Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
- SaraFina
#26626 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ruzan je osjećaj. Ali donekle si u pravu.
-
suspect_zero
#26627 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Rugafet wrote: ↑21/07/2025 20:39Zašto bi ga bilo sramota? Pa svaki iole odgovoran roditelj bi kako zna i umije trebao/morao spašavati djecu iz tih kandži zla. Ako su već oni protračili život ni u šta, barem djecu da na salamet izvedu. Problem treba rijesavati u korijenu. Pasoš, koferče i karta u jednom pravcu, kasnije će vam vaša djeca biti jaaaako zahvalna.
Pa istini za volju ti više sam sebe tješiš i tražiš opravdanje što si tamo. Amerika nije sada neka poželjna destinacija kada i oni rođeni tamo gledaju da bježe iz nje.
Ja bih tvoje podjebavanje razumjela da si ti u nekoj civilizaciji, nekoj evropskoj metropoli ili Australiji jos bolje Novom Zelandu, ali biti sada u Americi i nije nesto za hvaliti se. Ti mozes sada pricati bajke kakve hoćeš, ali realno zivis u jednoj neuredjenoj zemlji u kojoj sve zavisi kako je Korozirani Tupe nocas usnio.
- skafiskafsnjak
#26628 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
A mozete i srat‘ , to je cudo 
- Rugafet
#26629 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Polako. Udahnimo duboko, zajedno. Stvari stoje ovako. Otišo sam dobrovoljno, može i dragovoljno, znaci ja odlučio da vise nemam šta cekat u tunguziji zvanoj BiH. Sjeo u avion/zrakoplov i riješio sve probleme. Da mi se kojim slučajem nije svidjelo, isto tako sjedem u zrakoplov i eto me nazad. Probao, ne valja i vratio se npr. A gle čuda ja sam još uvijek ovdje i ne prodje ni jedan dan da nisam ponosan na tu odluku. Kontas? Tako da nemam se šta tješit i tražit opravdanja. Ovde sam isključivo svojom voljom. Eto, nadam se da sam dovoljno pojasnio jer vidim da se svako malo lupeta o nešto o ‘tjesenju’ ko da me je neko oteo i drži zarobljenog.suspect_zero wrote: ↑21/07/2025 22:39Rugafet wrote: ↑21/07/2025 20:39Zašto bi ga bilo sramota? Pa svaki iole odgovoran roditelj bi kako zna i umije trebao/morao spašavati djecu iz tih kandži zla. Ako su već oni protračili život ni u šta, barem djecu da na salamet izvedu. Problem treba rijesavati u korijenu. Pasoš, koferče i karta u jednom pravcu, kasnije će vam vaša djeca biti jaaaako zahvalna.
Pa istini za volju ti više sam sebe tješiš i tražiš opravdanje što si tamo. Amerika nije sada neka poželjna destinacija kada i oni rođeni tamo gledaju da bježe iz nje.
Ja bih tvoje podjebavanje razumjela da si ti u nekoj civilizaciji, nekoj evropskoj metropoli ili Australiji jos bolje Novom Zelandu, ali biti sada u Americi i nije nesto za hvaliti se. Ti mozes sada pricati bajke kakve hoćeš, ali realno zivis u jednoj neuredjenoj zemlji u kojoj sve zavisi kako je Korozirani Tupe nocas usnio.
Isto tako ne kontam sto odjednom nije dobro biti ovde? Odluke koje on donosi a tiču se svijeta qrac me za to zaboli. Meni je plata prije vremena, i ogromna je Btw
- jeza u ledja
-
suspect_zero
#26631 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Rugafet, ne mislim ja nista loše...neka je tebi lijepo i da tako ostane. Ti kada si otisao vjetovatno se vecini išlo tamo, situacija bila skroz drugačija, pozeljna zemlja za pobjeci iz ovog sranja.
Sada drugacije radi jedne budale, koja nije promijenila samo stvari u svojoj zemlji nego gleda da svakim danom i druge zajebe.
Ko ti garantuje da ce ti ostati tako lijepo?
Mislim da ljudi treba da odu odavde ako žele, mladi, vrijedni, koji zele da uce i napreduju i posteno da rade i budu placeni za svoj trud, ali mi se Amerika trenutno ne cini bas kao najbolji izbor.
Sada drugacije radi jedne budale, koja nije promijenila samo stvari u svojoj zemlji nego gleda da svakim danom i druge zajebe.
