Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Averus wrote: ↑25/08/2025 22:01
Sretno koristenje, da dugo sluzi i nabolje promijenis
Odmah večeras pogledaj K-Pop Demon Hunters da provjeriš reprodukciju boja
hvala..ovo K-pop jel to neki yt video ili aplikacija?
Auu pa najslavniji film ove godine - što zbog animacije i boja, što zbog muzike. Svijet poludio
Mislim, malo se zajebavam, ali ne skroz
moje dijete zna vec i sve plesove iz "otog" sta god ono bilo... nadam se da ce ovaj K-POP potrajati koliko i Gangnam style ili Makarena... cijenio bih da
niko ne preporuci nesto takvo kao benchmark za bilo sta. cisto da ne potraje duze nego sto bi trebalo. nadjite bilo sta drugo...
ili da to ja ovako skratim po americki: "THINK ABOUT THE CHILDREN!"...
aditon wrote: ↑25/08/2025 19:25
Stig'o OLED...slika je perverzija out of the box..
kupio prošle godine OLED monitor i teško da ću se ikada više vratiti na TN/IPS/VA i slične matrice - istina, postoji mali flickering ali je to mana tehnologije koju sam spreman prihvatiti zarad kvalitete slike
Meni nije normalno da dam preko 1000KM za monitor i da ima flicker. Onda cu radije trpiti IPS glow, a realno lakse se podnosi nego flicker od kojeg mogu dobiti glavobolju, plus sto jos ne moram brinuti o burn-inu. Ali eto, svak' ima svoje.
Ne znam o kakvom flickeringu pričate, imam već par mjeseci Samsung oled g6 (G60SD) i nikad nisam nikakav flickering primjetio. Čitao sam nekad kad sam kupovao monitor da ima neki flickering kada se koristi gsync/vrr ali ja ga ne koristim nikad tako da ja mi to nije bio problem kod kupovine
ferratilis wrote: ↑26/08/2025 11:54
Meni nije normalno da dam preko 1000KM za monitor i da ima flicker. Onda cu radije trpiti IPS glow, a realno lakse se podnosi nego flicker od kojeg mogu dobiti glavobolju, plus sto jos ne moram brinuti o burn-inu. Ali eto, svak' ima svoje.
flickring imaš u jako specifičnim situacijama i nije nešto o čemu se trebaš brinuti - za godinu dana korištenja sam možda ima 4-5 taj problem koji se riješi relativno lako
skoCe wrote: ↑26/08/2025 12:13
Ne znam o kakvom flickeringu pričate, imam već par mjeseci Samsung oled g6 (G60SD) i nikad nisam nikakav flickering primjetio. Čitao sam nekad kad sam kupovao monitor da ima neki flickering kada se koristi gsync/vrr ali ja ga ne koristim nikad tako da ja mi to nije bio problem kod kupovine
ima svaki OLED jer je to mana tehnologije ali je daleko od baba roge koja samo čeka da iskoči iz monitora
Averus wrote: ↑25/08/2025 23:11
Auu pa najslavniji film ove godine - što zbog animacije i boja, što zbog muzike. Svijet poludio
Mislim, malo se zajebavam, ali ne skroz
to neki korejski fazon k-pop ovo ono pa haj pogledat ću i to mada prvi put čujem za naslov
ferratilis wrote: ↑26/08/2025 11:54
flickring imaš u jako specifičnim situacijama i nije nešto o čemu se trebaš brinuti - za godinu dana korištenja sam možda ima 4-5 taj problem koji se riješi relativno lako
kako se rješava flickering ukoliko se pojavi...meni je sve novo i još uvijek tražim best settings za ovaj svoj model. Čini mi se da postoji neka anti flickering tehnologija u opcijama na ovom monitoru ali sam negdje pročitao da može izazivati stutering kada se uključi..
