Zasto im sada ne smetaju sandzaklijeTvrtko II Kotromanić wrote: ↑12/07/2025 11:11Pa.ja sam ti naveo da nisi u pravu vezano za dešavanja u srednjem vijeku i kako se ista apsolutno ne mogu dovesti u istu ravan sa desavanjima u zadnjih 200 godinaLug wrote: ↑12/07/2025 00:43Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑11/07/2025 22:56
Joj nemoj bogati o srednjem vijeku
Naročito ne iz današnje vizure
Apsolutno si tu fulio citav fudbal što bi rekle istočne komšije![]()
pa to sam naveo da bi shvatio da vjera nije ratni cilj, tad nismo bili muslimani, e jebo ga ti..![]()
A u zadnjih 200 godina cilj jeste bilo iskorjenjivanje turskih ostataka muhamedanske vere
Koja je ok eventualno kao neka manjina
Ali ne kao neka potentnija demografsko politička snaga
Mržnja ovdje barem prema bošnjacima jeste bazirana na vjeri i "izdaji vjere pradjedovske ili pradedovske" (u ovisnosti čija je mržnja jel)
A pritom ni istočne komšije ni zapadni susjedi se ne mogu dogovoriti je li Bosna srpska ili hrvatska ili su Bošnjaci regionalna subgrupa Srba ili Hrvata
Ono oko čega se mogu složiti jeste da mi definitivno Bošnjaci nismo već eto poturice ili šta već
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
Vjecita_zavrzlama
#37151 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- skrbavi-admin
#37152 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ja preko minskih polja, pun mi kurac okolokole bioMessier wrote: ↑11/07/2025 23:06Preko Rize, pjesana do Konjica![]()
-
Lug
#37153 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Tvrko, Tvrtko..Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑12/07/2025 11:11Pa.ja sam ti naveo da nisi u pravu vezano za dešavanja u srednjem vijeku i kako se ista apsolutno ne mogu dovesti u istu ravan sa desavanjima u zadnjih 200 godinaLug wrote: ↑12/07/2025 00:43Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑11/07/2025 22:56
Joj nemoj bogati o srednjem vijeku
Naročito ne iz današnje vizure
Apsolutno si tu fulio citav fudbal što bi rekle istočne komšije![]()
pa to sam naveo da bi shvatio da vjera nije ratni cilj, tad nismo bili muslimani, e jebo ga ti..![]()
A u zadnjih 200 godina cilj jeste bilo iskorjenjivanje turskih ostataka muhamedanske vere
Mržnja ovdje barem prema bošnjacima jeste bazirana na vjeri i "izdaji vjere pradjedovske ili pradedovske" (u ovisnosti čija je mržnja jel)
A pritom ni istočne komšije ni zapadni susjedi se ne mogu dogovoriti je li Bosna srpska ili hrvatska ili su Bošnjaci regionalna subgrupa Srba ili Hrvata
Ono oko čega se mogu složiti jeste da mi definitivno Bošnjaci nismo već eto poturice ili šta već
Znaci, Milosevic je poceo rat u ex.Jugoslaviji, a posebno u BiH zato jer smo muslimani.
- Tvrtko II Kotromanić
#37154 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne, počeo je sa politiom koja je neminovno dovela do rata jer je ista politika zahtijevala nešto što jeste klasični iredentizamLug wrote: ↑12/07/2025 12:33Tvrko, Tvrtko..Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑12/07/2025 11:11Pa.ja sam ti naveo da nisi u pravu vezano za dešavanja u srednjem vijeku i kako se ista apsolutno ne mogu dovesti u istu ravan sa desavanjima u zadnjih 200 godina
Znaci, Milosevic je poceo rat u ex.Jugoslaviji, a posebno u BiH zato jer smo muslimani.![]()
![]()
S druge zapadne strane smo imali slične ideje
A Bošnjaci, muslimani su tu predstavljali smetnju
Naročito u područjima u kojima su bili većina i koji su smetali ispunjavaju određenih ciljeva (baci pogled npr na strateške ciljeve rs)
Al hajde da ne zacatavamo ovu temu, na pogrešnom smo mjestu
-
1Dante1
#37155 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dobro, ako je tako, zasto ne poubijase sandzak?
