Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
243
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 555

Riddle

#51026 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

vaučer wrote: 05/08/2025 11:00
Riddle wrote: 04/08/2025 23:36 Ali ono što iduće namjeravam napasti je Elden Ring. Bio sam počeo, odmah uporedio sa Sekirom i nije mi se svidjelo. Tek sam na nekom početku, tek upoznao nešto što bi trebalo biti moj anđeo čuvar i tu sam stao. Prerano da se formira mišljenje o igri, ali prvi dojam me zajedno s nedostatkom vremena natjerao da prestanem igrati. Uglavnom, tome ću se ozbiljno posvetiti što se tiče nekih budućih naslova.
Uspoređivanje ičega sa Sekirom je najsigurniji način da nikad ne odigraš išta. :D Sekiro je do nadam se izlaska Sekira 2 zakucanji, trajni i nedodirljivi GOAT akcijskih RPG igara. Da se skupi Best of team svih developera svijeta izvan From-a i da imaju kakav god hoće budžet - neće napraviti ništa bolje.
Kako rekoh, rano je da formiram mišljenje, ali mi se na prvu borba nije svidjela. Možda dođe trenutak kad će me igra zgrabiti i držati do kraja, ne znam, nisam još dovoljno dugo igrao. Nisam imao kad da se udubim i istražim šta sve mogu raditi.

Sekiro te odmah na početku u vatru baci i faktički nema promjena do samog kraja izuzev prostetike kojoj je ionako upotreba ograničena. Kusabimaru u šake i stani na crtu.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#51027 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

ferratilis wrote: 04/08/2025 12:15 Znam da dosta ljudi nije moglo svariti RDR2, a kod mene je jos uvijek instalirana, ponekad je pokrenem i samo jasem konja jer je kinetika impresivna. Sigurno sam u manjini jer mi je GTA 4 najdrazi GTA upravo radi fizike i animacija, od kretanja, pucanja, voznje itd. Ali razumijem zasto neki ljudi ne vole GTA 4 i RDR2. Meni je npr. GTA 5 previse arkadna, prica previse holivudska, ali je najpopularnija u serijalu.

Meni je cudno da ti lezi KCD ali ne RDR2, obicno ljudi koji ne vole jednu ne vole ni drugu jer im je gameplay previse "spor." :D
e ne znam. KCD sam preigrao iz trećeg pokušaja, ali ne jer mi je bilo mrsko nego zbog problema sa kompom. možda je prosto i do tematike i da mi je RDR2 open world previše otvoren?! da prosto imam previše opcija pa se vrtim ukrug ne znajući šta ću prvo pa se smorim jer nigdje ništa nisam odradio.

vjeruj da mi ponekad zafali osjećaj da sam i napredovao u nekoj igri, a ne samo igrao. možda me to i najviše odbija od RDR2.
Tito_i_Partija

#51028 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Nije E33 za svakog, i to je okej. :)

Pici ako voliš Skyrim, probaj Fallout 3 i Fallout New Vegas.

A pošto voliš i golotinju, udari i po Witcher serijalu. Samo preskoči prvi dio dok ne završe rimejk, jako je ostario i ružan je k'o lopov. :D
nepass1

#51029 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by nepass1 »

Tabakmalac wrote: 05/08/2025 13:27 Pici, očigledno ti ne pašu igre koje su cutscene heavy, tako da ti odmah mogu reći zaobiđi Death Stranding 1 i 2 (2 kada izađe za PC naredne godine pretpostavljam)

The Last of Us serijal isto, možda čak i RDR2.
Kad se sjetim witchera kad ode na skelige kod kralja, 30min dijalog a moras vremenski odgovoriti a vamo beba vristi zena se dere dodaj hapu a ja da nista ne propustim ne moze se pauzirati :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#51030 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by pici »

A ubise cutscene, to po deset minuta svaka i prodjem malo et ti cutscene pa gledaj kako pricaju pa pricaju pa pricaju... mislim fazon onih avantura ko syberian itd, mislim ok avantura al combo igra i jos oni koji imaju konzole, mislim da izbace je kroz prozor. Volim priče i cutscene al ovdje pretjerase, upola manje su trebali i vise akcije i avanture po mapama.
ferratilis

#51031 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

E jbg pici ti ode u tacku. Instaliraj Doom i to igraj, mada ovaj novi isto ima ogroman broj cinematica. Instaliraj stari Doom ili Quake i opleti. :D