Mislim da ljudi treba da odu odavde ako žele, mladi, vrijedni, koji zele da uce i napreduju i posteno da rade i budu placeni za svoj trud, ali mi se Amerika trenutno ne cini bas kao najbolji izbor.
- SaraFina
#26632 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
A nije papanska ova priča kojom bombarduje se raja u BiH? Kojom svakodnevno pojedinci ovdje zasipaju temu? To ti nije papanski i za verbalnog gaženja? Meni jeste. Za verbalno gaženje i raskrinkavanja. Iako sam i ja dijaspora. Doduše ne ratna, ali dijaspora.
Ovo je sramotno šta se piše i u čiju se odbranu staje. Pokondireni dijasporski tikvani uzdizu neke USA vukohebine nauštrb svoje drzave. I ne samo USA. Stide se svojih gradova i svojih porodica i familija. Ako im je već toliko divno i krasno tamo gdje su, a svakodnevno ovdje istresaju svoju papansku priču zašto dolaze na forum? Nije niko dužan ovdje verbalne pro… re trpiti. Ako si se našao u toj kritici, nije moj problem. Kritika je vise nego opravdana. Ovo je sramota.
Ako meni ova svakodnevna priča na temi izaziva bijes i gadjenje, kako je ljudima koji žive u BiH. Svjesni ste da dolje živi svijet koji obitava na forumu. Hrani porodice i djecu. Ali vi ste eto pametni a ostatak BiH i sav onaj narod dole je glup. Hebo vas USA. Bila 4 puta. Od toga tri put poslovno i ne bi ostala ni u onoj prije Donalda, a ne u ovoj gdje vam je Donald presjednik. A usto mislim i za dijasporase iz ostatka svijeta i EU. Prekinite omalovažavati tudje izbore. Izbore ljudi koji žive u BiH. Odurno je to.
Last edited by SaraFina on 21/07/2025 23:32, edited 1 time in total.
- jeza u ledja
#26633 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
A i ti si dijaspora?SaraFina wrote: ↑21/07/2025 23:26A nije papanska ova priča kojom bombarduje se raja u BiH? Kojom svakodnevno pojedinci ovdje zasipaju temu? To ti nije papanski i za verbalnog gaženja? Menijeste. Za verbalno gaženje i raskrinkavanja. Iako sam i ja dijaspora. Doduše ne ratna, ali dijaspora.
Ovo je sramotno šta se piše i u čiju se odbranu staje. Pokondireni dijasporski tikvani uzdizu neke USA vukohebine nauštrb svoje drzave. I ne samo USA. Stide se svojih gradova i svojih porodica i familija. Ako im je već toliko divno i krasno tamo gdje su, a svakodnevno ovdje istresaju svoju papansku priču zašto dolaze na forum? Nije niko dužan ovdje verbalne pro… re trpiti. Ako si se našao u toj kritici, nije moj problem. Kritika je vise nego opravdana. Ovo je sramota.
Vau
Ti i te koje opisujes ste isti.
-
caros
#26634 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
To i jeste najzanimljiviji dio, ta potreba da se iz bjelosvjetskih karina od gradova visi na bh. forumu i ubjeđuju ostali kako je njima dobro, a kako je "dole" sve užasno i nikakvo. Postoji riječ za to stanje, ali ako napišem morat ću da rudarim u Banovićima. Sve to dok ova, evo ne znam kako da ga nazovem, nosi Trumpa na avataru. Da ponovim, lik se djecojebačem na profilnoj slici drži pridike o Bosni i Hercegovini, dok moli sve bogove svijeta da ga neka budala ne sprži dok domariše u školi.
- SaraFina
#26635 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ti si se našao u mom opisu i mom upisu dragi ježurko i prvi mene kvotao. Je li to amnezija ili alzaheimer uznapredovao?jeza u ledja wrote: ↑21/07/2025 23:30A i ti si dijaspora?SaraFina wrote: ↑21/07/2025 23:26A nije papanska ova priča kojom bombarduje se raja u BiH? Kojom svakodnevno pojedinci ovdje zasipaju temu? To ti nije papanski i za verbalnog gaženja? Menijeste. Za verbalno gaženje i raskrinkavanja. Iako sam i ja dijaspora. Doduše ne ratna, ali dijaspora.
