I sudska policija privodi. MUP RS nema nista s tim. Bas presmijesno.GandalfSivi wrote: ↑07/08/2025 19:56Smijesno, od A do Z. CiK objavljuje izbore, Dodik nema nikakve veze sa tim.geoxx wrote: ↑07/08/2025 18:30![]()
Mislis, kako nece biti hapsenja i ko ce ga sprijeciti?
Eto nek ih bude. Oni ne mogu iz toga nikako profitirati. Ako i izbora bude, to je Dodikov ogroman poraz, taman i da Igor Dodik ubjedljivo pobijedi na izborima. Ali nece biti pobjeda opozicije.
Visokog predstavnika ne priznaju ni vlast ni opozicija. Ne priznaju valjda ni gradjani. Samim tim, oni nemaju nikakav luksuz da Dodika pritiscu da popusti i da guraju pricu o izborima, nit bi to dobro proslo i kod vlastitih glasaca, kamoli neutralnih.
MZ nikad pasivnija i slabija. Ne mogu ga ni sa te strane pritisnuti.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
geoxx
#40351 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
A_A_AKCIJA
#40352 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja govorim o percepciji u velikom sloju glasača. O ljudima starije dobi koje je Dodik pizdio iz dana u dan, decenijama. Koji su sanjali da ga neko makne.
Jasno je da je zbog brutalne kampanje SDA, NiP najviše izgubio.
SDA glasači neće preko noći početi glasati za SDP ili NS, ali vrlo moguće da počnu za NiP.
I upravo zato je ova pobjeda nad Dodikom protumačena u tom dijelu glasača, koji glasaju emotivno. To su tradicionalno SDA glasači.
A onda pogledaš, čitava ekipa oko Dodika, Vučić, SDA i brabonjci, svi udaraju na Konakovića, pokušavajući da umanje upravo taj doživljaj.
SDA glasači su danas isključivo ko ima koristi (lopovi i štele), budžetarijat zaposlen uz obavezu glasanja za njih, krezubi glupani i ova ekipa starijih koja nema kapaciteta da bistri politiku kao mi malo mlađi.
E ta kategorija je kritična jer je ogromna.
-
gabonski udav
#40353 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pitanja su ti relativno kratka, ali trazenje odgovora je kompleksno i viseslojno.pemanapemani wrote: ↑07/08/2025 22:41Pa dobro, kamo sutra? Sta eto sustinski uraditi, a da je realno.izvodivo?gabonski udav wrote: ↑07/08/2025 22:29Takvo tumacenje je samo poklusaj da se nesto politicki usicari, ali to sustinski ne znaci nista.pemanapemani wrote: ↑07/08/2025 22:11
Dobro, samo to i ptice na grani znaju.
Jebi ga, nije nikakvo epohalno otkrice da politiku BiH Srba i Hrvata vode Beograd i Zagreb.
Cinjenica je da prvi put imamo.situaciju da je Sud BiH osudio jednog visokopozicioniranog politicara iz manjeg entiteta.
Kakva god da je presuda, ovo je pobjeda drzave i to protiv najjaceg politicara iz manjeg entiteta.
Zalosno, ali se trenutno.ne zna kome je vise krivo zbog toga, SDA, DF, SBiH i plejadi "nezavisnih" analiticara ili srbijanskom politckom vrhu.
Prije 20 godina velika pobjeda drzave je bila svrgavanje SDS-a i dolazak Milorada Dodika kao novog lica jace i bolje drzave.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
20 godina kasnije kao POBJEDA DRZAVE slavi se sudska presuda kojom taj isti Dodik vise nije predsjednik entiteta (ali i dalje ostaje najmocnija politicka figura) i jos se pritom moli Boga da se vrati SDS.
Ako ti tu vidis pobjedu drzave, onda OK.
Ako cemo o zeljama, to je onda druga prica.
Sta je, ako nije pobjeda drzave, kakva takva?
Pobjeda je bio i Dodik prije 20 godina, ali ta pobjeda je bila potpuno u reziji MZ koja je pomela SDS.
Ovo je prvi put da drzava nesto malo mete.
Ne znam da li ce Dodik ostati najmocnija figura, ali ce biti barem malo manje mocan nego sto je bio prije tri dana.
