Nisam ni mislio na Musu, koji nema nikakav autoritet da se oglašava, nego upravo na to da se oglase po pitanju napada na ženu i da smire tenzijuljubijankic wrote: ↑12/08/2025 13:22Mnogo gluposti. Reis se treba oglasiti po pitanju napada na zenu a ne po pitanju Muse.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
MMM1977
#40551 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- JohnnyS
#40552 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ako pričamo o slobodi vjere, ne možeš ti određivati što katolici smiju, a što ne. Po katoličkom nauku za sve grešne duše koje su umrle se služe mise, a ima li grešnijih duša od nacističkih kolaboracionista. Da su vjernici došli s ustaškim uniformama, ima policija pa nek ih pohapsi. Zabraniti ovako misu a priori je isto kao i zabraniti grupno klanjanje. Tako da ne vidim logike pozivati se na slobodu vjeroispovijesti na jednom mjestu, a negirati je na drugom.dr_Evil wrote: ↑12/08/2025 13:19
Pricas o Sarajevu koje je dva puta docekalo Papu. I ja bih zabranio misu za stradale u Bleiburgu, prvo nije Bleiburg u Sarajevu, nek hode u AUstriju pa tamo lEpo je odrze, a sta ne moze, ne daju Svabe i to katolici? Pa onda u Sloveniju, tamo je to blizu granice, sta ne moze? Ne daju opet Slovenci i to katolici?
Jel do mise ili je do fasizma i genocidnih postrojbi? Onih udruzenih snaga velikog U, cetiri C te zelenog polumjeseca? Covjece u svjetskoj romskoj himni i dan danas stoji Crna legija kao vjecni podsjetnik na to zlo.
Dobro, na stranu sve, ne mislim da je Capajebo nesto veoma multi-kulti, ali u tom Capajebu stoji kip ili ti ga spomenik Pape kojeg niko ne dira, i gdje je crkva uvijek otvorena, i ljudi se redovno krste i mole.
Valjda smo trazili da se oslobodimo mracnog komunizma, ateizma i da dobijemo slobode vjere i izrazavanja. Dakle, jesmo li jos za to?
P.S. Sto se tice multi-kulti Capajeba, drzim se one Balaseve, fasada drzi a temelji klize. Sto se tice Listice, mislim da fasada nikad nije ni postojala.
Last edited by JohnnyS on 12/08/2025 13:27, edited 1 time in total.
-
geoxx
#40553 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kakvi kurci palci i slobode. Nije ovo Kanada. Zapravo, nije ni bitno mjesto kad nesto organizuje jbeni Sanin Musa.
Da meni hoce na trg, u 99% bosnjackom mjestu, doci nekakvi klecavci i slicni da pritom nesto dokazu, ne bih podrzao. Koji ces mi vrag.
A da ih vodi profil tipa Musa, onda pogotovo.
Da meni hoce na trg, u 99% bosnjackom mjestu, doci nekakvi klecavci i slicni da pritom nesto dokazu, ne bih podrzao. Koji ces mi vrag.
A da ih vodi profil tipa Musa, onda pogotovo.
- dr_Evil
#40554 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne mogu odredjivati sta rade katolici, niti iskreno imam zelju za takvim necim, i podvlacim sljedece, sve dok ne krse zakone ove zemlje. Iz istog razloga recimo vehabije ne mogu imati 4 zene, iako je to sloboda vjere. A o vehabijama, to jest arapskim podguznim muhama imam misljenje jednako kao o ovom Musi jer je on to i sam.JohnnyS wrote: ↑12/08/2025 13:25
Ako pričamo o slobodi vjere, ne možeš ti određivati što katolici smiju, a što ne. Po katoličkom nauku za sve grešne duše koje su umrle se služe mise, a ima li grešnijih duša od nacističkih kolaboracionista. Da su vjernici došli s ustaškim uniformama, ima policija pa nek ih pohapsi. Zabraniti ovako misu je a priori isto kao i zabraniti grupno klanjanje. Tako da ne vidim logike pozivati se na slobodu vjeroispovijesti na jednom mjestu, a negirati je na drugom.
