English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Osmi Socrates

#62101 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Kakva izjava, jbt.

Čuj nije željan da ide. Naravno da je željan da ide, inače se ne bi pisalo o prelasku. Znači da se složio da ide. Ali, čovjek fin pa se ne dere da ide.

Radite mu isto što Crystal Palace radi Guehiju, ali teško vidjeti kad je u tvojoj avliji.
Osmi Socrates

#62102 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Oni bar to rade zbog ključnog igrača, kapitena, stuba čitavog tima. Vi to radite igraču koji nije starter i kojeg baš ne cijenite.
ultima_palabra

#62103 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

Velkoski wrote: 01/09/2025 21:05 Šta je popušio? Sam je rekao da mu nije problem ispoštovati ugovor sa Palaceom.

Baš me zanima šta si pis'o oko Trenta i Coutinha, a mrsko mi da kopam, iako će sada biti da nisu iste situacije.

Ako igrači hoće da mijenjaju klubove kako im se ćefne neka sebi izbore bolje ugovore koji im to omogućavaju.
Guehiju mozda i vise odgovara ovako, ima mjesto u prvih 11 koje mu treba da bi isao na SP, a onda dobije vecu platu kad mu istekne ugovot.
Osmi Socrates

#62104 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

BTW, javna je tajna da je Gerrard podnio transfer request barem par puta tokom svoje karijere. Što ga niste pustili? Al' teško vidjeti kad je u tvojoj avliji...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#62105 Re: English Premier League

Post by Velkoski »

ultima_palabra wrote: 01/09/2025 21:53
Velkoski wrote: 01/09/2025 21:05 Šta je popušio? Sam je rekao da mu nije problem ispoštovati ugovor sa Palaceom.

Baš me zanima šta si pis'o oko Trenta i Coutinha, a mrsko mi da kopam, iako će sada biti da nisu iste situacije.

Ako igrači hoće da mijenjaju klubove kako im se ćefne neka sebi izbore bolje ugovore koji im to omogućavaju.
Guehiju mozda i vise odgovara ovako, ima mjesto u prvih 11 koje mu treba da bi isao na SP, a onda dobije vecu platu kad mu istekne ugovot.
100%, dobit će ogroman signing-on fee
drug_profi

#62106 Re: English Premier League

Post by drug_profi »

Osmi Socrates wrote: 01/09/2025 21:47 Kakva izjava, jbt.

Čuj nije željan da ide. Naravno da je željan da ide, inače se ne bi pisalo o prelasku. Znači da se složio da ide. Ali, čovjek fin pa se ne dere da ide.

Radite mu isto što Crystal Palace radi Guehiju, ali teško vidjeti kad je u tvojoj avliji.
Jesi to ti sa Joem pricao.
Ocigledno da ne zelis vidjeti razliku u tome da neko zeli po svaku cijenu mijenjati klub, bez obzira ima li ili nema mjesto u postavi, i onoga ko zeli da igra redovno. Radiju u sadasnjem klubu, ali ako ne moze onda u nekom drugom.

Kod Isaka je motiv promjena kluba.
Kod Gomeza vise minuta.
Diaz je recimo imao minute i nije se morao bojati za mjesto, narocito kako je Jota stradao. PA je izrazio zelju da ide i ekspresno mu je odobreno.
Joe ocigledno nije zahtjevao transfer kao Diaz i kao Isak. Prihvatio je da bude ako bude.
barem ja tako vidim ovo sto se pisalo jer ni jednom nikad nije rekao da zeli ici.
drug_profi

#62107 Re: English Premier League

Post by drug_profi »

Osmi Socrates wrote: 01/09/2025 21:57 BTW, javna je tajna da je Gerrard podnio transfer request barem par puta tokom svoje karijere. Što ga niste pustili? Al' teško vidjeti kad je u tvojoj avliji...
:lol:
MMM1977

#62108 Re: English Premier League

Post by MMM1977 »