Maloprije rekoh da RS-u treba "samo jedna pobjeda" protiv drzave, dok drzava sa druge strane permanetno igra utakmice sa visokim, da ne kazem sa presudnim ulozima. Kako rekoh, Dodik je samo jedna izmjena u stafeti, ali ciljevi su uvijek isti. To znaci da je fundamentalna stvar da se strategija ne moze personifikovati na jednu osobu - u ovom slucaju Dodika, jer su smjenjivani Saorivic, Poplasen, prije njih ratna SDS klika koju je mahom SFOR u Hag poslao. ALi kontinuitet politike je tu.(Ovo isto vazi i za HDZ/Hrvate jer drzava i s njima igra non stop simultanu utakmicu)
Medjutim, iz ugla drzave je problem sto je najveci garant drzavnosti zapad ili jos konkretnije Amerika. Iz ovog slucaja dolaska Dodika u sud smo saznali da su Evropljani u to bili umjesani, ali Amerika suti. Suti zapravo otkako je Trump pobjedio i sute u cijelom regionu. Vidimo da ni onaj ambasador jos nije dosao u Beograd. Zasto? Vjeovatno zato sto Trumpu jos nije proslo "24 sata" da rijesi Ukrajinu. Zapravo nije jos uvijke rijesio nijedan veliki problem ni sa Kinom, ni sa Ukrajinom ni sa tarifamama...Ko zna kad ce Balkan doci na red, i sto je najvaznije kako ce se postaviti kada dodju.
U politici, kao i u zivotu vladaju samo interesi, a sa Hrvatskom i Srbijom iza ledja BH Srbi i Hrvati ce uvijek imati za stolom sa strancima jace karte od probosanskih stranaka i tu se ne moze puno uciniti. (Nije Slaven izgubio drugostepenu apelaciju zbog Coviceg angazmana vec zbog Plenkijevog).
U politickom smislu u odnosu prema zapadu nema tu puno opcija da se ojaca pozicija drzave, osim vjerovatno ne talasanja, ne dizanja tenzija i generalno ne privlacenja previse paznje.
Najvise se moze uraditi sekundarno na unutrasnjem ekonomskom planu da se manu populizma i demagogije i da se ulaze u kvalitet zivota vlastitih biraca sto direktno doprinosi ostanku domace populacije odnosno onih kojima je stalo do drzave. Ne zvuci puno, ali nekih finalnih i konacnih rjesenja kojima se ljudi nadaju, a koja bi neutalisala separatizam naproisto nema. Od domacih snaga nema 100%, a poslije 30 godina od rata mislim da je od zapada izvucen maksimum, a to je odrzavanja ove, ovakve i ovolike drzavnosti koja sada postoji. Mislim zapravo da je vrhunac dostignut jos prije desetak godina.
A sto se tice Dodikove moci cisto sumnjam. Alfa i omega SDA je Bakir i uvijek ce biti taman da nema nikakvu funkciju. On je pojedinacno i danas ubjedljiov najjaca politicka figura u Bosnjaka iako nema neku funkciju.
Osim toga, Dodik na unutarsrpskom planu uvijek ima jakog dzokera. Vucic i patrijarh ga javno i nedosmislno podrzavaju, ali nikad nista nisu rekli protiv opozicije. Ali ako hipoteticki veceras Vucic i patrijarh izadju i makar indikretno optuze opoziciju za izdaju, sutra ni SDS ne bi presao cenzus, a kamoli PDP. Ali s obzuirom da se SDS raspada sam od sebe, a i PDP se davi u unutrasnjim podjelama Mile za tim nema nikakva potrebe.
- Prpa.ba
#40354 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Gajgeri jucer:

Gajgeri sutra:Nećemo u slučaju nepoštivanja nekih sudskih odluka i presuda slati naoružane ljude na naoružane ljude, jer Milorad Dodik kontroliše jedan dio MUP-a Rs. On traži procese, skandale ili incidente koji bi pomogli njegovom ostanku na vlasti.
Institucije BIH će pobijediti, ali odluke će biti zasnovane na racionalnim argumentima, a ne na padanju u vatru, jer kad utakmicu gubi, Dodiku treba incident kako bi se iza toga sakrio - izjavio je za Dnevni avaz ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković.
