Star Trek

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Peacean

#3451 Re: Star Trek

Post by Peacean »

Nisam ni znao da izlazi :lol:
Praetorious

#3452 Re: Star Trek

Post by Praetorious »

Nisam ni ja, prestao sam pratiti kad šta izlazi. Kad vidim da se nešto ukazalo - dobro i jeste.
A što se tiče ovog filma... uvijek nastojim pronaći nešto dobro u svemu, k'o Diznijeva Pollyanna, ali u ovom filmu jednostavno nema ništa dobro a što bi bilo vezano uz naziv Star Trek. Nema ni inače nečeg dobrog, sve je osrednje do loše, ali eto mora se odgledati da se zna šta i kako je u pitanju. A ko ne odgleda neće puno propustiti.
dale cooper

#3453 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Karina od filma. Kratak rezime.
Praetorious

#3454 Re: Star Trek

Post by Praetorious »

Izvini, molim te, ali ne vrijeđaj karinu! :D
Peacean

#3455 Re: Star Trek

Post by Peacean »

Evo odgledah ga i nije mi jasno zašto taj film uopšte postoji. Mnogo bolje bi bilo da su napravili neku spin off seriju u nekom klasičnom star trek periodu.
Praetorious

#3456 Re: Star Trek

Post by Praetorious »

Vidi, film je klasična Z-produkcija, neka "Marisol" akcija uz malo lošeg humora i budalasanja. Umjesto u neku zemaljsku vukojbnu smješten je u svemir. Da se privuku ljudi dodato je ono "Star Trek" u naslov. Eto. Ništa drugo.
Samo mi nije jasno kako su dobili licencu da ubace film u ST franšizu :?
dale cooper

#3457 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Section 31 je trebala prvobitno biti spin of serija Discoverya sa Michelle Yeoh u glavnoj ulozi kao imperatorica Georgiou. Međutim očigledno je
da ta ideja nije bila dovoljno razvijena da bi mogla nositi seriju pa su od očigledno ostataka te ideje sklepali ovaj film.
Tito_i_Partija

#3458 Re: Star Trek

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote: 27/01/2025 17:40 Karina od filma. Kratak rezime.
Mora da je ovaj film baš teško smeće, jer ti nikad ne koristiš izraz "karina" da opišeš kvalitet filma. :D
dale cooper

#3459 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Tito_i_Partija wrote: 27/01/2025 21:35
Mora da je ovaj film baš teško smeće, jer ti nikad ne koristiš izraz "karina" da opišeš kvalitet filma. :D
Po besmrtnim riječima našeg dragog johnnya kole - karina pjur. :D
Tito_i_Partija

#3460 Re: Star Trek

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote: 27/01/2025 22:23
:thumbup: :lol:

Šta li bi s njim? Čovjek napravio karijeru od svakodnevnog preporučivanja filmova na TV kanalima. :-D
dale cooper

#3461 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Tito_i_Partija wrote: 27/01/2025 22:36

Šta li bi s njim? Čovjek napravio karijeru od svakodnevnog preporučivanja filmova na TV kanalima. :-D
Ne znam, ali bio je dobar lik. :)
yoda82

#3462 Re: Star Trek

Post by yoda82 »

dale cooper wrote: 27/01/2025 18:54 Section 31 je trebala prvobitno biti spin of serija Discoverya sa Michelle Yeoh u glavnoj ulozi kao imperatorica Georgiou. Međutim očigledno je
da ta ideja nije bila dovoljno razvijena da bi mogla nositi seriju pa su od očigledno ostataka te ideje sklepali ovaj film.
Ja odgledao prvih 20 minuta. Ašćare je to trebala biti pilot epizoda serije. I to loše serije :(
jasko_ba

#3463 Re: Star Trek

Post by jasko_ba »

dr_Evil

#3464 Re: Star Trek

Post by dr_Evil »

Neko se svojski trudi da unisti Star Trek. Pokusao sam gledati Picarda nakon fantasticnih preporuka, a pronasao samo jednu "Marvel" seriju punu efekata bez potrebne price i vrijednosti koje je svaki stari Star Trek provlacio. Filmovi su odavno nemoguci za gledat, a za ovu gnjavazu ne treba ni trositi rijeci.
Tito_i_Partija

#3465 Re: Star Trek

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote: 27/01/2025 22:47

Nikad nisam skont'o onu njegovu mapu filmova, al' jes' bio dobar lik. :-D
dale cooper

#3466 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Tito_i_Partija wrote: 28/01/2025 16:31

Nikad nisam skont'o onu njegovu mapu filmova, al' jes' bio dobar lik. :-D
Mislim da je bila riječ o Movieland mapi koju je napravio jedan reddit korisnik. To je kao imaginarna mapa kontinenta sa 1800 filmova, gdje su
različiti fimovi podijeljeni žanrovski u različite regije i gradove koji su povezani autoputevima.