Ovo je sramotno šta se piše i u čiju se odbranu staje. Pokondireni dijasporski tikvani uzdizu neke USA vukohebine nauštrb svoje drzave. I ne samo USA. Stide se svojih gradova i svojih porodica i familija. Ako im je već toliko divno i krasno tamo gdje su, a svakodnevno ovdje istresaju svoju papansku priču zašto dolaze na forum? Nije niko dužan ovdje verbalne pro… re trpiti. Ako si se našao u toj kritici, nije moj problem. Kritika je vise nego opravdana. Ovo je sramota.![]()
Vaupa to mnogo toga objasnjava.
- jeza u ledja
#26636 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ja sam tebe kvotao jer pises rasisticke postove. A papanluk koji ispoljavas je jednak papanluku ovih s kojima se svadjas.SaraFina wrote: ↑21/07/2025 23:34Ti si se našao u mom opisu i mom upisu dragi ježurko i prvi mene kvotao. Je li to amnezija ili alzaheimer uznapredovao?jeza u ledja wrote: ↑21/07/2025 23:30A i ti si dijaspora?SaraFina wrote: ↑21/07/2025 23:26
A nije papanska ova priča kojom bombarduje se raja u BiH? Kojom svakodnevno pojedinci ovdje zasipaju temu? To ti nije papanski i za verbalnog gaženja? Menijeste. Za verbalno gaženje i raskrinkavanja. Iako sam i ja dijaspora. Doduše ne ratna, ali dijaspora.
Ovo je sramotno šta se piše i u čiju se odbranu staje. Pokondireni dijasporski tikvani uzdizu neke USA vukohebine nauštrb svoje drzave. I ne samo USA. Stide se svojih gradova i svojih porodica i familija. Ako im je već toliko divno i krasno tamo gdje su, a svakodnevno ovdje istresaju svoju papansku priču zašto dolaze na forum? Nije niko dužan ovdje verbalne pro… re trpiti. Ako si se našao u toj kritici, nije moj problem. Kritika je vise nego opravdana. Ovo je sramota.![]()
Ne znam kako tacno zamisljas da sam se ja nasao u tvom postu no ako ce ti biti lakse - ja nemam problem kupati se u bazenu sa crncima.
- SaraFina
#26637 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Čuj rasističke postove? Znas ti definiciju rasizma? Ne razmeću se pojmovima o kojima žive veze nemaš Donalda ti. Usput kako bi nazvao ono svoje podmuklo likovanje kad su Zidovi napali Iran? I kad je USA takodjer bombardovala? Javno si demantirao to. No u tvojim postovima se tačno moglo ispitati podmuklo likovanje s forama da amnestiras svoj stav. Tipa šta će Iran. Protiv svjetske sile. To sam ti već rekla jednom. Opet ti kažem. Podmuklo si likovao.jeza u ledja wrote: ↑21/07/2025 23:42Ja sam tebe kvotao jer pises rasisticke postove. A papanluk koji ispoljavas je jednak papanluku ovih s kojima se svadjas.SaraFina wrote: ↑21/07/2025 23:34Ti si se našao u mom opisu i mom upisu dragi ježurko i prvi mene kvotao. Je li to amnezija ili alzaheimer uznapredovao?jeza u ledja wrote: ↑21/07/2025 23:30
A i ti si dijaspora?![]()
Ne znam kako tacno zamisljas da sam se ja nasao u tvom postu no ako ce ti biti lakse - ja nemam problem kupati se u bazenu sa crncima.
Tačno se vidi da si ti i ovaj Rugafet 99% glasaci onog žutog idiota.
Nije problem u kupanju s crncima. Nego je problem sto se put u Drvenik omalovažava a uzdiže se kupanje na javnom bazenu sa afričkim sirotinjom. Pri tome ne mislim ništa lose o sirotinji toj. Nego o vama. Koji to predstavljate kao nešto nedostižno. Nazalist ra afrička sirotinja po vašoj divnoj USA živi bez sanitarnih čvorova i bazen im je često jedino mjesto gdje mogu obaviti kupanje i toaletu. Jbg USA je divna!
Last edited by SaraFina on 21/07/2025 23:51, edited 1 time in total.
- jeza u ledja
#26638 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Valjas gluposti.SaraFina wrote: ↑21/07/2025 23:46Čuj rasističke postove? Znas ti definiciju rasizma? Ne razmeću se pojmovima o kojima žive veze nemaš Donalda ti. Usput kako bi nazvao ono svoje podmuklo likovanje kad su Zidovi napali Iran? I kad je USA takodjer bombardovala? Javno si demantirao to. No u tvojim postovima se tačno moglo ispitati podmuklo likovanje s forama da amnestiras svoj stav. Tipa šta će Iran. Protiv svjetske sile. To sam ti već rekla jednom. Opet ti kažem. Podmuklo si likovao.jeza u ledja wrote: ↑21/07/2025 23:42Ja sam tebe kvotao jer pises rasisticke postove. A papanluk koji ispoljavas je jednak papanluku ovih s kojima se svadjas.
