Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
To mozes pricat nekom ko ne vozi te aute, prosle sam se godine do Bihaca i nazad vozio sa iapod 5l, ove godine je pocela padat potrosnja, ne znam zasto dal zbog I servisa ili 13000km ili updatea svega na servisu
po sarajevu je cirkus da trosi oko 9 po guzvama i sa klimom
da ne govorim da me boli kurac za lspi, egr kojeg nemam i gpf isto koji nemam
Znači troši kao moj turbo benzinac koji ima 147kw i to sa torque converterom, a pri tome razlika u performansama je nebo i zemlja. Jedina razlika je taj turbo, takođe bez gpf-a i egr-a.
Treba biti realan nekad, a ne tvrditi da kako ne nešto i brzo, i malo troši, pa i pouzdano i jednostavno...
Vozim i dizela često, 2.0 TDI i on troši ko upaljač, a dobro i ide. Međutim ne bih se peglao sa dizelašima upravo zbog milion potencijalnih problema.
Evolution_IV wrote: ↑26/07/2025 18:23
Sve znas i nek si mi rekao kakav je osjecaj turbo motora, jer nisam nikad jakog probao , nemamo sta dalje diskutovat
No hard feelings, ali nema smisla ulaziti u bilo kakve diskusije kad se sve svodi na gledanje kroz sopstvene preferencije. Tipična priča, svaki cigo svoga konja hvali, a ostalo ne valja ničemu.
Ne ulazim u to ko je šta vozio niti je to mjerilo, ali upravo osobe koje su mnogo toga vozile imaju objektivniji stav i nisu sklone fanboy tematici. Ne mora se to ni napomenuti, može se naslutiti iz upisa.
Sve znas i nek si mi rekao kakav je osjecaj turbo motora, jer nisam nikad jakog probao , nemamo sta dalje diskutovat
No hard feelings, ali nema smisla ulaziti u bilo kakve diskusije kad se sve svodi na gledanje kroz sopstvene preferencije. Tipična priča, svaki cigo svoga konja hvali, a ostalo ne valja ničemu.
Ne ulazim u to ko je šta vozio niti je to mjerilo, ali upravo osobe koje su mnogo toga vozile imaju objektivniji stav i nisu sklone fanboy tematici. Ne mora se to ni napomenuti, može se naslutiti iz upisa.
Da si objektivan imalo znao bi da ni u kojem svemiru 200ks ne moze trosit 5l tek tako, kao i da svaki t.motor ima turbo rupu bez obzira kakav motor bio (samo hibridi nemaju jer ih pogura el.motor), tu sitnu zadrsku ima, mislis da ja nisam vozio svasta???
Cak sam i napisao da mi fali to malo, da je 150/160ks bilo bi taman za ovaj auto, a i to ce da bude ako ostane kod mene nakon isteka garancije
Da si objektivan imalo znao bi da ni u kojem svemiru 200ks ne moze trosit 5l tek tako, kao i da ima turbo rupu bez obzira kakav motor bio, tu sitnu zadrsku ima, mislis da ja nisam vozio svasta???
Cak sam i napisao da mi fali to malo, da je 150/160ks bilo bi taman za ovaj auto, a i to ce da bude ako ostane kod mene nakon isteka garancije
Pa ne može 5, ali izvlačio sam 6 na magistralama bez problema.
Turbo rupu ima, ali i sa turbo rupom za atmosferca je avion. I da ne bude zabune mislim na dva auta koji imaju sličnu snagu.
Da si objektivan imalo znao bi da ni u kojem svemiru 200ks ne moze trosit 5l tek tako, kao i da ima turbo rupu bez obzira kakav motor bio, tu sitnu zadrsku ima, mislis da ja nisam vozio svasta???
Pa ne može 5, ali izvlačio sam 6 na magistralama bez problema.
Turbo rupu ima, ali i sa turbo rupom za atmosferca je avion. I da ne bude zabune mislim na dva auta koji imaju sličnu snagu.
158 su izmjerili čehoslovaci sa automatikom, mape za manual kod Mazde tradicionalno imaju ponekog konja vise, mislim da je 155-160 neka realna procjena za ova 0-100 vremena koja ljudi mjere.
On topik, 649km na satu, potrošnja na bordu piše 5.9, stalo 38.6 litara do prvog klika, na istoj pumpi sipano.
Znači 5.94 po toj računici, biće da ne laže bord
Throttle wrote: ↑27/07/2025 22:14
On topik, 649km na satu, potrošnja na bordu piše 5.9, stalo 38.6 litara do prvog klika, na istoj pumpi sipano.
Znači 5.94 po toj računici, biće da ne laže bord
sime_cipol wrote: ↑30/07/2025 15:04
Jucer po gradu sa badzom iz Svedske. Nekih 70ak km, prosječna brzina 18 km/h, potrošnja 11.1 po boardu
2017 Audi A6 Allroad 3.0 TDI 270 KS.