Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

esso_sa

#51301 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by esso_sa »

drug_profi wrote: 08/08/2025 00:25
Logovan wrote: 08/08/2025 00:13 Možda, iako svaki dan gledamo te dobre procjene. :oops:
Pa ovo je bila dobra procjena. To je fakt. Onaj ko pogriješi, taj izađe u novinama.
Ako ko zna procijeniti i voziti, onda su to vozaci kamiona. Pri tome mislim bas na velike kamione, poput ove cisterne, ne na one male - to vozi ko stigne.
Vozaci ovih mrcina vecinom nemaju problem da se sklone da propuste kolonu (njima je to i dosta teze ako su natovareni, jer treba zaustaviti pa kasnije i ubrzati preko 30 tona tezine), paze na ostale ucesnike u saobracaju, trude se napraviti prostora za sve situacije. Ja ih iznimno postujem i kada bi svi vozili kao oni, nesreca bi sigurno bilo drasticno manje
artur morgan

#51302 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by artur morgan »

Na autoputu teretnjak pretice teretnjaka. Trajalo je oko 5 minuta, mic po mic poravnali se i ne ide, tesko ga je pretekao. Ovaj sto pretice nece da odustane a ovaj sto ga pretice nece da malo uspori. Gnjavaza pratis ih i ne vidis poentu sto to rade, njima je mozda bio zanimljiv duel :-D
Digla_da_kreci

#51303 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Digla_da_kreci »

mali_balon wrote: 08/08/2025 07:54
nepass1 wrote: 07/08/2025 22:05 Vala evo nakon 20+g vozacke ja jos nisam dozivio da me kamion sustigne a kamo li pokusa preteci. A sigurno mi je 70% voznje magistrala
Blicnut cu ti 3x i svirnuti......kada vidis slovo S (Scania) u reteovizoru sklanjaj se :lol:
De da ti ispricam nesto. :D
Davno nekad kad sam tek pocela voziti, tadasnji momak mi je kad god bi negdje isli autom objasnjavao i pokazivao u saobracaju kako trebam paziti kad vozim u blizini velikih teretnih vozila, da pravim veci razmak da bi me vozac mogao vidjeti u retrovizoru i da nikad ne smijem ulijetati blizu ispred jer kamioni zbog tezine koja ih gura ne mogu se brzo zaustaviti kao auto. U krivinama ili kad trebaju skrenuti da im ostavim prostora jer mogu sjeci linije ako je uska cesta. Isto i da se sklanjam od vozila sa zakacenom otvorenom prikolicom jer su nestabilne i znaju sverati po cesti zadnjim dijelom i da im ispadaju kamencici. Hocu da kazem, ima ljudi pogotovo zena koji ne znaju ovo, odnosno nije im osvijesteno u glavi da trebaju postupati drugacije prema teskim teretnim vozilima nego prema autima, pogotovo preticanje u guzvi i ulijetanje drito ispred kamiona. I od tad uvijek gledam da se maknem iz vase blizine da vam ne smetam. :-D Et' da znas da sam obzirna prema vama u saobracaju i da zbog mene neces bogarati i nervirati se kad vozis. :D
dr_Evil

#51304 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dr_Evil »

Digla_da_kreci wrote: 08/08/2025 09:31
nepass1 wrote: 07/08/2025 22:05 Vala evo nakon 20+g vozacke ja jos nisam dozivio da me kamion sustigne a kamo li pokusa preteci. A sigurno mi je 70% voznje magistrala
Blicnut cu ti 3x i svirnuti......kada vidis slovo S (Scania) u reteovizoru sklanjaj se :lol:
Davno nekad kad sam tek pocela voziti, tadasnji momak mi je kad god bi negdje isli autom objasnjavao i pokazivao u saobracaju kako trebam paziti kad vozim u blizini velikih teretnih vozila, da pravim veci razmak da bi me vozac mogao vidjeti u retrovizoru i da nikad ne smijem ulijetati blizu ispred jer kamioni zbog tezine koja ih gura ne mogu se brzo zaustaviti kao auto. U krivinama ili kad trebaju skrenuti da im ostavim prostora jer mogu sjeci linije ako je uska cesta. Isto i da se sklanjam od vozila sa zakacenom otvorenom prikolicom jer su nestabilne i znaju sverati po cesti zadnjim dijelom i da im ispadaju kamencici. Hocu da kazem, ima ljudi pogotovo zena koji ne znaju ovo, odnosno nije im osvijesteno u glavi da trebaju postupati drugacije prema teskim teretnim vozilima nego prema autima, pogotovo preticanje u guzvi i ulijetanje drito ispred kamiona. I od tad uvijek gledam da se maknem iz vase blizine da vam ne smetam. :-D Et' da znas da sam obzirna prema vama u saobracaju i da zbog mene neces bogarati i nervirati se kad vozis. :D
Pa sto ga ostavi bona?
1Dante1

