Naša stranka

Post Reply
moimoi

#3451 Re: Naša stranka

Post by moimoi »

Better Man wrote: 24/09/2025 08:50
moimoi wrote: 23/09/2025 19:10 U rucnom prtljagu nosis gace, cetkicu za zube, majicu…a ne sako. Kako uopste da stavis sako u rucni prtljag?
U ručni prtlhag od 8 KG može stati sve što Ti treba za dva do tri dana.
Moze vama muskim :D
DebelinJoe

#3452 Re: Naša stranka

Post by DebelinJoe »

moimoi wrote: 24/09/2025 09:24
moimoi wrote: 23/09/2025 19:10 U rucnom prtljagu nosis gace, cetkicu za zube, majicu…a ne sako. Kako uopste da stavis sako u rucni prtljag?

Komentar decenije na forumu.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#3453 Re: Naša stranka

Post by izvrsni direktor »

Osmi Socrates wrote: 23/09/2025 19:17 Kad nemaš šta drugo pričati pričaš o posuđenom sakou političara.

Ne zanima ga šta je ona govorila na tom političkom skupu, zanima ga što je posudila sako.
za fortu komentarisu kako smotano hoda, a za pedju su komentarisali kako ima masnu kosu...to su svi nedostatci koje su uspjeli zamjeriti vodstvu nase stranke. i kazu da su svi isti, naravno..
drug_profi

#3454 Re: Naša stranka

Post by drug_profi »

Ova zadnja Vlada kantona i premijer Uk kojeg niko ne percepira da postoji su dosta narušili imidž koji je stvorila Fortina vlada i Peđino predsjedavanje strankom.
Ne znam šta je bila ideja, ali postoji rezignacija među biračima.
Govorim kao neko ko je glasao za NS na kantonu i federaciji zaslugama Forte i Peđe.
dr_Evil

#3455 Re: Naša stranka

Post by dr_Evil »

drug_profi wrote: 24/09/2025 10:09 Ova zadnja Vlada kantona i premijer Uk kojeg niko ne percepira da postoji su dosta narušili imidž koji je stvorila Fortina vlada i Peđino predsjedavanje strankom.
Govorim kao neko ko je glasao za NS na kantonu i federaciji zaslugama Forte i Peđe.
Pedjin mandat je bio odlican.
Hakiz

#3456 Re: Naša stranka

Post by Hakiz »

moimoi wrote: 24/09/2025 09:24
I do 7 dana.

Može i ženskim. Osim šminke, doduše.
tramvajtrojka

#3457 Re: Naša stranka

Post by tramvajtrojka »

drug_profi wrote: 24/09/2025 10:09 Ova zadnja Vlada kantona i premijer Uk kojeg niko ne percepira da postoji su dosta narušili imidž koji je stvorila Fortina vlada i Peđino predsjedavanje strankom.
I to je jer se ne reklamiraju dovoljno jer je na kantonu uradjena hrpa projekata za koju 90% stanovništva nema pojma da je uradjena od strane kantona
drug_profi

#3458 Re: Naša stranka

Post by drug_profi »

tramvajtrojka wrote: 24/09/2025 10:22
I to je jer se ne reklamiraju dovoljno jer je na kantonu uradjena hrpa projekata za koju 90% stanovništva nema pojma da je uradjena od strane kantona
Da. Totalno su propustili komunikaciju sa biračima.
Kako su ono zvali Fortu, instagram premijer ili tako nešto.
Zvali su ga tako jer im je zulum radio tim održavanjem komunikacije sa građanima.
Ovako su Uk i njegova vlada izolovani i izloženi naklapanjima ovih što nisu za SDA, ali... i to stvara dojam nerada.
Reklamiraj se, čak i ako ti se gadi, reklamiraj se jer politika je marketing...
DebelinJoe

#3459 Re: Naša stranka

Post by DebelinJoe »

izvrsni direktor wrote: 24/09/2025 10:02
Osmi Socrates wrote: 23/09/2025 19:17 Kad nemaš šta drugo pričati pričaš o posuđenom sakou političara.

Ne zanima ga šta je ona govorila na tom političkom skupu, zanima ga što je posudila sako.
za fortu komentarisu kako smotano hoda, a za pedju su komentarisali kako ima masnu kosu...to su svi nedostatci koje su uspjeli zamjeriti vodstvu nase stranke. i kazu da su svi isti, naravno..
Ja bih rekao da Peđa smotano hoda, a da Forto ima masnu kosu.