Naravno da je vjera bila jedan od, no svakako nije bila presudna niti u prvom planu. Nesto kao sto sada rusija radi u Ukrajini.
No jbga, kako ce to neko skontati ko trazi opracvdanje u svemu i skriva se iz vjere? Vjera nam svaka treca rijec, a zaspimo sa kamarom losih stvari, par piva i ogromnom kolicinom licmjerja. I onda kazu jer smo muslimani...
- I naravno Dzej
#37156 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne kontam ovu sliku ? Infuzija vec dođe u flasi , sta je sad neko presipo infuziju u plasticnu flašu od jane. Vise mi izgleda da je neko stavio naljepnicu od jane preko infuzije iz zajebancije. Ne treba ni širiti defetizam uvijek. A generalno da nam je sve bitnije od zivotnih stvari (zdravstva,obrazovanja, ekonomije , sigurnosti...) jeste.
Last edited by I naravno Dzej on 12/07/2025 13:50, edited 1 time in total.
-
HelaS
#37157 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ama montirana, lažna. Treba biti naročito inteligentan pa povjerovati ovakvom fejkuI naravno Dzej wrote: ↑12/07/2025 13:33 Ne kontam ovu sliku ? Infuzija vec dođe u flasi , sta je sad neko presipo infuziju u plasticnu flašu od jane.
- Rockefeller
#37158 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dobro je pa nikad nisi bio u bolnici pa da vidis kakva je situacija. Raspada se sve u pm. Haj ti malo diskutuj o politici..HelaS wrote: ↑12/07/2025 13:36Ama montirana, lažna. Treba biti naročito inteligentan pa povjerovati ovakvom fejkuI naravno Dzej wrote: ↑12/07/2025 13:33 Ne kontam ovu sliku ? Infuzija vec dođe u flasi , sta je sad neko presipo infuziju u plasticnu flašu od jane.![]()
- JohnnyS
#37159 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nema teoretske šanse da se u Bosni i Hercegovini, ma u bilo kojoj zemlji na svijetu stavlja boca vode umjesto infuzije. Znači to se ni u pojasu Gaze ne bi radilo u ovim trenucima kad im ravnaju bolnice, ne daju ulaz medicinskim potrepštinama i ubijaju im medicinske radnike. Dakle slika je sasvim sigurno lažna.Rockefeller wrote: ↑12/07/2025 13:50Dobro je pa nikad nisi bio u bolnici pa da vidis kakva je situacija. Raspada se sve u pm. Haj ti malo diskutuj o politici..HelaS wrote: ↑12/07/2025 13:36Ama montirana, lažna. Treba biti naročito inteligentan pa povjerovati ovakvom fejkuI naravno Dzej wrote: ↑12/07/2025 13:33 Ne kontam ovu sliku ? Infuzija vec dođe u flasi , sta je sad neko presipo infuziju u plasticnu flašu od jane.![]()
Svakoj vlasti na svijetu se može naći dovoljno sranja i bez da se izmišljaju stvari.
- mist
#37160 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kad ti postavis pitanje zasto nisu pobili Sandzak, time ne osporavas cinjenice vec pokusavas da relativizujes namjeru.1Dante1 wrote: ↑12/07/2025 13:21Dobro, ako je tako, zasto ne poubijase sandzak?
Naravno da je vjera bila jedan od, no svakako nije bila presudna niti u prvom planu. Nesto kao sto sada rusija radi u Ukrajini.
No jbga, kako ce to neko skontati ko trazi opracvdanje u svemu i skriva se iz vjere? Vjera nam svaka treca rijec, a zaspimo sa kamarom losih stvari, par piva i ogromnom kolicinom licmjerja. I onda kazu jer smo muslimani...![]()
Presude ICTY-a su jasne ljudi su ubijani zato sto su Muslimani, ne zbog neke politicke ili vojne uloge Ako ti to smeta ili ne mozes da prihvatis da je vjera bila dio identiteta zbog kojeg su ubijani, mozda problem nije u presudama nego u tvom stavu prema vjeri. Za dodatna pojasnjenja, slobodno se obrati ICTY sa pitanjem zasto su u svojim presudama naveli takve kvalifikacije.