Image

Onako zgodan i zanimljiv vodič za filmove.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3467 Re: Star Trek

Post by Truba »

Dzoni kola...promijenio struku i poso...kola...mjesto stanovanja...nema vremena za filmove doveo drugu zenu kuci pustio bradu sta da vam pricam...vidjen je u kratkim tolama na ilidzi
Peacean

#3468 Re: Star Trek

Post by Peacean »

Krenula treća sezona Strange New Worlds.
Praetorious

#3469 Re: Star Trek

Post by Praetorious »

Krenula, upravo odgledao prvu epizodu, tek da vidim kako će se izvući iz one frke na kraju sezone 2.
Ukratko: sra*e bilo - sra*e ostalo. Sra*ima se dalje nadamo. Al' dobro, nije bila toliko loša epizoda, samo... sve plitko i neuvjerljivo. Uveli su komplet ekipu da se pojavi, tj. da se "puspasi".
Dakle, idemo dalje na časnim osnavama zacrtanim u prve dvije sezone.[/sarkazam]
Qler

#3470 Re: Star Trek

Post by Qler »

Meni je ovaj SNW najbolji od svi ovih novih, osim mozda Picard S03.

Druga epizoda homage za Q, amlo blesava, ali nije ni to lose. U glavnom, kad sam pregrmio Disocvery, i sva njegova sranja, ovo je remek djelo :D
Praetorious

#3471 Re: Star Trek

Post by Praetorious »

Psssst! Discovery nećemo spominjati! To... treba pustiti da padne u zaborav, polako i tiho...

A ovo, eh sad... Obzirom da sam i gledao i komentirao protekle sezone onda da kažem samo ovo. Epizoda nije loša po sebi. Ima radnje, imaju svi potrebni likovi (i par nepotrebnih, ali sad Bože moj). Ono što je NIJE problem je da se radnja prati na više frontova: Most EnterKRIZEa, ambulanta, alienski brod. Sve to ima svoju liniju radnje i to je OK, standardni višestruki aspekt razvoja različitih linija radnje, koje se onda spajaju u jedno. Eh, ali... ali ono što JESTE PROBLEM je, što su sva ta dešavanja data u po par zbrzanih slika, kao da je neko uzeo film od sat i po do dva sata, izrezao dijelove i sklopio ga u 40 minuta epizodu. Sva radnja na svim forntovima, što je prikazano je par zbrznaih slika koje su same po sebi nedorečene.

"Scotty, treba nam kamuflaža, skelpaj nešto!" Baba piskavog glasa kaže "Scotty sklepaj nešto!" Scotty sklepa 2 komada LEGO kockica i problem riješen. Uljuči, kaže kapetan nad kapetanima, Pike Veličanstveni i... pa, glas posade kaže "Uključeno, ne vide nas". Bravo, ne moramo ništa vidjeti šta-i-kako radi, dovoljno je da kažu.
BTW to su imali običaj i u prethodnim sezonama. Kamera proikazuje most, Pike & company na mostu. Pike kaže: Teleportiraj ekipu (iz neke vuko**ne, ko ćega znati). 3 sekunde pauze, gdje Pike & company gledaju u prazno. Glas iz zvučnika: Podigli smo ekipu!
Ups! Nit' je šta prikazano, nit' se šta čulo... pa mislim da je cilj snimanja serije da se nešto na ekranu VIDI, ne da se kaže! Ali, kako rekoh, imaju takav običaj. Lakše je i jeftinije. Ko je još vidio snimati scene, bah!

Idemo dalje...
Bolesni član posade, admiralica, Pikeova draga; Sestra Plavuša i Uspaljeni Vulkanac bi trebalo da je izliječe ili barem stabiliziraju. Vrijeme otkucava, njiho dvoje očijuka i raspravlja i filozofira... ne znam o čemu, tu priču sam preskočio. God Blesno slider za premotavanje! Šta god da pokušaju kompjuter kaže: Ima da odapne! Da je uspavamo? Nemere, ima da odapne! Da upotrijebe Izbjeljivač? Nemere, ima da odapne! Da uradimo ovo ili ono... Ma mere, al'će haman da odapne! Uuuuu superd, idemo to odarditi! U zadnji čas se predomisle i... pa urade nešto što nije prikazano, samo je pacijent još živ. Ma kakvo crno snimanje radnje, i mi smo vala razmaženi sve bi da gledamo i vidimo. Ova serija ostavlja TOLIIIIIIKO toga nama na maštu, to treba cijeniti, jes bome!