Nećemo u slučaju nepoštivanja nekih odluka CIK-a slati naoružane ljude na naoružane ljude, jer Milorad Dodik kontroliše jedan dio MUP-a Rs. On traži procese, skandale ili incidente koji bi pomogli njegovom ostanku na vlasti.
Institucije BIH će pobijediti, ali odluke će biti zasnovane na racionalnim argumentima, a ne na padanju u vatru, jer kad utakmicu gubi, Dodiku treba incident kako bi se iza toga sakrio.
-
Vjecita_zavrzlama
#40355 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
To sa Bakira, jedino je jak na iftarimagabonski udav wrote: ↑07/08/2025 23:26Pitanja su ti relativno kratka, ali trazenje odgovora je kompleksno i viseslojno.pemanapemani wrote: ↑07/08/2025 22:41Pa dobro, kamo sutra? Sta eto sustinski uraditi, a da je realno.izvodivo?gabonski udav wrote: ↑07/08/2025 22:29
Takvo tumacenje je samo poklusaj da se nesto politicki usicari, ali to sustinski ne znaci nista.
Prije 20 godina velika pobjeda drzave je bila svrgavanje SDS-a i dolazak Milorada Dodika kao novog lica jace i bolje drzave.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
20 godina kasnije kao POBJEDA DRZAVE slavi se sudska presuda kojom taj isti Dodik vise nije predsjednik entiteta (ali i dalje ostaje najmocnija politicka figura) i jos se pritom moli Boga da se vrati SDS.
Ako ti tu vidis pobjedu drzave, onda OK.
Ako cemo o zeljama, to je onda druga prica.
Sta je, ako nije pobjeda drzave, kakva takva?
Pobjeda je bio i Dodik prije 20 godina, ali ta pobjeda je bila potpuno u reziji MZ koja je pomela SDS.
Ovo je prvi put da drzava nesto malo mete.
Ne znam da li ce Dodik ostati najmocnija figura, ali ce biti barem malo manje mocan nego sto je bio prije tri dana.
Maloprije rekoh da RS-u treba "samo jedna pobjeda" protiv drzave, dok drzava sa druge strane permanetno igra utakmice sa visokim, da ne kazem sa presudnim ulozima. Kako rekoh, Dodik je samo jedna izmjena u stafeti, ali ciljevi su uvijek isti. To znaci da je fundamentalna stvar da se strategija ne moze personifikovati na jednu osobu - u ovom slucaju Dodika, jer su smjenjivani Saorivic, Poplasen, prije njih ratna SDS klika koju je mahom SFOR u Hag poslao. ALi kontinuitet politike je tu.(Ovo isto vazi i za HDZ/Hrvate jer drzava i s njima igra non stop simultanu utakmicu)
Medjutim, iz ugla drzave je problem sto je najveci garant drzavnosti zapad ili jos konkretnije Amerika. Iz ovog slucaja dolaska Dodika u sud smo saznali da su Evropljani u to bili umjesani, ali Amerika suti. Suti zapravo otkako je Trump pobjedio i sute u cijelom regionu. Vidimo da ni onaj ambasador jos nije dosao u Beograd. Zasto? Vjeovatno zato sto Trumpu jos nije proslo "24 sata" da rijesi Ukrajinu. Zapravo nije jos uvijke rijesio nijedan veliki problem ni sa Kinom, ni sa Ukrajinom ni sa tarifamama...Ko zna kad ce Balkan doci na red, i sto je najvaznije kako ce se postaviti kada dodju.
U politici, kao i u zivotu vladaju samo interesi, a sa Hrvatskom i Srbijom iza ledja BH Srbi i Hrvati ce uvijek imati za stolom sa strancima jace karte od probosanskih stranaka i tu se ne moze puno uciniti. (Nije Slaven izgubio drugostepenu apelaciju zbog Coviceg angazmana vec zbog Plenkijevog).
U politickom smislu u odnosu prema zapadu nema tu puno opcija da se ojaca pozicija drzave, osim vjerovatno ne talasanja, ne dizanja tenzija i generalno ne privlacenja previse paznje.