Btw, vidim prije par dana mimoiđem se sa Peđom, nešto otpuhuje i postaje nervozan kad me ugleda i skontam da imamo iste cipele. Da, Peđa Vitez Koja, koji me je prije deset i kusur godina izbacio iz stranke. Razlog izbacivanja: Ne uklapam se u koncept stranke, "tuknem" na SDA, facom podsjećam na tipičnom edseaOvca itd...I kao takav im ne trebam u Njihovoj stranci. Kako mi tada reče Peđa: Oni su analizirali mene došli do saznanja da "nije to - to" i da im ovakvi ljudi ne trebaju. Ja im ne trebam. Ne sviđam im se. Imam SDA glavu.

hahaha
tokio25

#3460 Re: Naša stranka

Post by tokio25 »

DebelinJoe wrote: 24/09/2025 10:30

Btw, vidim prije par dana mimoiđem se sa Peđom, nešto otpuhuje i postaje nervozan kad me ugleda i skontam da imamo iste cipele. Da, Peđa Vitez Koja, koji me je prije deset i kusur godina izbacio iz stranke. Razlog izbacivanja: Ne uklapam se u koncept stranke, "tuknem" na SDA, facom podsjećam na tipičnom edseaOvca itd...I kao takav im ne trebam u Njihovoj stranci. Kako mi tada reče Peđa: Oni su analizirali mene došli do saznanja da "nije to - to" i da im ovakvi ljudi ne trebaju. Ja im ne trebam. Ne sviđam im se. Imam SDA glavu.

hahaha
ja cisto sumnjam da je tako kako ti pises o svom izbacivanju
siguran sam da ima nesto sto presucujes
DebelinJoe

#3461 Re: Naša stranka

Post by DebelinJoe »

tokio25 wrote: 24/09/2025 10:32

hahaha
Nemam šta prešutiti. Ja sam bio običan član i aktivista, čovjek koji je za ideju Naše stranke dao jako puno u vremenu kada je biti član NS bilo zgodna priliika da dobiješ batine ili od SDA duloksa ili od crvenih. Čak je bilo gore sa SDP i njihovim ljudima, mrzili su nas iz dna duše i prijetili nam gdje god su mogli.

Ono što jeste bilo, da je u jednom momentu došlo do manjih trzavica u radu općinskog odbora. Rukovodstvo stranke se ponašalo kao slon u staklari i umjesto da smire situaciju, oni su samo dolili ulje na vatru i stali na jednu stranu, razvalili općinsku organizaciju koja se ni danas nije u potpunosti oporavila od toga. Ja sam se izgleda našao na pogrešnoj strani i zato sam prekrižen i nabijen nogom iz Naše stranke.
tokio25

#3462 Re: Naša stranka

Post by tokio25 »

DebelinJoe wrote: 24/09/2025 10:42

hahaha
Nemam šta prešutiti. Ja sam bio običan član i aktivista, čovjek koji je za ideju Naše stranke dao jako puno u vremenu kada je biti član NS bilo zgodna priliika da dobiješ batine ili od SDA duloksa ili od crvenih. Čak je bilo gore sa SDP i njihovim ljudima, mrzili su nas iz dna duše i prijetili nam gdje god su mogli.

Ono što jeste bilo, da je u jednom momentu došlo do manjih trzavica u radu općinskog odbora. Rukovodstvo stranke se ponašalo kao slon u staklari i umjesto da smire situaciju, oni su samo dolili ulje na vatru i stali na jednu stranu, razvalili općinsku organizaciju koja se ni danas nije u potpunosti oporavila od toga. Ja sam se izgleda našao na pogrešnoj strani i zato sam prekrižen i nabijen nogom iz Naše stranke.
vidi ne kazem da si kriv jer ne znam ni tebe ni tvoju situaciju a vjerovatno i niko na forumu osim tebe jel
zato necu da ulazim u to ko je upravu ko ukrivu jer ne cujemo drugu stranu

ja sam sumnjam da i ti presucujes nesto
mozda i grijesim ne znam
nemoj ovo licno uzeti jer moja procjena bila ispravna ili pogresna uopste ne utice ni na tebe ni na stranku

ja sam samo oprezan kad se tako napadaju dojucerasnje kolege u bilo kom poslu aktivnosti i sl

nemojmo zaboraviti da se dosta ljudi uclanjuje u stranke samo zbog licnog interesa pa je u nasoj stranci bila ona u novom gradu sto su joj legalizovali objekat da promjeni stranu i redzo lemezan koji je isto ispostavilo se radio vise za sebe nego za stranku
Osmi Socrates

#3463 Re: Naša stranka

Post by Osmi Socrates »

Pa svakako da jedna stranka ne treba petsto ljudi da odlučuju o "općinskom odboru" ili bilo kojem drugom organizacionom problemu.