Pa sto se nije odrzala u EU, oazi slobode izrazavanja i vjerskih sloboda ako je tako? Naravno jer krsi zakone o zabrani velicanja tih sistema, i citava sustina je u tome da se prekroji historija.
https://n1info.hr/vijesti/a376077-Zabra ... cke-crkve/
Jednako kao sto ovaj Musa zeli da dere jarca, to jest da siri nacionalnu netrepeljivost i usput skupi koji poen. Sto svakako nije bila namjera zene kojoj je zabranjeno da se moli svom zamisljenom Bogu.
Last edited by dr_Evil on 12/08/2025 13:35, edited 1 time in total.
-
ljubijankic
#40555 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Reis se iskljucivo moze javiti sa zestokom osudom primicatelja evropskih vrijednosti i eventualnim napomenama sta sve ujke rade javni pod plasom vjere.MMM1977 wrote: ↑12/08/2025 13:23Nisam ni mislio na Musu, koji nema nikakav autoritet da se oglašava, nego upravo na to da se oglase po pitanju napada na ženu i da smire tenzijuljubijankic wrote: ↑12/08/2025 13:22Mnogo gluposti. Reis se treba oglasiti po pitanju napada na zenu a ne po pitanju Muse.
- JohnnyS
#40556 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa održavala se godinama dok nije dopizdilo Austrijancima da im hodaju filoustaše u dimnjačarskim uniformama. Jednostavno je uskraćena dozvola za javno okupljanje na toj livadi. Nitko nije zabranio misu u crkvi u naselju, ali to ni tim ustašama nije bilo zanimljivo da je održe gdje ne mogu mahati zastavamadr_Evil wrote: ↑12/08/2025 13:31Ne mogu odredjivati sta rade katolici, niti iskreno imam zelju za takvim necim, i podvlacim sljedece, sve dok ne krse zakone ove zemlje. Iz istog razloga recimo vehabije ne mogu imati 4 zene, iako je to sloboda vjere. A o vehabijama, to jest arapskim podguznim muhama imam misljenje jednako kao o ovom Musi jer je on to i sam.JohnnyS wrote: ↑12/08/2025 13:25
Ako pričamo o slobodi vjere, ne možeš ti određivati što katolici smiju, a što ne. Po katoličkom nauku za sve grešne duše koje su umrle se služe mise, a ima li grešnijih duša od nacističkih kolaboracionista. Da su vjernici došli s ustaškim uniformama, ima policija pa nek ih pohapsi. Zabraniti ovako misu je a priori isto kao i zabraniti grupno klanjanje. Tako da ne vidim logike pozivati se na slobodu vjeroispovijesti na jednom mjestu, a negirati je na drugom.
Pa sto se nije odrzala u EU, oazi slobode izrazavanja i vjerskih sloboda ako je tako? Naravno jer krsi zakone o zabrani velicanja tih sistema, i citava sustina je u tome da se prekroji historija. Jednako kao sto ovaj Musa zeli da dere jarca, to jest da siri nacionalnu netrepeljivost i usput skupi koji poen. Sto svakako nije bila namjera zene kojoj je zabranjeno da se moli svom zamisljenom Bogu.
-
Hakiz
#40557 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Da li neki zakon zabranjuje dolazak 1.000 mladića u mjesto gdje ima 15.000 ljudi?Truba wrote: ↑12/08/2025 11:27 imamo konkretni događaj kada 1000 mladića želi doći u sredinu gdje nema isto toliko mladića jer cijela opcina ima mislim 15 000
i to u radnom danu i za vrijeme odmora
i to se ne može usporediti s kriznim putom i krizevima krajputasima
s klanjanjem se ne bi nesto moglo usporediti u krscanstvu
osobna molitva koja se moze svuda obaviti
krizaju li se kat. vjernici po ulicama i gradovima slicne velcine
ne bih rekao
(misa je dzuma a krizni put je nesto drugo obicno petkom samo tijekom korizme 40 dana u godini znaci 4 5 petaka godisnje osim u nekim zupama gdje je tradicija tijekom godine ali to je rijetkost)
Valjda ponašanje nekoga čini neprihvatljivim, ne broj.
