Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Moderator: anex
-
ofentash
#1476 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Ugasili su mi račun, otvoren sa BiH dokumentima prošle godine.
-
MMM1977
-
MMM1977
#1478 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Update: ne može plaćanje karticom, kada sam probao odjavilo me iz aplikacije na telefonu i sada ponovo traži verifikaciju 
-
golddigger
#1479 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Mislim da trebamo sacekati da to proradi ipak i da se zvanicno pocnu prodavati kartice kod nas. Mijenjanje lokacije, logovanje sa starim emailom i tako to misim da sami sebi komplikujemo i pitamo se onda sto ne radi. Evo ja sam odjavio broj i napravio novi profil sa istim brojem ali novim mailom i uredno verifikovao profil. Cekam sad da zvanicno puste da se mogu dodavati kartice sto je sama i poenta ove aplikacije bar kod mene. Ako proradi sa karticama sa ovim ce stvarno napraviti nesto super na nasem trzistu. Ako nista bar ce malo zeznuti banke koje uzimaju ogromne cifre na obicnu karticu.
- mbenz
#1480 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Pokazuju veliku dozu amaterizma, a samim tim ne ulijevaju povjerenje medju korisnike. Umjesto da sve testiraju u zatvorenom krugu sa nekoliko beta testera, oni aplikaciju pustili public pa je stimaju. Neodolji podsjeca na "peglanje" olx-a kada je presao na noviju verziju.
- PlusSA
#1481 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Ne vjerujem da ce biti nesto od kartica kao da su digli ruke od toga pa pustili barem nešto u ovom formatu koji je realno bzv.
Da pokušavaju kartice to sigurno ali kod nas su lobiji jaci od države i zakona pa ne ide nekad po planu.
ACkrila
Da pokušavaju kartice to sigurno ali kod nas su lobiji jaci od države i zakona pa ne ide nekad po planu.
ACkrila
- mbenz
#1482 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
ne znam, pisu da kartica dolazi uskoro
-
Vezirbh
-
ug_lee
#1484 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Al realno haha. Svi smo ovdje zbog kartice i placanja telefonom.azdralovic wrote: ↑24/07/2025 12:36 realno mogli su za pocetak bar virtualne kartice pustiti kao sto radi Wise da se mogu dodati u novcanik za placanje mobitelom i online, pa kasnije rjesavaj logistiku fizickih kartica
-
probook
#1485 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Sve ce nas prebaciti na nove racune. Ja sam stari racun verifikovao danas, medjutim aplikacije me sama izbacila i morao se ponovo registrovati. Za kartice mastercard pise u aplikaciji "uskoro" tako da ce izgleda biti funkcionalne.
-
MMM1977
#1486 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Znamo mi kako to njihovo uskoro izgleda
-
folder
#1487 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
fakat, pored preostalih sredstava sa starog računa uplatili i 5€ za karticu. Koju sam ja platio 5KMPoštovani,
Aktivno radimo na uvođenju Aircash Mastercard kartice na području Bosne i Hercegovine. Pozivamo Vas da i dalje pratite naše službene stranice kako biste bili informirani o proširenju usluga na području Bosne i Hercegovine.
Odobrili smo nagradu za kupljenu karticu.
Za sva dodatna pitanja i pomoć stojimo na raspolaganju.
Lijep pozdrav,
Doduse, bitnije bi bilo da to proradi od tih 5€. Mada, sad ce utorak
-
RPM
#1488 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Sretno izbrisan cijeli profil, halalio 0.09 EUR. Adio Mare 
-
@Zlo
#1489 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Znaci jedino sto se moze sada uraditi je poloziti kes na racun u kiosku i odigrati tiket u Wwin
Na stranici se vise ne spominje opcija dopunjavanja putem debitne kartice.
Lova.ba je tata u ovom trenutku
Na stranici se vise ne spominje opcija dopunjavanja putem debitne kartice.
Lova.ba je tata u ovom trenutku
-
folder
#1490 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
ono vrijeme dok je radilo je sve bilo besprijekorno, nikad nikakav problem, nijedna neuspješna transakcija, ... što znači da se s tehničke strane može riješiti, tačnije već je i riješeno.
očito je problem u našim retardiranim propisima i pravilima, lobijima, ...
očito je problem u našim retardiranim propisima i pravilima, lobijima, ...
-
Dr Arsla
#1491 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Poslali mail sa pitanjem da li sam suglasan da mi sredstva sa starog profila prebace na novi
Kada sam odgovorio u roku sat vremena prebacili. Postali su malo ažurniji
Kada sam odgovorio u roku sat vremena prebacili. Postali su malo ažurniji
-
MMM1977
#1492 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Jutros sam pričao sa ljudima iz Aircash, do naših propisa je ali smatraju da bi u narednih 20-30 dana sve trebalo biti riješeno. Eh sad, ima utoraka i poslije toga 
-
@Zlo
#1493 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Bio sam sad na iNovine kiosku, uopste ne postoji opcija Aircash dopune u njihovom sistemu
Gdje da dopunim racun?!
Gdje da dopunim racun?!
-
dzenanalic22
- Del_Boy1
#1495 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Ispunjavao sam neku anketu na aircash fb stranici i osvojio ručnik za plažu.
Danas dobijem e-mail od jedne špediterske kuće sa uputama šta treba da radim.
Evo šta su mi napisali
Poštovani.
U prilogu račun u najavi pošiljke, koja se trenutno nalazi u Zagrebu.
Ista bi trebala doći zbirnim drumskim transportom na CI Sarajevo, i u Sarajevu uvozno ocariniti.
