SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

tramvajtrojka

#96101 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tramvajtrojka »

Velkoski wrote: 26/08/2025 23:43
Chmoljo wrote: 26/08/2025 23:30
Velkoski wrote: 26/08/2025 23:03 ne znam o čemu se ovdje radi u detalje, no još jedan dokaz da je populizam izaš'o iz raja

ima l' kakav gofundme da pomognemo?
žena mi puštala nešto na IG. turčin muž od ove ima građevinsku firmu, gradi i prodaje. senad htio kupiti izlazilo se na večere, tepalo ninalo i onda odjednom negdje puklo. ova veli, nije znala s kim ima posla.

uglavnom sada je zvao njene sponzore, zvao njene klijente i srao po njoj. slao mailove, neki i odustali od nje i to je to.

sada ona ne može da dođe sebi kakvih zločestih ljudi ima u biznisu, pa nikako nema predaha od briga. a taman riješila stambeno pitanje.
ah, znači sirotinja se svađa preko Instagrama

baš mi je žao obje strane, dovit ću večeras za njih 🤲

rođak je radio u Megamixu prije jedno 20 godina, i dan danas kune Senada, bolje da napravi neki video :mrgreen:
Nekadašnji predsjednik FK Željezničara nam je ustupio pjesmu koju je dobio u bolnicu, koju je napisao, kako nam je kazao - profesor bosanskog jezika.

Dođu i takvi dani.
Kad sunca nestane.
Kad ptice utihnu.
Kad izvori presahnu.

Dođu i takvi sati.
Kad minte oduže.
Kad tijela usplahireno drhte.
Kad očaj nadvlada razum.

Nedostaje ti zraka.
Gušiš se.
Nemoćan si.
Za bilo što!

Sve je sivo.
Bljutavo!
Oči i želudac se već navikli.

Ali srce!
Ono se bori.
Ono zna da još ima nade.

Stvara je iz ničega.
Iz opuška cigarete.
Iz zahrđalog eksera na zidu.
Iz oporog mirisa smoga.

Zna srce!
Da iz iskre bukne plamen.
Da je svaka razgradnja temelj izgradnje.
Da bez vodika nema smoga.
Ali ni života!

Zna srce šta piše na zidu plavom.
Dok ga ne sruše.

Vratit ćeš se...
Ja to dobro znam

Sa vjetrovima
Sa kišama
Sa suncem

Vratit ćeš se...
Ponovo rođen u oku djeteta

Sa pjesmama
Sa slikama
Sa zlatom

Vratit ćeš se na krilima uspomena zagledan u obzorje

Sa uzdasima
Sa osmijesima
Sa poklicima

Vratit ćeš se...
Da zgužvaš podjele poput hartije
Da iščupaš korov iz srca nevjernih
Da skupiš mrvice u grudvu ljubavi pa je zakotrljaš niz brda plava...

Vratit ćeš se čist,
Okupan našim suzama
Da traješ dok ima nas zaljubljenih u tvoje plavetnilo

Dovoljno je rec da frajko ima jebenu pjesmu o sebi :lol: :lol: :lol: i citavu lobotomiju :mrgreen:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#96102 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by konektovan »

:lol:
Tvrtko II Kotromanić

#96103 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tvrtko II Kotromanić »

wtf
ovo je gore od one balade sto su radoncicu spjevali dok je bio u pritvoru
helpdesk1

#96104 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by helpdesk1 »

Chloe wrote: 27/08/2025 10:50
helpdesk1 wrote: 27/08/2025 09:29
Chloe wrote: 26/08/2025 18:02 U ovom slučaju što spominjete, niko nije normalan. Sarajevo, em oskudno sa zelenim površinama, en pretrpani autima, em prljavo, em psi vrše nuždu oko zgrada dok vlasnike nije briga niko osim njih i njihovih ljubimaca, drugi prijete ( x je načina da se to reguliše zakonski, samo treba mrdnuti dupetom i krenuti sa inicijativom), opet ti isti stavljaju otrov ... Nevjerovatno. Divlji zapad.
Tražili smo zapad, dobili smo Divlji :izet: :izet: :izet:
Opanak - štikla ... :kafa1:
Naprđivač-influenser :kafa1:
snijeg_led

