Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Evolution_IV wrote: ↑17/08/2025 18:19
cega je babo zivota ti, hoces rec da je odlican rezultat 5.5l/100km za 150ks dizela sa 7b
dobro je ali ima i boljih, npr. mecke sa 9b ili neki bluehdi dok je ispravan
Relacija Njemacka Sarajevo.
Kroz njemacku 200+ gdje god je moglo. Do ulaska u austriju je prosjek brzine bio 150.
Austrija i slovenija 140. Tuneli u Austriji su ubili prosjek jer se vozi 100.
Hrvatska 160-170.
Od Gradiske do Sarajeva kako gdje.
Na kraju se vidi ukupni rezultat.
I babuka i tito sto se potrosnje tice, obzirom na tempo voznje.
ja u golfu to nikad nisam uspio
2.0 TDI takve vožnje je uvijek bilo 7.8 - 8.5l/100km
mislim da slabo šta drugo može 8l da troši takve vožnje
ali oko 5l nema šanse
ima za tempomat vožnju od 130-140
[/url]
Ovo je bez klime, prije par dana rano ujutro
Meni nije jasno sta mu ti radis pa toliko trosi.
Zato sam i postavio sliku jedne duze relacije, sto je i meni bilo u neku ruku fascinantno kako toliko na ovoliku prosjecnu brzinu.
A znas i sam kako je tesko odrzati visok prosjek.
Znas da je nemoguce drzati 200+ pola sata u komadu, vec taman sto razvijes tu brzinu, neko ti se uvali.
Tako da je to konstantno variranje 160-200-180-220-150 itd, kako tempo i drugi vozaci diktiraju, odnosno kako bude slobodna lijeva traka.
Da se vozio tempomat 140, ukupni prosjek brzine bi bio ispod 90, jer sam istu relaciju vozio i prije.
Takvom voznjom mi je prosjek potrosnje bio oko 5.
Optimist wrote: ↑18/08/2025 14:14
Tako da je to konstantno variranje 160-200-180-220-150
Ne znam kako da ti saopštim ovo, ali tek tad je 5.5 misaona imenica, pogotovo ako si često ubrzavao u intervalima između 160 i 220.
To što se vadiš na prosječnu brzinu na intervalu od 1500 kilometara nije nikakvo mjerilo. Meni 2.0 TDI sa takvom vožnjom troši preko 7, a u slučaju da se vozi 200 daleko više.
Doduše određeni vageni imaju sat koji progresivno laže i pokazuje dosta više, ali to je drugi par opanaka.
Ne kažem da lažeš, ali vjerovatno ima dosta dodavanja kao i nepodudaranja između stvarne potrošnje i borda.
Ma
Previse to brzo i za kratke relacije… AP 140-160 max i uzivancija.
Jedino s klasa ili 7 pa da se i ne osjeti toliko. Ostala auta nedo bog da bocni vjetar puhne jače..
Velkoski wrote: ↑18/08/2025 18:21
200+ je moguće održavati ako si sam u autu, nema gužve i boli te jaje za radare
Odprilike
Nemas koncentracije ako ima iko u autu, barem ne ja...
A ovo za vjetar i ostalo, ne mozes po kisi, ne mozes kad je puno vruce jer ces ga pregrijati, i tako...
Ugl i ja garantiram da nema motora koji brze ide a manje trosi, barem ovo sto sam ja do sada vozio. 2.0tdi ovaj nove generacije
Ovi stariji su trosili i preko litar vise za isto
Jer kad si oprezan mozes ga na 5l spustiti bez problema
A snage ima taman