni prije njih
evo ja ne siljim ni za jedne, nego gledam samo i jedino ko bi mogao potpisati te jbene sporazume sa eu, jer u eu vidim jedinu nadu opstanka, normalnog opstanka ovde. bez onih supljih o samodostatonosti, patriotizmu, ili nefdaj boze okretanja istoku. i sve van toga mi je desno. doduse i desno je ok ako ce postpiati iste sporazume, poglavlja, zakone sta god eu trazi. znaci ko je ekipa koja ce blanko potpisivati. za nju glasam. jer izbora nemamo, a ni vremena.
JoseMujica

#44258 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

sumirprimus wrote: 26/09/2025 14:59
avaj

evo ja ne siljim ni za jedne, nego gledam samo i jedino ko bi mogao potpisati te jbene sporazume sa eu, jer u eu vidim jedinu nadu opstanka, normalnog opstanka ovde. bez onih supljih o samodostatonosti, patriotizmu, ili nefdaj boze okretanja istoku. i sve van toga mi je desno. doduse i desno je ok ako ce postpiati iste sporazume, poglavlja, zakone sta god eu trazi. znaci ko je ekipa koja ce blanko potpisivati. za nju glasam. jer izbora nemamo, a ni vremena.
neće se nikad ništa potpisati sve dok se prošnjaci kolju oko kile mesa, tj. ko će ovladati ovim malim Aljinim feudom

nemaš ciljeva, nemaš politika, nemaš koordinacije i samim time nemaš ni crvenih linija, pa te tare ko i kako hoće....i da se ne lažemo, tako će biti zadugo ko god je vlast
Edin H.

#44259 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Edin H. »

avaj

Biraš uvijek manje od dva zla
sumirprimus

#44260 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

pa imas cilj, cilj je bih kao drzava u eu. e da bi ostvarili taj cilj, jasno je ko dan da ne mozemo sami nego kako bi slikovito pisao madner ovde, moramo negdje progutat. ja ponos ja ........
tako je kako je.
gutamo decenijama svakako, al dzaba.
e u toj jednacini zk je koliko vec mandata visak, taj je bio ubleha dok je bio i u sdpu, isto mislim i za denisa. ko i za malog cengica
.i ine druge.
dakle imamo izbora, ali jebga rodjaci, negdje cemo morati progutati. ako mislimo konacno naprijed i dobro sebi i svojoj djeci.
jedino ako nemate neku carobnu formulu?
meni iskreno nije mrzak ni kiparsk iscenarijo dakle fbih u eu bez rsa ako ikako moze. ida ih i sa zajednickog racuna skinemo, nek sami sebi placaju srbovanje.
JoseMujica

#44261 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

sumirprimus wrote: 26/09/2025 15:10 pa imas cilj, cilj je bih kao drzava u eu. e da bi ostvarili taj cilj, jasno je ko dan da ne mozemo sami nego kako bi slikovito pisao madner ovde, moramo negdje progutat. ja ponos ja ........
tako je kako je.
e u toj jednacini zk je koliko vec mandata visak, taj je bio ubleha dok je bio i u sdpu, isto mislim i za denisa. ko i za malog cengica
.i ine druge.
dakle imamo izbora, ali jebga rodjaci, negdje cemo morati progutati. ako mislimo konacno naprijed i dobro sebi i svojoj djeci.
meni iskreno nije mrzak ni kiparsk iscenarijo dakle fbih u eu bez rsa ako ikako moze. ida ih i sa zajednickog racuna skinemo, nek sami sebi placaju srbovanje.
jarane, pa koliko gutamo više nam se isplati otvoriti kolektivni Only Fans profil :skoljka:
Edin H.

#44262 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Edin H. »

sumirprimus wrote: 26/09/2025 15:10 pa imas cilj, cilj je bih kao drzava u eu. e da bi ostvarili taj cilj, jasno je ko dan da ne mozemo sami nego kako bi slikovito pisao madner ovde, moramo negdje progutat. ja ponos ja ........
tako je kako je.
.i ine druge.
Tako je, neka RS uđe u EAEU, CIS, pa i u vojnu uniju CISTO, Federacija u EU i NATO, pa da poput Rusije i Ukrajine gledamo čija majka crnu vunu prede. :-)
sumirprimus

#44263 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

je bi ga, dok ne udjemo u eu valja gutat. ovako svakako gutamo dzaba. i to domacim sirovinama.

dakle ovako samo oni sa velikom lovom i diplomatskim pasosima i/ili na racun gradjana bih kao neki dan kemica u njujorku putuju po svijetu, ili sa putovnicama kao 95% bh hrvata a i dobar dio njih bosnjaka, nesmetano i bez ogranicenja, a jos pride skoluju svoju djecu vani, a vi se svadjate oko mrvica i u njihovo ime. strahota.
sumirprimus