#51305 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 1Dante1 »

Laplace wrote: 08/08/2025 08:44 Ako je ovo onaj video koji sam vidio neki dan, u objavi piše kako je taj kasnije (nije snimljeno) za dlaku promašio pješake koji su prelazili na špješačkom prelazu.
Sta fali, vidis da je iznerviran jer Pocetnik vozi sporo.
Naslovnica

#51306 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

Thorgerson wrote: 08/08/2025 01:56 Ok sve, ali evo mene samo zanima sta dobijate preticanjem? Konkretno? Brze dodjes? Koliko brze? Govorim o preticanju vozaca koji voze po ogranicenju.

Nervira te? Jako ti auto, pa ti smor. Ne kontam fkt. Opusti se ba. Cemu zurba i divljanje. Cemu?

Ok, ako gusla bas ispod ogranicenja. A takvih je fakat ali fakat malo. Vozim cesto i rijetko se desi da bas neko vozi ispod ogranicenja. Tipa da vozi 40 dole prema Mostaru...dajte ba, kome se to desilo. Vecina raje vozi po ogranicenju, samo je to jebiga nasim sumaherima problem.

Problem je sto je npr dole pravac i ja vozim 90, mene raja hladno pretice. Voze po 120+.

Ne razumijem. I na toj cesti ti da vozis 120, opet ce te neko prestici jer si spor za njega. A ogranicenje 80 :-) i evo ako neko vozi 80, ispast ce smijean jel tako? I spor.

Ili npr premq bjelasnici. Ogranicenje 60, 80% ga ne jebe. Svi voze po 120+ na pravcima, osim onih koji ne mogu zbog slabog auta. Ostali? Zvizde. Nedavno idem, vozim po ogranicenju dakle max 70 gdje je 60 i sl. Pretekao me lik odmah dole kod kamenoloma, zapamtio auto jer se frajer toliko zalijepio za mene odmah cim smo skrenuli za bjelasnicu. Odjuri. Ja sam normalno vozio. I dolazim gore na kruzni kod hotela Han, iz daljine vidim frajer parkira. Dakle, uz svo to divljanje lik je dosao par minuta prije mene. :-)

Na kratkim relacijama, evo i do mora da ides. Ne mozes bolan nabrati ni pola sata i stici nesto prije, od onog koji vozi po ogranicenju. A rizikujes bukvalno zivot. I svi imamo nekoga od poznanika koji je tako zijanio. Za sta?! Pola sata. Fkt mi nisu jasni nasi ljudi. Kakav je to mozak u glavi ne znam.
Mene najviše nervira guslanje i razvlačenje po gradu.
Upali se zeleno, dok se spusti mobitel pa lagano u brzinu, pa 10-20...
Ili ne drka mobitel nikako ali refleksi ko u ljenjivca.
Ja prvi na semaforu, najnormalnije vidim pali se žuto, sve spremno, zeleno krećeš, nema šta da čekaš.
Prva, druga, treća, bez ikakvog gasanja, okrenem se, debili 200m iza mene.
Ljudi apsolutno nemaju ništa u glavi i boli ih Q za ostale. Prođe na zeleno 3-4 auta umjesto 7-8 zbog ovih nesposobnih debila.
Drže razmak na "glavnim" ulicama BMS, ZoB, MMB, Titova...po 100-200 metara, bez ikakvog razloga.
Kružni, niko ne daje desni žmigavac, ti čekaš ko budala, on skrene.
Ljudi su toliko postali oholi, empatični, mlitavi, egocentrični, nezainteresovani za druge, to je naprosto nevjerovatno dokle ide taj bolikurcizam.
Znaaaam, kreni ranije ako ti se žuri negdje, ha ja. :thumbup: :lol:
Digla_da_kreci