#96105 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by snijeg_led »

izvrsni direktor wrote: 26/08/2025 07:42
snijeg_led wrote: 25/08/2025 22:53 Mene samo interesuje zasto tolike emocije u video, prljava kosa i nenasminkana, doduse stan iza je ultra moderan.
pa sta ako je stan "ultra moderan"? diskredituje je?
Šta mi (ti) je ??
dječak sa šibicama

#96106 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Ovdje je malo koga briga, svako radi sta hoce i primjetna je ogromna doza hošdaprođemkroztebe bezobrazluka neodgoja seljakluka

Od vlasnika pasa, roditelja neodgojene djece, vozaca automobila, romobila, pjesaka i tako dalje.
Generalno smo kao narod koji nastanjuje ove prostore, primitivna stoka.
Sid the sloth

#96107 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sid the sloth »

Chloe wrote: 26/08/2025 18:02
drug_profi wrote: 26/08/2025 15:39
1Dante1 wrote: 26/08/2025 13:54

Pa eto slazemo se, apsolutno iscrpiti sve mogucnosti, pa ako nema udomitelja eutanazija, eventualno ogormna akcija sterilizacije, gdje ces onda dovesti do toga da za X godina nece biti lutalica, ili ce broj biti minimalan.

No pseci i macij lobi je prejak. Toliko novca zaradjuju na njima, da se nikada nece desiti ni poptupna sterilizacija, niti organizovano pracenje istih.
Kod mog prijatelja se našla povrijeđena kujica sa 7 kučića. vejrovatno branila kučiće i baš bila dobro povrijeđena
Izliječio je, nju udomio kod sebe, kučiće sve vakcinisao odradio i udomio u inostranstvu. Potrošio dosta para i živaca, ali i sam kaže da ne bi mogao živjeti da je ijedno pustio da umre ili da ostane neudomljeno
Imam iza sebe nekoliko kuja sa kučićima. Sama mahala iz nekog razloga privlači pse lutalice, vjerovatno zbog hrane koju iznose. Imamo općinski azil, plus dva privatna, ali problem lutalica nikako riješiti. Pisala sam i o sterilizaciji i čipovanju svih pasa, ali ljudi su toliko neodgovorni i bezobrazni.
Svako toliko pišem poruke nekom od azila, opišem pse, i zamolim da ih dođu pokupiti. To isto radim sa kujom kad se kučiči osamostale.
Volim životinje, i protivnik sam kućnih ljubimaca, posebno bih zabranila onima u stanovima da ih drže. ( Ko misli da je to lijep odnos prema životinjama, neka sebi nađe partnera/partnericu koji će ih tako tretirati).
Voliš pse, ok, napravi kuću, sa većom okućnicom koja će biti prostor za tvog ljubimca.
Hoće li sjediti za stolom sa vlasnikom, spavati u istom krevetu, ne zanima me.
Vrši nužde na njegovom imanju, suši se njegova trava, cvijeće, žbunje. Njjemu smrdi. On i njegova obitelj staju na izmet .. nikom ne čine štetu. Ljepota, a pas ima koliko toliko normalan pasiji život.

U ovom slučaju što spominjete, niko nije normalan. Sarajevo, em oskudno sa zelenim površinama, en pretrpani autima, em prljavo, em psi vrše nuždu oko zgrada dok vlasnike nije briga niko osim njih i njihovih ljubimaca, drugi prijete ( x je načina da se to reguliše zakonski, samo treba mrdnuti dupetom i krenuti sa inicijativom), opet ti isti stavljaju otrov ... Nevjerovatno. Divlji zapad.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Potpis i pecat, aferim.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#96108 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

dječak sa šibicama wrote: 26/08/2025 23:31 Ona je neka influens sta li, odmah radim distancu.
Bukvalno.
Sad namjerno pocinjem izbjegavati da kupujem ono sto ti lezihljebovici reklamiraju.
azurna_obala

#96109 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by azurna_obala »

Chmoljo wrote: 26/08/2025 23:01
azurna_obala wrote: 26/08/2025 18:42
Chmoljo wrote: 26/08/2025 08:34

