tokio25 wrote: ↑13/09/2025 08:54
Naslovnica wrote: ↑13/09/2025 08:41
tokio25 wrote: ↑13/09/2025 08:23
ali pomazu kod onih 20% sto brze voze
evo mene je sinoc uhvatio nepaznjom i sigurno cu ubuduce vise paziti
ne znam na koliko me tacno uhvatio
tj ne znam uopste je li ima u onoj kutiji pa sam mozda i prosao bez slikanja
nisam vidio blic i sl nego sam vidio brzinu preko 70 pa nisam siguran
e ovakvim kao ja radari su rjesenje
tih 1% se rijesava na drugi nacin
oduzimanje vozila i presa
Vidim, baš ti je pomogao radar, nema dalje.
Više pomaže kada se stavi na dionici znak "radarska kontrola" nego radar sam po sebi.
Jarane, ja samo čekam da se dosjete i postave fiksne radare na onim ograničenjima ispred naplatnih rampi (ograničenje je 20 km/h 300 metara ispred rampi). Siguran sam da bi bilo onih koji bi i to podržali i rekli da je potrebno.
Što se tiče prese, apsolutno se slažem, jedino konkretno rješenje.
pa pomoci ce ubuduce
sinoc je bila nepaznja
nisam divljao pa da ne pomaze nego jednostavno se zaneses i sl
sto si i sam rekao neko vozi brze neko sporije
ja sam se sinoc zamislio nesto i nisam ni na kraj pameti imao radar u vidu
veceras cu sigurno misliti o tom radaru ako je uopste u kutiji bila kamera
i ako nije ja cu opet biti oprezan za ubuduce
za autoput je druga prica i tamo stvarno ima nebuloza
onaj 70 butile su trebali staviti malo gore a ne odmah na pocetku
ovaj sto pominjete u tunelu bradina fazoni nemam pojma jer nisam dole ni vozio kako se to otvorilo pa ne znam ni da li ima smisla ili nema
mada ako sam dobro shvatio to je pred izlaz pa po tome ima nekog smisla
al u gradu da radar bude na svakoj raskrsnici i jos kad bi uveli ono da ako stojis u raskrsnici slika i kazna to bi bilo idealno
Sve OK, naravno da nisi divljao, najnormalnije vozio i eto ga.
Tako će ti se jope desiti, trenutak nepažnje, zamisliš se nešto, ni ne osjetiš da malčice brže voziš i eto ga.
Kao da vožnja sama po sebi sa ovolikim debilima u saobraćaju nije postala dovoljno stresna, još moram konstantno da razmišljam ima li radara, koliko je ograničenje, da li je nekome palo na pamet da spusti ograničenje sa 50 na 40.
Što je nekada bilo uživanje u vožnji sada je postalo naporitis, jbte, izlazim iz haustora i palim Waze da razmišlja umjesto mene gdje je radar da se ne bih slučajno zeznuo i "načepio" ga na suludih 71 tamo gdje je ograničenje nenormalnih 60. smajlikojipovraća
I opet ponavljam, sve bi to sa radarima bilo donekle i OK da se postavljanje radara kod nas ne sprovodi isključivo kao ad hoc rješenje nego u kontekstu šire strategije sigurnosti.
Bio je udes, e sada ćemo metnuti radar i tjt.
Radar, radar, radar...
Ljudi moji, nije radar rješenje.
A ovdje se izgleda misli da će konstantno smanjivanje maksimalne brzine i postavljanje radara svakih 100m nešto riješiti? Neće. To nije rješenje. To može biti samo dio rješenja.