Thorgerson wrote: ↑08/08/2025 01:56
Ok sve, ali evo mene samo zanima sta dobijate preticanjem? Konkretno? Brze dodjes? Koliko brze? Govorim o preticanju vozaca koji voze po ogranicenju.
Nervira te? Jako ti auto, pa ti smor. Ne kontam fkt. Opusti se ba. Cemu zurba i divljanje. Cemu?
Ok, ako gusla bas ispod ogranicenja. A takvih je fakat ali fakat malo. Vozim cesto i rijetko se desi da bas neko vozi ispod ogranicenja. Tipa da vozi 40 dole prema Mostaru...dajte ba, kome se to desilo. Vecina raje vozi po ogranicenju, samo je to jebiga nasim sumaherima problem.
Problem je sto je npr dole pravac i ja vozim 90, mene raja hladno pretice. Voze po 120+.
Ne razumijem. I na toj cesti ti da vozis 120, opet ce te neko prestici jer si spor za njega. A ogranicenje 80

i evo ako neko vozi 80, ispast ce smijean jel tako? I spor.
Ili npr premq bjelasnici. Ogranicenje 60, 80% ga ne jebe. Svi voze po 120+ na pravcima, osim onih koji ne mogu zbog slabog auta. Ostali? Zvizde. Nedavno idem, vozim po ogranicenju dakle max 70 gdje je 60 i sl. Pretekao me lik odmah dole kod kamenoloma, zapamtio auto jer se frajer toliko zalijepio za mene odmah cim smo skrenuli za bjelasnicu. Odjuri. Ja sam normalno vozio. I dolazim gore na kruzni kod hotela Han, iz daljine vidim frajer parkira. Dakle, uz svo to divljanje lik je dosao par minuta prije mene.
Na kratkim relacijama, evo i do mora da ides. Ne mozes bolan nabrati ni pola sata i stici nesto prije, od onog koji vozi po ogranicenju. A rizikujes bukvalno zivot. I svi imamo nekoga od poznanika koji je tako zijanio. Za sta?! Pola sata. Fkt mi nisu jasni nasi ljudi. Kakav je to mozak u glavi ne znam.
Mene najviše nervira guslanje i razvlačenje po gradu.
Upali se zeleno, dok se spusti mobitel pa lagano u brzinu, pa 10-20...
Ili ne drka mobitel nikako ali refleksi ko u ljenjivca.
Ja prvi na semaforu, najnormalnije vidim pali se žuto, sve spremno, zeleno krećeš, nema šta da čekaš.
Prva, druga, treća, bez ikakvog gasanja, okrenem se, debili 200m iza mene.
Ljudi apsolutno nemaju ništa u glavi i boli ih Q za ostale. Prođe na zeleno 3-4 auta umjesto 7-8 zbog ovih nesposobnih debila.
Drže razmak na "glavnim" ulicama BMS, ZoB, MMB, Titova...po 100-200 metara, bez ikakvog razloga.
Kružni, niko ne daje desni žmigavac, ti čekaš ko budala, on skrene.
Ljudi su toliko postali oholi, empatični, mlitavi, egocentrični, nezainteresovani za druge, to je naprosto nevjerovatno dokle ide taj bolikurcizam.
Znaaaam, kreni ranije ako ti se žuri negdje, ha ja.