SDA-All about

Danguba

#89701 Re: SDA-All about

Post by Danguba »

Osmi Socrates wrote: 19/09/2025 21:23 Tebi bi veći problem trebao biti što nisi spreman da razmišljaš.
Tvojom glavom. :mrgreen:
Osmi Socrates

#89702 Re: SDA-All about

Post by Osmi Socrates »

Alija u epicentru početka rata: "Rata neće biti"
Dva i po mjeseca od početka agresije čekao da proglasi ratno stanje.

Alija nakon rata: "Znao sam da će rata biti, ali nisam vjerovao da će počiniti genocid"
drug_profi

#89703 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Najbolje bi bilo da rascistis sa tim da postoje cinjenice koje moras obraditi i uklopiti u svoju viziju svijeta. Previse je neobicnih okolnosti oko Alije u vrijeme Jugoslavije da bi to bilo nepovezano.
Last edited by drug_profi on 19/09/2025 21:28, edited 1 time in total.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#89704 Re: SDA-All about

Post by PreWiBa »

Danguba wrote: 19/09/2025 21:26
Osmi Socrates wrote: 19/09/2025 21:23 Tebi bi veći problem trebao biti što nisi spreman da razmišljaš.
Tvojom glavom. :mrgreen:
Sa teoretičarama zavjere nije vrijedno pričati.
To je isto kao kada pričaš sa ljudima koji vjeruju u QAnon gluposti, da svijetom vladaju žabe i tkd.

Isti haos u glavi...
Dozer

#89705 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Danguba wrote: 19/09/2025 21:24
Dozer wrote: 19/09/2025 21:04
Zamolicu da to dvoje ne stavljas u isti kos. ARBiH je jedno, Alija i SDA drugo.

I naravno da se necemo sloziti oko ovoga. Ne znam ni gdje si ni koliko godina imas, ali cini mi se da bas i ne poznajes desavanja ovdje u periodu 1990-2000.
:lol:
To dvoje ide u kos.
On ti je bio vrhovni komandant pa sto se ne pobuni protiv toga u to vrijeme.

Nemoj me quotati da ne ulazimo u raspravu.

Ende :mrgreen:
I unakazio je.

Slazem se. Ende.
Osmi Socrates

#89706 Re: SDA-All about

Post by Osmi Socrates »

To nisu teorije zavjere, prijatelju. Ako oni koji su planirali i izvršili agresiju i genocid u BiH pozivaju sve Alijine saradnike i njegovu kćerku na večeru u Beograd na "srpsko-muslimansku Jaltu", pet-šest godina prije rata, onda je to zavjera.

Nema tu nikakvih teorija. To su činjenice.
PreWiBa

#89707 Re: SDA-All about

Post by PreWiBa »

Image

Bukvalno ovako čovjek treba posmatrati ovo sve što se piše.
konami666

#89708 Re: SDA-All about

Post by konami666 »

Meni kao intelektualcu je prosto nevjerovatno da postoje ljudi koji su toliko glupi da bi sutra glasali za ove bandite. Zamisli opljačkaju ti zemlju i dovedu do najveće stagnacije društva ikad i opet ih zaokruzis. Za mene su takvi ljudi manje vrijedni nego žvaka na asfaltu na koju svaki dan stane 500 ljudi. Kaže Albert E: “dvije stvari su beskonačne, univerzum i ljudska glupost, medjutim za univerzum nisam siguran.”
neraaaa

#89709 Re: SDA-All about

Post by neraaaa »

konami666 wrote: 19/09/2025 21:40 Meni kao intelektualcu je prosto nevjerovatno da postoje ljudi koji su toliko glupi da bi sutra glasali za ove bandite. Zamisli opljačkaju ti zemlju i dovedu do najveće stagnacije društva ikad i opet ih zaokruzis. Za mene su takvi ljudi manje vrijedni nego žvaka na asfaltu na koju svaki dan stane 500 ljudi. Kaže Albert E: “dvije stvari su beskonačne, univerzum i ljudska glupost, medjutim za univerzum nisam siguran.”
:thumbup:

Dok je takvih kao ti, ima nade da ova zemlja na kraju i preživi. Preživjeli smo 11 genocida, 4. vojnu silu u Evropi, sultana, cara, kralja, regenta, poglavnika, firera, maršala, preživjeli smo i izdaju, preživljavamo i Dejton, ali još jedan mandat dinastije i njihovih satelita, nisam siguran.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#89710 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

Ako sve ostavimo p ostrani, Alija je najvise kostao ovu zemlju jer je prvo razmisljao kao musliman, pa onda kao Musliman, a tek onda kao bosanac i hercegovac.

