Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

insaneinthebrain

#26751 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by insaneinthebrain »

Pisi propalo :( :run:
Point.

#26752 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Point. »

E jebo ga grob kakvi smo pehovi. Pu u 3 materine
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#26753 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Musa je operisao nesto na stomaku i sutra je vec u Sarajevu.....moguce je da ide na EP ako bude islo sve kako treba sa oporavkom jer nikad ne znas nakon operacije.
izbjeglica_iz_besmisla

#26754 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Adobeg wrote: 15/08/2025 17:32 Glavni je problem selektor i njegov ego,par igraca zbog njega ne zele se odazvati i igrati,nije on za selektora.
Ma de .. koji igraci osim Sulejmanovica?
Kondica ne pikamo, jasno je sto se ne odaziva
Plavo-bijeli

#26755 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Plavo-bijeli »

Hajd sreća prva protiv Kipra..tu će fulati sigurno..a onda nadat se ako nista da barem protiv Grcke i Gruzije mogne.
Altsa

#26756 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Altsa »

Operisao je trbusni zid. :( :-? Vjerojatno je dobio udarce na pripremnim utakmicama. Tesko da ce Musa igrati. Daj boze ali operacija je to nije vadenje zuba. :cry:
GandalfSivi

#26757 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by GandalfSivi »

Ovo se samo nama moze desiti…
dječak sa šibicama

#26758 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by dječak sa šibicama »

Ako i bude spreman, tesko da ce moci puno dati, preblizu su utakmice i forma se nece moci brusiti na vrijeme.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#26759 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Velkoski »

meni će morati foto/video materijalom dokazati da je operisan jer ne vjerujem nikome

lp
karanana

#26760 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by karanana »

ima i tog, pomislio sam i sam na to, ali ipak.....
Altsa

#26761 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Altsa »

Velkoski wrote: 15/08/2025 18:42 meni će morati foto/video materijalom dokazati da je operisan jer ne vjerujem nikome

lp
Ne bih bas tolko pretjerivao.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#26762 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Velkoski »

Hiperbolišem, da, ali evo nisam jedini kojem je sve ovo veliki cirkus

https://faktor.ba/sport/kosarka/zasto-s ... usi/227742

Ko laže, ko ne laže, kome da vjerujem. Ko je amater, ko nije :hm:
Adobeg

#26763 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Adobeg »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 15/08/2025 18:16
Adobeg wrote: 15/08/2025 17:32 Glavni je problem selektor i njegov ego,par igraca zbog njega ne zele se odazvati i igrati,nije on za selektora.
Cuce se samo strpljenja poslije evropskog ce se odmotati klupko,ne leti pred rudu,daleko je od idealnog trenera. :-)
Altsa

#26764 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Altsa »

Velkoski wrote: 15/08/2025 19:01 Hiperbolišem, da, ali evo nisam jedini kojem je sve ovo veliki cirkus

https://faktor.ba/sport/kosarka/zasto-s ... usi/227742

Ko laže, ko ne laže, kome da vjerujem. Ko je amater, ko nije :hm:
E jebajiga onda. Ako nesto lazu i petljaju Adisu je kao selektoru the end nakon EP.
kakavdanakneiskustvu

#26765 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

i zamilimo da je Garza pozvan a ne Castaneda u situaciji kada je očito da Muse tesko da ce biti na EB
izbjeglica_iz_besmisla

#26766 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Adobeg wrote: 15/08/2025 19:06
izbjeglica_iz_besmisla wrote: 15/08/2025 18:16
Cuce se samo strpljenja poslije evropskog ce se odmotati klupko,ne leti pred rudu,daleko je od idealnog trenera. :-)
Nemoj tih hinjskih sugestija.

Ako kazes da se igraci ne zele odazvati, znaci da nisu tu vec sada. Pa fino onda reci koji? Inace je ovo samo rovarenje pred bitno prvenstvo.