Ako nemate drugog špeditera u Sarajevu mi bi vam ponudili našu uslugu.
Taxa:........................................................21,00 BAM
Usluga uvoznog carinjenja(špedicija):......20,00 BAM
+carina
+PDV po carinjenju
Ako imate nekog drugog špeditera u Sarajevu, molim da nas obavijestite.
Za carinjenje je neophodno
Saglasnost (ovjerena u opštini ili kod notara) sa tačnom adresom prebivališta(podatci sa CIPS prijave), da xxxxxxx može u vaše ime uvozno ocariniti pošiljku.
U prilogu primjer saglasnosti,koju kreirate sa vašim podatcima, ovjerenu poslati na mail radi provjere, a original na dole navedenu adresu.
Lijep pozdrav
Zar je moguće da je za jedan ručnik potrebno sve ovo?
Evo šta su mi napisali
Poštovani.
Ista bi trebala doći zbirnim drumskim transportom na CI Sarajevo, i u Sarajevu uvozno ocariniti.
+carina
+PDV po carinjenju
Saglasnost (ovjerena u opštini ili kod notara) sa tačnom adresom prebivališta(podatci sa CIPS prijave), da xxxxxxx može u vaše ime uvozno ocariniti pošiljku.
U prilogu primjer saglasnosti,koju kreirate sa vašim podatcima, ovjerenu poslati na mail radi provjere, a original na dole navedenu adresu.
Lijep pozdrav
Zar je moguće da je za jedan ručnik potrebno sve ovo?
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#1496 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Ovo je lagermax/DPD bez da i citam 
Ukratko, najebi im se majke zbog krsenja carinskih propisa i zakona BIH i reci nek peskirom obrisu guzicu.
Ima 10 godina kako taj DPD tj. Lagermax fata narod na foru “zbirnog drumskog uvoza” totalno ignorisuci propise. Hoce svoje troskove uvoza,prevoza,goriva.. da proslijede na krajnje korisnike i nista drugo. Ne postoji carina i spedicija (postoji ali to im je placeno kroz shipping) za pakete vrijednosti manje od 300BAM.
Ali odma da znas.. u kooperaciji su.. dpd HR i lagermax i neces nista moci osim ili platiti ili odustati od posiljke. Spanski Tradeinn ih je skinuo kao opciju slanja za BIH nakon mojih (a vjerovatno i drugih) pisanja i zalbi.
Ukratko, najebi im se majke zbog krsenja carinskih propisa i zakona BIH i reci nek peskirom obrisu guzicu.
Ima 10 godina kako taj DPD tj. Lagermax fata narod na foru “zbirnog drumskog uvoza” totalno ignorisuci propise. Hoce svoje troskove uvoza,prevoza,goriva.. da proslijede na krajnje korisnike i nista drugo. Ne postoji carina i spedicija (postoji ali to im je placeno kroz shipping) za pakete vrijednosti manje od 300BAM.
Ali odma da znas.. u kooperaciji su.. dpd HR i lagermax i neces nista moci osim ili platiti ili odustati od posiljke. Spanski Tradeinn ih je skinuo kao opciju slanja za BIH nakon mojih (a vjerovatno i drugih) pisanja i zalbi.
-
HelaS
#1497 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Jeste, ako ti se roba dostavlja na standardan način. Kod tebe je razlika u uvoznom cat+rinjenju samo zbog plaćanja, ti ne plaćaš tu robu - poklon peškir.Del_Boy1 wrote: ↑25/07/2025 17:53 Ispunjavao sam neku anketu na aircash fb stranici i osvojio ručnik za plažu.
Zar je moguće da je za jedan ručnik potrebno sve ovo?SpoilerShowEvo šta su mi napisali
Poštovani.
+carina
+PDV po carinjenju
Lijep pozdrav
Napiši im odgovor - traži da ti poklon-peškir pošalju običnom poštom, standarnom, ne brzom. Stići će ti u Sarajevo na Stanicu i carinit će se kao roba male vrijednosti, bez carine i PDV, samo sa nekoliko maraka poštanske usluge. Napomeni da ti svakako pošalju proforma račun na tvoje ime, jer je peškir bez plaćanja. Mora biti upisana njegova vrijednost.
- ZoomZoomKiwi
#1498 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Ili im javi da ga ostave u officeu pa kad budeš išao u Zagreb na kafu pokupiš ga.
Tako sam ja davno dobio nagradu od Mazda Hrvatska, poklon set, peškir, privjesak, šolja, majica, šorc i kačket. Rekao im da ne šalju da ću do ZG u sljedećih mjesec dana i oni sačuvali. Još i kafu popio kad sam došao po to.
Tako sam ja davno dobio nagradu od Mazda Hrvatska, poklon set, peškir, privjesak, šolja, majica, šorc i kačket. Rekao im da ne šalju da ću do ZG u sljedećih mjesec dana i oni sačuvali. Još i kafu popio kad sam došao po to.
- kabal1337
#1499 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
matere im se sjetim jest 100%gentoo wrote: ↑25/07/2025 18:17 Ovo je lagermax/DPD bez da i citam
- Del_Boy1
#1500 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Jeste oni su. Rekao sam im ako može da se to pošalje na adresu u Zagrebu, pa da mi to šura preuzme. Vidit ćemo šta će biti. Uglavnom, da im toliko plaćam i sakupljam sve te papire ne pada mi na pamet.gentoo wrote: ↑25/07/2025 18:17 Ovo je lagermax/DPD bez da i citam
Spoiler
Show