hvala buraz, slika je fakat perverzija i sve mi izgleda potpuno drugačije...i uvijek to kažem, čovjek i ne zna dok ne vidi...sjećam se kako sam bio oduševljen kad sam uzeo prošli monitor, koji jeste TN displej ali je imao (ima sad ) 144 Hz refresh rate a na isti sam prešao s monitora koji je 60 Hz i koji je za konekciju imao VGA kabal..uglavnom, brzina displeja me oduševila i nisam ni znao do tada kako izgleda u praksi razlika između 60 i 144...e tako i sada kada govorimo o kvalitetu slike..druga galaksija...apex legends mi sada izgleda kao druga igra, posebno radi boja...elem..
Kad smo već kod monitora, šta mislite o mini ledu? Ima relativno povoljna opcija sa xiaomi mini led-om za 550-ak km, malo skuplji je aoc za nekih 700 km, oba 27 incha 2k. Trenutno imam Xiaomi ultrawide 34 incha, ok je, ali ništa posebno. Da li uzeti mini led ili skupljati pare za oled? Iskustva?
@Alfanum Čestitke, samo nekako mi ne ide ovaj "polovični" RGB, ili sve ili ništa.
dzeko1 wrote: ↑26/08/2025 19:09
Kad smo već kod monitora, šta mislite o mini ledu? Ima relativno povoljna opcija sa xiaomi mini led-om za 550-ak km, malo skuplji je aoc za nekih 700 km, oba 27 incha 2k. Trenutno imam Xiaomi ultrawide 34 incha, ok je, ali ništa posebno. Da li uzeti mini led ili skupljati pare za oled? Iskustva?
Ja sve iscekujem ne bi li ko uvukao ovaj miniled kod nas jer vidim sve modele TV-a uvlace od TCL
Moram priznati da nisam znao da TCL pravi i monitore, ali nisam iznenađen. Godinama imam TCL TV i stvarno sam zadovoljan, rado bih investirao i u monitor kad bi bio kod nas.
dzeko1 wrote: ↑26/08/2025 20:08
Moram priznati da nisam znao da TCL pravi i monitore, ali nisam iznenađen. Godinama imam TCL TV i stvarno sam zadovoljan, rado bih investirao i u monitor kad bi bio kod nas.
Imaju odlicnih monitora i nadam se da ce poceti ubrzo i kod nas da uvoze.
@Alfanum Čestitke, samo nekako mi ne ide ovaj "polovični" RGB, ili sve ili ništa.
Hvala kolega. U pravu si za RGB, ova graficka je ogromna i ima samo LED logo u bijeloj boji i to je to, bukvalno kao crni blok u kucistu. Prosla je bila siva i imala RGB traku pa se dosta bolje uklapala uz plocu i ostatak builda.
Oba imaju dobre recenzije, mada dosta ljudi se zali da im se potrefio Xiaomi sa losim panelom, pa je veci rizik. Taj AOC je VA panel, ali RTINGS kaze da ima najbolji HDR medju non-OLED modelima. Licno ne bi uzeo nijedan, mozda je bolje sacekati pa uzeti OLED. Ionako svi imaju dobre i lose strane, ali OLED je nesto najblize onome sto treba biti endgame kad su monitori u pitanju.
Hvala kolega. U pravu si za RGB, ova graficka je ogromna i ima samo LED logo u bijeloj boji i to je to, bukvalno kao crni blok u kucistu. Prosla je bila siva i imala RGB traku pa se dosta bolje uklapala uz plocu i ostatak builda.
Imaš i Arcticove ventilatore koji su A-RGB ako ti se to sviđa, sad je i nova verzija izašla, p12 i p14 pro. Ja sam kupio A-RGB, ali je dobra opcija što se može i isključiti, ovisno o raspoloženju.
@ferratilis Nekako i ja više naginjem toj opciji, da se malo uštedi i uzme OLED, gledajući recenzije poznatih youtubera i generalno svih koji koriste OLED, svi su složni da je to trenutno najbolja opcija.