Sudar na cesti izmedju kruznog u buljakovom i kruznog na izlazu za auto put.
Lik sa porsche-om se okrece iz desne trake preko dvije pune(pustio ga drugi iz lijeve trake ispred sebe). Momcic sa motorom, cca20-ak godina, malo brze "lane-splitting" pored auta u lijevoj traci. I krk u porsche-a. Ispred mene se desilo bukvalno. Letio momak u zrak i onda je fisnuo o zemlju. Ustao je. I stoji..
E sad, situacija ko situacija se moze vidjeti svaki dan kod nas na cestama. Ono sto mi je tu strasno, kako su ljudi pogubljeni u stresnim situacijama.
Ja sam isao iz suprotnog smjera, vidio sve, zaustavio se u desnoj i upalio zmigavce i zaustavio auta iza sebe da ne bi neko slucajno naholcao pored pa napravio jos veci belaj.
Pritrcim i vidim momka koji se klati i krvari iz koljena i butine. Ljudi stoje, niko nista.
Jedna zena prisla sabrana, te da ga spustimo da sjedne jer je momak dezorjentisan. Voda se nadje za cas, ovo ono, umivanje,
Trazim prvu pomoc da mu pritisnem ranu jer krvari, a meni auto malo dalje pa ne mogu furati do svog. Lik iz porsche-a nema prvu pomoc.
Ova zena opet iz svoga auta izvadi nesto od prve pomoci. Zamotam mu nogu i malo pritisnem jer krvari. Vise njemu psihicki da ne gleda.
Ovi likovi gledaju u mene i hoce da mu zaliju vode po zavoju. Maaajko moja.
Reko stavite trokut brza cesta, naletjeti ce neko jer je guzva svi nervozni, pa ce biti belaja.
Naravno, lik iz porsche-a nema trokut ili mozda ne zna gdje mu je u autu. Opet zena ista izvadi trokut i otca da postavi.
Srecom kaciga na glavi je odradila svoje. Nema nista na glavi niti ga boli ista. Hitna i policija je fakat dosla unutar 10-ak minuta.
Brzo su se pojavili otac i amidza od momka. Bogami je prijetilo da eskalira, ali sreca policija je tu bila pa su se malo spustile tenzije.