Koji ste film DANAS pregledali ?

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

omar little

#4476 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by omar little »

meni tom cruise nikada nije bio vrhunski glumac. sav je vjestacki vazda bio. visenje po helikopterima mi nije glumacko umijece ni zanat, vise izdrkavanje ega, ali eto. priznajem da nisam niti jedan mi pogledala. ljudi koji s njim rade na setovima kazu da je jako ljubazan i fino se odnosi prema svim radnicima. vjerojatno ne mora biti bezobrazan i neljubazan u zivotu kad ima sajentolodzi crkvu da za njega radi sve prljave poslove. :D
mayab

#4477 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by mayab »

Better Man wrote: 21/05/2025 11:53
dale cooper wrote: 21/05/2025 00:18
Tito_i_Partija wrote: 20/05/2025 23:45

Niko ne govori da nije majstor zanata. Mrsko mi se ponavljat' kolega, ićemo samo u krug. :)

Al' evo jedna dobra vijest za one koje cijene Cruise-a k'o glumca, a ne k'o gerijatrijskog Felixa Baumgartnera:

https://www.worldofreel.com/blog/2025/5 ... roportions
Ti kažeš da ti je Cruise bio draži dok nije navodno glumački zanat zamijenio kaskaderskim. Ja kažem da je za snimiti istinski dobar akcioni
film treba imati prekleto dobre vještine. Nabroji istinski dobre akcijske blockbustere u zadnjih dvadesetak godina koji se mogu porediti sa zlatnim
dobom takvih filmova u 80-tim i 90-tim. Cruise i eventualno Keanu su jedni od poslednjih primjeraka takvih akcijskih filmova i junaka.
I ne mislim da je Cruise išta manje dobar glumac jer se posvetio snimanju tog tipa filmova.
Tom Cruise je odličan glumac i šteta što do sada nije dobio oskara. Za Magnoliju ga je morao dobiti.
Takođe ga je "ispustio " za "Rođen 4. jula " ,
i stekao sam dojam da je Tom nakon neuspješnih dobijanja oskara sebi rekao , "jebo oskare , idem snimati ono šta se meni sviđa i šta ljudi vole" (a donosi i dobre pare) , dakle žestoke akcije i špijunske zavrzlame.... :oops:
Point.

#4478 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by Point. »

Neka Toma i MI, jebo one Marvele pmaterine ne možeš živ ostati od njih.
banjaluka078
Moderator

#4479 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by banjaluka078 »

Point. wrote: 22/05/2025 14:28 Neka Toma i MI, jebo one Marvele pmaterine ne možeš živ ostati od njih.
Živa istina, odem neki dan gledati one Thunderbolte...žali Bože para. A ja nikad do pameti da ih prestanem pratiti.
yoda82

#4480 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by yoda82 »

Point. wrote: 22/05/2025 14:28 Neka Toma i MI, jebo one Marvele pmaterine ne možeš živ ostati od njih.
Vala sa ovim zadnjim MI je zajebao i sve Marvelove superjunake. Naravno da od MI očekuješ pretjerivanje, ali ovjde su paš pretjerali sa pretjerivanjem, i još ubacili gomilu patetike...i po meni je film mogao komotno biti sat i po kraći.
dječak sa šibicama

#4481 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by dječak sa šibicama »

Companion

tu bi se kao gledalac trebao emotivno vezati uz gdjicu... sto je vec vidjeno u Westworld i nije me dojmilo, iskreno.

Zanimljiva ideja, solidna izvedba do prvog "ugasi se", a onda nagli pad kvaliteta i na kraju tipicno za danasnje rezisere i scenariste, lutanje u radnji, kombiniranje svega i svacega, na kraju dobiju kupus ili buckuris nista ni sa cim.
Sanjarko

#4482 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by Sanjarko »

Creed, 1 dio, planiram i ostala 2 dijela, Slaj smislio.
Point.