A za adisa ne mislim da je idealan, ne bi radio po kosovu da je veletrener, ali za nas je dobar. Uvijek ce biti neki igrac koji nece voljeti selektora, tako je u fudbalu, tako je u rukometu
spree

#26767 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by spree »

Odakle više izvirete. Čuj ne žele se odazvati igraci. Ko to osim sulejmanovica, uvrijedjene mlade jer nije dobio minute? Jel hoćete takvu reprezentaciju gdje igrači odlučuju koliko će igrati? Fino Adis rekao bujrum javi se i dobices poziv, ali jok. Kondica ne treba ni spominjati. Povrijedio se Musa - Adis kriv. Pozvao playa kojeg su mjesecima ganjali jer nemamo ni jednog - Adis kriv. Izgubili neke pripremne tekme koje kako samo ime kaže pripremne da se pripremas - Adis kriv i los je trener. A valjao je kad je poderao Hrvate i plasirao se na euro. Ne kontam stanje uma jednog Bosanca koji jedva čeka da se nešto negativno desi njegovoj zemlji/reprezentaciji, ili još gore da čak radi na tome, doprinosi u stvaranju smutnje, raznoraznih priča, odmotovanja klupka, a sve pred samo prvenstvo.
Ja se samo nadam da će se Musa oporaviti što prije. Ovi momci su baš raja što se vidjelo kroz kvalifikacije. Druže se, zezaju i imaju dobru hemiju. Uvjeren sam da će napraviti dobar rezultat. Taman da opet ove miševe pošalju nazad u rupe.
Last edited by spree on 16/08/2025 09:02, edited 1 time in total.
canvra888

#26768 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

spree wrote: 16/08/2025 00:48 Odakle više izvirete. Čuj ne žele se odazvati igraci. Ko to osim sulejmanovica, uvrijedjene mlade jer nije dobio minute? Jel hoćete takvu reprezentaciju gdje igrači odlučuju koliko će igrati? Fino Adis rekao bujrum javi se i dobices poziv, ali jok. Kondica ne treba ni spominjati. Povrijedio se Musa - Adis kriv. Pozvao playa kojeg su mjesecima ganjali jer nemamo ni jednog - Adis kriv. Izgubili neke pripremne tekme koje kako samo ime kaže pripremne da se pripremas - Adis kriv i los je trener. A valjao je kad je prošetao Hrvate i plasirao se na euro. Ne kontam stanje uma jednog Bosanca koji jedva čeka da se nešto negativno desi njegovoj zemlji/reprezentaciji iste i čak radi na tome, doprinosi u stvaranju smutnje, raznoraznih priča, odmotovanja klupka, a sve pred samo prvenstvo.
Ja se samo nadam da će se Musa oporaviti što prije. Ovi momci su baš raja što se vidjelo kroz kvalifikacije. Druže se, zezaju i imaju dobru hemiju. Uvjeren sam da će napraviti dobar rezultat. Taman da opet ove miševe pošalju nazad u rupe.
E moj latrell, ja ne znam šta je ovo. Stvarno iznenađen količinom negative oko košarkaške reprezentacije sa svih strana. Iskreno, nadao sam se drugačijem raspoloženju prema momcima, kad se uzme u obzir sve ono što su pokazali u posljednje 3 godine u smislu zalaganja, odazivanja, borbenosti, odricanja, zajedništva, itd.

Čitam po portalima u komentarima, društvenim mrežama - nakon onih fotografija iz Sarajeva navečer - spočitava im se što se druže navečer. Izgleda da bi po nekima trebali biti u dvorani 24 sata dnevno. Nevjerovatno kako ljudi (ne)razmišljaju. Ni pojedini mediji nisu ništa bolji, fokusiraju se na članke koji donose pesimizam i negativu pa će onda, ako se ostvari iole neki rezultat, zaokret za 180 stepeni biti. Niko ih ne voli više od njih.

Pa se onda traži svaka moguća sitnica da se spočitava Adisu. Što ti kažeš, šta god da se desi, Adis kriv. Eno čitam danas oko Muse i što su bile drugačije informacije od Musinog tima nasuprot Adisovih i kao pozivaju na ostavku Adisa zbog tih kontradikcija ( :? ).