Znali su to i kecmanovici i cosici, i zato im je takav bio drazi od zadrtih komunjara poput pozderca.

Tesko je vjerovati da se alija dogovarao sa njima usred rata i da je cijeli rat fingiran. No da su srbi sebi namjestali lakseg protivnika, o to itekako jesu.

Ppjedinci bi zaista trebali da prestanu biti butthurt ako se o dedi ne pise u hvalospjevkama.
Danguba

#89711 Re: SDA-All about

Post by Danguba »

konami666 wrote: 19/09/2025 21:40 Meni kao intelektualcu je prosto nevjerovatno da postoje ljudi koji su toliko glupi da bi sutra glasali za ove bandite. Zamisli opljačkaju ti zemlju i dovedu do najveće stagnacije društva ikad i opet ih zaokruzis. Za mene su takvi ljudi manje vrijedni nego žvaka na asfaltu na koju svaki dan stane 500 ljudi. Kaže Albert E: “dvije stvari su beskonačne, univerzum i ljudska glupost, medjutim za univerzum nisam siguran.”
Jesi li ti Bosnjak, u cije ime ti govoris?
Reda radi da znamo gdje smo, nista licno. :mrgreen:

Slobodno se izjasni. Nemam tih problema.
konami666

#89712 Re: SDA-All about

Post by konami666 »

Danguba wrote: 19/09/2025 21:45

Ja sam Šveđanin, govorim u svoje ime.
Danguba

#89713 Re: SDA-All about

Post by Danguba »

konami666 wrote: 19/09/2025 21:47
Danguba wrote: 19/09/2025 21:45

Ja sam Šveđanin, govorim u svoje ime.
Ok, imas pravo koje postujem. :thumbup:
Nisamsdaali

#89714 Re: SDA-All about

Post by Nisamsdaali »

Oĉekivao sam to da su na Alijinoj strani dijasporci, mostarci, krajišnici a na drugoj oni koji su rat proveli u Sarajevu na samom izvoru. Postoji veliki demografski jaz na koji sam I sumnjao
Osmi Socrates

#89715 Re: SDA-All about

Post by Osmi Socrates »

Niko ne kaže da se on dogovarao sa njima usred rata, ali, jebeno je indikativno da ne proglašava ratno stanje dva i po mjeseca nakon početka agresije.

On je ratno stanje trebao proglasiti daleko prije, možda čak i godinu prije.

Ali, da je on vodio ARBiH na početku rata, Bosna bi pala cijela. Da li zato što je bio nesposoban ili je bio izdajnik, to nije ni bitno.
tramvajtrojka

#89716 Re: SDA-All about

Post by tramvajtrojka »

Nisamsdaali wrote: 19/09/2025 21:49 Oĉekivao sam to da su na Alijinoj strani dijasporci, mostarci, krajišnici a na drugoj oni koji su rat proveli u Sarajevu na samom izvoru. Postoji veliki demografski jaz na koji sam I sumnjao
Al mostarci kao Palermo mi nisu jasni jbt ako ih je ko prodao u ratu to je aljo i njegova politika sa svojim odlukama i oni prezive uprkos tome, dovede im aljo tudjmana u stari grad kojeg su po tudjmanovom nalogu njegove snage preorale, pa dadne njegova stranka tridesetak godina svu moguću vlast hrvatima da se salem maric moze ugraditi i jos ih ukidaju u zvijezde :lol:
drug_profi

#89717 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Care, ko je zdravlje, ekstermitete, članove porodice i drugove ostavio u rovu, da bi poslije rata 3 decenije gledao bahacenje i pišanje po svemu za šta smo se borili, a boraca i žrtava se sjećali samo kad im to odgovara, taj sigurno ne misli ništa dobro o SDA, niti o bilo kome ko njima u jedra puše.
A onaj ko je to uspostavio sasvim sigurno je najodgovorniji.
Da na to dodamo sumnjive događaje prije rata, sumnjive opstrukcije naoružavanja Armije, predaju Srebrenice, napuštanje povratnika u RS, gubitak poslanika u tamošnjem parlamentu, i povrh svega sabotažu tužbe i revizije tužbe protiv Srbije...
I onda još izjave nećemo u NATO, treba razgovarati sa Rusijom itd.