#4483 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by Point. »

Po x put, Bone Tomahawk. Fenomenalan. Kurt :srce:

Image
Digla_da_kreci

#4484 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by Digla_da_kreci »

The Amateur (2025)
https://www.imdb.com/title/tt0899043/

Gledjiv je, nije mi sad za neku preporuku a nije ni za ne. Ja inace volim ove spijunske operacije, CIA, i ti fazoni.
Malek mi je zapamcen po ulozi u Papillonu, uh kako je dobar taj film.

Image
dječak sa šibicama

#4485 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by dječak sa šibicama »

Sinner

nije mi ni za preporuciti ni za ne preporuciti, onako

dosta slabije od Tarantinovog uratka, nekako previse epp za bluz, na kraju prekratak okrsaj i previse sablona a koji nisu makar duhoviti, kao kod Kventina
tap3ah75

#4486 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by tap3ah75 »

banjaluka078 wrote: 22/05/2025 14:31
Živa istina, odem neki dan gledati one Thunderbolte...žali Bože para. A ja nikad do pameti da ih prestanem pratiti.
Ja baš evo pregledao (obnovio) Marvelovu Crnu Udovicu sa Skarlet.
Pripremam se za Nove Avengerse večeras.

I neću im nikad oprostiti što su se riješili Skarlet.
karanana

#4487 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by karanana »

sinner.

otprilike isto sto je djecak sa zigicama komentarisao par postova iznad. ima momenata, scenografija je fina, tu i tamo po neki dijalog i scene se i priblize tarantinu, ali moglo je bolje.
tokio25

#4488 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by tokio25 »

oss 117 kairo gnijezdo spijuna
Tito_i_Partija

#4489 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by Tito_i_Partija »

Odgled'o sinoć Nosferatu. Nit' smrdi nit' miriše, zato sam ga stavio na ovu temu.

Možda sam više očekiv'o od Eggersa, al' ono mi je nekako mlako bilo. Nisam očekiv'o da je ovo u principu jedno od mnogih prepričavanja Bram Stokerove knjige, a ja kont'o da je neka skroz druga priča. Ona mala od Đani Depa stvarno nije loša glumica, vidi se da je babo utušio kamaru para na acting coaches. Nicolas Hoult standardno solidan.

Al' film k'o fil mi je 'nako vala. Nit' nekog baš horora, nit' neke napetosti, nema onaj creepy feel k'o kad gledaš The Witch, naprimjer. Il' možda ja nisam bio u pravom raspoloženju. Eggersov prethodni film, The Northman, mi je bio puno interesantniji iako je glavni glumac u njemu meni lično grozan.
dale cooper

#4490 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by dale cooper »

Tito_i_Partija wrote: 28/06/2025 16:33 Odgled'o sinoć Nosferatu. Nit' smrdi nit' miriše, zato sam ga stavio na ovu temu.

Možda sam više očekiv'o od Eggersa, al' ono mi je nekako mlako bilo. Nisam očekiv'o da je ovo u principu jedno od mnogih prepričavanja Bram Stokerove knjige, a ja kont'o da je neka skroz druga priča. Ona mala od Đani Depa stvarno nije loša glumica, vidi se da je babo utušio kamaru para na acting coaches. Nicolas Hoult standardno solidan.

Al' film k'o fil mi je 'nako vala. Nit' nekog baš horora, nit' neke napetosti, nema onaj creepy feel k'o kad gledaš The Witch, naprimjer. Il' možda ja nisam bio u pravom raspoloženju. Eggersov prethodni film, The Northman, mi je bio puno interesantniji iako je glavni glumac u njemu meni lično grozan.
Ni ja nisam bio pretjerano oduševljen. Stilski sjajan kao što smo i navikli od Eggersa, ali na kraju, što kažeš, ovo je samo još jedno prepričavanje
iste poznate priče.
Tito_i_Partija

#4491 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote: 29/06/2025 16:42
Tito_i_Partija wrote: 28/06/2025 16:33 Odgled'o sinoć Nosferatu. Nit' smrdi nit' miriše, zato sam ga stavio na ovu temu.