Najvise se moze uraditi sekundarno na unutrasnjem ekonomskom planu da se manu populizma i demagogije i da se ulaze u kvalitet zivota vlastitih biraca sto direktno doprinosi ostanku domace populacije odnosno onih kojima je stalo do drzave. Ne zvuci puno, ali nekih finalnih i konacnih rjesenja kojima se ljudi nadaju, a koja bi neutalisala separatizam naproisto nema. Od domacih snaga nema 100%, a poslije 30 godina od rata mislim da je od zapada izvucen maksimum, a to je odrzavanja ove, ovakve i ovolike drzavnosti koja sada postoji. Mislim zapravo da je vrhunac dostignut jos prije desetak godina.
A sto se tice Dodikove moci cisto sumnjam. Alfa i omega SDA je Bakir i uvijek ce biti taman da nema nikakvu funkciju. On je pojedinacno i danas ubjedljiov najjaca politicka figura u Bosnjaka iako nema neku funkciju.
Osim toga, Dodik na unutarsrpskom planu uvijek ima jakog dzokera. Vucic i patrijarh ga javno i nedosmislno podrzavaju, ali nikad nista nisu rekli protiv opozicije. Ali ako hipoteticki veceras Vucic i patrijarh izadju i makar indikretno optuze opoziciju za izdaju, sutra ni SDS ne bi presao cenzus, a kamoli PDP. Ali s obzuirom da se SDS raspada sam od sebe, a i PDP se davi u unutrasnjim podjelama Mile za tim nema nikakva potrebe.
Ne budi smijesan
- GandalfSivi
- GandalfSivi
#40357 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Institucije BiH jesu pobijedile, hem se Dodik predao u jednom slucaju, hem je optuzen u drugom.Prpa.ba wrote: ↑07/08/2025 23:28 Gajgeri jucer:
Gajgeri sutra:Nećemo u slučaju nepoštivanja nekih sudskih odluka i presuda slati naoružane ljude na naoružane ljude, jer Milorad Dodik kontroliše jedan dio MUP-a Rs. On traži procese, skandale ili incidente koji bi pomogli njegovom ostanku na vlasti.
Institucije BIH će pobijediti, ali odluke će biti zasnovane na racionalnim argumentima, a ne na padanju u vatru, jer kad utakmicu gubi, Dodiku treba incident kako bi se iza toga sakrio - izjavio je za Dnevni avaz ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković.
Nećemo u slučaju nepoštivanja nekih odluka CIK-a slati naoružane ljude na naoružane ljude, jer Milorad Dodik kontroliše jedan dio MUP-a Rs. On traži procese, skandale ili incidente koji bi pomogli njegovom ostanku na vlasti.
Institucije BIH će pobijediti, ali odluke će biti zasnovane na racionalnim argumentima, a ne na padanju u vatru, jer kad utakmicu gubi, Dodiku treba incident kako bi se iza toga sakrio.![]()
To sto si ti u zalosti nakon toga poceo pisati “bivsa BiH” je tvoj problem…
- Prpa.ba
#40358 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Izbori nece biti blokirani, samo nece biti odrzani, Dodik ce i dalje sve potpisivati, niko nece problematizovati.GandalfSivi wrote: ↑07/08/2025 23:35 Da. Isto je neprivodjenje potencijalnog optuzenika i blokiranje legalnih izbora. Gasiti drzavu odmah…
Ocekujem da budes od rijeci i pocnes pisati o bivsoj BiH kao i ja, jer ocito samo imamo razlicite kriterije sta znaci kraj drzave.
-
pemanapemani
#40359 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Koji mi?palermo wrote: ↑07/08/2025 23:09Pa.pobjedom.drzave koju si ti spomenuo.pemanapemani wrote: ↑07/08/2025 22:59Kojom pobjedom?![]()
Necemo gledati Dodika minimalno 6 godina i neki novi Dodik ce imati.barem mrvicu vise straha od drzave.