Jebote jel ima išta u tim glavama? Halo?!
PreWiBa

#89718 Re: SDA-All about

Post by PreWiBa »

Nisamsdaali wrote: 19/09/2025 21:49 Oĉekivao sam to da su na Alijinoj strani dijasporci, mostarci, krajišnici a na drugoj oni koji su rat proveli u Sarajevu na samom izvoru. Postoji veliki demografski jaz na koji sam I sumnjao
Hvala bogu pa su Sarajlije pametne, jedino su oni manji od Alije bili spremni za rat

Jbt. sad bi i ja mogao reći da su Sarajlije igrači SANU.
Last edited by PreWiBa on 19/09/2025 22:01, edited 1 time in total.
neraaaa

#89719 Re: SDA-All about

Post by neraaaa »

drug_profi wrote: 19/09/2025 21:56 Care, ko je zdravlje, ekstermitete, članove porodice i drugove ostavio u rovu, da bi poslije rata 3 decenije gledao bahacenje i pišanje po svemu za šta smo se borili, a boraca i žrtava se sjećali samo kad im to odgovara, taj sigurno ne misli ništa dobro o SDA, niti o bilo kome ko njima u jedra puše.
Da na to dodamo sumnjive događaje prije rata, sumnjive opstrukcije naoružavanja Armije, predaju Srebrenice, napuštanje povratnika u RS, gubitak poslanika u tamošnjem parlamentu, i povrh svega sabotažu tužbe i revizije tužbe protiv Srbije...

:thumbup:
tramvajtrojka

#89720 Re: SDA-All about

Post by tramvajtrojka »

drug_profi wrote: 19/09/2025 21:56 Care, ko je zdravlje, ekstermitete, članove porodice i drugove ostavio u rovu, da bi poslije rata 3 decenije gledao bahacenje i pišanje po svemu za šta smo se borili, a boraca i žrtava se sjećali samo kad im to odgovara, taj sigurno ne misli ništa dobro o SDA, niti o bilo kome ko njima u jedra puše.

Sve dok ne bude komisija koja ce otkriti sve detalje iz tih godina mi nikada necemo izaci na zelenu granu kao društvo kad budu se saznali pravi razlozi zbog cega je bila sjeca najboljih generala a stavljanje pijuna kao delica

Image

Ova slika je personifikacija ratnog i poratnog nepotizma, guranja nesposobnih al lojalnih halki kadrova koji su nam uništili drzavu i jebali znanje za sva vremena :run:
drug_profi

#89721 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

pijun ili špijun pitanje je sad
HelaS

#89722 Re: SDA-All about

Post by HelaS »

sehohari wrote: 19/09/2025 21:58
Hvala bogu pa su Sarajlije pametne, jedino su oni manji od Alije bili spremni za rat

Sve hoću da te pitam, kako "školovanje", daješ li ispite, godinu za godinom... Kol'ko sam na forumu ti si "student u Njemačkoj" :D
PreWiBa

#89723 Re: SDA-All about

Post by PreWiBa »

HelaS wrote: 19/09/2025 22:08
sehohari wrote: 19/09/2025 21:58

Sve hoću da te pitam, kako "školovanje", daješ li ispite, godinu za godinom... Kol'ko sam na forumu ti si "student u Njemačkoj" :D
Pa šest godina ide studij.
Danguba

#89724 Re: SDA-All about

Post by Danguba »

Post by Mirza777 » 18. Sep. 2025. 18:52

Posto sam upratio dešavanja od jucer za godisnjicu oslobadjanja Bosanske Krupe u operaciji Sana 95', moram napomenuti jednu tuznu stvar koja nazalost ne zaobilazi ni nas krajišnike. Zalosno je sto niko od pojedinaca ne stavlja značaj na to, niti upozorava na to kako se upravo jučer na godisnjici oslobodjenja Bosanske Krupe u delegaciji povodom godisnjice, nalazio niko drugi nego izvjesni Mladen Lonić.