To što u kršćanstvu nema obreda usporedivog sa klanjanjem nije ni potrrban ni dovoljan uslov da se klanjanje onemogući.
Jedino ako je klanjanje neprihvatljivo u toj sredini, ali to je onda pitanje krivičnog zakona, oblast diskriminacije, slobode vjeroispovijesti, kao i unutarnjeg osjećaja ksenofobije onih kojima je neprihvatljivo.
Dakle, pitanje zločina.
- dr_Evil
#40558 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa onda ne znam oko cega se ne slazemo :S I ja i ti znamo da to ne bi bila misa za gresne duse nego politicki problem, i to problem koji neko zeli izvesti u Sarajevo, ko da mi u BiH nemamo dovoljno svojih problema.JohnnyS wrote: ↑12/08/2025 13:36Pa održavala se godinama dok nije dopizdilo Austrijancima da im hodaju filoustaše u dimnjačarskim uniformama. Jednostavno je uskraćena dozvola za javno okupljanje na toj livadi. Nitko nije zabranio misu u crkvi u naselju, ali to ni tim ustašama nije bilo zanimljivo da je održe gdje ne mogu mahati zastavamadr_Evil wrote: ↑12/08/2025 13:31Ne mogu odredjivati sta rade katolici, niti iskreno imam zelju za takvim necim, i podvlacim sljedece, sve dok ne krse zakone ove zemlje. Iz istog razloga recimo vehabije ne mogu imati 4 zene, iako je to sloboda vjere. A o vehabijama, to jest arapskim podguznim muhama imam misljenje jednako kao o ovom Musi jer je on to i sam.JohnnyS wrote: ↑12/08/2025 13:25
Pa sto se nije odrzala u EU, oazi slobode izrazavanja i vjerskih sloboda ako je tako? Naravno jer krsi zakone o zabrani velicanja tih sistema, i citava sustina je u tome da se prekroji historija. Jednako kao sto ovaj Musa zeli da dere jarca, to jest da siri nacionalnu netrepeljivost i usput skupi koji poen. Sto svakako nije bila namjera zene kojoj je zabranjeno da se moli svom zamisljenom Bogu.
Isto tako rekoh ovo Musino ima slicnu propagandu, to jest politicku propagandu. Ne mislim da ce se desiti, i iskreno doslo bi do tragedija kad bi takvo sta pokusalo se desiti. Ali vrijeme je da ovu temu otvorimo iz vise razloga. Zasto mene pobogu doceka kriz kad udjem u skolski dispanzer u Domu zdravlja, u gradskom objektu, isto da te upitam za MUP. Nikad nista slicno nisam vidio bilo gdje u svijetu. To je OK, o tome ne pricamo, ali nije uredu da zena strankinja klanja na zelenoj gradskoj povrsini.
I mi iz godine u godinu umjesto da otvaramo drustvo idemo unazad. Ne mislim da je red da se na ulici klanja ili moli Bogu, ali ocito je da imamo duple standarde ovisno o regiji i religiji.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#40559 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
fascinantno je kako ateisti s obje strane brane ekipu sa svoje strane
svjedocimo li obracenju ili je rijec o savjesti zbog napustanja vjere
svjedocimo li obracenju ili je rijec o savjesti zbog napustanja vjere
- JohnnyS
#40560 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bojim se da krivoj osobi to govoriš jer sam se ja posvađao s moliteljima protiv pobačaja koji su pjevali pred SKB Mostar i svađao se s ravnateljicom vrtića jer se moli pred obrokedr_Evil wrote: ↑12/08/2025 13:44Pa onda ne znam oko cega se ne slazemo :S I ja i ti znamo da to ne bi bila misa za gresne duse nego politicki problem, i to problem koji neko zeli izvesti u Sarajevo, ko da mi u BiH nemamo dovoljno svojih problema.JohnnyS wrote: ↑12/08/2025 13:36Pa održavala se godinama dok nije dopizdilo Austrijancima da im hodaju filoustaše u dimnjačarskim uniformama. Jednostavno je uskraćena dozvola za javno okupljanje na toj livadi. Nitko nije zabranio misu u crkvi u naselju, ali to ni tim ustašama nije bilo zanimljivo da je održe gdje ne mogu mahati zastavamadr_Evil wrote: ↑12/08/2025 13:31
Ne mogu odredjivati sta rade katolici, niti iskreno imam zelju za takvim necim, i podvlacim sljedece, sve dok ne krse zakone ove zemlje. Iz istog razloga recimo vehabije ne mogu imati 4 zene, iako je to sloboda vjere. A o vehabijama, to jest arapskim podguznim muhama imam misljenje jednako kao o ovom Musi jer je on to i sam.
