AMERIKA

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#14751 Re: AMERIKA

Post by Truba »

u komunizmu ti tražiš jaja
u kapitalizmu jaja traže tebe :D
Truba

#14752 Re: AMERIKA

Post by Truba »

/racija-na-gradilistu-hyundaijeve-fabrike-uhapseno-475-radnika-za-koje-se-tvrdi-da-su-ilegalni-migranti

https://www.avaz.ba/vijesti/globus/9943 ... i-migranti

Vrijeme je pitati ima li iko legalan u S A D
Truba

#14753 Re: AMERIKA

Post by Truba »

https://www.facebook.com/share/r/1E8MDvQ7Gb/

Ukrajinka 23 pobjegla od ruskih zlocina
Zaklo je lik u metrou jer je 16 puta pustan sa suda

Mediji zataskavaju 14 dana zlocin
zilog

#14754 Re: AMERIKA

Post by zilog »

Idioti bolesni, niko ne zataskava zlocin, nego se suzdrzavaju od prikazivanja snimka... :roll:
Point.

#14755 Re: AMERIKA

Post by Point. »

Ovaj Trubadur postaje nesnošljiv
JohnnyS

#14756 Re: AMERIKA

Post by JohnnyS »

zilog wrote: 09/09/2025 00:10 Idioti bolesni, niko ne zataskava zlocin, nego se suzdrzavaju od prikazivanja snimka... :roll:
Zato su na sve strane prikazivali snimke onog narkomana Floyda kako je umro pri odupiranju uhićenju
Truba

#14757 Re: AMERIKA

Post by Truba »

78000 članaka o flojdu
0 članaka o ireni

na istom mediju
nakon 14 dana od zločina

pravilna usporedba bi bila koliko je na istom mediju nakon ubojstva flojda bilo clanaka
ali to je nemoguce cak i uz wayback mashinu

nije isto kad te ubije civil i kad te ubije policajac za nas
ali mrtvima je svejedno ko te ubio
policajac na dužnosti
ili civil koji je trbeoa biti u zatvoru čekajući suđenje
JohnnyS

#14758 Re: AMERIKA

Post by JohnnyS »

Slažem se da nije isto smrt osobe s dosjeom koja je imala smrtonosni respiratorni virus i visoke doze fentanila u krvi prilikom odupiranja uhićenju i rasistički motiviranog ubojstva nevine izbjeglice od strane višestrukog osuđenika. Naime rekao je "ubio sam bijelu curu", očito rasizam...

Moglo bi se ne daj bože dogoditi da se pola države spali u divljim prosvjedima pomahnitalih prosvjednika koji protestiraju protiv rasista ubojice.
zilog

#14759 Re: AMERIKA

Post by zilog »

JohnnyS wrote: 10/09/2025 07:23
zilog wrote: 09/09/2025 00:10 Idioti bolesni, niko ne zataskava zlocin, nego se suzdrzavaju od prikazivanja snimka... :roll:
Zato su na sve strane prikazivali snimke onog narkomana Floyda kako je umro pri odupiranju uhićenju

Bez Floydovog snimka bi se, BEZ KONSEKVENCI, sirio upravo ovakav, gore boldirani - narativ.

Kao ovo s Trump-ovim potpisom, na "wonderful secret" rodjendanskoj cestitci Epstein-u.
Truba

#14760 Re: AMERIKA

Post by Truba »

Uglavnom imamo jos nekoliko zrtava vladavine dei
JohnnyS

#14761 Re: AMERIKA

Post by JohnnyS »

zilog wrote: 10/09/2025 12:41
Uz bitnu razliku, da ce normalan svijet vjerovati, sta se desilo i bez snimka, a neljudi poput tebe, Vuvuzele i ostalog polusvijeta, jedva vjerujete i kada vidite snimak, u bilo sta sto se kosi sa vasim ubjedjenjima...

Bez Floydovog snimka bi se, BEZ KONSEKVENCI, sirio upravo ovakav, gore boldirani - narativ.

Kao ovo s Trump-ovim potpisom, na "wonderful secret" rodjendanskoj cestitci Epstein-u.

koji dio nije točan? Da je imao visoke doze fentanila u krvi, da se nije odupirao uhićenju?
zilog

#14762 Re: AMERIKA

Post by zilog »

JohnnyS wrote: 10/09/2025 12:44

Uz bitnu razliku, da ce normalan svijet vjerovati, sta se desilo i bez snimka, a neljudi poput tebe, Vuvuzele i ostalog polusvijeta, jedva vjerujete i kada vidite snimak, u bilo sta sto se kosi sa vasim ubjedjenjima...

koji dio nije točan? Da je imao visoke doze fentanila u krvi, da se nije odupirao uhićenju?
Zaboravio si dodati i "smrtonosni virus", iz drugog posta. :roll:

Isto tako silovatelji okrivljuju svoje zrtve, "bila je pijana", "nosila je prekratku suknju", "flertovala je sa mnom", "davala je drugima"...

