Kvazi ultra-patriotski inovinarski luzeri

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
iz zadnje klupe

#1 Kvazi ultra-patriotski inovinarski luzeri

Post by iz zadnje klupe »

Ovo traje od 1995. godine, znači prošlo je bar tri generacije novinara, bilo televizijskih, klixovih i debilizam, jadnost, teški transfer blama koji doživim svaki put kada pročitam ovo, trpim već tri decenije, nastaviće se i dalje, i nikom ne smeta..

Furiozna BIH maestralno rasturila San Marino sa 1:0 ( očekuj poraz od Farskih ostvrva u sljedećem kolu)

Evo jedne debilnosti sa klixa od neki dan, inače sličan stil njeguju i FTV i BHT:

[quote]Na radost publike širom Bosne i Hercegovine, Hrvatske i regije, na velika platna stiže d
ugo iščekivani i nagrađivan
i film koji je spektakularno otvorio 31. izdanje Sarajevo Film Festivala "Paviljon" - reditelja Dine Mustafića.[/quote]

Ovde bi se se mogao napraviti elaborar o svakoj riječi koju sam podvukao, koliko proturječi sa stvarnošću. ali to je neka normala za jadnike od novinara

Inale svaka firma koja posluje u Bosni je gigant ( Bsnalijek, Energoinvest, Igman Konjic), a onda kad ih uporediš sa recimo sličnim firmama iz Okruzenja, Alkaoid, Končar neću ni spominjati, pokrio bi glavu nekim mantilom od tolikog transfera blama

Kad si malen i jadan, bar budi ponosan u svojom nebitnosti, nemojte da nam se komšije smiju, bar im nemojte priuštiti to zadovoljstvo :roll:
ZoomZoomKiwi

#2 Re: Kvazi ultra-patriotski inovinarski luzeri

Post by ZoomZoomKiwi »

Mislim da tu prednjače Hrvati sa tom spikom. Mi najbolji mi ovo mi ono, tačno sve moguće svojataju i dižu u nebesa, a eventualni problemi i negative su smanjene na minimum.

Mi smo čak u poređenju s njima dosta samokritični i "skromni" da to tako nazovem.

A iskreno, treba te samohvale, kome je smiješno od komšija nek se smije, zaboli nas.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#3 Re: Kvazi ultra-patriotski inovinarski luzeri

Post by izvrsni direktor »

to je najmanji problem u svemu. nase drustvo i stanje je uopce previse depresivno, sta fali malo i uzdizati se, kako drugacije povecati optimizam i zadovoljstvo??

hrvati su sampioni u tome, pa oni su izmislili jebenu predasistenciju u fudbalu kako bi uzdizali svoje igrace po svijetu
ZoomZoomKiwi

#4 Re: Kvazi ultra-patriotski inovinarski luzeri

Post by ZoomZoomKiwi »

izvrsni direktor wrote: 26/09/2025 08:06 to je najmanji problem u svemu. nase drustvo i stanje je uopce previse depresivno, sta fali malo i uzdizati se, kako drugacije povecati optimizam i zadovoljstvo??

hrvati su sampioni u tome, pa oni su izmislili jebenu predasistenciju u fudbalu kako bi uzdizali svoje igrace po svijetu
Upravo tako. :thumbup:
DebelinJoe

#5 Re: Kvazi ultra-patriotski inovinarski luzeri

Post by DebelinJoe »

iz zadnje klupe wrote: 26/09/2025 07:53 Ovo traje od 1995. godine, znači prošlo je bar tri generacije novinara, bilo televizijskih, klixovih i debilizam, jadnost, teški transfer blama koji doživim svaki put kada pročitam ovo, trpim već tri decenije, nastaviće se i dalje, i nikom ne smeta..

Furiozna BIH maestralno rasturila San Marino sa 1:0 ( očekuj poraz od Farskih ostvrva u sljedećem kolu)

Evo jedne debilnosti sa klixa od neki dan, inače sličan stil njeguju i FTV i BHT:

[quote]Na radost publike širom Bosne i Hercegovine, Hrvatske i regije, na velika platna stiže d
ugo iščekivani i nagrađivan
i film koji je spektakularno otvorio 31. izdanje Sarajevo Film Festivala "Paviljon" - reditelja Dine Mustafića.
Ovde bi se se mogao napraviti elaborar o svakoj riječi koju sam podvukao, koliko proturječi sa stvarnošću. ali to je neka normala za jadnike od novinara

Inale svaka firma koja posluje u Bosni je gigant ( Bsnalijek, Energoinvest, Igman Konjic), a onda kad ih uporediš sa recimo sličnim firmama iz Okruzenja, Alkaoid, Končar neću ni spominjati, pokrio bi glavu nekim mantilom od tolikog transfera blama

Kad si malen i jadan, bar budi ponosan u svojom nebitnosti, nemojte da nam se komšije smiju, bar im nemojte priuštiti to zadovoljstvo :roll:
[/quote]

Novinari su najveći ološ u svemiru. Vjeruj mi da znam šta govorim.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6 Re: Kvazi ultra-patriotski inovinarski luzeri

Post by _BataZiv_0809 »

Poslijeratno novinarstvo je odgojilo generacije sa teskim autosovinizmom i kompleksima manje vrijednosti.
iz zadnje klupe

#7 Re: Kvazi ultra-patriotski inovinarski luzeri

Post by iz zadnje klupe »

o je najmanji problem u svemu. nase drustvo i stanje je uopce previse depresivno, sta fali malo i uzdizati se
Složio bi se se s tobom. da nisam primjetio jedan fenomen, neki bi nazvali karma, čim se tako riječima maestralno, furiozno, grandiozno, gigant, časti bili koji događaj, spuštanje lopte sigurno dolazi u sljedećem činu ( primjer nogomet, poslije svake granziozne pobjede sigurno je slijedio još grandiozniji poraz, dugogodišnji gigant Igman Konjic, kako su mu tepali bh novinari, spao da ga Vućić spašava svojim barutom, nekako mi nije bilo mrsko da to godinama ispratim, i nije se još nijednom desilo da ko god je čašćen tim atributima, bilo sportista, bilo privrednik, režiser, doživio je bolno spuštanje na zemlju i još spektakularniji i furiozniji promašaj u sljedećem činu :roll:
tramvajtrojka

#8 Re: Kvazi ultra-patriotski inovinarski luzeri

Post by tramvajtrojka »

ZoomZoomKiwi wrote: 26/09/2025 07:56 Mislim da tu prednjače Hrvati sa tom spikom. Mi najbolji mi ovo mi ono, tačno sve moguće svojataju i dižu u nebesa, a eventualni problemi i negative su smanjene na minimum.

Mi smo čak u poređenju s njima dosta samokritični i "skromni" da to tako nazovem.

A iskreno, treba te samohvale, kome je smiješno od komšija nek se smije, zaboli nas.
Slavna modriceva predasistencija :lol: :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#9 Re: Kvazi ultra-patriotski inovinarski luzeri

Post by kakavdanakneiskustvu »

tramvajtrojka wrote: 26/09/2025 14:33
ZoomZoomKiwi wrote: 26/09/2025 07:56 Mislim da tu prednjače Hrvati sa tom spikom. Mi najbolji mi ovo mi ono, tačno sve moguće svojataju i dižu u nebesa, a eventualni problemi i negative su smanjene na minimum.

Slavna modriceva predasistencija :lol: :mrgreen:
ja ne mogu da vjrujem da su to govorili, misim vjerujem ali nisam čuo ili pročitao ,ne pratim fudbal
mene bi bilo sramota
Post Reply