Za neupućenje, Mladen Lonić je strankaš ( politicar SDP stranke) i delegat u parlamentu. Također, bivsi minobacačlija tzv 11. krupske brgade VRS. Da su krajišnici spali na to da im na delegaciju oslobodjenja grada dolazi covjek koji je sam bio minobacaclija i koji je razarao taj grad. strašno. Bio je komandir minobačačkog voda koji je razorio citavu Krupu i izranjavao/pobio mnoge borce i civile Krupe. Strašno je da je isti taj lik dao izjavu sa početka rata, a ciji je vhs snimak kasnije zavrsio na nasoj strani u kojoj kaze : " Mogu da udare, sa koje god oće strane, šanse nikakve nemaju, jer će naići na tvrdu odbranu, i biće UNIŠTENI DO KRAJA ". Nazalost, Krajina je izgubila, moralno i kulturno.
Je li ovakve hocete u vlast?
Ne kazem komplet SDP ali ima njuski koje mi se gade.

Hocete NIP, prepakovan SDA?

Hocete Zahiragica, Izetbegovica, gospoju unjega...i mnoge druge odvratne njuske u SDA?

Treba traziti nesto novo, sa novim ljudima novom energijom, neko ko nece govoriti ''glasajte za nas, vama ce biti isto a nama bolje''...

Ako ne bude nista novo, zasto bi glasao za ove propale politicare koji promijene dres ne radi promjene ideologije nego da se uhljebi na novu prevaru.
shheff

#89725 Re: SDA-All about

Post by shheff »

Danguba wrote: 19/09/2025 22:14
Post by Mirza777 » 18. Sep. 2025. 18:52

Posto sam upratio dešavanja od jucer za godisnjicu oslobadjanja Bosanske Krupe u operaciji Sana 95', moram napomenuti jednu tuznu stvar koja nazalost ne zaobilazi ni nas krajišnike. Zalosno je sto niko od pojedinaca ne stavlja značaj na to, niti upozorava na to kako se upravo jučer na godisnjici oslobodjenja Bosanske Krupe u delegaciji povodom godisnjice, nalazio niko drugi nego izvjesni Mladen Lonić.

Za neupućenje, Mladen Lonić je strankaš ( politicar SDP stranke) i delegat u parlamentu. Također, bivsi minobacačlija tzv 11. krupske brgade VRS. Da su krajišnici spali na to da im na delegaciju oslobodjenja grada dolazi covjek koji je sam bio minobacaclija i koji je razarao taj grad. strašno. Bio je komandir minobačačkog voda koji je razorio citavu Krupu i izranjavao/pobio mnoge borce i civile Krupe. Strašno je da je isti taj lik dao izjavu sa početka rata, a ciji je vhs snimak kasnije zavrsio na nasoj strani u kojoj kaze : " Mogu da udare, sa koje god oće strane, šanse nikakve nemaju, jer će naići na tvrdu odbranu, i biće UNIŠTENI DO KRAJA ". Nazalost, Krajina je izgubila, moralno i kulturno.
Je li ovakve hocete u vlast?
Ne kazem komplet SDP ali ima njuski koje mi se gade.

Hocete NIP, prepakovan SDA?

Hocete Zahiragica, Izetbegovica, gospoju unjega...i mnoge druge odvratne njuske u SDA?

Treba traziti nesto novo, sa novim ljudima novom energijom, neko ko nece govoriti ''glasajte za nas, vama ce biti isto a nama bolje''...

Ako ne bude nista novo, zasto bi glasao za ove propale politicare koji promijene dres ne radi promjene ideologije nego da se uhljebi na novu prevaru.
Ostavite se Krajine podrumaši, spinovanje ni jednim ni drugim neće proći, velika većina dobro zna da je Lonić četnik, a Bakir izdajnik.
Post Reply