Ni njeno maslo nije za ramazana. Ne radi se nekoj nevinoj i naivnoj jadnici, finansijski potpuno ovisnoj.
I dalje stojim pri istom pitanju, zašto se svako maltretiranje opravdava? Ovo je samo jedan od primjera ili da skratimo priču, kriva je jer nosi kratku suknju i slično?
kakvo ba maltretiranje? pojebali se zbog međusobnih talova i sad se snebiva što senčo igra šupački. a nije da ni ona nije znala biti šupak. milioni i kamioni a prijavi se za rješavanje stambenog. gladan kurac pravio očito. plače jer je misimović košto 10 milja eura sa sponzorom. bu hu.

kako rekoh: ne radi se o nevinoj i naivnoj jadnici, ovisnoj na bilo koji način od Senada Misimovića.

zvati ovo maltretiranjem i podvoditi pod isti lonac kao npr. Nizamu i nju uvreda je upravo žrtvama tog nasilja.

može li protupitanje: zašto se svako maltretiranje žene izjednačava sa rodnim nasiljem?
Zašto svako maltretiranje žene nije rodno nasilje?
Zašto svaki šupak misli da može šta hoće reći i napisati, pa evo i ovaj tvoj izljev bijesa, ne znam kako drugo da opišem ovo napisano?!

U čemu je tačno problem?

To što je ta neka Naida aplicirala za stambeni fond, a sad kuka zbog belaja koji je zadesio? Jel' to nema pravo da se prijavi neka instagramusa na neki javni poziv?

Jel' to svako ima pravo da tu neku instagramusu maltretira (ovdje se očito pod pojmom zlostavljanja i maltretiranja ne uzima ništa od onoga što prethodi ubistvu, 8 batinama itd)...žene, cure koje rade šta već rade na Instagramu smijete gaziti kako vam je ćeif....vidi se po komentarima raznim kakvo smo društvo!
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#96110 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

azurna_obala wrote: 27/08/2025 23:14
azurna_obala wrote: 26/08/2025 18:42

I dalje stojim pri istom pitanju, zašto se svako maltretiranje opravdava? Ovo je samo jedan od primjera ili da skratimo priču, kriva je jer nosi kratku suknju i slično?
kakvo ba maltretiranje? pojebali se zbog međusobnih talova i sad se snebiva što senčo igra šupački. a nije da ni ona nije znala biti šupak. milioni i kamioni a prijavi se za rješavanje stambenog. gladan kurac pravio očito. plače jer je misimović košto 10 milja eura sa sponzorom. bu hu.

kako rekoh: ne radi se o nevinoj i naivnoj jadnici, ovisnoj na bilo koji način od Senada Misimovića.

zvati ovo maltretiranjem i podvoditi pod isti lonac kao npr. Nizamu i nju uvreda je upravo žrtvama tog nasilja.

može li protupitanje: zašto se svako maltretiranje žene izjednačava sa rodnim nasiljem?
Zašto svaki šupak misli da može šta hoće reći i napisati, pa evo i ovaj tvoj izljev bijesa, ne znam kako drugo da opišem ovo napisano?!

U čemu je tačno problem?

To što je ta neka Naida aplicirala za stambeni fond, a sad kuka zbog belaja koji je zadesio? Jel' to nema pravo da se prijavi neka instagramusa na neki javni poziv?

Jel' to svako ima pravo da tu neku instagramusu maltretira (ovdje se očito pod pojmom zlostavljanja i maltretiranja ne uzima ništa od onoga što prethodi ubistvu, 8 batinama itd)...žene, cure koje rade šta već rade na Instagramu smijete gaziti kako vam je ćeif....vidi se po komentarima raznim kakvo smo društvo!
izljev bijesa? :lol:

najveći problem gay populaciji su debili koji su skontali da je rod socijalni konstrukt pa su se nakačili na njihovu borbu za društvenu jednakost.

najveći problem istinski zlostavljanim ženama su jelene veljače koje u svakom muškarcu vide mašinu za tlačenje. dok se prosipaju mozgovi istinski maltretiranih žena zbog rodnog nasilja, ti istu riječ koristiš za ovaj cirkus.

u rangu genocida u srebrenici i šamara u silosu gdje je zaključak da su svi isti i da su svi radili zločine.

da, problem je neka naida i bilo ko ko želi da se poziva na svoj moral, ako se po tom moralu ispišava onda kada njemu ili njoj treba. pravo i moral su dvije stvari koje uopšte ne moraju biti na istoj strani.