Inace,.ako vec govorimo u terminima pobjeda I poraz, meni se cini da srpska politika.mnogo bolje zna sta ce sa ovim porazom nego pro BiH politika sa.pobjedom. Doduse,.postovi na forumu u dobroj.mjeri pokazuju sya cemo sa.pobjedom. Trojkasi ce ovo.koristiti u svoj epskoj borbi protiv SDA (citaj naseg povraynika na.forum Akciju) SDA bratija ce da ceka naredno proklizavanje Trojke u borbi za, kako sjajno rece nas forumas Prpa, borbi za kojeg kantonalnog zastupnika vise.
Znas.li ti sta cemo sa.pobjedom ?
Koliko vidim Dodik, SDA, DF, SBiH, nezavisni analiticari, prpa, ... smatraju da ovo nije nikakva pobjeda, a Dodik i prpa cak negiraju drzavu.
Kada se sabere, vjerovatno vise od pola ljudi misli da je ova drzava za kurac ili da je ne treba biti.
Vec sam odgovorio sta cemo sa pobjedom.
-
gabonski udav
#40360 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A_A_AKCIJA wrote: ↑07/08/2025 23:26
A onda pogledaš, čitava ekipa oko Dodika, Vučić, SDA i brabonjci, svi udaraju na Konakovića, pokušavajući da umanje upravo taj doživljaj.
Dodik vec godinama jebe mater redom svima od opozicije u rs-u do federacije, svima osim partneru Covicu.
Vucic, s druge strane proziva sve one koji i njega prozivaju od "islamisticke" Slobodne Bosne do Konakovica, Becriovica, Bakira, Komsica....
Ako ovih dana Dinu mozda najvise proziva to nije zbog Dinine velicine vec zbog toga sto Dino ne zatvara usta i ne hladi tastaturu. Neki dan Avdo u Avazu cini mi se izbroja sva Dinina gostovanja po televizajama zadnjih dana. Imao je vise nastupa od Prijovicke...
- banjaluka078
#40361 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bitno je da hapse novinare koji pišu o narko bosovima i svima koji ih štite.
https://6yka.com/izdvojeno/novinarka-na ... g-sektora/
https://www.facebook.com/natasa.miljanoviczubac
https://6yka.com/izdvojeno/novinarka-na ... g-sektora/
https://www.facebook.com/natasa.miljanoviczubac
-
palermo
#40362 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ako sam te dobro shvatio, prepascemo buduceg Dodika sa.ovom.presudom ? Jesam dobro razumio ?pemanapemani wrote: ↑07/08/2025 23:47Koji mi?palermo wrote: ↑07/08/2025 23:09Pa.pobjedom.drzave koju si ti spomenuo.pemanapemani wrote: ↑07/08/2025 22:59
Kojom pobjedom?![]()
Necemo gledati Dodika minimalno 6 godina i neki novi Dodik ce imati.barem mrvicu vise straha od drzave.
Inace,.ako vec govorimo u terminima pobjeda I poraz, meni se cini da srpska politika.mnogo bolje zna sta ce sa ovim porazom nego pro BiH politika sa.pobjedom. Doduse,.postovi na forumu u dobroj.mjeri pokazuju sya cemo sa.pobjedom. Trojkasi ce ovo.koristiti u svoj epskoj borbi protiv SDA (citaj naseg povraynika na.forum Akciju) SDA bratija ce da ceka naredno proklizavanje Trojke u borbi za, kako sjajno rece nas forumas Prpa, borbi za kojeg kantonalnog zastupnika vise.
Znas.li ti sta cemo sa.pobjedom ?
Koliko vidim Dodik, SDA, DF, SBiH, nezavisni analiticari, prpa, ... smatraju da ovo nije nikakva pobjeda, a Dodik i prpa cak negiraju drzavu.
Kada se sabere, vjerovatno vise od pola ljudi misli da je ova drzava za kurac ili da je ne treba biti.
A.ovo SDF, analiticari, Dodik, Prpa I jos.pokoji forumas...to bih ja ostavio Akcijasu da razabire,.on to sa mnogo vise syrast.i.emtuzijazma I od tebe I od.mene..
- no_sekirli
#40363 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- Prpa.ba
#40364 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Molim ispravak netacnog navoda. Ja ne smatram da drzave ne treba biti ili da je drzava ovakva ili onakva, ja samo konstatujem realnost, a to je da drzava BiH vise ne postoji.pemanapemani wrote: ↑07/08/2025 23:47 Koji mi?
