Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

drug_profi

#33601 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

geralt wrote: 07/09/2025 07:03
drug_profi wrote: 06/09/2025 21:55 Sad lijepo sve amerikance u Juznoj Koreji nafatat, u zatvor 5-6 dana i deportovat transportnim avionom preko okeana.
:lol: :lol: :lol:

Mogu samo da se izvinu, a Djura ce im oprostiti sto ih je tukao.
Koliko Koreji treba USA, toliko USA treba Juznu Koreju. To je ples za dvoje.
JovicSA

#33602 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by JovicSA »

Je li ovo Klovn želi rat u Venezueli. Maduro kaže da spremaju novi Irak? Dobar je Trump, donijet će svijetu mir...sinoć Rusi najveći napad izveli na Ukrajinu dronovima. :roll:
JovicSA

#33603 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by JovicSA »

geralt wrote: 07/09/2025 06:54
jeza u ledja wrote: 07/09/2025 02:40
drug_profi wrote: 06/09/2025 21:55 Al evo poharali Hyundai i LG fabrike i pokupili sve Juznokoreance kao ilegalce...
Pa oni su tu 100% kao osoblje investitora, koji uspostavljaju procese.

I debili ih nafataju kao kriminalce.
Sad lijepo sve amerikance u Juznoj Koreji nafatat, u zatvor 5-6 dana i deportovat transportnim avionom preko okeana.
Al kakvi debili jbt. Hyundai investira stotine miliona u otvaranje fabrike, koja sad boga pitaj kad ce bit otvorena.

Doduse jeste malo cudno da fabriku u Americi uglavnom prave Koreanci, i to sa pogresnim vizama koje ne omogucavaju rad. Takva je barem zvanicna verzija, ali cuo sam da je odgovor ovih da su im trebali Koreanci i da je kriva kvota koja limitira broj radnih viza za ljude iz te zemlje.
Komplikovanija je ovdje prica, nisu ni Korejanci cvjecke.

Ima nesto sto se zove L viza, kada firma salje svog strucnjaka koji zna neke procese koje niko u Americi ne zna. Za nju nema nikakvih kvota, ali imas proces u kojem moras to dokazati, koji traje i kosta.

Korejanci su pokusali ici precicom i poslali stotine ljudi koji su usli koristeci bezvizni rezim, te slagali na granici zasto ulaze u zemlju. Ovo je cesta praksa kod azijskih firmi iz Koreje, Japana, i Tajvana, koje ne zele angazovati Amerikance zbog jezicke barijere i jer im americki radnici ne zele raditi pod robovskim uslovima na koje su azijski menadzeri navikli. Ova akcija je direktna poruka tim firmama.

Uglavnom ovdje nema nevinih, te cak i demokrate jednako krive "pohlepne megakompanije koje krse prava radnika".
Ma da, u Japanu i Koreji baš rade za robovske plate...bjeri bola. :lol:
drug_profi

#33604 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

Ne plate. Uslove.
sinuhe

#33605 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sinuhe »

Kakva drskost. Dolazi li u tu Ameriku iko legalnim putem.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#33606 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

sinuhe wrote: 07/09/2025 10:45 Kakva drskost. Dolazi li u tu Ameriku iko legalnim putem.
Moja suseda preko faksa
Slupala je 10000 maraka 2006 samo na aplikacije
sinuhe

#33607 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sinuhe »

Truba wrote: 07/09/2025 11:13
sinuhe wrote: 07/09/2025 10:45 Kakva drskost. Dolazi li u tu Ameriku iko legalnim putem.
Moja suseda preko faksa
Slupala je 10000 maraka 2006 samo na aplikacije
Budala. Je li se još preselila u Ameriku zbog lične sigurnosti i sređenih etničko-rasnih odnosa :D
Truba

#33608 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

Zbog para
Zagarantitana joj placa 150 000+ godisnje prije inflacije
JovicSA

#33609 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by JovicSA »

drug_profi wrote: 07/09/2025 10:43 Ne plate. Uslove.
A kakvi su to uslovi rada u Japanu i Koreji? to što imaju drugačiju kulturu, radne navike ne znači da su uslovi loši, dapače---govorimo o jebenom Japanu i Koreji (onoj južnoj). :lol:
drug_profi

#33610 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

Kultura rada je tamo od zvijezde do zvijezde.
Noje stvar da te neko prisiljava, vec da se podrazumjeva ako postoje rokovi.
JovicSA

#33611 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by JovicSA »

drug_profi wrote: 07/09/2025 11:57 Kultura rada je tamo od zvijezde do zvijezde.
A u Americi se ne radi od zvijezde do zvijezde, daj molim te... :mrgreen:
geralt

#33612 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by geralt »

:?
JovicSA wrote: 07/09/2025 14:09
drug_profi wrote: 07/09/2025 11:57 Kultura rada je tamo od zvijezde do zvijezde.
A u Americi se ne radi od zvijezde do zvijezde, daj molim te... :mrgreen:
Ti bio pa znas kako se u Americi radi?