Nevjerovatno kakva se atmosfera stvara, posebno s obzirom da je košarkaška reprezentacija kroz svoje postojanje najkonkurentnija od svih naših ostalih reprezentacija mainstream sportova. Pa valjda bi sama ta činjenica trebala biti dovoljna da se ova reprezentacija gleda nekim drugim očima. Valjda ljudi navikli na crnilo iz drugih kolektiva pa po defaultu to prenose i ovdje.

I da, ne treba zaboraviti da ova reprezentacija u zadnje 3 godine igra iznad svojih mogućnosti i projekcija. Po papiru, nemaju oni šta biti u egalu u utakmicama protiv Francuske, Njemačke, Slovenije (tadašnje).
spree

#26769 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by spree »

Ma užas. Zna se da u ovo državi ima ljudi koji je mrze i uradiće sve da unište bilo šta što je dobro u njoj. Puno gore do toga je što ima ljudi koji je vole i oni nasjedaju na te priče i doprinose negativi. Selektor je pametan i karakteran čovjek, tako da vjerujem da će kanalisati to sve. Nakon prve pobjede sve će se okrenuti na tešku pozitivu.

Btw mislim da sam te skontao na društvenim mrežama. Slična priča kao ovdje i riječ keca 😁.
izbjeglica_iz_besmisla

#26770 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Ma tako je i fudbal prije Brazila 2014 bio pun negative.

Dusmani, menadzeri nepozvanih igraca, rodbina i jarani, pretendenti na selektorovo mjesto, novinarsko reketarenje, zuta stampa. Samo se trazilo sta ne valja.

Nasa posla.

Tako je bilo, po pricama, i u Jugoslaviji. Prije SP 1982 u spaniji se pricalo o svemu samo ne fudbalu, tema bili pumini dresovi i tako te nebuloze. I to prvenstvo je bilo odron, ni grupa se nije prosla.

Tako da me s te strane ovo sve brine, rovarenje ce ostaviti nekog traga sigurno. Ali valjda ce adis imati pameti i muda dovoljno da to iskanalise. Moze se i losa atmosfera preokrenuti, pogotovo ako odigramo koju dobru tekmu.
red evil

#26771 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by red evil »

Strašno koliko se stvara negativna atmosfera oko repke. Te ne valjaju treninzi, te igrači u lošoj formi, te ovo te ono a realno niko nema pojma šta se dešava. Ova ekipa je jako limitirana, mi osim Muse nemamo igrača koji može dati 20+ poena svaki meč. A ostali igrači koji su kvalitetni su Nurkić, Alibegović, Kamenjaš i Castenada a nisu ni oni igrači koji će svaki meč biti top i dok su ostali jako, jako limitirani.

Malo vjere i podrške u ove momke ne bi škodilo. Možda nas opet obraduju ali bez Muse jako teško ali treba se nadati.
hrasno38

#26772 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Bice Musa OK do EP ne mozda bas TOP spreman ali dobar jer da nije tako on bi se sigurno vec oglasio i izvinio navijacima sto nece moci na EP. Ove dvije utakmice protiv Belgije i GB ce pokazati koliko moze Castaneda i mislim da ce odluciti da li ostaje ili ne posto Adis jos uvijek nije siguran da li da ostavlja nespremnog Castanedu ili da zove spremnog Garzu. Naravno ovo sad oko Muse je zakomplikovalo stvari tako da ako Musa ne bude isao vjerovatno uskace Hrelja koji se meni bas svidio na pripremnim utakmicama u Kini i Arslanagic koji je isto tako bio vise nego solidan. Jebi ga imamo to sto imamo. Mislim da ce se puno toga znati nakon ove dvije utakmice.
I da se vise ne svadjamo na ovoj temi je i generalno na kosarkaskim temama je uvijek bilo sve korektno i uvijek smo na jedan lijep nacin polemisali i bodrili reprezentaciju i reprezentacije kao i KK Bosnu.
hrasno38

#26773 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Prenos utakmice mozete gledati na linku ispod....

https://youtu.be/EcR9DzGTFHk
Altsa

#26774 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Altsa »

Prenosi li neko ovu tekmu sa britancima?
canvra888

#26775 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

Altsa wrote: 16/08/2025 16:39 Prenosi li neko ovu tekmu sa britancima?
https://www.youtube.com/live/EcR9DzGTFHk?feature=shared
Post Reply