Ne znam zašto si se ti našao na "drugoj strani", ali nisi uopšte trebao biti ni blizu te situacije ako nisi bio u vodstvu stranke.

Odakle ideja da se "demokratski" rješavaju organizacioni problemi?

Ovo za "SDA facu", ne vjerujem da desilo. De preispitaj sjećanja.
DebelinJoe

#3464 Re: Naša stranka

Post by DebelinJoe »

tokio25 wrote: 24/09/2025 10:47

vidi ne kazem da si kriv jer ne znam ni tebe ni tvoju situaciju a vjerovatno i niko na forumu osim tebe jel

mozda i grijesim ne znam
nemoj ovo licno uzeti jer moja procjena bila ispravna ili pogresna uopste ne utice ni na tebe ni na stranku

ja sam samo oprezan kad se tako napadaju dojucerasnje kolege u bilo kom poslu aktivnosti i sl

nemojmo zaboraviti da se dosta ljudi uclanjuje u stranke samo zbog licnog interesa pa je u nasoj stranci bila ona u novom gradu sto su joj legalizovali objekat da promjeni stranu i redzo lemezan koji je isto ispostavilo se radio vise za sebe nego za stranku
Ja sam u to vrijeme, a proteklo je skoro 15 godina od toga imao vlastitu firmu, dobro mi je išlo na svakom polju u životu. Od stranke mi ništa nije trebalo. Ne napadam nikoga, nemam ništa protiv bilo koga i svakome želim sreću u životu, ljubavi i poslu. Ja nisam napustio Našu stranku, ona je napustila mene. Dopadala mi se ideja liberalizma i od nje nisam nikada odustao, bio ja formalno član NS ili ne.
Better Man

#3465 Re: Naša stranka

Post by Better Man »

DebelinJoe wrote: 24/09/2025 11:08
tokio25 wrote: 24/09/2025 10:47

mozda i grijesim ne znam

Ja sam u to vrijeme, a proteklo je skoro 15 godina od toga imao vlastitu firmu, dobro mi je išlo na svakom polju u životu. Od stranke mi ništa nije trebalo. Ne napadam nikoga, nemam ništa protiv bilo koga i svakome želim sreću u životu, ljubavi i poslu. Ja nisam napustio Našu stranku, ona je napustila mene. Dopadala mi se ideja liberalizma i od nje nisam nikada odustao, bio ja formalno član NS ili ne.
Onako kako ja vidim liberalizam i ljevičarstvo, mislim da ni jedna stranka u BiH neispunjava uslove da bi se svrstali u te dvije kategorije. SDP ovakav kakav jeste danas se ni u putu nije susreo sa istinskim ljevičarstvom i ljevicom kao ideologijom. Kod naše stranke je problem sto se na najodgovornije pozicije postavljaju ljudi koji blage veze nemaju sa životom, a kamo li šta više. Evo klasični primjer je premijer Nihad UK i Načelnik općine Centar Srđan Mandić. Nije dovoljno da se furaš na liberalizam i da govoriš kako si liberal. Treba nešto konkretno uraditi, a budimo realni Srđan Mandić nije ništa bitno uradio kao načelnik niti Nihad UK kao premijer. Jedina istinski svijetla tačka Vlade KS je Adnan Šteta i ministarstvo saobraćaja.
Osmi Socrates

#3466 Re: Naša stranka

Post by Osmi Socrates »

Liberalizam ne znači neophodno i ljevičarstvo. Socijalni liberalizam već jeste lijevo. Dosta je razlika između njih.
drug_profi

#3467 Re: Naša stranka

Post by drug_profi »

NS je socijalno liberalna stranka, a ni to nije ljevica.
zapravo to je nesto najumjerenije sto moze biti.
Hakiz

#3468 Re: Naša stranka

Post by Hakiz »

Socijalni liberalizam je kao crna boja bijele boje. Može se spojiti, ali samo ako si Frankenštajn.

U jednom trenutku će doći da sukoba, morat ćeš odlučiti, sloboda pa ko preživi ili državna kontrola.

Ako odlučiš sloboda, nisi više socijalan. Ako odlučiš državna kontrola, nisi više liberal.

To je kao demokratija koja u trenutku krize zaboravi da je demokratija i koristo autoritarne, diktatorske metode, kao u vrijeme kovida.

Iluzija. Populistička laž.