Onda u neka doba kažu: Eh, EnterKRIZE mora postati zvijezda, tj. glumiti zvijezdu. Scotty kaže, moramo modificirati sve, od vibracionih guzostimulatora preko štitova do aplikatora za toalet papir (ili možda koriste Tri Školjke, šta ja znam?!). Baba Piskutuša kaže: Moramo sve modificirati. Sve zajedno zaključe da će EnterKRIZE eksplodirati. Super, kaže Pike, uradite to!
OK, Pike, urađeno! Gotovo! Tek tako! Nit šta vidjeli da rade, nit kako radi...

Najgore od svega je što EnterKRIZE nije eksplodirao, pa se treba očekivati nastavak sezone...

Eto, toliko od mene za sad (svi uglas: nemoj više, Tita ti!), odoh sad da očajavam.

...tj. da pijuckam hladni čaj...
semirsar

#3472 Re: Star Trek

Post by semirsar »

Praetorious wrote: 20/07/2025 00:04
Spoiler
Show
Psssst! Discovery nećemo spominjati! To... treba pustiti da padne u zaborav, polako i tiho...

A ovo, eh sad... Obzirom da sam i gledao i komentirao protekle sezone onda da kažem samo ovo. Epizoda nije loša po sebi. Ima radnje, imaju svi potrebni likovi (i par nepotrebnih, ali sad Bože moj). Ono što je NIJE problem je da se radnja prati na više frontova: Most EnterKRIZEa, ambulanta, alienski brod. Sve to ima svoju liniju radnje i to je OK, standardni višestruki aspekt razvoja različitih linija radnje, koje se onda spajaju u jedno. Eh, ali... ali ono što JESTE PROBLEM je, što su sva ta dešavanja data u po par zbrzanih slika, kao da je neko uzeo film od sat i po do dva sata, izrezao dijelove i sklopio ga u 40 minuta epizodu. Sva radnja na svim forntovima, što je prikazano je par zbrznaih slika koje su same po sebi nedorečene.

"Scotty, treba nam kamuflaža, skelpaj nešto!" Baba piskavog glasa kaže "Scotty sklepaj nešto!" Scotty sklepa 2 komada LEGO kockica i problem riješen. Uljuči, kaže kapetan nad kapetanima, Pike Veličanstveni i... pa, glas posade kaže "Uključeno, ne vide nas". Bravo, ne moramo ništa vidjeti šta-i-kako radi, dovoljno je da kažu.
BTW to su imali običaj i u prethodnim sezonama. Kamera proikazuje most, Pike & company na mostu. Pike kaže: Teleportiraj ekipu (iz neke vuko**ne, ko ćega znati). 3 sekunde pauze, gdje Pike & company gledaju u prazno. Glas iz zvučnika: Podigli smo ekipu!
Ups! Nit' je šta prikazano, nit' se šta čulo... pa mislim da je cilj snimanja serije da se nešto na ekranu VIDI, ne da se kaže! Ali, kako rekoh, imaju takav običaj. Lakše je i jeftinije. Ko je još vidio snimati scene, bah!

Idemo dalje...
Bolesni član posade, admiralica, Pikeova draga; Sestra Plavuša i Uspaljeni Vulkanac bi trebalo da je izliječe ili barem stabiliziraju. Vrijeme otkucava, njiho dvoje očijuka i raspravlja i filozofira... ne znam o čemu, tu priču sam preskočio. God Blesno slider za premotavanje! Šta god da pokušaju kompjuter kaže: Ima da odapne! Da je uspavamo? Nemere, ima da odapne! Da upotrijebe Izbjeljivač? Nemere, ima da odapne! Da uradimo ovo ili ono... Ma mere, al'će haman da odapne! Uuuuu superd, idemo to odarditi! U zadnji čas se predomisle i... pa urade nešto što nije prikazano, samo je pacijent još živ. Ma kakvo crno snimanje radnje, i mi smo vala razmaženi sve bi da gledamo i vidimo. Ova serija ostavlja TOLIIIIIIKO toga nama na maštu, to treba cijeniti, jes bome!