#51307 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Digla_da_kreci »

dr_Evil wrote: 08/08/2025 09:41 Pa sto ga ostavi bona?
Nije to tema danasnje emisije :lol: ali ako me ista naucio jeste oko auta i voznje. :thumbup:
dr_Evil

#51308 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dr_Evil »

Digla_da_kreci wrote: 08/08/2025 09:50
Nije to tema danasnje emisije :lol: ali ako me ista naucio jeste oko auta i voznje. :thumbup:
Ma, auta i voznje su dosadne, osim ako bolja polovica ima kad sam bio mladji ima kakvu kratku suknju ili danas kad sam malo stariji ceker pun kakve dobre klope :D

Nego, sto ga ostavi :D
Ateista

#51309 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

Naravno da je voznja dosadna kad se pegla. Kad se vozi malo dinamicnije onda nije dosadna. :mrgreen:
mali_balon

#51310 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mali_balon »

dr_Evil wrote: 08/08/2025 09:41
Digla_da_kreci wrote: 08/08/2025 09:31

Pa sto ga ostavi bona?
Bas hocu da kazem.....divan normalan.....zna o cemu prica....

@Digla_da_kreci ne sikiraj se zenama je sve dozvoljeno... :kiss: :lol: slobodno učjeci sjeci sve mi radi :lol: :lol: sala mala
Momak ti je super savjete dao j akazem svima ako ne vidis vozaca, pa makar u reteovizoru ne vidi ni on tebe....

Digla_da_kreci

#51311 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Digla_da_kreci »

To ti pricam, ja recimo nisam znala to za retrovizore, ako si blizu iza kamiona ili pored njega uopste te ne vidi, jer je veci mrtvi ugao nego kod auta, sta li.

Dobro je sve to znati i izbjeci moguce probleme u saobracaju.

Jedino me jos motora strah, stvore se niotkuda i prepadnu me. Ali znam da i od njih moram bjezati. :lol:
kabal1337

#51312 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kabal1337 »

Laplace wrote: 08/08/2025 08:44
kabal1337 wrote: 06/08/2025 19:32
retardos
Ako je ovo onaj video koji sam vidio neki dan, u objavi piše kako je taj kasnije (nije snimljeno) za dlaku promašio pješake koji su prelazili na špješačkom prelazu.
Gori od ovih sto voze su likovi koji pisu komentare

"Ima covjek sa cim sto ste ljubomorni sto ste vi **cke sto traktor na cesti ne smijete zaobic pa se zbog vas kolone prave"
Ja ne znam sta je ovim ljudima, pa upravljas nesto sto moze u trenutku da ubije, napravi invalida od covjeka.
artur morgan

#51313 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by artur morgan »

Naslovnica wrote: 08/08/2025 09:48 Ljudi su toliko postali oholi, empatični, mlitavi, egocentrični, nezainteresovani za druge, to je naprosto nevjerovatno dokle ide taj bolikurcizam.
:thumbup: :thumbup:

Pustim tako vozača za vikend prošli da se uključi na glavnu cestu guzva bila sad su gužve na cesti, uključi se on i odma je krenuo guslati, pravi onaj guslač odma ga skontas kad prikoči treba mu duže od kamiona da ubrza, koči prije krivine na 100 metara pa uspori pa nikad ubrzati u prosjeku je vozio 30 kmh ispod ograničanja a ograničenje je većinom 60 kmh ne možeš preticati krivine puna linija puno saobraćaja što mi je to trabalo, i riješim ga se nakon 10 minuta, taman malo krenuo sa normalnom vožnjom i nakon nekih 5 minuta novi guslač :-D Gusla i još usporava pola kilometra prije izlaza. Gledam onaj video neko je okačio onaj sa cisternom što pretiče neko malo auto...dojadili mu guslači, možeš misliti kako taj ili ta vozi ako je cisterna pretiče :)
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#51314 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by corolla02 »

pa bio komplikovan vjerojatno :mrgreen:
tokio25

#51315 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tokio25 »