Jednom sam bio u situaciji da sav posao na terenu stoji jer je kljucnom tehnicaru (koji je u sindikatu, bitna stavka) pauza za rucak. Pauza pocela tacno u 12:00, on jede sendvic. Nakon sendvica uzima telefon i gleda. Mi svi stojimo pored sa rukama u dzepovima. Tacno u 13:00 on ostavlja telefon i posao se moze nastaviti. Ne smije mu niko "a" reci.
BiBi911

#33613 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by BiBi911 »

Pa bas i nije, vece slobode radnici imaju no mi u Evropi.

8h rada + 1h placen pauze

(Ista Firma gdje radim isti posao u Japanu je nekih 15% manje placen ali vece benificije na platu, penzija osiguranje)

Eh sada ako je neko sisadzija njemu je i 2 min na dan posla puno ali kada uporedim sta ja radim i kolege jbga ja ne stanem 10h na dan.

Naravno da je ovo jedan slucaj(taj jedini znam) i garant je drugacije.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#33614 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hame_ »

Auuu... ebo te parmak, konto sam zajebancija ali nije :twisted:

Trump prijeti Chicagu ratom

WASHINGTON - Američki predsjednik Donald Trump zaprijetio je da će upotrijebiti svoje novoimenovano Ministarstvo rata u Chicagu, dodatno pojačavajući napetosti zbog njegova nastojanja da rasporedi trupe u američke gradove pod vodstvom demokrata.

SEEbiz 07.09.2025

Image

Taj potez nastoji replicirati operaciju u američkom glavnom gradu Washingtonu, gdje je Trump rasporedio trupe Nacionalne garde i povećao broj saveznih agenata, što je izazvalo negativnu reakciju i novi prosvjed u subotu koji je privukao tisuće ljudi.

"Chicago će uskoro saznati zašto se zove Ministarstvo rata", objavio je Trump u subotu na svojoj mreži Truth Social.

"Ovo nije šala, ovo nije normalno"

Demokratski guverner Illinoisa, gdje se Chicago nalazi, izrazio je ogorčenost Trumpovom objavom. "Predsjednik Sjedinjenih Država prijeti ratom protiv jednog američkog grada. Ovo nije šala. Ovo nije normalno", napisao je guverner JB Pritzker u objavi na X-u. "Illinois se neće dati zastrašiti od samozvanog diktatora", dodao je.

Trumpova objava sadrži njegovu sliku očito stvorenu umjetnom inteligencijom i citat: "Volim miris deportacija ujutro", što je referenca na film "Apokalipsa danas" o Vijetnamskom ratu iz 1979. godine. U filmu, rečenicu izgovara potpukovnik Bill Kilgore koji kaže da voli miris "napalma" dok američka vojska baca lako zapaljivo oružje na vijetnamske ciljeve.

Prosvjedi u Chicagu i Washingtonu

Sedamdesetdevetogodišnji republikanac neprestano je pojačavao prijetnje Chicagu, od prvog spominjanja toga krajem kolovoza. Prosvjednici protiv Trumpa izašli su na ulice Chicaga u subotu, noseći transparente s porukama "Stop ovom fašističkom režimu!" i "Ne Trumpu, nema trupa".

Ruta prosvjeda također je prolazila pored Trumpova tornja u Chicagu, a prosvjednici su pravili uvredljive geste prema predsjednikovoj zgradi dok su prolazili.

U subotu je u američkoj prijestolnici, gdje su raspoređene trupe Nacionalne garde otkako je Trump u kolovozu proglasio "izvanredno stanje zbog kriminala", centrom grada prošao prosvjedni marš s tisućama ljudi, a sudionici su zahtijevali kraj "okupacije". Prosvjednici u Washingtonu nosili su obrnute američke zastave dok su marširali pored nacionalnih spomenika, tradicionalno simbola zemlje koja se suočava s egzistencijalnom opasnošću.
Truba

#33615 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

Tuga sta uradi od onakog cikaga :D

600 mrtvih u 2024
Rob_Atl

#33616 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Rob_Atl »

Poenta je da on ne salje vojsku gdje se ova ubistva desavaju najvise, to jest juzni dio grada, poslat ce ih u centar cikaga gdje nema nikakvog belaja, kako bi bili vidjeni kako hodaju michigan avenijom, i pored Trumpove zgrade tamo. Cisti show kao i sa DC, vojska vecinom hoda po turistickim mjestima gdje skoro pa nikad belaja nema.
jeza u ledja

#33617 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

U Koreji i Japanu se radi mnogo vise nego u Americi. Odmor mozes zaboraviti.

