Mislim sa grupom D gdje su Velika Britanija, Litvanija, Italija i FinskaDugarry wrote: ↑21/08/2025 09:48Sa kojem grupom u tim kvalama se poslje ukrstamo?
Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#26926 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
- Altsa
#26928 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Mozemo uzeti i Gruziju koja je izgubila mislim sve pripremne utakmice. I ako je i to pitanje.manuchao91 wrote: ↑21/08/2025 09:51 mi smo ispodprosjecna eurospka reprezentacija u kosarci.Imacemo 1 pobjedu u grupi ,ostalo poraze i ispast cemo.
Jednostavno nismo dorasli velikim turnirima i uvijek cemo biti pusiona
- manuchao91
#26929 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
osim 1993 i 8 mjesta nikad više nismo nista postigli .Altsa wrote: ↑21/08/2025 10:34Mozemo uzeti i Gruziju koja je izgubila mislim sve pripremne utakmice. I ako je i to pitanje.manuchao91 wrote: ↑21/08/2025 09:51 mi smo ispodprosjecna eurospka reprezentacija u kosarci.Imacemo 1 pobjedu u grupi ,ostalo poraze i ispast cemo.
Nikad na olimpijske igre otisli nismo,nikad na Mundobasket ,nikad grupe na Eurobasketu nismo prosli.
Moramo shvatiti da smo jedna obična reprezentacija.Imamo dobra imena ali smo neprimjetni vec 30 godina.
Ispadamo u grupi .
- pezzar
#26930 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
A je li se za drugi krug prijavljuje novi spisak? Kontam možda ako prođemo do tada i Musa mogne?
-
Dugarry
#26931 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Mozda nisi gledao niti jednu zavrsnicu, jer da jesi, nebi pisao to sto pises.manuchao91 wrote: ↑21/08/2025 10:56osim 1993 i 8 mjesta nikad više nismo nista postigli .Altsa wrote: ↑21/08/2025 10:34Mozemo uzeti i Gruziju koja je izgubila mislim sve pripremne utakmice. I ako je i to pitanje.manuchao91 wrote: ↑21/08/2025 09:51 mi smo ispodprosjecna eurospka reprezentacija u kosarci.Imacemo 1 pobjedu u grupi ,ostalo poraze i ispast cemo.
Nikad na olimpijske igre otisli nismo,nikad na Mundobasket ,nikad grupe na Eurobasketu nismo prosli.
Moramo shvatiti da smo jedna obična reprezentacija.Imamo dobra imena ali smo neprimjetni vec 30 godina.
Ispadamo u grupi .
Redovni smo ucenik EP-a, i mnoge evropske drzave o tome mogu sanjati.
Ne pripadamo svjetskom vrhu, ali mi sa 2 miliona ljudi to ne mozemo ni ocekivati. Sa druge strane, mozemo skoro svakog na svijetu dobiti, sto samo mozemo u kosarci.
Nekom Njemcu mi jesmo jedna obicna reprezentacija, a ljudima koji vole ovu drzavu i reprezentaciju (kao sto bi rekao selektor), ovo je najposebnija repka na svijetu.
- DaysleepeR
#26932 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ali smo nažalost i reprezentacija kao krava koja daje super mlijeko ali svako malo opali kantu nogom i sve prospe.
-
tokio25
#26933 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
na svijetu mozemo svakog dobiti samo u sjedecoj odbojciDugarry wrote: ↑21/08/2025 11:13Mozda nisi gledao niti jednu zavrsnicu, jer da jesi, nebi pisao to sto pises.manuchao91 wrote: ↑21/08/2025 10:56osim 1993 i 8 mjesta nikad više nismo nista postigli .
Ispadamo u grupi .
Ne pripadamo svjetskom vrhu, ali mi sa 2 miliona ljudi to ne mozemo ni ocekivati. Sa druge strane, mozemo skoro svakog na svijetu dobiti, sto samo mozemo u kosarci.
Nekom Njemcu mi jesmo jedna obicna reprezentacija, a ljudima koji vole ovu drzavu i reprezentaciju (kao sto bi rekao selektor), ovo je najposebnija repka na svijetu.
- manuchao91
#26934 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
bićemo medju 5 najgorih na eurobasketu eto vidjeces na kraju kad tabela izadje.DaysleepeR wrote: ↑21/08/2025 11:15 Ali smo nažalost i reprezentacija kao krava koja daje super mlijeko ali svako malo opali kantu nogom i sve prospe.
volio bi da pricam gluposti al je tako
- Point.
#26935 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Jao ovih sa luzerskim mentalitetom a nije Euro ni počeo. Gledajte kako nane štrikaju priglavke, bolje je za sviju.