Sam pokusaj, da sa "sta nije tacno?", opravdas monstruozan cin, dok sa druge strane niko ne pravda klanje u S. Karolini. dovoljno govori o tebi...
Truba

#14763 Re: AMERIKA

Post by Truba »

ovo su činjenice:

mediji hajcaju manjinu na većinu

radikalno već 15ak godina
indirektno već 30-ak
i onda se čude rezultatima izbora
polarizaciji maga kultu
dok istovremeno imaju svoje bogove AOC, flojd, antizid itd

jel ikome uspjelo ići na duže staze protiv većine?
sumnjam
JohnnyS

#14764 Re: AMERIKA

Post by JohnnyS »

zilog wrote: 10/09/2025 13:02
JohnnyS wrote: 10/09/2025 12:44

Zaboravio si dodati i "smrtonosni virus", iz drugog posta. :roll:

Isto tako silovatelji okrivljuju svoje zrtve, "bila je pijana", "nosila je prekratku suknju", "flertovala je sa mnom", "davala je drugima"...

Sam pokusaj, da sa "sta nije tacno?", opravdas monstruozan cin, dok sa druge strane niko ne pravda klanje u S. Karolini. dovoljno govori o tebi...

Ne opravdavam ja ništa, ja želim jednake kriterije za sve.
Pa ako se moglo spaliti pola Amerike zbog slučaja Floyd, neka gori opet sve.
Nažalost, narančasti degenerik i sjedi u Bijeloj kući zato što je ljudima dopizdilo da se dogodi da predsjednik radi pritisak na sud pa očekuje da se policajac koji je privodio Floyda osudi (Budem jelte), a s druge strane se cenzurira napad ubojice na izbjeglicu.

Netanjahuova genocidna politika me je od umjerenog podržavatelje Izraela dovela do toga da sam postao granično simpatizer Hamasa i da se svađam po Twitteru sa proizraelskim tviterašima, a razni dizniji, bideni i slični su me od simpatizera Demokrata pretvorili u white supremacista očito.

Ovom prilikom bih se ispričao mnogim forumašima s kojima sam ulazio 7.10.2023. u raspravu i kad sam govorio kako je mudro podržavati Izrael. Ne znam koji su sve bili u pitanju, moguće @skafiskafsnjak ili @Ozimician, ali kako god, svi oni su bili u pravu, ja sam bio u krivu.
zilog

#14765 Re: AMERIKA

Post by zilog »

Upravo, u gornjih nekoliko postova, smo vidjeli, zasto je trebalo prikazati snimak Floyd-ovog ubistva i cime se sve POLUSVIJET sluzi, da opravda ovo:

Image
JohnnyS

#14766 Re: AMERIKA

Post by JohnnyS »

zilog wrote: 10/09/2025 13:22 Upravo, u gornjih nekoliko postova, smo vidjeli, zasto je trebalo prikazati snimak Floyd-ovog ubistva i cime se sve POLUSVIJET sluzi, da opravda ovo:

Image
Da nije bio predoziran, ne bi mu se to dogodilo.
Ozimician

#14767 Re: AMERIKA

Post by Ozimician »

Ne vjerujem da je bilo ko sa mnom raspravljao o tim temama, nisam aktivan na geopolitici. :thumbup:
zilog

#14768 Re: AMERIKA

Post by zilog »

JohnnyS wrote: 10/09/2025 13:28
zilog wrote: 10/09/2025 13:22 Upravo, u gornjih nekoliko postova, smo vidjeli, zasto je trebalo prikazati snimak Floyd-ovog ubistva i cime se sve POLUSVIJET sluzi, da opravda ovo:

Image
Ti bas trazis cepa!!!

Sud je smrt George-Floyd-a, okarakterisao kao ubistvo, a ne predoziranje i krvnika osudilo na dugogodisnju zatvorsku kaznu!!!

A ti sada nastavi pisati pamflete...
JohnnyS

#14769 Re: AMERIKA

Post by JohnnyS »

zilog wrote: 10/09/2025 14:02

Image
Ti bas trazis cepa!!!

Sud je smrt George-Floyd-a, okarakterisao kao ubistvo, a ne predoziranje i krvnika osudilo na dugogodisnju zatvorsku kaznu!!!

Isti onaj sud kojeg je Predsjednik države prije izricanja presude upozorio da pazi na pravdu?

Sjeverna Koreja na aparatima
ultima_palabra

#14770 Re: AMERIKA

Post by ultima_palabra »

JohnnyS wrote: 10/09/2025 14:18

Ti bas trazis cepa!!!

Isti onaj sud kojeg je Predsjednik države prije izricanja presude upozorio da pazi na pravdu?