Velkoski wrote: 01/09/2025 21:05
Al' ga i ti lupaš brate, porediš odlazak iz kluba koji ima najveće moguće ambicije u domaćem prvenstvu i Evropi i kluba kojem je plafon sredina tabele. Pa normalno je da će vrhunski igrači htjeti da se takmiče na vrhunskom nivou, ništa čudno.
drug_profi

#62109 Re: English Premier League

Post by drug_profi »

Steven Gerrard nikada nije zvanično predao transfer-request (službeni zahtjev klubu da ode), ali je bilo nekoliko perioda tokom karijere u kojima je bio vrlo blizu odlaska iz Liverpoola:

2004. godine – nakon poraza u finalu Lige prvaka protiv Chelseaja i Arsenala dominacije u Engleskoj, Gerrard je bio ozbiljno na meti Chelseaja. On je tada izjavljivao da razmišlja o budućnosti jer Liverpool nije mogao pratiti najjače klubove. Ipak, na kraju je ostao.

Ljeto 2005. godine – nakon osvajanja Lige prvaka u Istanbulu, ponovo se pojavila priča da ide u Chelsea. Pregovori su otišli toliko daleko da je sam Gerrard potvrdio da je bio "milimetar" od odlaska i da je već bio obavijestio klub da želi otići. Međutim, nakon burne reakcije navijača i razgovora s upravom, povukao je odluku i potpisao novi ugovor.

Dakle – formalno, transfer zahtjev nije predao u smislu službenog dokumenta koji ide u klub (barem nikada nije potvrđeno od strane Liverpoola). Ali 2005. godine jeste javno rekao da želi otići i praktično bio na izlaznim vratima, prije nego što se predomislio i ostao do kraja karijere u Evropi.

Steven Gerrard je kroz karijeru više puta javno odbijao transfere i naglašavao da mu je Liverpool iznad svega. Evo nekoliko primjera:

🔴 Chelsea – najkonkretniji interes bio je 2004. i 2005. godine. Iako je bio na ivici prelaska, kasnije je više puta javno rekao da mu je Chelsea nudio ogroman novac, ali da nije mogao izdati klub i navijače.

⚪ Real Madrid – i oni su ga željeli u nekoliko navrata (oko 2009–2010). Gerrard je poslije izjavio da mu je to laskalo, ali da "nije imao srca napustiti Liverpool".

🟡 Bayern München i Inter – također su se spominjali, ali ih je javno odbio govoreći da ga zanima samo igranje za Liverpool u Evropi.

🔵 Manchester United – Sir Alex Ferguson je u svojoj autobiografiji napisao da je želio Gerrarda, ali da nije bilo šanse da igrač iz Liverpoola pređe u redove rivala. Gerrard je kasnije potvrdio da bi to bila "izdaja" i da nikada ne bi pristao.

Uglavnom, Gerrard je više puta odbijao transfere javno i naglašavao lojalnost Liverpoolu, iako je 2005. bila jedina situacija kada je ozbiljno bio na rubu odlaska.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#62110 Re: English Premier League

Post by Velkoski »

Evo, večeras ću da dovim za njih, da im se Allah smiluje i olakša njihove teške živote u klubovima iz sredine tabele :(
Osmi Socrates

#62111 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Šta se smiješ? Podnio je sigurno 2004, jer je bila ogromna medijska frka oko toga. Kažem da je javna tajna, jer tada nisu bile aktualne socijalne mreže, pa je sve bilo samo djelimično potvrđeno. Denied.

Podnio je šest sedmica nakon osvajanja Lige Prvaka, u ljeto 2005. Denied. Mogao je igrati u bilo kojem klubu na svijetu. Vi tada i niste bili nešto.

I nemam ja ništa protiv. Treba se boriti za kapitena. Ali ste počeli ovdje neko samohvaljenje oko puštanja Coutinha, itd., a ne spominjete slučaj Gerrarda.