- dječak sa šibicama
#26936 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Kod nas ljudi ni ne prate kosarku toliko, i sam sam medju takvima, pa se iznenadimo sto Gruzija ima dva NBA igraca i nekoliko igraca u Spaniji, u Barceloni, imaju playa Bajerna i tako dalje. Napreduju drugi, ulazu treniraju, sve je vise kosarkaski dobrih ekipa.
U ovoj grupi samo je Cipar autsajder, ostali ce se tuci za 4 mjesta.
Italija se potcjenjuje a vrlo su jaka ekipa, Spanci zasad nepoznanica i cini mi se daleko od najboljih dana ali oni imaju naviku pobjedjivanja. Grci em domacini em imaju Greek Freaka.
U ovoj grupi samo je Cipar autsajder, ostali ce se tuci za 4 mjesta.
Italija se potcjenjuje a vrlo su jaka ekipa, Spanci zasad nepoznanica i cini mi se daleko od najboljih dana ali oni imaju naviku pobjedjivanja. Grci em domacini em imaju Greek Freaka.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#26937 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ne bi ja to bas tako rezonovao. Kao prvo treba da obratis paznju koliko su nam Hrvatska i Srbija oteli izvrsnih igraca a i Turcima nije mane. Dalje trebas obratiti paznju kakvi sve hajvani sjede po savezu godinam i godinama. Pa mi sad u savezu imamo dva kosarkasa, Alihodzica i Kovacevica a sve ostalo stranacki delegirana govna. Dalje recimo 2013 godine smo bili u strasno jakoj grupi i samo nas je kos razlika sprijecila da prodjemo grupe. Sjecas se koseva sa parkinga i kako smo razvalili jaku i veliku Litvaniju u grupi sa Srbijom, Latvijom, Crnom gorom i Makedonijom.manuchao91 wrote: ↑21/08/2025 10:56osim 1993 i 8 mjesta nikad više nismo nista postigli .Altsa wrote: ↑21/08/2025 10:34Mozemo uzeti i Gruziju koja je izgubila mislim sve pripremne utakmice. I ako je i to pitanje.manuchao91 wrote: ↑21/08/2025 09:51 mi smo ispodprosjecna eurospka reprezentacija u kosarci.Imacemo 1 pobjedu u grupi ,ostalo poraze i ispast cemo.
Ispadamo u grupi .
Ja mislim kada bi sada na papir stavili igrace koji nisu htjeli da igraju za raprezentaciju svoje zemlje da bi to bila beton ekipa.
Neprimjetni nismo jer neprimjetni ne dobijaju Francusku i Sloveniju u punim sastavima nego samo ozbiljne ekipe ali ni Hrvatsku 20 razlike ma u kolikom bedu bila. Nama samo treba ozbiljan savez i ozbiljna omladinska kosarka jer mi smo kao i Srbija rodno tlo za talente. Evo sada imamo Imrana Subasica, Benjamina Teletovica koji ima 17 godina a isti je otac, imamo djecaka od 17 godina kadeta koji zakucava preko tri igraca Kovaca iz Slobode a nije centar, prava mala zvijer, ima decko kadet Jokic koji bi isto tako mogao da bude odlican igrac itd itd. Ali njihov razvoj se ne moze svesti samo na okupljanja prije EP. Ove godine smradovi iz saveza su odlucli da ne idu pa ja nas nekoliko diglo hampu i natjeralo pojedince da odrijese kese da bi djeca igrala. Sad je prvenstvo kadetkinja i ima i tu talenta. Na klupama selekcija trebaju da sjede kosarkaski autoriteti a ne no-name osobe koje ispunjavaju samo nacionalni zahtjev. Sjetimo se samo generacija za vijeme Mahmutovica gdje smo dobili Musu, Camparu, Atica, Gegica, Penavu.....
Dakle da se vratim A reprezentaciji.....ova ekipa sasvim sigurno i bez Muse mnogima moze uzeti skalp jer jako dugo igra skupa i meni iskreno je puno draze da ce ti biti Roberson koji je igrao sa ovom rajom nego Castaneda. E sad zamisli ovu reprezentaciju sa Garzom, Musom, Sulejmanovicem pa zasto ne i Djedovicem i Kondicem. To je ekipa ono bas koja bi se mogla potuci sa svima.
- Bosanski_kralj
#26938 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Možda se ponavaljam, ali ko kod nas prenosi Euro?