-
belfy
#26639 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
jesi ti svoju djecu izveo na salamet?Rugafet wrote: ↑21/07/2025 20:39Zašto bi ga bilo sramota? Pa svaki iole odgovoran roditelj bi kako zna i umije trebao/morao spašavati djecu iz tih kandži zla. Ako su već oni protračili život ni u šta, barem djecu da na salamet izvedu. Problem treba rijesavati u korijenu. Pasoš, koferče i karta u jednom pravcu, kasnije će vam vaša djeca biti jaaaako zahvalna.
- SaraFina
#26640 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ovo sam dodala.jeza u ledja wrote: ↑21/07/2025 23:49Valjas gluposti.SaraFina wrote: ↑21/07/2025 23:46Čuj rasističke postove? Znas ti definiciju rasizma? Ne razmeću se pojmovima o kojima žive veze nemaš Donalda ti. Usput kako bi nazvao ono svoje podmuklo likovanje kad su Zidovi napali Iran? I kad je USA takodjer bombardovala? Javno si demantirao to. No u tvojim postovima se tačno moglo ispitati podmuklo likovanje s forama da amnestiras svoj stav. Tipa šta će Iran. Protiv svjetske sile. To sam ti već rekla jednom. Opet ti kažem. Podmuklo si likovao.jeza u ledja wrote: ↑21/07/2025 23:42
Ja sam tebe kvotao jer pises rasisticke postove. A papanluk koji ispoljavas je jednak papanluku ovih s kojima se svadjas.
Nije problem u kupanju s crncima. Nego je problem sto se put u Drvenik omalovažava a uzdiže se kupanje na javnom bazenu sa afričkim sirotinjom. Pri tome ne mislim ništa lose o sirotinji toj. Nego o vama. Koji to predstavljate kao nešto nedostižno. Nazalost ra afrička sirotinja po vašoj divnoj USA živi bez sanitarnih čvorova i bazen im je često jedino mjesto gdje mogu obaviti kupanje i toaletu. Jbg USA je divna! Krasna! A vi uspješni! A grokljate u istom bazenu.
- Rugafet
#26641 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Znam da ne misliš ništa lose.suspect_zero wrote: ↑21/07/2025 23:19 Rugafet, ne mislim ja nista loše...neka je tebi lijepo i da tako ostane. Ti kada si otisao vjetovatno se vecini išlo tamo, situacija bila skroz drugačija, pozeljna zemlja za pobjeci iz ovog sranja.
- Rugafet
- SaraFina
- Rugafet
#26644 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Osjećam veliku dozu ljubomore kod pojedinaca tu na temi. A to nije lepo.
- Edin H.
#26646 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
[yt][/yt]
Ne treba dati omladini pasoše da idu dok ne odrade ili vrate novac obveznika uložen u njihovo školovanje.suspect_zero wrote: ↑21/07/2025 23:19 Rugafet, ne mislim ja nista loše...neka je tebi lijepo i da tako ostane. Ti kada si otisao vjetovatno se vecini išlo tamo, situacija bila skroz drugačija, pozeljna zemlja za pobjeci iz ovog sranja.
- 512MB
#26647 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ok je Sara, srcem u Rajvosa a guzicom u Beču 
- SaraFina
#26648 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Kad budete imali vile sa privatnim bazenima, po prestižnim svjetskim gradovima i otmjenim četvrtima javite se. Ili kad izdominirate nečim vezano za vaše zanimanje. A da svjetski odjekuje. Odace vam se priznanje. Otvoriti ću temu čak. Sve do tad, tiši mišu. 
-
vernes81
#26649 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ma nije ni sebebelfy wrote: ↑21/07/2025 23:52jesi ti svoju djecu izveo na salamet?Rugafet wrote: ↑21/07/2025 20:39Zašto bi ga bilo sramota? Pa svaki iole odgovoran roditelj bi kako zna i umije trebao/morao spašavati djecu iz tih kandži zla. Ako su već oni protračili život ni u šta, barem djecu da na salamet izvedu. Problem treba rijesavati u korijenu. Pasoš, koferče i karta u jednom pravcu, kasnije će vam vaša djeca biti jaaaako zahvalna.
-
vernes81
#26650 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Enes Begović - Bosanac.mp3