misimović nije "svako". misimović je lik sa kojim je ona ušla u tal. poslovni. sada joj se taj poduhvat obija o glavu. ne zato što je žena. nego što je ušla sa njim u poslovni tal. očito sada ganjaju ko će koga zajebati.

jedina ti ovdje insistiraš na njenom rodu. da joj njen turčin instagramuša, ne sumnjam da bi senčo i njega potkačio. a ti bi imala manje materijala da praviš neprijatelja od svakog ko ne kaže tačno ono što si ti zamislila.
HelaS

#96111 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by HelaS »

Velkoski wrote: 26/08/2025 23:03 ne znam o čemu se ovdje radi u detalje, no još jedan dokaz da je populizam izaš'o iz raja

žena mi puštala nešto na IG. turčin muž od ove ima građevinsku firmu, gradi i prodaje. senad htio kupiti izlazilo se na večere, tepalo ninalo i onda odjednom negdje puklo. ova veli, nije znala s kim ima posla.

uglavnom sada je zvao njene sponzore, zvao njene klijente i srao po njoj. slao mailove, neki i odustali od nje i to je to.

sada ona ne može da dođe sebi kakvih zločestih ljudi ima u biznisu, pa nikako nema predaha od briga. a taman riješila stambeno pitanje.
Kako sam shvatio, njih dvoje supružnika, agenti, pokušali su taj Misimovićev stan prodati još nekom, za više novca, i ovaj ih provalio i po njima..
Chmoljo

#96112 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

HelaS wrote: 27/08/2025 23:58

Kako sam shvatio, njih dvoje supružnika, agenti, pokušali su taj Misimovićev stan prodati još nekom, za više novca, i ovaj ih provalio i po njima..
Ma vise nije ni bitno. Nego se jedna osoba koja je sve samo nije potlacena niti u nekom neravnopravnom polozaju predstavlja zrtvom jer je odredjenog roda. Iako je dokazano da ista nije ni moralna ni uzorna, nego se namece da je branimo jer ima vaginu umjesto penisa. Nista drugo.

Ludilo pameti.
azurna_obala

#96113 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by azurna_obala »

Chmoljo wrote: 27/08/2025 23:51

U čemu je tačno problem?

najveći problem gay populaciji su debili koji su skontali da je rod socijalni konstrukt pa su se nakačili na njihovu borbu za društvenu jednakost.

najveći problem istinski zlostavljanim ženama su jelene veljače koje u svakom muškarcu vide mašinu za tlačenje. dok se prosipaju mozgovi istinski maltretiranih žena zbog rodnog nasilja, ti istu riječ koristiš za ovaj cirkus.

u rangu genocida u srebrenici i šamara u silosu gdje je zaključak da su svi isti i da su svi radili zločine.

da, problem je neka naida i bilo ko ko želi da se poziva na svoj moral, ako se po tom moralu ispišava onda kada njemu ili njoj treba. pravo i moral su dvije stvari koje uopšte ne moraju biti na istoj strani.

misimović nije "svako". misimović je lik sa kojim je ona ušla u tal. poslovni. sada joj se taj poduhvat obija o glavu. ne zato što je žena. nego što je ušla sa njim u poslovni tal. očito sada ganjaju ko će koga zajebati.

jedina ti ovdje insistiraš na njenom rodu. da joj njen turčin instagramuša, ne sumnjam da bi senčo i njega potkačio. a ti bi imala manje materijala da praviš neprijatelja od svakog ko ne kaže tačno ono što si ti zamislila.

Mislim da si ovim boldiranim rek'o sve, dosta.
Misimović nije svako. To je sva poenta, zahvaljujem. Sjeti se samo one žene koja je nastrdala na poslu jel' bio Konjic ili Jablanica, jer joj gazda nije bio svako, ali ne, sad ćeš reći, ona je prava žrtva nasilja, jer je dobila šaku u glavu, ova ipak palamudi na instagramu i izvisila je za milione jer Misimović nije svako. OK.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#96114 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

To bukvalno nije poenta :lol:
Chmoljo

#96115 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

azurna_obala wrote: 28/08/2025 06:49
Chmoljo wrote: 27/08/2025 23:51

U čemu je tačno problem?