Onda u neka doba kažu: Eh, EnterKRIZE mora postati zvijezda, tj. glumiti zvijezdu. Scotty kaže, moramo modificirati sve, od vibracionih guzostimulatora preko štitova do aplikatora za toalet papir (ili možda koriste Tri Školjke, šta ja znam?!). Baba Piskutuša kaže: Moramo sve modificirati. Sve zajedno zaključe da će EnterKRIZE eksplodirati. Super, kaže Pike, uradite to!
OK, Pike, urađeno! Gotovo! Tek tako! Nit šta vidjeli da rade, nit kako radi...

Najgore od svega je što EnterKRIZE nije eksplodirao, pa se treba očekivati nastavak sezone...

Eto, toliko od mene za sad (svi uglas: nemoj više, Tita ti!), odoh sad da očajavam.

...tj. da pijuckam hladni čaj...
Uh... znoj me oblio, kako slikovito?!! :run:
fakat, nemoram ni gledati, samo tvoje recenzije citat' i sve lakse :lol: :thumbup:
Ateista

#3473 Re: Star Trek

Post by Ateista »

Meni najvise bode oci prica sa gornom - vrstom koju prikazuju da funkcionise iskljucivo po nekim zivotinjskim instiktima, gdje ciklusi zvijezda definisu kada ce biti agresivni, kad ce ici u hibernaciju i slicno, djeluju kao najobicnije zvijeri koje traze hranu i napadaju svakog koga stignu. Taj utisak mi je potpuno nespojiv sa vrstom koja razvije onako naprednu tehnologiju, jer za razvoj takve tehnologije je potrebno puno vise od zivotinjskog instikta. I oni fazoni kako se Enterprise kamuflirao, besmisleno je da neko sa tolikom tehnologijom se oslanja iskljucivo na jedan nacin skeniranja i da im tako lako prodju neopazeni.

Slabo se sjecam originalne serije, ali pretpostavljam da je jos tamo gorn tako predstavljen pa su zbog toga zadrzali i ovdje takav prikaz.
BiBi911

#3474 Re: Star Trek

Post by BiBi911 »

Ateista wrote: 22/07/2025 12:06 Meni najvise bode oci prica sa gornom - vrstom koju prikazuju da funkcionise iskljucivo po nekim zivotinjskim instiktima, gdje ciklusi zvijezda definisu kada ce biti agresivni, kad ce ici u hibernaciju i slicno, djeluju kao najobicnije zvijeri koje traze hranu i napadaju svakog koga stignu. Taj utisak mi je potpuno nespojiv sa vrstom koja razvije onako naprednu tehnologiju, jer za razvoj takve tehnologije je potrebno puno vise od zivotinjskog instikta. I oni fazoni kako se Enterprise kamuflirao, besmisleno je da neko sa tolikom tehnologijom se oslanja iskljucivo na jedan nacin skeniranja i da im tako lako prodju neopazeni.

Slabo se sjecam originalne serije, ali pretpostavljam da je jos tamo gorn tako predstavljen pa su zbog toga zadrzali i ovdje takav prikaz.
Isto je bilo sa Borg savrseno drustvo, sve 100x naprednije od ostalih i oni udju sa modulatorom stitova jos unesu bombe, transpordere. Ili oni iz druge Dimension sa bio brodovima sto su napali Borg i kao Borg nije bio u stanju sa toliko tehnologije da skonta da i ubaci dnk modifikovan Virus.

Ili onaj sa onom crnom sto place brod se moze da rastavi i sastavi al Cockpit ostane citav i ako je sve u kockice otislo. Il ono sa Deuterium ne moze niko da vozi varp 10 al eto ona ce otici na mjesto gdje je to puklo i to ce sve proraradit.

Ono pokusavaju da naprave sve napredno i onda zivuklje koje mogu da idu varp 10 uspavaju se jer je sunce zaslo
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3475 Re: Star Trek

Post by Truba »

prešo u jugodesničare :mrgreen: , ali i dalje brani transgender politiku
doveo drugu ženu kući
bradu ne može pustiti jer nema viška testosterona :D

sudjeluje u nekim kafanskim filmskim kvizovima
neki dan me sreo kaže sjeli mi dzabana kava pa sam pristao
koliko je karata onaj kupio u busu ko to tamo peva
ili kojim je farom udaren pješak u filmu maratonci trče...
napade me što sam rekao da transgender ljudima treba pomoći da se vrate na pravi put
Post Reply