Zašto, jer loša kopija HDZ i SDS?GandalfSivi wrote: ↑22/09/2025 14:55 Rekao sam ekstremna desnica. Kod nas ni SDA nije nesta posebno ekstremna…
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
KraljicaIzJajca
#43876 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- DaysleepeR
#43877 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Recimo sjajna stvar za SDP je što se Benjamina makla iz etera sa svojim populizmom.
Super su je degradirali, u zapečak općine NS, taman njen domet.
-
Maliodmene
#43878 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
I tamo radi okej posao.DaysleepeR wrote: ↑22/09/2025 16:26 Recimo sjajna stvar za SDP je što se Benjamina makla iz etera sa svojim populizmom.
Ni jedan SDP glasac nije nezadovoljan, cak bih se usudio reci i da ce rast u odnosu na 2022.
-
pemanapemani
#43879 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Od pocetka je stavljeno zvono na trojku. Spektar, od blijedi i nesposobni, do izdajnici.
I dzaba, sta god uradili, pojedinci ce verglati svoju pricu.
Pesimizam i apatija uz ismijavanje drzave i bilo kakvog pokusaja napretka.
Realno, trojka je od Sarajeva napravila solidan grad. U realnim mogucnostima rukovodi FBIH uz opstrukcije HDZ, na drzavnom nivou napokon sjebali Dodika, opet uz opstrukcije HDZ.
Moglo je puno bolje, a mogli smo otici u neku stvar, s obzirom na stanje na planeti.
Vise su Konakovic, Becirevic i Lagumdzija uradili na medjunarodnom planu i imali vise sastanaka u 3 godine, nego Komsic i Bakir zajedno citavu karijeru.
Jebi ga, izbor je takav. Volio bih da imamo svedske socijaliste iz 90-ih, koji ce stati na crtu i SDA i trojci i koji ce imati 40% podrske kod Srba i Hrvata...
I dzaba, sta god uradili, pojedinci ce verglati svoju pricu.
Pesimizam i apatija uz ismijavanje drzave i bilo kakvog pokusaja napretka.
Realno, trojka je od Sarajeva napravila solidan grad. U realnim mogucnostima rukovodi FBIH uz opstrukcije HDZ, na drzavnom nivou napokon sjebali Dodika, opet uz opstrukcije HDZ.
Moglo je puno bolje, a mogli smo otici u neku stvar, s obzirom na stanje na planeti.
Vise su Konakovic, Becirevic i Lagumdzija uradili na medjunarodnom planu i imali vise sastanaka u 3 godine, nego Komsic i Bakir zajedno citavu karijeru.
Jebi ga, izbor je takav. Volio bih da imamo svedske socijaliste iz 90-ih, koji ce stati na crtu i SDA i trojci i koji ce imati 40% podrske kod Srba i Hrvata...
-
Seawolf
#43880 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Švedske socijaliste iz 90-ih nemaju danas ni Šveđani.pemanapemani wrote: ↑22/09/2025 17:16 ....
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#43881 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne mislim da ce glasaci NS glasati za nekog drugog, vec da prosto nece izaci u velikom broju.Seawolf wrote: ↑22/09/2025 15:45Ne znam odakle vam to da će NS podbaciti.Chmoljo wrote: ↑22/09/2025 15:40mislim da griješiš i da SDP neće loše proći na izborima. veći problem za Trojku će biti loš rezultat NIPa i NS.dr_Evil wrote: ↑22/09/2025 15:12
Svakako. Problem je taj sto je SDP izgubio glasacku bazu tokom ovog perioda. Ne znam sta se moze desiti do izbora, ali po trenutnom stanju SDP nece imati neki rezultat. Glasaci SDP-a ne halale, a ovi se nisu proslavili, mislim da SDP ide na 8 godina hladjenja. Ne znam koliko dugo mogu levitirati na Nerkinim NE, sto je vjerovatno mu najveci politicki uspjeh.
Osim ovih lažnih upisa "razočaranih birača NS-e", političari na funkcijama iz te stranke, rade upravo ono što njihovi članovi i birači od njih očekuju.
Ipak je forto imao bolje rezultate, ali mozda ih rastrese cudicka ako zasjedne ko predsjednica.
NIP ce sigurno ici prema dole.