ICTY
-
Vjecita_zavrzlama
#37161 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ubijani su jer su Bosnjaci medju njima je bio ateista i ostalih, Nisu gledalimist wrote: ↑12/07/2025 14:18Kad ti postavis pitanje zasto nisu pobili Sandzak, time ne osporavas cinjenice vec pokusavas da relativizujes namjeru.1Dante1 wrote: ↑12/07/2025 13:21Dobro, ako je tako, zasto ne poubijase sandzak?
No jbga, kako ce to neko skontati ko trazi opracvdanje u svemu i skriva se iz vjere? Vjera nam svaka treca rijec, a zaspimo sa kamarom losih stvari, par piva i ogromnom kolicinom licmjerja. I onda kazu jer smo muslimani...![]()
Presude ICTY-a su jasne ljudi su ubijani zato sto su Muslimani, ne zbog neke politicke ili vojne uloge Ako ti to smeta ili ne mozes da prihvatis da je vjera bila dio identiteta zbog kojeg su ubijani, mozda problem nije u presudama nego u tvom stavu prema vjeri. Za dodatna pojasnjenja, slobodno se obrati ICTY sa pitanjem zasto su u svojim presudama naveli takve kvalifikacije.
ICTY![]()
Bosnjaci Sandzaka uzivaju ovih dana, jer su årihvatili Srbiju.Sto ti zeli reci, budi za Srbijj vjera ne smeta
- mist
#37162 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ICTYVjecita_zavrzlama wrote: ↑12/07/2025 14:24Ubijani su jer su Bosnjaci medju njima je bio ateista i ostalih, Nisu gledalimist wrote: ↑12/07/2025 14:18Kad ti postavis pitanje zasto nisu pobili Sandzak, time ne osporavas cinjenice vec pokusavas da relativizujes namjeru.1Dante1 wrote: ↑12/07/2025 13:21
Dobro, ako je tako, zasto ne poubijase sandzak?
ICTY![]()
Bosnjaci Sandzaka uzivaju ovih dana, jer su årihvatili Srbiju.Sto ti zeli reci, budi za Srbijj vjera ne smeta
- drug_profi
#37163 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Shvatite da njima muslimani ni katolici ne smetaju sve dok nemaju drugi identitet od srpskog. Za njih smo svi mi srbi i kk god od nas to ne prihvata treba biti eliminisan.
-
Isakovic91
#37164 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Haman i Džuvo ima hrvatsko državljanstvo. Sada mi je jasno zašto su "oslobodili" OSU i vratili je "građanima"...
-
PM72
#37165 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Morate biti svjesni da će srbi uvijek prihvatati samo muslimane tipa Emir Kusturica,Meša Selimović,Dževad Galijašević,Muharem Bazdulj,muftija Jusufspahić,Haris Džinović,Fahreta Jahić itd...ostali jok.Samo ako pušeš u istu tikvu kao oni
- drug_profi
#37166 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja da sam bio u Srebrenici 95. i ja bih zavrsio kao i ostali.
Nikakve veze sa islamom nemam. Samo ne dam rec da sam srbin gluhobilo.
I to je sve sto trebate znati o tome.

- drug_profi
#37167 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma mozes rajj koja veze nema sa farmacijkm i medicinom stavit i sliku dvoguze sarajevske kako kapa u venu...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#37168 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ima ti ga i BakirIsakovic91 wrote: ↑12/07/2025 17:50 Haman i Džuvo ima hrvatsko državljanstvo. Sada mi je jasno zašto su "oslobodili" OSU i vratili je "građanima"...
-
Vjecita_zavrzlama
#37169 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa bilo sinoc, na tv, lik kaze u porodici imao muskarce koji veze s vjerom nisu imali al ubijenidrug_profi wrote: ↑12/07/2025 18:00 Ja da sam bio u Srebrenici 95. i ja bih zavrsio kao i ostali.
![]()
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#37170 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bitniji je uzrok, ili zapravo povod, zašto je to tako, a Sratko je jasno i glasno rekao zašto je došao do kolje, tako da ne znam čemu ove rasprave.
