Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dzontra_Volta wrote: ↑17/09/2025 06:50
Tako da neki kargo avion vjerovatno sleti pun, a vraća se prazan i onda nekako logično da će poskupiti dolazna pošta da pokrije troškove povratka.
Ne slijece kargo avion u BIH radi posiljki. Iste dolaze redovnim letovima, a ne nekim posebnim letovima za transport robe.
KG je digao cijene jer im se ne isplati, odnosno zarada je takva da je bolje da i propadnu ili imaju manje korisnika, nego da rade za taj novac.
Alternative nema, jer je ovaj posrednicki posao neisplativ. Mali broj ljudi koristi, specificni ljudi, etc. Eto koliko oni imaju mjesecno korisnika? Stotinjak? Sta je to?
Moguce, mada nije taj cargo toliko skup, krece se izmedju 1.3 - 6$ po kili (ovisno jel do 100, preko 100 i 300 i vise kila.
Stim naravno to je samo cargo, imas troskove gore-dole prostor ljudi...stranica itd...
A da je skupo ne znam ja sam do sad jednom samo uzimao, ali kad skontas da je sa 14 na 22 $ skocilo (jednom na pesoto i jednom na kupi uzimao).
Svakako je kad ti treba nesto do 300KM nije toliko skupo.. Ako se uzimaju jeftinije stvari... preskocit.
Ma napravio sam account. Imaju više opcija za slanje. Po ovom njihovom cjenovniku čini se da što je paket teži naplaćuju manje. Ali interesuje me kako prolazi na carini i općenito iskustva, jer vidim da su raja spominjala ranije na ovoj stranici. Ja ga nikad nisam koristio...
Dzontra_Volta wrote: ↑17/09/2025 06:50
Tako da neki kargo avion vjerovatno sleti pun, a vraća se prazan i onda nekako logično da će poskupiti dolazna pošta da pokrije troškove povratka.
Ne slijece kargo avion u BIH radi posiljki. Iste dolaze redovnim letovima, a ne nekim posebnim letovima za transport robe.
KG je digao cijene jer im se ne isplati, odnosno zarada je takva da je bolje da i propadnu ili imaju manje korisnika, nego da rade za taj novac.
Alternative nema, jer je ovaj posrednicki posao neisplativ. Mali broj ljudi koristi, specificni ljudi, etc. Eto koliko oni imaju mjesecno korisnika? Stotinjak? Sta je to?
Njihov posao ima itekakav potencijal da se razvija i privlaci mnogo veci broj korisnika ali potrebno je uloziti nesto novca u promociju i u korisnicki interfejs koji je uzasno neintuitivan.
STR69 wrote: ↑23/09/2025 07:59
Jedno pitanje vezano za MyUS, prevoze li parfeme i sl, i ako da, da li se kod nas na parfeme primjenjuje onih 300 maraka tax free ili se carine svi?
Robom zanemarive vrijednosti smatra se roba čija je ukupna vrijednost do 300,00 konvertibilnih maraka po pošiljci, isključujući alkoholne proizvode, parfeme i toaletne vode, duvan i duvanske prerađevine.
Jel ko kupovao sa Adidas stranice, kcerka zapela za neki model koji ovdje 260KM, plus nema boja, uglavnom, da li da idem perko MyUS ili KupiGlobal,
nemam pojma koliko teze ali mislim ne vise od kile.
EliasVeskot wrote: ↑23/09/2025 11:00
Jel ko kupovao sa Adidas stranice, kcerka zapela za neki model koji ovdje 260KM, plus nema boja, uglavnom, da li da idem perko MyUS ili KupiGlobal,
nemam pojma koliko teze ali mislim ne vise od kile.
Jesam ja, uzeo patike sa 180-> 35$ snizenje terrexice.
Prevoz kupiglobal definitivno
Patike su kila uvijek, po trenutnoj cijeni 18 $ = cca 30 maraka max dostava. a kad ode + 4 dolara max 35-40 marki po meni sasvim solidno i nema nista jeftinije da te pripazi ovako.
DH i ostale stvari skoro pa 99% radnji ne dostavlja iz amerike ni fedex ni dhl niti iko.
Ja sam sad narucivao neku robu... i ovo mi je cetvrta narudzba bila preko KupiGlobal.
I ne znam fkt kakva su vasa iskustva ali nekako mi se cini da mi je ovaj put najduze trajalo od datuma leta koji je bio 16.8. do preuzimanja robe cca 16.9.
Nekako do sada je uvijek bilo u nekom roku od 15 dana od dana leta.
Ili se meni nesto smuckalo u glavi pa mi se cini da je to prije islo brze.
STR69 wrote: ↑23/09/2025 07:59
Jedno pitanje vezano za MyUS, prevoze li parfeme i sl, i ako da, da li se kod nas na parfeme primjenjuje onih 300 maraka tax free ili se carine svi?
parfemi se carine
Malisa11 wrote: ↑23/09/2025 10:40
Robom zanemarive vrijednosti smatra se roba čija je ukupna vrijednost do 300,00 konvertibilnih maraka po pošiljci, isključujući alkoholne proizvode, parfeme i toaletne vode, duvan i duvanske prerađevine.
tri_poloski wrote: ↑23/09/2025 12:18
Pocela podjela paketa sa prvog septembarskog leta.
Bogami si za muštuluka. Ja sam van sarajeva, ali bi opet trebalo za koji dan?
Stranica fakat jest užasna. Otkako je poletila, moja narudžba ne postoji nigdje osim u Računi/Invoices kategoriji. NIgdje statusa, poletilo, sletilo, carina, stiglo...ništa. a onih kategorija hejbet na interfejsu.
tri_poloski wrote: ↑23/09/2025 12:18
Pocela podjela paketa sa prvog septembarskog leta.
Bogami si za muštuluka. Ja sam van sarajeva, ali bi opet trebalo za koji dan?
Stranica fakat jest užasna. Otkako je poletila, moja narudžba ne postoji nigdje osim u Računi/Invoices kategoriji. NIgdje statusa, poletilo, sletilo, carina, stiglo...ništa. a onih kategorija hejbet na interfejsu.
I ja sam van Sarajeva, tako da ocekuj ovih dana
I mene je stranica zbunila jer je pisalo da je paket spreman za isporuku 11 septembra pa sam halalio paket za drugi let, iznenadilo me kad su me nazvali danas
Narucio sa Simona robu u vrijednosti 172$. Na mobilnoj aplikaciji mi je skinulo 292 KM. Isao sam preko myus opcije kao i mnogo puta do sada. Medjutim, oni su lupali cifre na racunu i sabrali da je ukupna vrijedno 250$. Sada mi DHL trazi racune da im posaljem (sto sam i ucinio) i da popunim obrazac za carinjenje. Evo kako izgleda POA list koji sam popunio. Da li ce ovo biti dovoljno da ne ide na carinu?
kazo wrote: ↑25/09/2025 11:41
Narucio sa Simona robu u vrijednosti 172$. Na mobilnoj aplikaciji mi je skinulo 292 KM. Isao sam preko myus opcije kao i mnogo puta do sada. Medjutim, oni su lupali cifre na racunu i sabrali da je ukupna vrijedno 250$. Sada mi DHL trazi racune da im posaljem (sto sam i ucinio) i da popunim obrazac za carinjenje. Evo kako izgleda POA list koji sam popunio. Da li ce ovo biti dovoljno da ne ide na carinu?
Ako u carinjenje ide i transport, a mislim da ide, ići će na carinu. BTW, jesu li ti 7% sales tax obračunali? Na stranici im stoji da im je adresa tax free, a meni stalno sales tax obračunavaju trgovci.