Ali, eto, teško razumjeti kad Crystal Palace isto radi.
Osmi Socrates

#62112 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Mah, plaču a potpisali Boga Oca u ovom prelaznom roku. :lol:

Anyway, Donnarumma u Cityju i to je dobro za Premier Ligu. Dobili ga skoro džabe. Niko ne javlja (još) kolika mu je plata. :lol: I nije jasno šta je Pepova poruka, pošto Donnarumma baš i ne zna igrati lopte. Je l' to Pep mijenja način igre?

Ederson ode u Fenerbahce.
LSD

#62113 Re: English Premier League

Post by LSD »

Ne moze ni klub zarobljavati igrace.
Sta npr. klub propadne, bori se za opstanak ili ispada iz lige, igrac XY ima odlicnu ponudu i ovi ga ne zeli pustiti - jer ima ugovor :lol:
Pa imaju i odstete u ugovoru, klauzule, razne finte. Nije ugovor bozija objava da se mora do kraja postovati.

Pravis se ti mnogo naivan, a nisi.
Osmi Socrates

#62114 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Niko previše ne spominje, ali Sunderland je imao fantastičan prelazni rok. Možda rano za tvrditi, ali oni bi trebali lako ostati u Ligi.
drug_profi

#62115 Re: English Premier League

Post by drug_profi »

Osmi Socrates wrote: 01/09/2025 22:19 Šta se smiješ? Podnio je sigurno 2004, jer je bila ogromna medijska frka oko toga. Kažem da je javna tajna, jer tada nisu bile aktualne socijalne mreže, pa je sve bilo samo djelimično potvrđeno. Denied.

Podnio je šest sedmica nakon osvajanja Lige Prvaka, u ljeto 2005. Denied. Mogao je igrati u bilo kojem klubu na svijetu. Vi tada i niste bili nešto.

I nemam ja ništa protiv. Treba se boriti za kapitena. Ali ste počeli ovdje neko samohvaljenje oko puštanja Coutinha, itd., a ne spominjete slučaj Gerrarda.

Ali, eto, teško razumjeti kad Crystal Palace isto radi.
Nikad nije zvanično podnio službeni zahtjev. Dakle nije bilo potrebe da se klub očituje po njemu.
Osmi Socrates

#62116 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Ti očigledno ne znaš o čemu pričaš, i teško je onda pričati sa takvim ljudima.

Sam Gerrard ne poriče da je podnio transfer request. Poslije je priču prilagodio, pa govori da je transfer request podnio jer je htio Liverpool natjerati da pokaže namjeru da stvori šampionski tim.

Sad, da li je to istina ili ne, ne znam, ali je isto tako istina da je nakon podnošenja zahtjeva dobijao smrtne prijetnje, prijetnje porodici, javno paljenje njegovog dresa je bila pojava u Liverpulu, itd. Pa je možda odlučio da se ne zajebava.

Šta je istina, on zna. Ali je sigurno istina da je podnio transfer request, ne jednom, nego dva puta sigurno.

Sam klub je tada već govorio o neminovnosti njegovog odlaska, javno, u novinama.

Postoji i precizan datum podnošenja jednog zahtjeva. 5. jun 2005.
Last edited by Osmi Socrates on 01/09/2025 23:53, edited 2 times in total.
MMM1977

#62117 Re: English Premier League

Post by MMM1977 »

Reciklirate. Potpisao je ko je potpisao, transfer rok je gotov i idemo dalje. Liverpool je odradio vrhunske stvari ali sad to treba složiti na terenu, mislim da je glavno da fitnes bude dobar kao prošle sezone.
AmiĐa_Idriz

#62118 Re: English Premier League

Post by AmiĐa_Idriz »

Sva suština je u tome gdje si u lancu ishrane.

Svi igrači pretenduju da idu tamo gdje je najbolje u datom trenutku. Iz tog razloga meni personalno nije bilo čudno ni nešto pretjerano razočaravajuće bilo gledati i slušati stvari recimo o Suarezu kada je napuštao, ili Torresu npr. Prirodno je ići na bolje.

Sada je Liverpool u tom nekom vrhu konzumnog lanca, pa ne čudi što igrači pomahnitaju kada čuju za interes.

