Al ako ti smetaju cijene kod epbih zasto njih koristiš kao distributera električne energije, imaš jos provajdera električne energije koje dns mozes uzeti u Sarajevulast mohicans wrote: ↑23/07/2025 14:49 Nabijem na splovilo sve koji ovo opravdavaju, a ovoga sto kaze da penzići ne zive tako loše nabijam na dva..Totalno odsustvo stida i empatije. Hiljade ljudi živi od 600 maraka mjesečno, sad će im Neka dati sadaku, ali će im odbiti od bubrega inflacijom i poskupljenjima. Nije oktobar 26te tako daleko, nahađijaj te se, pizda vam materina "socijalna" .Neka, nepismeni Vojin, malo pismeniji Dizdar da vode ekonomsku politiku, nastavnik sporta DelićJedva čekam da uništim glasački listić, sa skenerom ili bez.. Stoko bezosjećajna.
ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Moderator: anex
- tramvajtrojka
#5026 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
-
nekome
#5027 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Apsilutno se nista ne bi desilo.drug_profi wrote: ↑23/07/2025 13:09 A šta bi bilo da sad neko kaže nema više struje ispod cijene. Ide nabavna+troškovi+marža.
Hošneš bangladeš.
Isto bi bilo.
Kafa cigara i kuknjava…
- dembele
#5028 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Pa kod nas "ekonomski stručnjaci" na osnovu gužve u Bingu ili SCC zaključuju kako kod nas nema krize i da ljudi bezrazložno kukaju.
- dječak sa šibicama
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#5030 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
I krize i bezrazloznog kukanja ima sasvim dovoljno.
- drug_profi
#5031 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Ja ne vidim ovdje nikakvu katastrofu. Do sad plaćao između 60-70 maraka, sad ću plaćat između 65-75.
Telekom mi je digao pretplatu skoro 100% za par godina, telemah također, a tu su realno stvari bez kojih se može ako je dur guyici.
Bez struje i vode se ne može.
Da naglasim da sam ja zagovornik da elektroprivreda propadne i da se proda strancu. Kao i telekom.
I volio bih da ih je FERK odbio.
Telekom mi je digao pretplatu skoro 100% za par godina, telemah također, a tu su realno stvari bez kojih se može ako je dur guyici.
Da naglasim da sam ja zagovornik da elektroprivreda propadne i da se proda strancu. Kao i telekom.
-
Trappist
-
Naslovnica
#5033 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Poskupljenje struje za sobom sukcesivno vuče druga poskupljenja.drug_profi wrote: ↑23/07/2025 15:33 Ja ne vidim ovdje nikakvu katastrofu. Do sad plaćao između 60-70 maraka, sad ću plaćat između 65-75.
Nisu to dvije kafe manje iz kućnog budžeta.
-
upitan
#5034 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Sve je politika,tako i cijena elektricne energije.
EP su vodili "strucnjaci" pa su znali kako mogu proizvesti i prodati struju,a da mi kao narod imamo jeftinu struju.
Ovi ne znaju,jer nisu iz struke i ne poznaju proces.
Mejdutim,znaju poskupiti proizvod da pokriju svoje neznanje a to realno nije tesko.
U sustini EP kad-tad mora doci na nivo proizvodni=prodajni,ali isto tako trebaju smanjiti i troskove proizvodnje elektricne energije.
Bit ce dobro ako ovo povecanje elektricne energije ne iskoriste za zaposljavanje stranacke armije ili povecanje i onako iznad prosjecnih plata.
Stanje u EP,TE, rudnici nikad gore i teze a odgovorni se ponasaju kao da oni nemaju nikakvog dodira sa stanjem u tim kompanijama/firmama.
Realnost je smanjiti broj administracije,povecati broj u proizvodnji za ovo ti nije potrebno posebno znanje al ocigledno administracija je vojska glasaca.
EP su vodili "strucnjaci" pa su znali kako mogu proizvesti i prodati struju,a da mi kao narod imamo jeftinu struju.
Ovi ne znaju,jer nisu iz struke i ne poznaju proces.
Mejdutim,znaju poskupiti proizvod da pokriju svoje neznanje a to realno nije tesko.
U sustini EP kad-tad mora doci na nivo proizvodni=prodajni,ali isto tako trebaju smanjiti i troskove proizvodnje elektricne energije.
Bit ce dobro ako ovo povecanje elektricne energije ne iskoriste za zaposljavanje stranacke armije ili povecanje i onako iznad prosjecnih plata.
Stanje u EP,TE, rudnici nikad gore i teze a odgovorni se ponasaju kao da oni nemaju nikakvog dodira sa stanjem u tim kompanijama/firmama.
Realnost je smanjiti broj administracije,povecati broj u proizvodnji za ovo ti nije potrebno posebno znanje al ocigledno administracija je vojska glasaca.
-
Naslovnica
#5035 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Pa za pola godine ide novo povećanje, pa slijedeće jope za 6 mjeseci itd.