Isto tako rekoh ovo Musino ima slicnu propagandu, to jest politicku propagandu. Ne mislim da ce se desiti, i iskreno doslo bi do tragedija kad bi takvo sta pokusalo se desiti. Ali vrijeme je da ovu temu otvorimo iz vise razloga. Zasto mene pobogu doceka kriz kad udjem u skolski dispanzer u Domu zdravlja, u gradskom objektu, isto da te upitam za MUP. Nikad nista slicno nisam vidio bilo gdje u svijetu. To je OK, o tome ne pricamo, ali nije uredu da zena strankinja klanja na zelenoj gradskoj povrsini.
I mi iz godine u godinu umjesto da otvaramo drustvo idemo unazad. Ne mislim da je red da se na ulici klanja ili moli Bogu, ali ocito je da imamo duple standarde ovisno o regiji i religiji.
Religiji po meni nema mjesta u javnim ustanovama, a generalno i na javnim prostorima osim kod nekih specifičnih iznimki
- muha_sa
#40561 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Klanjat gdje cuke pišaju mogu samo polovni iliti inat vjernici 
- dr_Evil
#40562 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
JohnnyS wrote: ↑12/08/2025 13:48
Bojim se da krivoj osobi to govoriš jer sam se ja posvađao s moliteljima protiv pobačaja koji su pjevali pred SKB Mostar i svađao se s ravnateljicom vrtića jer se moli pred obroke
Religiji po meni nema mjesta u javnim ustanovama, a generalno i na javnim prostorima osim kod nekih specifičnih iznimki
-
PM72
-
ljubijankic
#40564 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zašto ne bi klanjao u Širokom? Jel to neka posebna zemlja dole pa se ne može klanjati?
- dr_Evil
#40565 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Niko od nas nije imun na nacionalizam, niti je ispravan. Ali ovdje je rijec o nepravdi, samo jednako prema svima i na komplet teritoriji BIH. Helem evo citam
https://bljesak.info/vijesti/politika/t ... usa/528254
Helem, novinari se malo ne pomucise da otkriju kako nastade prva crkva na Listici:Musa bi da "širi mir" provokativnim "zajedničkim klanjanjem" usred gradića sa 99,6% hrvatskog-katoličkog puka i šest (6) Bošnjaka (prema popisu iz 2013.), na čijim rubovima je, kako bilježi dobri Hivzija Hasandedić, posljednja džamija postojala negdje u 17. stoljeću, ali se svakako pouzdano zna da je prestala služiti svojoj svrsi otprilike početkom 19. stoljeća, jer se muslimanski puk otuda odselio ili, kako bilježe strani putopisci, pomro od kuge'', piše tako RadioSarajevo navodeći kako da "Musa dere jarca" na društvenim mrežama i najavljuje "desant" na Široki u četvrtak.