Covjek je ucio voznji umjesto da nesto drugo upraznjava :D
Digla_da_kreci

#51316 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Digla_da_kreci »

Gledaj ti pacenika.

Ne mozes normalno progovoriti na temi da se ne sjati primitivna rulja sa seksistickim komentarima.
mali_balon

#51317 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mali_balon »

dr_Evil wrote: 08/08/2025 09:52
Ma, auta i voznje su dosadne, osim ako bolja polovica ima kad sam bio mladji ima kakvu kratku suknju ili danas kad sam malo stariji ceker pun kakve dobre klope :D

Da vidis kakav pogled ja imam odozgo.....ihhh sisa i nonica na sve strane......kad skontaju navlace suknjice a ja lolo samo :thumbup: i kez od uha do uha :lol:
@Digla_da_kreci eto moras i na ovakve stvari pazit :lol: :lol:
Last edited by mali_balon on 08/08/2025 12:48, edited 1 time in total.
mali_balon

#51318 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mali_balon »

Digla_da_kreci wrote: 08/08/2025 12:33 Gledaj ti pacenika.

Ne mozes normalno progovoriti na temi da se ne sjati primitivna rulja sa seksistickim komentarima.
Ma pusti nedojeBce......sta ce drugo pisat
Last edited by mali_balon on 08/08/2025 12:35, edited 1 time in total.
tokio25

#51319 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tokio25 »

Jbg zato smo mi ostali u bih a ti iselila
Nebitno ti si naucila paziti u voznji
I nisam mislio na seksisticki komentar nego da te vodi na veceru i sl al svidja mi se tvoje razmisljanje
semirsar

#51320 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by semirsar »

mali_balon wrote: 08/08/2025 12:34
Spoiler
Show

Da vidis kakav pogled ja imam odozgo.....ihhh sisa i nonica na sve strane......kad skontaju navlace suknjice a ja lolo samo :thumbup: i kez od uha do uha :lol:

@digla da kreci eto moras i na ovakve stvari pazit :lol: :lol:
Mislis da jos nosi minice :per:
dr_Evil

#51321 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dr_Evil »

Halali, ali ne bi nista seksisticko u mom pitanju :D Onako, kako starim sve me vise zanimaju ti cudni medjuljudski odnosi
semirsar

#51322 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by semirsar »

dr_Evil wrote: 08/08/2025 12:48

Halali, ali ne bi nista seksisticko u mom pitanju :D Onako, kako starim sve me vise zanimaju ti cudni medjuljudski odnosi
uuu :shock: sad su i meni jasne neke stvari :kakoste:
dr_Evil

#51323 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dr_Evil »

semirsar wrote: 08/08/2025 12:47
mali_balon wrote: 08/08/2025 12:34
Spoiler
Show

@digla da kreci eto moras i na ovakve stvari pazit :lol: :lol:
Mislis da jos nosi minice :per:
Nema vise minica. Danas ove generacija Z rugobe hodaju u tolama na zvono 2 broja vecim i naravno bijelim tenama. Svaka ista ko sa trake, cupava traljava. Sad su u zadnje vrijeme pocele furat ko topice opet, ali danas koliko vise na mobitelima nema nijedna linije ni struka.

Nije to ko u vakat Mirca druze :D
1Dante1

#51324 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 1Dante1 »

Koliko fali seksa ljudima to je prosto nevjerovatno. I to kvalitetnog fizickog seksa, ne u glavu.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#51325 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by corolla02 »

opet je sve do sofera, treba znati zakociti na vrijeme, prije nezeljenih posljedica :mrgreen:
Post Reply