U Koreji par najjacih firmi drze cijelu drzavu u saci i rade sta hoce.

Plus su plate male.
jeza u ledja

#33618 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

geralt wrote: 07/09/2025 06:54
jeza u ledja wrote: 07/09/2025 02:40
drug_profi wrote: 06/09/2025 21:55 Al evo poharali Hyundai i LG fabrike i pokupili sve Juznokoreance kao ilegalce...
Pa oni su tu 100% kao osoblje investitora, koji uspostavljaju procese.

I debili ih nafataju kao kriminalce.
Sad lijepo sve amerikance u Juznoj Koreji nafatat, u zatvor 5-6 dana i deportovat transportnim avionom preko okeana.
Al kakvi debili jbt. Hyundai investira stotine miliona u otvaranje fabrike, koja sad boga pitaj kad ce bit otvorena.

Doduse jeste malo cudno da fabriku u Americi uglavnom prave Koreanci, i to sa pogresnim vizama koje ne omogucavaju rad. Takva je barem zvanicna verzija, ali cuo sam da je odgovor ovih da su im trebali Koreanci i da je kriva kvota koja limitira broj radnih viza za ljude iz te zemlje.
Komplikovanija je ovdje prica, nisu ni Korejanci cvjecke.

Ima nesto sto se zove L viza, kada firma salje svog strucnjaka koji zna neke procese koje niko u Americi ne zna. Za nju nema nikakvih kvota, ali imas proces u kojem moras to dokazati, koji traje i kosta.

Korejanci su pokusali ici precicom i poslali stotine ljudi koji su usli koristeci bezvizni rezim, te slagali na granici zasto ulaze u zemlju. Ovo je cesta praksa kod azijskih firmi iz Koreje, Japana, i Tajvana, koje ne zele angazovati Amerikance zbog jezicke barijere i jer im americki radnici ne zele raditi pod robovskim uslovima na koje su azijski menadzeri navikli. Ova akcija je direktna poruka tim firmama.

Uglavnom ovdje nema nevinih, te cak i demokrate jednako krive "pohlepne megakompanije koje krse prava radnika".

:thumbup:

Ma povezao sam da je tu i do njih. Naravno, drzava bira kome “pregledati papire”.
Truba

#33622 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

luzer 37 godina
ja imam rok za nesto bezvezno 30 dana da zavrsim

znaci prvog dana dizem paniku i frku da se papiri predaju i zavrsi poso
a imam jos 29 dana prvog dana sve staje dok se ne rijesi

isti sam bio i sa ispitima i lektirama i sa svim obvezama

sjecam se jedne godine je bio neki proiblem s putovnicama a meni isticala s jaranima kampirao pred MUPom da to ujutro zavrsimo
kako bismo u miru mogli u crnu goru

ja sam od onih koji zovu kad im racun nije dosao dan dva zakasnio
gdje je racun da platim...a mos misliti kakav sam za rodne listove domovnice putovnice putna osiguranja itd

zato je pojam ilegalnog migranta meni stran i u sukobu s mojim razmisljanjem
to mi je nepojmljivo da postoji nesto
45 godina u nebraski = ilegalac :lol: :lol: :lol:
zubi

#33623 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zubi »

Truba wrote: 07/09/2025 20:28 luzer 37 godina
ja imam rok za nesto bezvezno 30 dana da zavrsim

znaci prvog dana dizem paniku i frku da se papiri predaju i zavrsi poso
a imam jos 29 dana prvog dana sve staje dok se ne rijesi

isti sam bio i sa ispitima i lektirama i sa svim obvezama

sjecam se jedne godine je bio neki proiblem s putovnicama a meni isticala s jaranima kampirao pred MUPom da to ujutro zavrsimo
kako bismo u miru mogli u crnu goru

ja sam od onih koji zovu kad im racun nije dosao dan dva zakasnio
gdje je racun da platim...a mos misliti kakav sam za rodne listove domovnice putovnice putna osiguranja itd
Ja, i?
Jesi nam ti etalon kako svi treba da radimo??
ultima_palabra

#33624 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

A generalno ne kontam zivjeti 37 godina tamo, a ne uzeti drzavljanstvo. Valjda im nije palo napamet da moze doci neko ko ce sve izvrnuti naopako. Kad si Balkanac ta opcija ti je uvijek prva na pameti.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#33625 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by arman1 »

Idiot opet pravi planove da udari na Iran. Nekolicini generala je poslao cirkularnu depešu da izvrše pripremu. Generalima se to toliko svidilo da je fotokopija iste diplomatskim putem iz Irana uručena Rubiu. Definitivno generali s ovom budalom ne dijela njegove (čitaj bibijeve) mokre snove o ravnanju Irana.
Post Reply