#44264 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

Edin H. wrote: 26/09/2025 15:19
tako je kako je.
.i ine druge.
Tako je, neka RS uđe u EAEU, CIS, pa i u vojnu uniju CISTO, Federacija u EU i NATO, pa da poput Rusije i Ukrajine gledamo čija majka crnu vunu prede. :-)
legendo kad si zadnji put bio u rs? meni je svkako kad predjem granicu entiteta ko da sam uso u rusiju, tako se i osjecam :lol:
mordor za sirotinju :evil:
mozemo se mi lagat izemlja cijela iz 3 dijela, al smo mi 95te pdijeljeni jasna je granica. vidi se i po djeci, djeca odrastaju u tom okruzenju i sredini, nemaju veze s bih kako je mi ovamo zamisljamo.
uostlaom nek njih onda posebno evropa prevaspitava, bez da i mi ispastamo radi njihovih blokada.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#44265 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

Sumira bi samo želio pitati kako bi provodio vrijeme čekamja na granici na Kobiljači i ako su "jasne granice" da li bi on dao dobar primjer i primio prvu turu izbjeglica iz Jajca :mrgreen:
sumirprimus

#44266 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

PreWiBa wrote: 26/09/2025 15:26 Sumira bi samo želio pitati kako bi provodio vrijeme čekamja na granici na Kobiljači i ako su "jasne granice" da li bi on dao dobar primjer i primio prvu turu izbjeglica iz Jajca :mrgreen:
legendo ne dira me kobiljaca dok cekam u jednoj traci put za eu na sjeveru bosne bez metra brze cesta a kamol autoputa. :kiss: :bih:

Dodik najavio da će od Rusa tražiti veto na EUFOR. NATO: Nećemo to dopustiti
on kao hoce a oni mu kao ne daju i tako ebe lud zbunjenog evo 40 godina. a ko sad se sjecam tog dnevnika. i svog sugradjanina. :-)
PreWiBa

#44267 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

Nisi odgovorio na drugo pitanje
sumirprimus

#44268 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

PreWiBa wrote: 26/09/2025 15:29 Nisi odgovorio na drugo pitanje
jajce je u federaciji, i u tom slucaju nema pomjeranja, jedino ako nemas neku seksualnu konotaciju u vidu a tada nisam primac, nego samo predavac. mogu biti i vanredni. :kissić:
PreWiBa

#44269 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

Rekao si cijela iz tri djela, ne dva.
sumirprimus

#44270 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

PreWiBa wrote: 26/09/2025 15:32 Rekao si cijela iz tri djela, ne dva.
da, imamo dva entitea i imamo hrvatsku komponentnu, koja je tu gdje je , podijeljena po kantonima ali se osjeti, hdz i hercegovina. zapadni mostar. mozem ose praviti da ne postoji, jer zk preglasava u predsjednistvu ali je tu.
probajte nesto uraditi samostalno u zapadnom mostaru ili sirokom, grudama.
moze moze al u panjevima. eto u parlamentu nek nesto probaju bez hdza.
PreWiBa

#44271 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

Pa, pošto si ti da se ro riješi, molim da primiš izbjeglice iz Jajca.
Svi smo lijepo čuli da ti je treći ok, očekujemo onda i da udomiš makar jednu porodicu - moreš birati Komjević Polje, Kozarac, Stolac ili Jajce
sumirprimus

#44272 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

PreWiBa wrote: 26/09/2025 15:36 Pa, pošto si ti da se ro riješi, molim da primiš izbjeglice iz Jajca.
Svi smo lijepo čuli da ti je treći ok, očekujemo onda i da udomiš makar jednu porodicu - moreš birati Komjević Polje, Kozarac, Stolac ili Jajce
izvini ali nidje veze, pratis li ti fabulu?
pricamo, pisemo o izboru, i okretanju ka jednoj ili drugoj dstrani, figurativnom "gutanju". varijanta istok ili varijnata zapad. varijanta zapad je eu ali prek hrvatske.
ili mislite da smo dovoljno jaki da mozemo sami i silom?* ili milom, sto bi rekli rahat patnja :lol:
e pa ne mozemo, vidimo dokle nas je rahat patnja dovela
LSD

#44273 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

Malisa11 wrote: 26/09/2025 14:57
avaj
vecinu nas, gdje ne stajem na stranu srmprimiusa, ne zanima ni rusija, ni ukrajina, ni izrael, ni gaza. Samo sto je vama to tesko shvatiti.

Boli me q sta se desava izvan ove drzave.
Boli i mene q sto ti nicim izazvan glumis sumirovog advokata.

Ne moze neko ko podrzava Natanjahua i njegove cionisticke zlocine, nazivati druge desnicarima....jel to toliko tesko za shvatiti.
sumirprimus

#44274 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

Sreca nisi nikakav autoritet pa ne mozes odredjivati nikome sta ce pisati.
Nebitan lik. malo zadrt i radikalan. pravi ekstremist u nastajanju, da je rodjen u murici glat bi bio u proud bojsima, a opet svejedno nebitan. pupa hava elesde.
PreWiBa

#44275 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

Pa Sumire, ti si taj koji lista programe novog TV paketa a da krije cijenu :D

Ti bi da napraviš deal sa Hrvatskom a praviš se da bi Federacija ostala u svwmu tome hahahahahha

Imate lijepo na netu šta se traži, fino reci Sumire, želim da priznamo da je Jajce ili Stolac kao u RS-u, fino ovjerimo, i onda za par godina nakon toga ulazimo u EU :D
Post Reply