- SaraFina
#37171 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa sta ti zamisljas kako su ljudi odvodjeni i ubijani? Mladic organizovao ispitni rok i ispitivao da li klanjaju i idu u dzamiju? Ili su pokupljeni po principu spiskova kao i svuda. Otac ti se zove Ahmet B. Sin Adnan B.Djed Idriz. Amidze … itd itd.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑12/07/2025 18:45Pa bilo sinoc, na tv, lik kaze u porodici imao muskarce koji veze s vjerom nisu imali al ubijenidrug_profi wrote: ↑12/07/2025 18:00 Ja da sam bio u Srebrenici 95. i ja bih zavrsio kao i ostali.
![]()
Bas je to imalo ceze jesi li komunista i ateista iili vjernik musliman.
-
Vjecita_zavrzlama
#37172 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Po principu Bosnjak siSaraFina wrote: ↑12/07/2025 18:54Pa sta ti zamisljas kako su ljudi odvodjeni i ubijani? Mladic organizovao ispitni rok i ispitivao da li klanjaju i idu u dzamiju? Ili su pokupljeni po principu spiskova kao i svuda. Otac ti se zove Ahmet B. Sin Adnan B.Djed Idriz. Amidze … itd itd.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑12/07/2025 18:45Pa bilo sinoc, na tv, lik kaze u porodici imao muskarce koji veze s vjerom nisu imali al ubijenidrug_profi wrote: ↑12/07/2025 18:00 Ja da sam bio u Srebrenici 95. i ja bih zavrsio kao i ostali.
![]()
Da je Islam, poubijali bi sandzaklije i kosovare isto
- SaraFina
#37173 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sto bi Sandzaklije ubijali? A Kodovare nije da nisu probali.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑12/07/2025 18:56Po principu Bosnjak siSaraFina wrote: ↑12/07/2025 18:54Pa sta ti zamisljas kako su ljudi odvodjeni i ubijani? Mladic organizovao ispitni rok i ispitivao da li klanjaju i idu u dzamiju? Ili su pokupljeni po principu spiskova kao i svuda. Otac ti se zove Ahmet B. Sin Adnan B.Djed Idriz. Amidze … itd itd.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑12/07/2025 18:45
Pa bilo sinoc, na tv, lik kaze u porodici imao muskarce koji veze s vjerom nisu imali al ubijeni
-
Vjecita_zavrzlama
#37174 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa muslimani su?SaraFina wrote: ↑12/07/2025 18:59Sto bi Sandzaklije ubijali? A Kodovare nije da nisu probali.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑12/07/2025 18:56Po principu Bosnjak si
- Sanjarko
#37175 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sandžaklija ima i bilo je tada oko 300 000 na 7+ miliona Srba u Srbiji i nisu im predstavljali pretnju neku.
Nas je bilo skoro 2 miliona s tendencijom rasta na 4 i predstavljali smo im pretnju.
Albanci na Kosovu isto tako. Pa ne bi i tamo krenuli u pohod i genocid kao i ovdje.
Ali NATO savez odmah skoro intervenisao, a ne kao ovdje, čekali da odrade sve i onda uletili na kraju kad su nas kao narod skršili i nametnuli nam luđačko uređenje od Dejtona.
Nedavno Stipe Mesić reče da je sve bilo dogovoreno između Tuđmana i Miloševića.
Kaže žrtvovani Srbi u HR za 63% BiH. Iako nisu na kraju Srbi toliko dobili.
Plan je bio taj, 63% BiH uzeti.
Nas je bilo skoro 2 miliona s tendencijom rasta na 4 i predstavljali smo im pretnju.
Albanci na Kosovu isto tako. Pa ne bi i tamo krenuli u pohod i genocid kao i ovdje.
Ali NATO savez odmah skoro intervenisao, a ne kao ovdje, čekali da odrade sve i onda uletili na kraju kad su nas kao narod skršili i nametnuli nam luđačko uređenje od Dejtona.
Nedavno Stipe Mesić reče da je sve bilo dogovoreno između Tuđmana i Miloševića.
Kaže žrtvovani Srbi u HR za 63% BiH. Iako nisu na kraju Srbi toliko dobili.
Plan je bio taj, 63% BiH uzeti.
Last edited by Sanjarko on 12/07/2025 19:12, edited 1 time in total.