Ovo sada je hrpa funkcija i institucija koje se zovu drzavnim, a djeluju onoliko koliko im Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske dozvoli na teritoriji Republike Srpske.
Sasvim mi je jasno da dobrom dijelu vas to ne znaci puno i da su svi vasi kriteriji postojanja jedne drzave zadovoljeni.
Ja se drzim one skolske definicije da drzava ima monopol na silu na svojoj teritoriji. Ovdje monopol na silu ipak ima Republika Srpska, i bivsa BiH iskljucivo na teritoriji Federacije BiH.
-
Nisamsdaali
#40365 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Volio bih da mi prpa objasni razliku izmedju 2015. i 2025. kada je u pitanju monopol na silu koji posjeduje država BiH na teritoriji BiH, ispada iz postova da je sav autoritet centralne vlasti izgubljen od aprila 2023
Bez trolanja, stvarno sam znatiželjan
Last edited by Nisamsdaali on 08/08/2025 00:05, edited 1 time in total.
-
A_A_AKCIJA
#40366 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Malo više jašeš na valovima relativizacije.gabonski udav wrote: ↑07/08/2025 23:50 Dodik vec godinama jebe mater redom svima od opozicije u rs-u do federacije, svima osim partneru Covicu.
Vucic, s druge strane proziva sve one koji i njega prozivaju od "islamisticke" Slobodne Bosne do Konakovica, Becriovica, Bakira, Komsica....
Ako ovih dana Dinu mozda najvise proziva to nije zbog Dinine velicine vec zbog toga sto Dino ne zatvara usta i ne hladi tastaturu. Neki dan Avdo u Avazu cini mi se izbroja sva Dinina gostovanja po televizajama zadnjih dana. Imao je vise nastupa od Prijovicke...
Eto, sada problem što političar radi svoj posao i ne silazi s medija?
Pa normalno, neće mene zvati zbog Dodika, prirodno zovu onoga koga smatraju odgovornim. Dakle, Dinu
- Prpa.ba
#40367 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
U martu 2025. smo prvi put imali situaciju da je MUP Republike Srpske prijetnjom silom sprijecio obavljanje sluzbene radnje i izvrsenja naloga drzavnog nivoa, a istovremeno garanti mirovnog sporazuma rekli "boli nas kurac".Nisamsdaali wrote: ↑08/08/2025 00:02 Volio bih da mi prpa objasni razliku izmedju 2015. i 2025. kada je u pitanju monopol na silu koji posjeduje država BiH na teritoriji BiH, ispada iz postova da je sav autoritet centralne vlasti izgubljen od aprila 2023![]()
Mozes li ti objasniti koju poveznicu vidis izmedju toga i 2015.?
-
Nisamsdaali
#40368 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Vidim samo jednu razliku, a to je da 2015. nije došlo do takve eskalacije, a i ti i ja dobro znamo da bi autoritet države u takvom slučaju bio ili jednak kao danas ili i manjiPrpa.ba wrote: ↑08/08/2025 00:08U martu 2025. smo prvi put imali situaciju da je MUP Republike Srpske prijetnjom silom sprijecio obavljanje sluzbene radnje i izvrsenja naloga drzavnog nivoa, a istovremeno garanti mirovnog sporazuma rekli "boli nas kurac".Nisamsdaali wrote: ↑08/08/2025 00:02 Volio bih da mi prpa objasni razliku izmedju 2015. i 2025. kada je u pitanju monopol na silu koji posjeduje država BiH na teritoriji BiH, ispada iz postova da je sav autoritet centralne vlasti izgubljen od aprila 2023![]()
![]()
Mozes li ti objasniti koju poveznicu vidis izmedju toga i 2015.?![]()
- Prpa.ba
#40369 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mozda bi, mozda ne bi. Vjerovatnije da bi. Ali makar je postojala neizvjesnost, i kakav-takav strani faktor.
Sada te neizvjesnosti vise nema, a ni stranog faktora. Makar onog koji bi bio naklonjen drzavi.
Sada te neizvjesnosti vise nema, a ni stranog faktora. Makar onog koji bi bio naklonjen drzavi.