Na kraju dana, svako gleda svoju guzicu, i klubovi i igrači i niko ne ide više na neku korektnost. Fudbal je biznis, poprilično surov.

I ne stoje vam poređenja Gerrarda ili Trenta sa ovim, jer ipak tu ljudi nisu objektivni u gledanju na stvari, s obzirom na to da su lokalci pa to dobija na nekoj dodatnoj težini.
MMM1977

#62119 Re: English Premier League

Post by MMM1977 »

Velkoski wrote: 01/09/2025 22:14 Evo, večeras ću da dovim za njih, da im se Allah smiluje i olakša njihove teške živote u klubovima iz sredine tabele :(
Dovi ti da se dž.š. smiluje protivnicima kada izađu na megdan Poolu, posebno Utd. Ako smo sa Darwinom trpali po 7 komada onda ćemo sa Isakom ići preko 10 :D
Osmi Socrates

#62120 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Uvijek se može pronaći opravdanje za ponašanje kluba za koji navijaš.

I slažem se da je fudbalska igra okrutna, bilo na terenu bilo van terena. Ali, ne vidim razlog da napadate mali ali istorijski važan i ponosan klub kao što je Palace jer su, eto, pokazali da mogu jurišati na vjetrenjače u jednom prelaznom roku. Ništa, izgubiće Guehija, možda u januaru, možda na kraju sezone, ali, jbg. The show must go on.
AmiĐa_Idriz

#62121 Re: English Premier League

Post by AmiĐa_Idriz »

Nema se Palace šta napadati, njihov je igrač, imali su turbulencija sa trenerom pa su posustali na kraju. Parish je izričito bio za prodaju, sam je javno nekoliko puta izjavio da ga ne žele izgubiti za krompir. Nije to na kraju svega bila neka borba sa Liverpoolom i pokazivanja muda njima, koliko reakcija radi mira u kući.

Meni je u toj čitavoj priči Palace ispao više nekorektan prema Guehiju, izvozali su momka ovo ljeto poprilično, danas pogotovo. Ali, tu se opet vraćam na svoj post gore, gledali svoju guzicu i to je to. Nekad klub, nekad igrač, u biti sve legitimno u ovoj prljavoj igri.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#62122 Re: English Premier League

Post by Velkoski »

MMM1977 wrote: 01/09/2025 23:24
Velkoski wrote: 01/09/2025 22:14 Evo, večeras ću da dovim za njih, da im se Allah smiluje i olakša njihove teške živote u klubovima iz sredine tabele :(
Dovi ti da se dž.š. smiluje protivnicima kada izađu na megdan Poolu, posebno Utd. Ako smo sa Darwinom trpali po 7 komada onda ćemo sa Isakom ići preko 10 :D
Amorim će pronaći recept, vidio sam u horoskopu 8) :mrgreen:
MMM1977

#62123 Re: English Premier League

Post by MMM1977 »

Velkoski wrote: 01/09/2025 23:39
MMM1977 wrote: 01/09/2025 23:24
Amorim će pronaći recept, vidio sam u horoskopu 8) :mrgreen:
Neće ti se primiti dove ako gledaš u horoskop :run:
Osmi Socrates

#62124 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Newcastlea mi, naprimjer, uopšte nije žao. Oni nisu mali klub. Ili, ne bi trebali biti mali klub. Istorijski gledano, imali su toliko propuštenih prilika da se dignu. Ne mislim da su situaciju sa Isakom dobro procijenili. Niti su se ponašali kako treba. Jedino mi je žao Howeija. On je tu ni kriv ni dužan.

Al' svejedno, s obzirom kako je Sunderland krenuo u sezonu, imaćemo proper Tyne-Wear derbi. :thumbup:
AmiĐa_Idriz

#62125 Re: English Premier League

Post by AmiĐa_Idriz »

Imaju problem sa strukturama u klubu, citavo ljeto su fakticki bez sportskog direktora, Howeov nekakav rodjak ili sta vec imao neku interim ulogu. Neozbiljno.
Post Reply