Primjer? Neradna nedjelja.
Osmi Socrates

#3469 Re: Naša stranka

Post by Osmi Socrates »

Pa jeste ljevica u smislu da su više lijevo od klasičnog liberalizma.

Najviše se to ogleda u zalaganju za miješanu ekonomiju, umjerenu kontrolu tržišta i veći državni aparat.

Klasični liberalizam je za što manji državni aparat, slobodno tržište i laissez-faire ekonomiju, potpunu deregulaciju.

Ono u čemu se podudaraju su, između ostalog, ljudska prava i slobode. U moderno vrijeme, i jedni i drugi su progresivisti, mada John Locke nije tako zamislio (klasični) liberalizam.

Značajan doprinos razvitku socijalno-liberalne misli je dao jedan od mojih omiljenih, John Stuart Mill. Što ne znači da sam ja socijalni liberal.
Hakiz

#3470 Re: Naša stranka

Post by Hakiz »

Ili si ljevičar ili si liberal.

Socijal-liberal nije radioaktivan, on je malo radioaktivan.

Onaj koji sjedne na šolju pa ne zna da li bi kakio ili piškio.

Hoće svima da se svidi, da ga svi vole.

Pehlivani, nema kojones za čvrst stav.

Zato nam i jeste na planeti ovako.

Nekada su ljudi imali čvrst stav i borili se za njega.

Danas bi svi sve, da su malo žene, malo muškarci, malo lijevo, malo desno, malo sve. Majstori svih zanata koje loše rade. Niko da se specijalizuje za jedno i bude perfektan u tome.

Svi su virtuelni, zavise od interpretacije, svi su source-code pa kako ih ko kompajlira.

To su socijalni liberali. Dim. Postoje u oblaku.
drug_profi

#3471 Re: Naša stranka

Post by drug_profi »

Osmi Socrates wrote: 24/09/2025 11:53 Pa jeste ljevica u smislu da su više lijevo od klasičnog liberalizma.

Najviše se to ogleda u zalaganju za miješanu ekonomiju, umjerenu kontrolu tržišta i veći državni aparat.

Klasični liberalizam je za što manji državni aparat, slobodno tržište i laissez-faire ekonomiju, potpunu deregulaciju.

Ono u čemu se podudaraju su, između ostalog, ljudska prava i slobode. U moderno vrijeme, i jedni i drugi su progresivisti, mada John Locke nije tako zamislio (klasični) liberalizam.

Značajan doprinos razvitku socijalno-liberalne misli je dao jedan od mojih omiljenih, John Stuart Mill. Što ne znači da sam ja socijalni liberal.
Meni je socijalni liberalizam najprivlačnija ideja.
Pusti ljude da žive kako žele i zaštiti slabe od jakih.
Ukratko.
Osmi Socrates

#3472 Re: Naša stranka

Post by Osmi Socrates »

Pa ne znam, moramo to svesti na filozofske, a ne političke, postavke. Jer politika je kurva, ubila je bomba. :lol:

Socijalni liberalizam je baziran na skupini etičkih teorija koja se ujedinjeno naziva Utilitarianism. Tvorac ovog izraza je Jeremy Bentham, koji je učio ovog Milla, gorespomenutog :lol: a koji ga je poslije i kritikovao.

Ukratko, Bentham je svoje najveće djelo počeo sa legendarnom rečenicom "Nature has placed mankind under the governance of two sovereign masters, pain and pleasure. It is for them alone to point out what we ought to do."

E sad....
Hakiz

#3473 Re: Naša stranka

Post by Hakiz »

Ništa bog?

:lol:
tokio25

#3474 Re: Naša stranka

Post by tokio25 »

Socijalni liberalizam ne mora znaciti cjelokupni opseg djelovanja
Liberalizam je sigurno usmjeren u ekonomiju i sl a socijalizam u samo drustvo sto je samo po sebi odvojeno tako da je itekako ovo dvoje spojivo
Al znajuci nas mentalitet uredjenje i sve ostalo je tesko da moze proci ovdje
Hakiz

#3475 Re: Naša stranka

Post by Hakiz »

tokio25 wrote: 24/09/2025 12:33 Socijalni liberalizam ne mora znaciti cjelokupni opseg djelovanja
Liberalizam je sigurno usmjeren u ekonomiju i sl a socijalizam u samo drustvo sto je samo po sebi odvojeno tako da je itekako ovo dvoje spojivo
Al znajuci nas mentalitet uredjenje i sve ostalo je tesko da moze proci ovdje
Kako misliš razdvojiti društvo i ekonomiju na dva nezavisna entiteta, pa jednom pristupiti liberalno, dugom socijalno?
Post Reply