-
kakavdanakneiskustvu
- darius_maximus
#26941 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nemaju naši (ne)uspjesi nikakve veze s veličinom države, nego s našom neozbiljnošću i mentalitetom (da ne koristim ružnije riječi) u svakom segmentu života.Dugarry wrote: ↑21/08/2025 11:13Mozda nisi gledao niti jednu zavrsnicu, jer da jesi, nebi pisao to sto pises.manuchao91 wrote: ↑21/08/2025 10:56osim 1993 i 8 mjesta nikad više nismo nista postigli .
Ispadamo u grupi .
Sto i jedan primjer je uspješnih i neuspješnih država u sportovima, neovisno o veličini same države.
Kada se uozbiljimo i budemo ulagali u sport i razvoj društva kao cjeline, onda ćemo nešto i imati.
- DaysleepeR
#26942 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Vidim na nekim storijima kako se raja slika sa Nurkićem tamo oko Opere naveče u špici...
Nebitno je li fudbalska ili košarkaška repka, isti je mentalitet...
Nebitno je li fudbalska ili košarkaška repka, isti je mentalitet...
- Porodice Foht
#26943 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ipak ovo fino igleda. Nakon svih pehova s povredama, treba momcima dati podrsku pa ko zna, mozda se napokon dokopamo drugog kruga.
- manuchao91
#26944 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
svej je to tačno stso ti kazeshrasno38 wrote: ↑21/08/2025 11:45Ne bi ja to bas tako rezonovao. Kao prvo treba da obratis paznju koliko su nam Hrvatska i Srbija oteli izvrsnih igraca a i Turcima nije mane. Dalje trebas obratiti paznju kakvi sve hajvani sjede po savezu godinam i godinama. Pa mi sad u savezu imamo dva kosarkasa, Alihodzica i Kovacevica a sve ostalo stranacki delegirana govna. Dalje recimo 2013 godine smo bili u strasno jakoj grupi i samo nas je kos razlika sprijecila da prodjemo grupe. Sjecas se koseva sa parkinga i kako smo razvalili jaku i veliku Litvaniju u grupi sa Srbijom, Latvijom, Crnom gorom i Makedonijom.manuchao91 wrote: ↑21/08/2025 10:56osim 1993 i 8 mjesta nikad više nismo nista postigli .
Ispadamo u grupi .
Ja mislim kada bi sada na papir stavili igrace koji nisu htjeli da igraju za raprezentaciju svoje zemlje da bi to bila beton ekipa.
Neprimjetni nismo jer neprimjetni ne dobijaju Francusku i Sloveniju u punim sastavima nego samo ozbiljne ekipe ali ni Hrvatsku 20 razlike ma u kolikom bedu bila. Nama samo treba ozbiljan savez i ozbiljna omladinska kosarka jer mi smo kao i Srbija rodno tlo za talente. Evo sada imamo Imrana Subasica, Benjamina Teletovica koji ima 17 godina a isti je otac, imamo djecaka od 17 godina kadeta koji zakucava preko tri igraca Kovaca iz Slobode a nije centar, prava mala zvijer, ima decko kadet Jokic koji bi isto tako mogao da bude odlican igrac itd itd. Ali njihov razvoj se ne moze svesti samo na okupljanja prije EP. Ove godine smradovi iz saveza su odlucli da ne idu pa ja nas nekoliko diglo hampu i natjeralo pojedince da odrijese kese da bi djeca igrala. Sad je prvenstvo kadetkinja i ima i tu talenta. Na klupama selekcija trebaju da sjede kosarkaski autoriteti a ne no-name osobe koje ispunjavaju samo nacionalni zahtjev. Sjetimo se samo generacija za vijeme Mahmutovica gdje smo dobili Musu, Camparu, Atica, Gegica, Penavu.....
Dakle da se vratim A reprezentaciji.....ova ekipa sasvim sigurno i bez Muse mnogima moze uzeti skalp jer jako dugo igra skupa i meni iskreno je puno draze da ce ti biti Roberson koji je igrao sa ovom rajom nego Castaneda. E sad zamisli ovu reprezentaciju sa Garzom, Musom, Sulejmanovicem pa zasto ne i Djedovicem i Kondicem. To je ekipa ono bas koja bi se mogla potuci sa svima.
nema ni para niko ne ulaze,odoše nam u Hrvatsku i Srbiju ,nemamo bazen igrača.Ali uvijek podbacimo na velikim turnirima.
nikad grupu proc da ga jebes.Pa nije ni Hrvatska nestso u kosarci pa dogurase 2013 do 4 mjesta.
Evo sad smo u najgoroj grupi.Grci,Spanci,Italijani,sve sami svjetski u euro pobjednici.Mozda cemo gruziju dobit i cipar moramo pobijedit ali sa ovim necemo ispod -10 odigrat.
