do mene znam da nije vise kumrovec pa nisam bio siguran je li otoka ili novi grad
jer sam mislio da je onaj dom zdravlja na vojnickom zove novi grad
al nebitno
hvala na ispravci
do mene znam da nije vise kumrovec pa nisam bio siguran je li otoka ili novi grad
ne smaraj svega ti
Odakle si?drug_profi wrote: ↑03/09/2025 01:18 Samo da kažem da sam generacija koja je išla na ringišpil i cirkus na mjestu Unisovih nebodera i Holideja.
Ove slike meni i nisu tako neobične.
S Bjelava. Gledao sa balkona efendiju na munari. Dok se još glasom ezan učio.dimnjacar wrote: ↑03/09/2025 10:43Odakle si?drug_profi wrote: ↑03/09/2025 01:18 Samo da kažem da sam generacija koja je išla na ringišpil i cirkus na mjestu Unisovih nebodera i Holideja.

"Moira Orfei"drug_profi wrote: ↑03/09/2025 01:18 Samo da kažem da sam generacija koja je išla na ringišpil i cirkus na mjestu Unisovih nebodera i Holideja.
Gospodine, pa Vi ste onda Uber-Sarajlijadrug_profi wrote: ↑03/09/2025 01:18 Samo da kažem da sam generacija koja je išla na ringišpil i cirkus na mjestu Unisovih nebodera i Holideja.
Kako ne spadaju? Baš naprotiv. Samo zašto je poslije 1992./95. ne znači da to već nije "staro" Sarajevo.
dobro, necemo vise stavljati slike iz perioda kojeg se ti sjecasdrug_profi wrote: ↑03/09/2025 01:18 Samo da kažem da sam generacija koja je išla na ringišpil i cirkus na mjestu Unisovih nebodera i Holideja.

Ih pa već sam u školu išao i to treći razred.black wrote: ↑03/09/2025 20:59dobro, necemo vise stavljati slike iz perioda kojeg se ti sjecasdrug_profi wrote: ↑03/09/2025 01:18 Samo da kažem da sam generacija koja je išla na ringišpil i cirkus na mjestu Unisovih nebodera i Holideja.
![]()
Nažalost, uvjerio sam se par puta, pa čak i na ovoj temi da me sjećanje nekad prevari. U glavi sam imao sjecanje da je tramvajska pruga isla prko Vrbanja mosta na Kovacice, ali su me ubijedili da se to nikad nije desilo i prihvatam to. Tako da sjecanje nije bas pouzdano.sehohari wrote: ↑03/09/2025 19:56Gospodine, pa Vi ste onda Uber-Sarajlijadrug_profi wrote: ↑03/09/2025 01:18 Samo da kažem da sam generacija koja je išla na ringišpil i cirkus na mjestu Unisovih nebodera i Holideja.
Ove slike meni i nisu tako neobične.![]()
Ali ne, stvarno, mislim da osobe poput Vas zaslužuju da se sa njima uradi neki AMA (=Ask me anything, ako Vam je poznato), toliko znate o historiji grada i vjerovatno ga i na razne načine drugačije doživljavate.
Koliko znate, ja sam inače vani, ali sam eto već 20 godina svake od njih makar 2-3 mjeseca na Ilidži, i baš se npr. pitam kako će sutra neko odrasti sa velikim stambenim naseljima i tramvajem do Hrasnice i imati potpuno drugačije razmišljanje o tom naselju nego mi danas, dok je za osobu Vaše generacije grad možda još uvijek negdje do Čengić vile, a za onu prije do Marijin dvora.
Ne vjerujem da sam u djetinjstvu fulio ijedan dolazak cirkusa na Marijin dvor. Par puta me stari vodio i kada je dolazio beogradski cirkus "Adria". Nisu kvalitetom programa nimalo zaostajali za puno poznatijim evropslim cirusima...