Mislim da si ovim boldiranim rek'o sve, dosta.
Misimović nije svako. To je sva poenta, zahvaljujem. Sjeti se samo one žene koja je nastrdala na poslu jel' bio Konjic ili Jablanica, jer joj gazda nije bio svako, ali ne, sad ćeš reći, ona je prava žrtva nasilja, jer je dobila šaku u glavu, ova ipak palamudi na instagramu i izvisila je za milione jer Misimović nije svako. OK.
Bukvalno nemas sta napisati pa se ocajnicki hvatas za nesto sto nisam napisao. Jos pod navodnike stavio.

Cekam jos da kazes da si i ti zrtva nasilja, samo ako se drznem upotrijebiti uzvicnik na kraju recenice.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#96116 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

neko vecer mi pod prozorom ljubavni par sve glasniji i glasniji u svađanju :D i kuknjavi reko pobiće se
da sidjem pomć curi...uzimam sjekiru...krećem ali odustajem sta ako lik ima pistolj
nazovem policiju na fiksni kaže patrola na terenu cim zavrsi saljem ih tu

mislim se sta da je nesto hitno jel fakat na ilidzi samo jedna patrola ili su sve bile zauzete
zvao sam u 22.08 sati

takodjer neku noc pogresan broj zove iz policijske uprave hadzici
ne znam sto su mi se naklatili nikad nisam bio u hadzicima
kad nazovem propusten poziv pojma nemaju sto
splinter

#96117 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by splinter »

Truba wrote: 28/08/2025 10:03 neko vecer mi pod prozorom ljubavni par sve glasniji i glasniji u svađanju :D i kuknjavi reko pobiće se
da sidjem pomć curi...uzimam sjekiru...krećem ali odustajem sta ako lik ima pistolj

mislim se sta da je nesto hitno jel fakat na ilidzi samo jedna patrola ili su sve bile zauzete
zvao sam u 22.08 sati

:lol:
Truba

#96118 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

Image
Prpa.ba

#96119 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Prpa.ba »

Sigurnosna situacija zadovoljavajuca. :mrgreen: Obija se, drogira se po igralistima i ispred objekata u po dana, a Uprava policije po opstini izgleda ima 3 patrole u smjeni. :oops: Gdje je ostalih 1800 sa platnog spiska, ne zna se.

Image

Image

Image
nepass1

#96120 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

U kancelarijama, godisnjem i bolovanju
muha_sa

#96121 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

nepass1 wrote: 28/08/2025 15:53 U kancelarijama, godisnjem i bolovanju
Danas sa koševskog ispred mene auto i umjesto desno ka kružnom on lijevo ka stanici--iza njega iz pravca Velešica policijsko auto i kontam sad ce ga na proširenju zaustavit i cestitku mu napisat--kad šipak :-)
neraaaa

#96122 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by neraaaa »

Truba wrote: 28/08/2025 10:03 neko vecer mi pod prozorom ljubavni par sve glasniji i glasniji u svađanju :D i kuknjavi reko pobiće se

zvao sam u 22.08 sati

Ma ti si dobar.

Lik tukao curu na ulici, na Dobrinji. Gledam sa prozora i pozovem 122, zvoni do zadnjeg. Tako tri puta, četvrti put se javi zadihan frajer, krenu da objasnjavam, pita me koje je naselje. Rekoh Dobrinja. Kaže sad ću vas spojit sa Novim Gradom??? Hej lik ubi djevojku, on mene spaja dalje, kao da sam telekom zvao a ne policiju. Naravno preusmjerio me, dok se neko javio sa druge strane, ono dvoje se već razišlo svako na svoju stranu…

I šta reći na ovo?

Al zato imamo Katicu (kamera) ministra koji kaže da je situacija nikad bolja.
moimoi

#96123 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moimoi »

Morate vec frku napraviti. Da kazete”cini mi se da drzi oruzje u ruci” stvorili bi se momentalno :D
Vjerujte.
tokio25

#96124 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tokio25 »

i sta trebaju da greskom ubiju covjeka jer je neko rekao da nosi pistolj a u ruci mu nesto skroz drugo
Truba

#96125 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

Kakav 122 imam fiksni izravno u memoriji :sax:
Post Reply