-
Seawolf
#43882 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ako pratiš rezultate izbora tokom prethodna tri izborna ciklusa, dvije stranke sa najkonstantnijim rezultatima su SDA i NS.Chmoljo wrote: ↑22/09/2025 17:42Ne mislim da ce glasaci NS glasati za nekog drugog, vec da prosto nece izaci u velikom broju.
Ipak je forto imao bolje rezultate, ali mozda ih rastrese cudicka ako zasjedne ko predsjednica.
NIP ce sigurno ici prema dole.
Ko će pokupiti te glasove koje će NiP izgubiti? SDA, ili SzaBiH, ili DF, ili možda čak SDP?
-
Maliodmene
#43883 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nemojte bit uvjereni da ce NIP izgubiti toliko glasova 
U Sarajevu da, al u ostalim kantonima dobro raste njihova glasacka baza.
-
DonieBrasco
#43884 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nece u Sarajevu NiP izgubiti glasove, ako je negdje narod pametan da ne glasa za Sdfa onda je to Sarajevo.
-
PM72
#43885 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
NIP ( iliti stranka koju su oformili narcisi iz SDA) će proći ko SBB...njihova je zvijezda bljesnula i ugasila se.Maliodmene wrote: ↑22/09/2025 17:49 Nemojte bit uvjereni da ce NIP izgubiti toliko glasova
-
moimoi
#43886 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Slusam neki dan Cudicku.. fino, elokventno, smisljeno…nije te stid
Nako nje sdaovac Kapidzic… svaka druga “ovaaaj”.. Ne sastavi jednu normalnu prosto prosirenu recenicu… I normalno, samo pljuvanje po trojci. Kao trump po bideno
Nako nje sdaovac Kapidzic… svaka druga “ovaaaj”.. Ne sastavi jednu normalnu prosto prosirenu recenicu… I normalno, samo pljuvanje po trojci. Kao trump po bideno
-
Hakiz
#43887 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Što se tiče elokvencije, kulture itd, Čudić je nekoliko stepenica iznad svih.
Ali, sva njena elokvencija meni ne pomaže kada Delić kaže da sam preskup da mi se povisi invalidnina ili kada iz prodavnice u Njemačkoj kaže da ne šalje u BiH jer nije EU itd.
A nije mi 20 da imam vremena čekati 30-40 godina da postanemo članica EU.
Pa mi svejedno.
Eto mladih, za njih je. Samo je problem što stari više izlaze na izbore. I onda imaš paradoks da govoriš da radiš za mlade koji neće glasati za tebe (jer neće izaći na izbore), a ignorišeš one koji hoće izaći, to jeste stare.
- Prpa.ba
#43888 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ide dzematile
Mozda KS ode u sudijsku nadoknadu
Mozda KS ode u sudijsku nadoknadu
- anelsol
#43889 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kaže meni jedan poznanik za prošle lokalne izbore "mi kampanju usmjerili na mlade, a na izbore najviše izašli penzioneri"Hakiz wrote: ↑22/09/2025 18:04Što se tiče elokvencije, kulture itd, Čudić je nekoliko stepenica iznad svih.
Ali, sva njena elokvencija meni ne pomaže kada Delić kaže da sam preskup da mi se povisi invalidnina ili kada iz prodavnice u Njemačkoj kaže da ne šalje u BiH jer nije EU itd.
Pa mi svejedno.
Eto mladih, za njih je. Samo je problem što stari više izlaze na izbore. I onda imaš paradoks da govoriš da radiš za mlade koji neće glasati za tebe (jer neće izaći na izbore), a ignorišeš one koji hoće izaći, to jeste stare.
![]()
![]()
- anelsol
-
tokio25
#43891 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
sda u sarajevu ce samo zbog sebije nesto dobiti ako bude kandidat za bilo sta ostalo je kantonalna liga i tu bi trojka trebala poderati sda zavisno jel koga sve kandiduju i sl
-
moimoi
#43892 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa ne moze te ona sama uvesti u Eu… al barem znas da ona i sl njoj zele BiH u Eu.. dok kod drugih znas da ne zele.Hakiz wrote: ↑22/09/2025 18:04Što se tiče elokvencije, kulture itd, Čudić je nekoliko stepenica iznad svih.
Pa mi svejedno.
![]()
![]()
Vrlo jednostavno.
- Sanjarko
#43893 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Starih je kako znam vise u populaciji od mladih. Mi u Bosni imamo staru populaciju pravo.
