kako ide oko registracije? ne vidim na stranici
Zamjena licne karte
- perfect_guy
- Danguba
#327 Re: Zamjena licne karte
Odes u jedan od ureda IDDEEA, B.Luka, Bihac, Sarajevo i tamo kazes da se zelis registrovati. Das LK oni popune bas puno nekih formulara pa potpisi tamo potpisi vamo i na kraju dobijes upustva za registraciju.
Najgore mi palo kada na kraju rece da to vazi do isteka LK. Pa jmu misa, kako to niste mogli da rijesite. Necu vam dolaziti svaki put.
...i na kraju skontam da mi LK vazi dok sam ziv.
To ti vazi i za elektronski potpis.
Najgore mi palo kada na kraju rece da to vazi do isteka LK. Pa jmu misa, kako to niste mogli da rijesite. Necu vam dolaziti svaki put.
...i na kraju skontam da mi LK vazi dok sam ziv.
To ti vazi i za elektronski potpis.
- belafonte
#328 Re: Zamjena licne karte
Ukoliko vam treba IDEEA digitalna potvrda samo za provjeru kazni, dovoljno je da nafatate nekog koji se već tamo registrovo i on može provjeravati i svoje i tuđe kazne - isto ko što se provjerava na šalteru CIPS-a.
Ured u Sarajevu se nalazi u zgradi Parlamenta BiH i tu je sigurnosna kontrola ulaska peglativna, prvo u zgradu pa onda u ured IDEEA, cijeli proces od ulaska u zgradu do registracije traje sigurno pola sata.
Ured u Sarajevu se nalazi u zgradi Parlamenta BiH i tu je sigurnosna kontrola ulaska peglativna, prvo u zgradu pa onda u ured IDEEA, cijeli proces od ulaska u zgradu do registracije traje sigurno pola sata.
- dječak sa šibicama
#329 Re: Zamjena licne karte
Brate mili ako ne mijenjas adresu boravka, samo produzavas licnu, potrebna uplatnica i predocenje stare licne, uslikas se i dodji za 15 dana.
Uglavnom je tako, osim u nekim slucajevima.
Nego, sad sam ja zbunjen, gdje se na kraju produzava licna karta, pitam za opcinu Centar. To sam nekad radio u onoj posti na Obali, sad je gdje?
Nego, sad sam ja zbunjen, gdje se na kraju produzava licna karta, pitam za opcinu Centar. To sam nekad radio u onoj posti na Obali, sad je gdje?
- alibegoa
#330 Re: Zamjena licne karte
Pa u salter sali opcinedječak sa šibicama wrote: ↑09/07/2025 21:50 Brate mili ako ne mijenjas adresu boravka, samo produzavas licnu, potrebna uplatnica i predocenje stare licne, uslikas se i dodji za 15 dana.
-
NediM17
#331 Re: Zamjena licne karte
Moras li za CIPS ici u svoju opstinu ili moze gdje bilo?
- dječak sa šibicama
#332 Re: Zamjena licne karte
Ovih dana predao, u sali opcine Centar, kod nas je to /a valjda bi trebalo biti i drugdje/ maksimalno olaksano. Uplatio u posti, vec postoji na oglasnoj tabli matrica sta upisati na uplatnicu, 18 km uplata.
Dosao na salter, predao uplatnicu i staru LK, ne treba vise ni unositi podatke u onaj zahtjev oni to automatski kroz sistem urade. Vrati ti tvoj primjerak uplatnice, odes slikas se, potpis i otisak kaziprsta lijeve i desne ruke. Dodjite za 15-20 dana, mozes pratiti status predmeta na IDDEA.
Ne znam kakve su to ZK izvaci komplikacije kod nekih, mozda je meni lakse jer sam na toj adresi vec dugo godina.
Dosao na salter, predao uplatnicu i staru LK, ne treba vise ni unositi podatke u onaj zahtjev oni to automatski kroz sistem urade. Vrati ti tvoj primjerak uplatnice, odes slikas se, potpis i otisak kaziprsta lijeve i desne ruke. Dodjite za 15-20 dana, mozes pratiti status predmeta na IDDEA.
Ne znam kakve su to ZK izvaci komplikacije kod nekih, mozda je meni lakse jer sam na toj adresi vec dugo godina.
- Edin H.
#333 Re: Zamjena licne karte
A šta ako odbiješ da daš otiske prstiju? 
-
tokio25
#334 Re: Zamjena licne karte
meni prosle godine kad sam isao da pitam sta mi treba kaze zenska donesi zkdječak sa šibicama wrote: ↑15/09/2025 14:04 Ovih dana predao, u sali opcine Centar, kod nas je to /a valjda bi trebalo biti i drugdje/ maksimalno olaksano. Uplatio u posti, vec postoji na oglasnoj tabli matrica sta upisati na uplatnicu, 18 km uplata.
kad sam donio drugi kolega kaze ne treba ti ovo
- dječak sa šibicama
- dječak sa šibicama
#336 Re: Zamjena licne karte
Mozda njena ljenost, imaju onaj pravilnik i jasno pise da kod produzenja licne karte, trebas samo uplatnicu-uplatu i onaj zahtjev koji oni popune kroz sistem.tokio25 wrote: ↑15/09/2025 20:11meni prosle godine kad sam isao da pitam sta mi treba kaze zenska donesi zkdječak sa šibicama wrote: ↑15/09/2025 14:04 Ovih dana predao, u sali opcine Centar, kod nas je to /a valjda bi trebalo biti i drugdje/ maksimalno olaksano. Uplatio u posti, vec postoji na oglasnoj tabli matrica sta upisati na uplatnicu, 18 km uplata.
kad sam donio drugi kolega kaze ne treba ti ovo![]()
ZK rodni list i slicno potrebno je samo kad se LK vadi zbog promjene prebivalista ili je ukradeno izgubljeno ili je u pitanju stranac, i slicno. Oni imaju pristup eGruntu i u sistemu imaju tvoj ZK, bar u kantonu Sarajevo, i to je vec dvije godine na snazi. Ne znam kako je u drugim kantonima.
I to bi uvid u ZK trebali imati kroz eGrunt i kod promjene prebivalista ali nisam siguran da primjenjuju.