Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
tokio25 wrote: ↑31/08/2025 20:24
Slazem se polovni dizeli i benzinci ce sigurno jos bar 10ak godina biti glavno prevozno sredstvo istocno od bregane
Prosjecna starost vozila je oko 17/18 godina.
Sanse da elektricari preuzmu za 10 godina su minimalne. Ne vidim sta se moze dramaticno desiti da se oparimo pa pocnemo kupovati novija auta u znatnom broju.
Nego, sta mislite sta ce drzava poceti oporezovati kad krene padati potrosnja goriva?
tokio25 wrote: ↑31/08/2025 20:24
Slazem se polovni dizeli i benzinci ce sigurno jos bar 10ak godina biti glavno prevozno sredstvo istocno od bregane
Prosjecna starost vozila je oko 17/18 godina.
Sanse da elektricari preuzmu za 10 godina su minimalne. Ne vidim sta se moze dramaticno desiti da se oparimo pa pocnemo kupovati novija auta u znatnom broju.
Nego, sta mislite sta ce drzava poceti oporezovati kad krene padati potrosnja goriva?
zato rekoh bar 10 godina ce biti glavno sredstvo a naravno bit ce i duze sigurno 5-10 godina
sto zbog polovnjaka sto zbog naseg mentaliteta
Kinesko-turske baterija (Togg - Farasis 50%-50%) i elektro motora Bosch, šasija je razvijena u saradnji sa špancima. Software Trumore im je domaći, Trugo sistem sličan kao kod Tesle... Ne znam baš dobro turski, ali za sada nema žalbi na baterije.
Limuzini bi dobro došao HEV pogon, logično je da i to bude u budućnosti.
ElRe wrote: ↑09/09/2025 10:11
Kinesko-turske baterija (Togg - Farasis 50%-50%) i elektro motora Bosch, šasija je razvijena u saradnji sa špancima. Software Trumore im je domaći, Trugo sistem sličan kao kod Tesle... Ne znam baš dobro turski, ali za sada nema žalbi na baterije.
Limuzini bi dobro došao HEV pogon, logično je da i to bude u budućnosti.
Software je Android Automotive, kakav crni domaci, nabacili svoj skin.
ElRe wrote: ↑09/09/2025 10:21
To je onda sami vrh.
Napravio je gugl tu monopol niotkud, jednostavno iz razloga sto su svi vidjeli da nema smisla ubacivati milijarde u rupu bez dna kad sam razvijas (npr. vauvau cariad).
Da je nesto ekstra dobar, trenutno nije, ali ga je odjednom uzelo toliko proizvodjaca da je postao standard i iducih 5-10 godina ce biti nezaobilazan.