pa kazem ti neko to sa većeg ranga dozvoljava
a sad šta se vamo dešava okolo, to je samo zajebancija
pa kazem ti neko to sa većeg ranga dozvoljava
Sve je to istina sta veli, samo eto si mu trebao reci "prika, Duvno je zapadna Bosna"ovo_malo_duse wrote: ↑21/08/2025 14:10Nekad bilo sad se spominjalo. Pricao sam nedavno sa haj recimo prijateljem iz Duvna ( on veli Tomislavgrad) kaze fino cojk, Hercegovina zapadna je uvjek isla vani radit al isao muz a zena i dica kod kuce ostajala i on se u nekom trrenutku vracao, sad veli otisle kompletne familije i niko se ne vraca. Dodju u HRV na more i mozda 2 dana da obidju grobove, poneko i kucu. Ima ih koji nikako ne dolaze...Kaze imaju neka 2 sela 30-40 kuca 2-3 starih ostalo pale svjetla u cjelom selu navece ... Ak laze on slago i ja a poznamo se duzi period nevjerujem da bi imao razloga da mi laze.
Nije te nista slagao. Duvno, Livno su gotovo potpuno prazni.ovo_malo_duse wrote: ↑21/08/2025 14:10Nekad bilo sad se spominjalo. Pricao sam nedavno sa haj recimo prijateljem iz Duvna ( on veli Tomislavgrad) kaze fino cojk, Hercegovina zapadna je uvjek isla vani radit al isao muz a zena i dica kod kuce ostajala i on se u nekom trrenutku vracao, sad veli otisle kompletne familije i niko se ne vraca. Dodju u HRV na more i mozda 2 dana da obidju grobove, poneko i kucu. Ima ih koji nikako ne dolaze...Kaze imaju neka 2 sela 30-40 kuca 2-3 starih ostalo pale svjetla u cjelom selu navece ... Ak laze on slago i ja a poznamo se duzi period nevjerujem da bi imao razloga da mi laze.

Ovo se pocelo lagano pustat baloni, fol Hercegovina granica da malo po malo ko sve iz kamenjara laz postane istina a opcine zemlja Hercegova . Jah latini sto bi nasi stari znali rijet
Ma neka si se ti registrovao nedavno, samo da siris propagandu, da smo svi isti - a nismo.GungodessMissFortune wrote: ↑20/08/2025 15:28Ja ne pričam o političarima, sve je to u 5 deka na sve tri strane, ja pričam o institucijama BiH.F&N wrote: ↑20/08/2025 15:25Mozda je upravo i zato Covic toliko branio Dodicka osim tog zajednickog interesa razbijanja drzave. U Dodicku je imao zivi stit. Sad ce biti isturen, nadam se, ukoliko se ne pojavi novi Dodick.GungodessMissFortune wrote: ↑20/08/2025 15:20
Ma ovo što slijedi je laganica opušteno, uz kaficu lagano.
![]()
Baš si mi simpatičan radi toga što misliš da među političarima ima neke velike razlike. Sve u 5 deka dolazi od nekog ko je bio sa njima upclose and personal.BAK-eV wrote: ↑21/08/2025 16:46Ma neka si se ti registrovao nedavno, samo da siris propagandu, da smo svi isti - a nismo.GungodessMissFortune wrote: ↑20/08/2025 15:28Ja ne pričam o političarima, sve je to u 5 deka na sve tri strane, ja pričam o institucijama BiH.
Ko nas bre zavadi?!
Tesko pitanje. Prirodna granica je na Cemernu, i po njoj je Foca u Bosni. No, politicka granica Rizvanbegovicevog Hercegovackog pasaluka (zadnji put kada su Bosna i Hercegovina bili administrativno razdvojeni) je ukljucivala Focu, pa cak i Gorazde, Rudo, i Cajnice.dr_Evil wrote: ↑21/08/2025 16:27 Dobro pustimo Duvno i Livno, tu je stvar jasna ko dan, Tropolje je dio Bosne, evo jedna dobragdje je granica izmedju Gacka i Foce? Foca Hercegovina ili Bosna, pitanje je casti
https://focanskidani.wordpress.com/2017 ... oca-hotca/
U pravu si,izvinjavam se