Reci da se zajebavas? Tankocutni biraci iz Georgije i Arizone sa istancanim osjecajem za pravo i pravdu su rekli dosta tom pokusaju Sjeverne Koreje, i izabrali predsjednika koji sudije zove ljevicarskim ludacima, Sorosevim placenicima, hapsi ih kad se ukaze prilika, govori im da su dzaba krecili jer ce njegov Vrhovni sud donijeti pravu odluku itd itd…
JohnnyS

#14771 Re: AMERIKA

Post by JohnnyS »

ultima_palabra wrote: 10/09/2025 15:09

Ti bas trazis cepa!!!

Reci da se zajebavas? Tankocutni biraci iz Georgije i Arizone sa istancanim osjecajem za pravo i pravdu su rekli dosta tom pokusaju Sjeverne Koreje, i izabrali predsjednika koji sudije zove ljevicarskim ludacima, Sorosevim placenicima, hapsi ih kad se ukaze prilika, govori im da su dzaba krecili jer ce njegov Vrhovni sud donijeti pravu odluku itd itd…
Ne budi takav, ja jednostavno mogu prezirati Donalda Trumpa, tu karikaturu od čovjeka, jednu moralnu nulu i istovremeno misliti kako je Biden pogriješio što je prije izricanja presude tom policajcu rekao da očekuje "pravdu". A ja bih rekao da je nemal broj ljudi glasao za narančastog degenerika baš zbog takvih iritantnih stvari koje su demokrati radili. Znaš i sam, bilo ih je i na forumu, koji su govorili da su za Trumpa jer je Biden nategao Palestince...
ultima_palabra

#14772 Re: AMERIKA

Post by ultima_palabra »

JohnnyS wrote: 10/09/2025 15:23

Ne budi takav, ja jednostavno mogu prezirati Donalda Trumpa, tu karikaturu od čovjeka, jednu moralnu nulu i istovremeno misliti kako je Biden pogriješio što je prije izricanja presude tom policajcu rekao da očekuje "pravdu". A ja bih rekao da je nemal broj ljudi glasao za narančastog degenerika baš zbog takvih iritantnih stvari koje su demokrati radili. Znaš i sam, bilo ih je i na forumu, koji su govorili da su za Trumpa jer je Biden nategao Palestince...
Pa nemoj sad ici uopsteno, naravno da je bilo stvari koje je Biden mogao uraditi bolje kao i svaka vlada na svijetu. Ja samo kazem da tu pricu da je Trump izabran zato sto je Biden uticao na sudove ne moze ni pas s maslom pojesti.

Bidenova prva i osnovna greska je sto nije tu narandzastu vrecu govana uhapsio prvi dan mandata zbog pokusaja drzavnog udara.
JohnnyS

#14773 Re: AMERIKA

Post by JohnnyS »

ultima_palabra wrote: 10/09/2025 15:33
JohnnyS wrote: 10/09/2025 15:23

Pa nemoj sad ici uopsteno, naravno da je bilo stvari koje je Biden mogao uraditi bolje kao i svaka vlada na svijetu. Ja samo kazem da tu pricu da je Trump izabran zato sto je Biden uticao na sudove ne moze ni pas s maslom pojesti.

Bidenova prva i osnovna greska je sto nije tu narandzastu vrecu govana uhapsio prvi dan mandata zbog pokusaja drzavnog udara.
Nisam ni rekao da je Trump izabran zbog Bidenovog utjecaja na sudije, nego kad je zilog meni rekao da je sud presudio da ga je ovaj ubio, da nema riječi o predoziranju, onda sam samo napomenuo kako je Biden izjavio kakvu presudu očekuje. Ne mislim da je inače Biden radio ikakav pritisak na sudstvo, tim gore što se uopće uplitao u ovaj konkretan slučaj.
ultima_palabra

#14774 Re: AMERIKA

Post by ultima_palabra »

A kakve veze ima predoziranje sa ubistvom? Ako nista bilo bi lakse savladati ga u tom stanju, samim tim manja je potreba za prevelikom silom…
JohnnyS

#14775 Re: AMERIKA

Post by JohnnyS »

ultima_palabra wrote: 10/09/2025 15:54 A kakve veze ima predoziranje sa ubistvom? Ako nista bilo bi lakse savladati ga u tom stanju, samim tim manja je potreba za prevelikom silom…
A mogao je biti i nesuradljiviji jer je high, a svakako je mogao lakše umrijeti od gušenja nego ti i ja. Fentanil je respiratorni depresor. Čisto sumnjam da je prvi na kojeg je kleknuo isti taj policajac, pretpostavljam da odokativno zna koliko može pritiskati osobu bez da umre.

I kao što rekoh zilogu, čak ni ne pravdam tu smrt, samo očekujem istu reakciju bar medija i politike, od građanstva to ne očekujem jer nisu iste grupe ljudi ljuti.
Post Reply