-
gabonski udav
#40370 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zamjena teza. Ti si prvi napisao da je problem sto Konakovica prozivaju isti oni koje on proziva. Pa ako usta ne zatvara i non stop proziva druge onda je logicni da i ti drugi njega prozivaju neuporedivo vise od Niksica ili Forte koji se i ne oglasavaju. Cim se on Forto jednom oglasio Mile mu se isto vece kod Djakovica nagovorio.A_A_AKCIJA wrote: ↑08/08/2025 00:03
Eto, sada problem što političar radi svoj posao i ne silazi s medija?
Sto se mene licno tice, nemam nikakvih problema sa medjusobnim prozivanjem politicara, ali to ne pripisujem nikakvim velicinama vec duzini jezika, sto su dvije totlano razlicite stvari.
- drug_profi
#40371 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Navršilo se godinu dana kako je razjebo šetnice u svojoj opštini u MZ u kojima nije dobijao glasove, i nikad ih nije završio.Tananarive wrote: ↑07/08/2025 22:06teški parazit i nečovjek, javi se iz prikrajka da ujede, usmrđeni lešinarlast mohicans wrote: ↑07/08/2025 22:04 Ja ne znam iritira li vas ova rumena slina kao mene. Vidi mu izjave, derivat Bakirove, pa sta je trebao Smit, trojka,jedino da likvidiraju Dodika, da zelena banda kaze bravo drzava. Eki da mu zabrane predsjednikovanje strankom.Presuda je nažalost djelimična i upitnog efekta ako Dodik ostane predsjednik SNSD-a. Ipak, i takva je donesena uprkos njima, a nikako zahvaljujući njima", naveo je Efendić.
Cirkus je šta se radi. Ja ne znam kako odbornici trojke ne koriste sve ove ocigledne marifetluke u NG.
Ne zna zavrsiti najjednostavniji projekat, a petljao bi se u visoku politiku.
- House
#40372 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
crnadak i borenović... čine se kao pozitiva. šteta
PDP otpisati već danas. vukan je u pravu!
PDP otpisati već danas. vukan je u pravu!
Last edited by House on 08/08/2025 00:24, edited 1 time in total.
- drug_profi
#40373 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Prpa.hr ili je .rs, ali .ba nije 100%.
Dakle lik koji cinično i licemjerno šilji demagogiju na forumu nekažnjeno. Nacionalista, šovinista.
Opasan jer nije glup.
Ne želi da postoji BiH na Zapadu.
Ne želi građansku, ne želi multietničku i multi ovo-ono.
Dakle kad znate šta je, onda znate i zašto piše ovo što piše.
Uzgred bio bih zahvalan da ga prestanete citirati.
Dakle lik koji cinično i licemjerno šilji demagogiju na forumu nekažnjeno. Nacionalista, šovinista.
Opasan jer nije glup.
Ne želi da postoji BiH na Zapadu.
Ne želi građansku, ne želi multietničku i multi ovo-ono.
Uzgred bio bih zahvalan da ga prestanete citirati.
- House
#40374 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Samo Vukana pratiti u rs-u. Čita ove od A do Ž
- Prpa.ba
#40375 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
profi je cica ili ujak, ali drug nije 100%
opasan jer nije glup, cinicno i licemjerno siri malicioznu demagogiju i sovinizam usmjeren na Bosnjake, sve pod krinkom probosanske misli i toboznjeg neslaganja sa odredjenim bosnjackim politikama
istovremeno, kurcenje po forumu kako ne placa rtv taksu, ali se ne propusta nijedna prilika uputiti neuke orijentalce kako da se emancipuju, podsjeca na jos jednog doajena probosanstva i prosvjetitelja, djanija
opasan jer nije glup, cinicno i licemjerno siri malicioznu demagogiju i sovinizam usmjeren na Bosnjake, sve pod krinkom probosanske misli i toboznjeg neslaganja sa odredjenim bosnjackim politikama
istovremeno, kurcenje po forumu kako ne placa rtv taksu, ali se ne propusta nijedna prilika uputiti neuke orijentalce kako da se emancipuju, podsjeca na jos jednog doajena probosanstva i prosvjetitelja, djanija