Nasa proslost je super, valja se potruditi malo oko nje. Moze biti vodilja suzivota ili kako bi Sidran rekao suKu**a. Malo vise pameti na svim stranama.Mjesto za samostan na Širokom Brijegu kupljeno je od privatnog vlasnika 1845., nakon što je Sv. Stolica odobrila njegov osnutak dekretom od 6. veljače 1844. Franjevci su se odlučili za golo i zapušteno mjesto, gdje potok Ugrovača utiče u Lišticu, nazvano Široki Brig. Mjesto je bilo bez plodne zemlje i bez šume, ali se činilo zgodnim jer je bilo uzdignuto i svojim položajem primamljivalo je svačiji pogled. Na tom se mjestu nalazilo staro katoličko groblje. Zemljište su franjevci kupili od Ahmet-age Kurta iz Mostara za 145 zlatnih dukata. Ahmet-aga je zbog te prodaje kod muslimanskog življa pao u nemilost te bio izobćen za dvije godine, niti je smio polaziti džamiju niti ine obrede sa svojim suvjernicima. Gradnju je odobrio sultan Abdul-Medžid fermanom od 22. listopada 1845., hercegovački vezir Ali-paša Rizvanbegović bujruntijom od 5. siječnja 1846. i, na koncu, mostarski kadija svojom muraselom od 13. siječnja iste godine. Biskup fra Rafo Barišić položio je temeljni kamen za samostan i crkvu 23. srpnja 1846.
Iako je sam Ali-paša Rizvanbegović obećao da će raditi kod sultana oko dobivanja fermana za izgradnju samostana i crkve u Hercegovini, to nije išlo nimalo lako. Osobita je teškoća bila činjenica da na Širokom Brijegu nikada prije nije postojala ni crkva ni samostan. A osmanske vlasti nisu dopuštale izgradnju nikakvih novih crkava i samostana nego samo možebitno izgradnju tih objekata na mjestima gdje su nekoć postojali, ili pak obnovu već postojećih. Prema jednoj staroj legendi fratri su se poslužili varkom. Naime, fra Pile Ančić, arhitekt i vođa gradnje budućeg samostana na Širokom Brijegu, ode jednog dana u obližnje selo Ljubotiće, pozove desetak seljaka s konjima te ode u Šarića dubravu. Ondje su bile ruševine Šarića kule. Na konje su natovarili nekoliko velikih isklesanih kamenova te ih noću ukopali na Brijegu, ondje gdje su namjeravali graditi crkvu i samostan, te ih zatrpali zemljom. Kad je nakon dvije-tri godine došlo povjerenstvo da ustanovi je li se tu doista nekad nalazila crkva i samostan, pronašlo je navedene kamene blokove, pravilno raspoređene, te ustanovilo da su se ondje nekoć nalazili katolički crkveni objekti.
-
1Dante1
#40566 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nije probem da se klanja, problem je sto on iz neke rupcage ide u Siroki samo da bi klanjao. To je ogormno licemjerstvo, nevjerovatno. Njemu nije do vjere, vec do provokacije.ljubijankic wrote: ↑12/08/2025 13:55 Zašto ne bi klanjao u Širokom? Jel to neka posebna zemlja dole pa se ne može klanjati?
- Prpa.ba
#40567 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Javno okupljanje se mora najaviti, i moze i zabraniti. Ne sekiram se ja za krscane.
Mozda dodje i do poslovnih prilika, ZHK nedostaje radne snage, a vecina bradica besposleni. Mozda se i zadrze na bausteli.
Mozda dodje i do poslovnih prilika, ZHK nedostaje radne snage, a vecina bradica besposleni. Mozda se i zadrze na bausteli.
- dr_Evil
#40568 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nece on druze ni doci do Sirokog, bit ce zaustavljen na izlazu iz Mostara, taman i da nadje 1000 spremnih momaka.1Dante1 wrote: ↑12/08/2025 14:03Nije probem da se klanja, problem je sto on iz neke rupcage ide u Siroki samo da bi klanjao. To je ogormno licemjerstvo, nevjerovatno. Njemu nije do vjere, vec do provokacije.ljubijankic wrote: ↑12/08/2025 13:55 Zašto ne bi klanjao u Širokom? Jel to neka posebna zemlja dole pa se ne može klanjati?
Ali ako je ovo nacin da pocnemo pricati o ovome, onda pozdravljam.