Kao sto onomad rece John Carmack:
Image

Ovako bi pici nakon par sati citanja u Pathfinderu ili Underrailu:
Image
:D
Averus

#51032 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Meni, koji sam se naigrao Final Fantasy serijala, Clair Obscur baš NEMA dovoljno duge cinematics :lol:
Nije da mi smeta, super je to, ne troši previše vremena. Ali kad se sjetim da je u FF7 animacija za jedan summon trajala par minuta... :lol:
I to maxed out damage na 9999HP, a boss ima nekoliko miliona, pa ti sračunaj :D

JRPG igre su za ljude sa dooosta strpljenja i koji su spremni dati šansu i nečemu što im se ne sviđa. Ja sam FF7 prvi put instalirao, igrao 10 minuta i ugasio (1998. godine). Ništa mi nije bilo jasno. Drugi put, nakon skoro dvije godine, sjeo reko' ajde da vidim o čemu se radi. Nakon toga su mi oči ispale. Mislim da sam igru tri ili četiri put uzastopno preigrao, a priča me svaki put i nasmijala i rasplakala i oduševila.

Mnoge odbija japan zbog Anime tropes-a, ali ljudi su izbacili neke od najlegendarnijih, najboljih igara svog vremena. Neke su i vječno krunisane i na svakom su spisku najboljih igara svih vremena. Međutim, na kraju se sve svodi na kombinaciju onoga što neko voli/ne voli da igra i raspoloženja. Witcher 3 sam iz 4. pokušaja preigrao. Mass Effect serijal isto tako. Bioshock isto.

A vis-a-vis Clair Obscur, samo da se kurčim da sam ubio Mime-a (u Sirené-u) samo s Lunom :D Bila mi na nižem levelu od ostalih, pa reko' da izjednačim. Po zlu, žena pravi minimalno damage - 500-600 max, dok mi svi drugi likovi krkaju po nekoliko hiljada.
Ubijen je i prvi Axon (Visage), a i usput sam počeo mlaviti i Chromatic bossove i ovo ostalo što se može.
Jedino me Chromatic Remasseur ubio ko pizdu, ali vratiću mu dok malo ojačam (i još popravim parry) :D
Chmoljo

#51033 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Remasseur samo sa parry, drugaciej ne mozes nikako. Skupljaj pictose i kombinuj. Valjda znas da mozes nagomilati pictose i koristiti njihove skillse. Sa ona tri pojacavas i atribute, a ostale mozes aktivirati da ti daju dodatne skillse.
Averus

#51034 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Chmoljo wrote: 05/08/2025 19:21 Remasseur samo sa parry, drugaciej ne mozes nikako. Skupljaj pictose i kombinuj. Valjda znas da mozes nagomilati pictose i koristiti njihove skillse. Sa ona tri pojacavas i atribute, a ostale mozes aktivirati da ti daju dodatne skillse.
Upratio, no worries :D
Vecinu creepova ubijem prije nego sto dodju na red.
Npr. Maelle, Verso & Monoco su mi ubitačna kombinacija (iako su early game Sciel, Lune i Maelle dominirale), ali se trudim da svi likovi dobiju dio akcije, da budu na istom levelu (trenutno 40-41).
Spoiler
Show
Upravo ubio onog Tisseur-a, pa očekujem dobar fajt protiv Sirené
Ne znam jesam li ja malo prelevelovao likove
Spoiler
Show
(jer sam prije Axiona obišao sve što se može obići)
ili je do boljih parry i dodge refleksa, ali mi je igra u ovom dijelu nekako postala laka.
Spoiler
Show
Npr. Tisseur-a iz prvog pokušaja ubio. Prije toga isto par Chromatic bossova.
Čak i ovaj Mime, što sam samo s Lune napao, ubio je možda jednom ili dvaput (jer sam izgubio koncentraciju, zvonio telefon).

Sviđa mi se što je priča dooosta convoluted, baš me podsjeća na stare FF naslove. Sviđa mi se sva ta misterija, što se djelić po djelić otkriva, a u isto vrijeme, ima dovoljno informacija da se ponešto i nasluti.
Spoiler
Show
Najveća misterija mi je Mansion, ali to pretpostavljam late game ili end game tematika. Sad za sad, otvaram vrata gdje god stignemm :D
pici

#51035 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by pici »

mah, ekpedicije 33 je odlična igra samo sto je meni smor. Ne volim predugacke cutscene, pa ne gledam fim. A bukvalno sam uz igru pregledo minimum tri filma od cutscena. Ima ona igrica Nesto Drakula, isto ovo rpg combo i na youtjubetu izbacili sve cutscene pa mislim da je nekih 4-10 sati samo cut scena. Odmah me je odbilo i nisam htjeo da igram. Ok cut scena da pojasni pricu ali da te smori, pa onda neke sutnje ko ono uloge itd koda je sekspir a to je vec preseravanje.