- drug_profi
#5036 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Koliko znam poskupljenje je za javno snabdijevanje. To nema veze sa troškovima poslovanja pravnih lica koja se bave trgovinom ili proizvodnjom.Naslovnica wrote: ↑23/07/2025 15:37Poskupljenje struje za sobom sukcesivno vuče druga poskupljenja.drug_profi wrote: ↑23/07/2025 15:33 Ja ne vidim ovdje nikakvu katastrofu. Do sad plaćao između 60-70 maraka, sad ću plaćat između 65-75.
- dječak sa šibicama
#5037 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Sta su "ostala potrosnja" i "javna rasvjeta".Po njezinim riječima, za kategoriju ostala potrošnja povećanje iznosi 3,67 posto i za kategoriju javna rasvjeta 5,08 posto.
Ok, ovo drugo znamo svi, a spada li to u kucanstva ili ipak javna potrosnja.
Naravno da ce sve poskupiti, OPET, ko ih prijeci? Nerko degenerko? puca mu kurcina za inflaciju, samo daj njemu para.
Neprekidna inflacija iz dana u dan, neke stvari su vec duplo i vise skuplje nego prije tri godine, i dalje raste a prosipa nam se suplja o dvije kafe.
- Peacean
#5038 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Ako narodu ovo smeta izaćiće na proteste, ako ne izađu znači i ne smeta toliko 
-
preludezalude
#5039 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Ovo je potpuno diskriminirajuca odluka o poskupljenju. Oni gledaju potrosnju po brojilu a ne po clanu domacinatva. Kod mene cetveroclana porodica a komsinica koja zivi sama u identixnom stanu i placamo razlicitu cijenu. Cetveroclano domacinstvo mora vise trosit struje od jednoclanog domacinstva. I kad podijelis tu struju po glavi domacinstva ispada da komsinica placa jeftiniju struju od mene. I jos jedan apsurd...kad bi uveo u svoj stan jos jedan prikljucak onda ispada da bi placao jeftinije struju iako je domacinstvo isto. Mozda se nadje koji advokat koji to pogura prema ustavnom sudu... Ajanovic iz Tuzle voli takve stvari.
-
SuperHans
#5040 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Znaci mi kao viseclana porodica placat cemo vise. Bravo nerko gigante genije neopjevani. Lee Kuan Yew ti nije ravan koji si ti genijalac
- drug_profi
#5041 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Samo jer nemaju muda zatraziti jednako poskupljenje pa izmisljaju kerefeke.
-
kakabanja213
#5042 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Lazni socijademokrata, da je na forumu, bi ti rekao ako imas djecu i djeca hoce da se griju ili hlade, zaposli ih.preludezalude wrote: ↑23/07/2025 16:49 Ovo je potpuno diskriminirajuca odluka o poskupljenju. Oni gledaju potrosnju po brojilu a ne po clanu domacinatva. Kod mene cetveroclana porodica a komsinica koja zivi sama u identixnom stanu i placamo razlicitu cijenu. Cetveroclano domacinstvo mora vise trosit struje od jednoclanog domacinstva. I kad podijelis tu struju po glavi domacinstva ispada da komsinica placa jeftiniju struju od mene. I jos jedan apsurd...kad bi uveo u svoj stan jos jedan prikljucak onda ispada da bi placao jeftinije struju iako je domacinstvo isto. Mozda se nadje koji advokat koji to pogura prema ustavnom sudu... Ajanovic iz Tuzle voli takve stvari.
- sefket_ramadani
#5043 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
i da se klime ne hajcaju ovo ljeto
-
last mohicans
#5044 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Boli me neka stvar ko će se vratiti, samo ih treba mijenjati, jedne birati je utopija. Uninaju se, misle da su Bogom dani, jesu klinac moj. Tako se i trojka ponaša.dječak sa šibicama wrote: ↑23/07/2025 15:03Jes al fadil je bijo gori i sta hoces da se SDA vrati ha?last mohicans wrote: ↑23/07/2025 14:49 Nabijem na splovilo sve koji ovo opravdavaju, a ovoga sto kaze da penzići ne zive tako loše nabijam na dva..Totalno odsustvo stida i empatije. Hiljade ljudi živi od 600 maraka mjesečno, sad će im Neka dati sadaku, ali će im odbiti od bubrega inflacijom i poskupljenjima. Nije oktobar 26te tako daleko, nahađijaj te se, pizda vam materina "socijalna" .Neka, nepismeni Vojin, malo pismeniji Dizdar da vode ekonomsku politiku, nastavnik sporta DelićJedva čekam da uništim glasački listić, sa skenerom ili bez.. Stoko bezosjećajna.
Goni ih u picku lijepu materinu, jos godina im ostaje.
- Haris.ba
#5045 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Nisam to znao.gidra wrote: ↑23/07/2025 13:27Sudeći po članu iz Avaza, struja poskupljuje svima, a ne samo domaćinstvima, to jeste ostaloj potrošnji koja je na 0.4 kV naponu.