- tramvajtrojka
#43894 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Samo nastavi najavljivati metle, ja bih se zabrinuo kad bi drugačije poznavajuci tvoj dosadašnji skor pri procjeni rezultata
samo mojne pobjeci na dva mjeseca sljedeće godine kao prosli put kad si profulao sve nakon prijevremenih lokalnih izbora
-
neraaaa
#43895 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Najavljivali su veliku pobjeđuje lokalnim izborima i popušili su. Najavljivali su pobjedu u svim opalštinama, povratak na Ilidžu, kvazi-magistrica već pripremila sedlo da zajaše na gradonačelničku poziciju i šta bi na kraju? Trojka ostvarila historijski rezultat i puno bolji od 2020. godine. Dobili Stari Grad koji nisu imali, dobili Novo Sarajevo koje nosu imali (odmetnuti Tanović), sačuvali Centar i Ilidžu i osvojili nekadašnji bastion SDA, Ilijaš.tramvajtrojka wrote: ↑22/09/2025 18:39Samo nastavi najavljivati metle, ja bih se zabrinuo kad bi drugačije poznavajuci tvoj dosadašnji skor pri procjeni rezultata
samo mojne pobjeci na dva mjeseca sljedeće godine kao prosli put kad si profulao sve nakon prijevremenih lokalnih izbora![]()
Za gradonačelnika ni sekunde nije bilo neizvjesnosti.
Drugim riječima, radila je metla, istina, ali pomela je SDA.
-
Maliodmene
#43896 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ono je bila blamaza, cak se i on iznenadiotramvajtrojka wrote: ↑22/09/2025 18:39Samo nastavi najavljivati metle, ja bih se zabrinuo kad bi drugačije poznavajuci tvoj dosadašnji skor pri procjeni rezultata
samo mojne pobjeci na dva mjeseca sljedeće godine kao prosli put kad si profulao sve nakon prijevremenih lokalnih izbora![]()
-
last mohicans
#43897 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Chmoljo dobro prognozira, NiP ide jos dolje, NS također, na toliko kao NiP. Tendcija pada je prisutna i kod njih, evo ti na lokali opcina NS, 2020 druga stranka sa 4297 glasova, a 2024 četvrta stranka iza SBiH sa 3844 glasa. U svim općinama su manje osvojili nego prethodne 4 godine. A u NS su bili jaki, druga stranka nakon buma NiP 2020. A oni su sa prvog mjesta pali na peto. Glasači su sve rekli šta misle o Dzakama, Idrizovićima i blamovima sa Tanovićem.Seawolf wrote: ↑22/09/2025 17:47Ako pratiš rezultate izbora tokom prethodna tri izborna ciklusa, dvije stranke sa najkonstantnijim rezultatima su SDA i NS.
Ko će pokupiti te glasove koje će NiP izgubiti? SDA, ili SzaBiH, ili DF, ili možda čak SDP?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#43898 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Apstinencija, a od drugih stranaka najvise SzaBiH, mada je rano govoriti. Bandic je na galamu zamalo uzeo Novo Sarajevo, a poslovicno ce biti jaki u NG.Seawolf wrote: ↑22/09/2025 17:47Ako pratiš rezultate izbora tokom prethodna tri izborna ciklusa, dvije stranke sa najkonstantnijim rezultatima su SDA i NS.
DF ce imati problem sto nema komsica u utrci za predsjednika predsjednistva
-
Hakiz
#43899 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne može sama.moimoi wrote: ↑22/09/2025 18:28Pa ne moze te ona sama uvesti u Eu… al barem znas da ona i sl njoj zele BiH u Eu.. dok kod drugih znas da ne zele.Hakiz wrote: ↑22/09/2025 18:04Što se tiče elokvencije, kulture itd, Čudić je nekoliko stepenica iznad svih.
Pa mi svejedno.
![]()
![]()
Vrlo jednostavno.
Ali je rezultat nje elokventne isti kao primitivnih. Elokvencija ne pomaže.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#43900 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne znam, nestvarno je da stranka kojoj je se gotovo sav vodeći kadar raspao više ima ozbiljne šanse.
Za koga da se glasa?
Jedini apsolutni as u rukavu, penal u 95. minuti bi stranci predstavljao izlazak gosp. Novalića iz zatvora.
Za koga da se glasa?
Jedini apsolutni as u rukavu, penal u 95. minuti bi stranci predstavljao izlazak gosp. Novalića iz zatvora.