@House
Vrtio sam se po temi sinoć, više čitao razna prepucavanja itd., prije par stranica napisa ne treba tema za Toyotu kad se ne kvare

ali da pređem na stvar.
Postoji mogućnost da bi uzeo Toyotu naredne godine, a cjenovni rang mi pika ili 2025 Yaris Cross ili 1.5 VVT-i Corolla Sedan, ili Mazdu (a to je opet drugo parče rukava, skočile im cijene baš), ono jednostavno A to B kad treba, ne trebaju mi Nijemci za qrčenja ili šta već, odavno sam operisan od njihovog bahaćenja sa cijenama.
Mada Škode mi djeluju privlačne (iako izgledaju "dosadne" naizgled ali važnije mi je da me ne ostavi na cesti, pa jel)
Obzirom da si uzeo Yaris Cross, i to baš u crvenoj boji koja meni isto paše, bombona, pa me zanimaju neke opšte informacije kako se pokazao za sada (hajmo reći nekih mjesec i po korištenja, možda je čak i rano pitati)
Šta sam čitao doduše je to da Toyotini hibridi imaju problem ako se dugo ne voza (ovisi od slučaja do slučaja) tipa 3 dana ili više, da se sav akumulator istroši, što odmah znači kleme u ruke (neki vlasnici na forumima, Reddit itd. kažu da imaju prenosne "boostere" / startere da klemaju sebi ako se zadesi isto), jer navodno Toyotini hibridi nemaju alternator nikako.
Neki kažu tipa 3 dana i kapak, neko je opet ostavio 2 sedmice i opet pali normalno (isto tako zimi su veće vjerovatnoće)
Tako da ono, čisto informativno par detalja kako se čini za sada.