Evo sinoc nastavio Middle-earth: Shadow of War. Sasvim pristojno ono imaju cut scene al te uvedu u pricu i idi combaj se i igraj... ovi francuzi napravili od igre jebenu dramu da se kandiduje za oskara.

pardom 3,5 saHata cut scena, ma idite se u pm
pici

#51036 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by pici »

evo sad nadjoh 7 saHata cut scena za expediciju 33 :shock: jaaooooo nasta ja vrijeme potrosih... to je pet filmova a u pm... ma zaobilazite ovo, ni pod razno.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#51037 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Velkoski »

šta bi tek rekao da si igrao Metal Gear Solid 4 :lol:
Chmoljo

#51038 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

jebeš ti nas picika sad poprilično :D preporučujem ti šah :D nema cutscena, garantovano :D
ferratilis

#51039 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Velkoski wrote: 06/08/2025 11:28 šta bi tek rekao da si igrao Metal Gear Solid 4 :lol:
:D
Image
Tabakmalac

#51040 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tabakmalac »

11 sati i 37 minuta

Očigledno ne pašu duge igre, možda jedino Tetris da se preporuči? :mrgreen:
Peacean

#51042 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Peacean »

Nova šansa za early access za BF6 koga zanima

Chmoljo

#51043 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Tabakmalac wrote: 06/08/2025 12:35

11 sati i 37 minuta

Očigledno ne pašu duge igre, možda jedino Tetris da se preporuči? :mrgreen:
I uzivo u svakoj sekundi :D ma star je pici. Zao mu preostalo vrijeme trositi na cutscene. A nije vise ni prposan za parenje okoca na lune i sciel :lol:
pici

#51044 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by pici »

a vala mogli su ubaciti cutscene da opajdariš lune i sciel, faking francuzi i njihova romantika
Tabakmalac

#51045 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tabakmalac »

Peacean wrote: 06/08/2025 12:49 Nova šansa za early access za BF6 koga zanima

Kakvi streameri, pun sivi market (Kinguin itd.) key-eva za early access. Key-evi koštaju €0.60, ono ništa kad skontaš.
Chmoljo

#51046 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

pici wrote: 06/08/2025 13:39 a vala mogli su ubaciti cutscene da opajdariš lune i sciel, faking francuzi i njihova romantika
Pa i opajdaris. Da nisi bio namtjor imo si sanse kod sciel. :D
insaneinthebrain

#51047 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by insaneinthebrain »

Chmoljo wrote: 06/08/2025 11:39 jebeš ti nas picika sad poprilično :D preporučujem ti šah :D nema cutscena, garantovano :D
tetrisa raspali pici. tamo nema puno cutscene zivlja :izet:
Chmoljo

#51048 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Velkoski wrote: 06/08/2025 11:28 šta bi tek rekao da si igrao Metal Gear Solid 4 :lol:
zemo, jesi ti igro Clair obscur? znam da voliš dobar ost :D ovaj te neće razočarati.
dzeko1

#51049 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by dzeko1 »

Trebamo piciju preporuciti Detroit: Become Human, tu će tek uživati. :D
ferratilis

#51050 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Odlican bundle za one koji vec nemaju navedene igre:
https://www.humblebundle.com/games/wb-play-legends
*Back 4 Blood
*Fear Ultimate Shooter Edition
*Middle Earth Shadow of War Definitive Edition
*Middle-Earth Shadow of Mordor Game of the Year Edition
*Mad Max
*Mortal Kombat XL
*Mortal Kombat 11 Ultimate Edition
*Batman Arkham City Game of the Year Edition
*Batman Arkham Asylum Game of the Year Edition
*Batman Arkham Origins
*Batman Arkham Knight Premium Edition
*Gotham Knights
*Injustice Gods Among Us Ultimate Edition
*Injustice 2 Legendary Edition
*Suicide Squad Kill the Justice League
*Watchmen The End is Nigh Part 1 and 2 Bundle
Suicide Squad i Gotham Knights su smece, ali ostalo je ok.
Post Reply