Al hajd eto sad ce to brzo pa cemo vidjeti
-
Dugarry
#26945 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Dobro, slazem se da i ovako mali mozemo imati dosta bolje rezultate. Iako velicina drzave i ekonomske mogucnosti igraju veliku ulogu.darius_maximus wrote: ↑21/08/2025 12:29Nemaju naši (ne)uspjesi nikakve veze s veličinom države, nego s našom neozbiljnošću i mentalitetom (da ne koristim ružnije riječi) u svakom segmentu života.Dugarry wrote: ↑21/08/2025 11:13Mozda nisi gledao niti jednu zavrsnicu, jer da jesi, nebi pisao to sto pises.manuchao91 wrote: ↑21/08/2025 10:56
osim 1993 i 8 mjesta nikad više nismo nista postigli .
Ispadamo u grupi .
Sto i jedan primjer je uspješnih i neuspješnih država u sportovima, neovisno o veličini same države.
Kada se uozbiljimo i budemo ulagali u sport i razvoj društva kao cjeline, onda ćemo nešto i imati.
Problem je naravno u savezu, i ljudima koji su tu, koji nemaju volju, znanje, energiju da nesto urade. Dok je Harun bio u savezu, mlade selekcije su se redovno okupljale i radilo se sa njima. U roku od par godina smo dobili nekoliko danasnjih reprezentativaca. Samo da kazem da su u to vrijeme ovdje pljuvali Haruna.
Zamisli da se tako radilo zadnjih 15 godina, kakve bi danas igrace imali.
-
kakavdanakneiskustvu
#26946 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
fakt i činjenica je da od 1993. nikada nismo prošli dalje od grupne faze.
izgovori oko ovoga ili onoga su samo izgovori.
- manuchao91
#26947 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
ja ba ,32 godine nismo grupe prosli a svake godine komentari ,ovo je do sad najbolja ekipa ikad,mi smo talenti ovo ono,potućemo se sa svima ,udri ne daj.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑21/08/2025 12:43 fakt i činjenica je da od 1993. nikada nismo prošli dalje od grupne faze.
Razbi ce nas i na ovom eurobasketu zavrsicemo 5 ispast cemo i čekat sljedece 4 godine .
Jednostavno prosjecna ekipa koja jednom u par godina zna iznenadit nekog.
Srbija ce osvojit Eurobasket 95%
-
JelBistro
- Grijem se na: kratkih rukava
- Vozim: isključivo VW, Audi
#26948 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Po meni je najbitnije da momci pruže max a tu prvenstveno mislim na Nurkića.
Bude li ulazio u utakmice onako kako je imao nekoliko inatskih partija u NBA izdominiraće
pod košem manje-više svakoga.
Ovo je velika scena i jednostavno moraju dati sve od sebe i niti pred jednom ekipom ili igraćem
da skidaju gaće.
Da je situacija daleko od idealne tako je i mentalitet će igrati glavnu ulogu, na koju stranu će prevagnuti.
Bude li ulazio u utakmice onako kako je imao nekoliko inatskih partija u NBA izdominiraće
pod košem manje-više svakoga.
Ovo je velika scena i jednostavno moraju dati sve od sebe i niti pred jednom ekipom ili igraćem
da skidaju gaće.
Da je situacija daleko od idealne tako je i mentalitet će igrati glavnu ulogu, na koju stranu će prevagnuti.
- Arminovski
#26949 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Sve stoji ali treba momke podržati 1000% kad se vidi pod kakvim uslovima rade. Ako pruže max onda možda bude nešto, ko zna. Utakmica po utakmica, nije gotovo dok debeli sudija ne odsvira svoje a ne ko neki odmah bi se predali.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑21/08/2025 12:43 fakt i činjenica je da od 1993. nikada nismo prošli dalje od grupne faze.
- manuchao91
#26950 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
dosta je više tog podrzavanja druze.Svake godine nije bitan rezultat ,bitno je da se momci slazu i da dadnu sve od sebe.Bitan je rezultat a zbog takvog razmisljanja nismo prosli grupu 32 godine .Arminovski wrote: ↑21/08/2025 13:08Sve stoji ali treba momke podržati 1000% kad se vidi pod kakvim uslovima rade. Ako pruže max onda možda bude nešto, ko zna. Utakmica po utakmica, nije gotovo dok debeli sudija ne odsvira svoje a ne ko neki odmah bi se predali.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑21/08/2025 12:43 fakt i činjenica je da od 1993. nikada nismo prošli dalje od grupne faze.
32 fuckin godine