Ni ja nisam bio pretjerano oduševljen. Stilski sjajan kao što smo i navikli od Eggersa, ali na kraju, što kažeš, ovo je samo još jedno prepričavanje
iste poznate priče.
Baš tako. Zaboravih spomenut da sam pomalo razočaran i time kako je predstavljen Orlok, jer sam mislio da će to više vuć' na onu klasičnu Murnau t.j. Max Schreck viziju iz 1922, koja je meni puno strašnija od ove. Jok, novi Orlok ima brkove i kosu na stranu, izgleda k'o prosječni Turčin. :lol:

Eh sinoć sam odgled'o još jedan vampirski film, Sinners. Meni bio jako zabavan, pogotovo dialog koji je Coogler baš fenomenalno napis'o. Muzičke scene su mi se isto svidile iako nisam ljubitelja mjuzikal filmova. Ima naravno tu i ponekih problema k'o i u svakom vampire filmu, al' sve u svemu jaka preporuka.

Ono što mi je zapalo za oko je to koliko mi ovaj film vuče na From Dusk Till Dawn. Ima mnogo velikih paralela između ova dva filma, npr. glavni likovi su dva brata kriminalca u bjegu, glavna radnja se odvija u baru gdje su "normalni" okruženi vampirima, Meksička nedođija zamijenjena Mssissippi nedođijom, itd.

A evo baš sad vidim i da je Forbes napis'o članak baš o tome. :lol:

https://www.forbes.com/sites/erikkain/2 ... till-dawn/
zomri

#4492 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by zomri »

Pored lijepe fotografije jedino je podnošljiv ako ga se gleda kao alegoriju o razvodu Harisa Džinovića, gdje je on Nosferatu sa sve i brkovima, jel'.
Tito_i_Partija

#4493 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by Tito_i_Partija »

Pogled'o sinoć Alien: Romulus. Ne znam, nit' smrdi nit' miriše, zato sam ga stavio na ovu temu. Nije najgori Alien film, al' moglo je i trebalo je bolje.

@dale cooper šta ti misliš?
dale cooper

#4494 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by dale cooper »

Tito_i_Partija wrote: 07/07/2025 17:31 Pogled'o sinoć Alien: Romulus. Ne znam, nit' smrdi nit' miriše, zato sam ga stavio na ovu temu. Nije najgori Alien film, al' moglo je i trebalo je bolje.

Nisam ga jarane ni gledao, a i nemam neku želju da budem iskren.
Tito_i_Partija

#4495 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote: 07/07/2025 22:02
Tito_i_Partija wrote: 07/07/2025 17:31 Pogled'o sinoć Alien: Romulus. Ne znam, nit' smrdi nit' miriše, zato sam ga stavio na ovu temu. Nije najgori Alien film, al' moglo je i trebalo je bolje.

Nisam ga jarane ni gledao, a i nemam neku želju da budem iskren.
Bolji od trojke i četvorke, mislim da je čak bolji i od Covenanta. Haj pogledaj pa mi javi, sigurno si gled'o i puno gorih filmova. :D
CharakterZnak

#4496 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by CharakterZnak »

Memento. Kreativan nacin da se ispriča priča.
Racunovodja oba dijela. Nisam neki fan pucacine ali ovaj moze proc. Um caruje snaga klade valja. Aflek mi počinje bit gotivan ko glumac iako mi je pao u očima nakon Betmena.
Sljedeći na rasporedu Copycat. Nakon njega The Substance.
Ako ima neko dobru misteriju da preporuci i Jel neko gledao Ritual. Vidim losa mu ocjena na IMDB?
TAFKAP

#4497 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by TAFKAP »

Thunderbolt & Lightfoot sa Eastwoodom i mladim Jeffom Bridgesom... :-)

Image
Rothmans

#4498 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by Rothmans »

Bring Them Down (2024) i Sovereign (2025) tek izasli, malo depresivni al dobri
Rothmans

#4499 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by Rothmans »

The Unholy Trinity (2024) nije nesto, al moro sam pregledat zbog Samuela i Pirsa
Digla_da_kreci

#4500 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by Digla_da_kreci »

Exterritorial

Cheesy as hell, ali svejedno me drzao do kraja jer sam sucker za spijunske trilere. :D

https://www.imdb.com/title/tt30876483/?ref_=rt_t_15
Image
Post Reply