Naš narod, a i novinari su nepismeni i ne znaju čitati prezentirano im, ne vidim da iko spominje ovo.
https://avaz.ba/vijesti/bih/987010/ferk ... ivrede-bih
Znači poskupljenje je i svima u ostaloj potrošnji u tarifnima grupama od 1 do 5, a u ovim grupama su npr.:
- Javne ustanove i društveno osjetljivi objekti (vrtići, škole)
- Mali poslovni i drugi neprivatni korisnici (npr. frizerski saloni, butici, radionice, male firme, kafane itd.)
- Javna rasvjeta (gradovi/općine)
-
neki
#5046 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Meni je nevjerovatno kolika je kod nas zaglupljena masa koja vjeruje da je za ovo poskupljenje kriva politika trojke i da do njega ne bi došlo da su na vlasti SDA ili HDZ ili AfD, Republikanci, marsovci...
- kabal1337
#5047 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Poskupi ti hranadrug_profi wrote: ↑23/07/2025 15:33 Ja ne vidim ovdje nikakvu katastrofu. Do sad plaćao između 60-70 maraka, sad ću plaćat između 65-75.
Poskupi ti voda
Poskupi ti struja
Uvedu ti naplatu p. mjesta u mahali
Uvedu ti nove poreze
Poskupe JGP
itd.
A plate/ penzije cekaju u mjestu
Uopste se ne radi o socijali i socijalnim slucajevima, njih niko i ne spominje.
Zbog cega su sebi povisli plate za 600 KM, a penzioneru koji nekako prezivljava sa sitnisom.
Taj penzioner se sigurno ne rasipa.
Druze i ti sutra mozes doci u istu situaciju, Ne dao Bog da te pogodi neka genetska mahana, pa da za lijekove mjesecno izdvajas 200-300 KM. To nije malo pa i da imas penziju od 1500 KM ( ne mozes reci da ne bi osjetio).
-
HelaS
#5048 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Imali smo državu u kojoj je bilo besplatno... Hoću reći, sami smo htjeli da nam bude ovako. Premda, da nam je država privredom moćna, ekonomski jaka i takva stabilna, možemo od nje tražiti besplatno zdravstvo i liječenje s lijekovima, pa i drugo što treba biti besplatno, a nismo. Što znači - ne valja nam vlast, nijedna do sada, jer nam ne zna napraviti privredu i ekonomiju koja i kakva nam treba.kabal1337 wrote: ↑23/07/2025 18:11Druze i ti sutra mozes doci u istu situaciju, Ne dao Bog da te pogodi neka genetska mahana, pa da za lijekove mjesecno izdvajas 200-300 KM. To nije malo pa i da imas penziju od 1500 KM ( ne mozes reci da ne bi osjetio).SpoilerShowPoskupi ti hranadrug_profi wrote: ↑23/07/2025 15:33 Ja ne vidim ovdje nikakvu katastrofu. Do sad plaćao između 60-70 maraka, sad ću plaćat između 65-75.
Poskupi ti voda
Poskupi ti struja
Uvedu ti naplatu p. mjesta u mahali
Uvedu ti nove poreze
Poskupe JGP
itd.
A plate/ penzije cekaju u mjestu
Uopste se ne radi o socijali i socijalnim slucajevima, njih niko i ne spominje.
Zbog cega su sebi povisli plate za 600 KM, a penzioneru koji nekako prezivljava sa sitnisom.
Taj penzioner se sigurno ne rasipa.
-
HelaS
#5049 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Upravo takoNaslovnica wrote: ↑23/07/2025 15:37Poskupljenje struje za sobom sukcesivno vuče druga poskupljenja.drug_profi wrote: ↑23/07/2025 15:33 Ja ne vidim ovdje nikakvu katastrofu. Do sad plaćao između 60-70 maraka, sad ću plaćat između 65-75.
-
saimidin
#5050 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Ne postoji niti je ikada postojalo išta besplatno
Nije loša vlast, koliko je narod nepismen
Greška jeste što mi ne želimo da stvorimo društvo sa socijalnim balansom, tj ne znamo prerasporediti od onih koji imaju onima kojima treba jer ne mogu sebi pomoći
Mi imamo sistem gdje uzimamo od svih pomalo i dajemo tenderašima i uhljebima sa najboljom štelom, a i onima koji trebaju a ne mogu sebi pomoći neku siću bacimo, za ostalo neka se snalaze preko merhameta i pomoziba
Nije loša vlast, koliko je narod nepismen
Greška jeste što mi ne želimo da stvorimo društvo sa socijalnim balansom, tj ne znamo prerasporediti od onih koji imaju onima kojima treba jer ne mogu sebi pomoći
Mi imamo sistem gdje uzimamo od svih pomalo i dajemo tenderašima i uhljebima sa najboljom štelom, a i onima koji trebaju a ne mogu sebi pomoći neku siću bacimo, za ostalo neka se snalaze preko merhameta i pomoziba