-
Nisamsdaali
#40569 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Vehabija s dna kace, ne mogu ga očima, ali svaka čast za potez
-
PM72
#40570 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A što bi to radio? Ima li dole muslimana i džamija? Nema.Kome inat i kofrčenje?ljubijankic wrote: ↑12/08/2025 13:55Zašto ne bi klanjao u Širokom? Jel to neka posebna zemlja dole pa se ne može klanjati?
-
ljubijankic
#40571 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Apsolutna glupost, promicateljima europskih vrijednosti je dozvoljeno da se mole gdje hoce i niko im nikad nije pravio problem. Ja sam za to da iduci put kada vidimo nekog sa krstom odmah kaze da stavi to u dzep te ne zelimo bilo kakve provokacije u nasoj sredini, ali ni Musin potez nije los.1Dante1 wrote: ↑12/08/2025 14:03Nije probem da se klanja, problem je sto on iz neke rupcage ide u Siroki samo da bi klanjao. To je ogormno licemjerstvo, nevjerovatno. Njemu nije do vjere, vec do provokacije.ljubijankic wrote: ↑12/08/2025 13:55 Zašto ne bi klanjao u Širokom? Jel to neka posebna zemlja dole pa se ne može klanjati?
- dr_Evil
#40572 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sad to isto reci za Srebrenicu. Ista je historija.PM72 wrote: ↑12/08/2025 14:06A što bi to radio? Ima li dole muslimana i džamija? Nema.Kome inat i kofrčenje?ljubijankic wrote: ↑12/08/2025 13:55Zašto ne bi klanjao u Širokom? Jel to neka posebna zemlja dole pa se ne može klanjati?
-
ljubijankic
#40573 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa ni u Sarajevu nema kršćana kao ni u dosta drugih mjesta. Hocemo li im zabraniti isticanje vjere na javnim mjestima? Ja sam apsolutno ZA i da se to vec danas uradi.PM72 wrote: ↑12/08/2025 14:06A što bi to radio? Ima li dole muslimana i džamija? Nema.Kome inat i kofrčenje?ljubijankic wrote: ↑12/08/2025 13:55Zašto ne bi klanjao u Širokom? Jel to neka posebna zemlja dole pa se ne može klanjati?
-
PM72
#40574 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nešto nisam primjetio da neki "katolički vehabija" planira desant " vjernika" na recimo Ajvatovicu ili Bužim gdje je 99 % življa islamske vjeroispovjestiljubijankic wrote: ↑12/08/2025 14:06Apsolutna glupost, promicateljima europskih vrijednosti je dozvoljeno da se mole gdje hoce i niko im nikad nije pravio problem. Ja sam za to da iduci put kada vidimo nekog sa krstom odmah kaze da stavi to u dzep te ne zelimo bilo kakve provokacije u nasoj sredini, ali ni Musin potez nije los.1Dante1 wrote: ↑12/08/2025 14:03Nije probem da se klanja, problem je sto on iz neke rupcage ide u Siroki samo da bi klanjao. To je ogormno licemjerstvo, nevjerovatno. Njemu nije do vjere, vec do provokacije.ljubijankic wrote: ↑12/08/2025 13:55 Zašto ne bi klanjao u Širokom? Jel to neka posebna zemlja dole pa se ne može klanjati?
-
PM72
#40575 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Čuj nema kršćana u Sarajevu...šta se provaljuješ?ljubijankic wrote: ↑12/08/2025 14:09Pa ni u Sarajevu nema kršćana kao ni u dosta drugih mjesta. Hocemo li im zabraniti isticanje vjere na javnim mjestima? Ja sam apsolutno ZA i da se to vec danas uradi.PM72 wrote: ↑12/08/2025 14:06A što bi to radio? Ima li dole muslimana i džamija? Nema.Kome inat i kofrčenje?ljubijankic wrote: ↑12/08/2025 13:55
Zašto ne bi klanjao u Širokom? Jel to neka posebna zemlja dole pa se ne može klanjati?