Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

tokio25

#51051 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tokio25 »

samo oduzimati automobile u kojima se zatekne

na licu mjesta

u zakonu ili gdje vec promijeniti ovo privremeno oduzimanje u trajno oduzimanje dok se ne izmiri dug ili automobil ide na licitaciju i ako ima viska vratiti vlasniku

gornju granicu za kazne uzeti 2000 maraka i to je to

ps. tudje auto?
sto si davao
ako hoces auto nazad plati sve kazne u njegovo ime pa ga onda tuzi da ti je duzan xxxxx iznos
canvra888

#51052 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by canvra888 »

U nas se za obične dopune pravilnika u saobraćaju čeka godinama. To sve navedeno implementirati je misaona imenica za BiH.
tokio25

#51053 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tokio25 »

nisam rekao da bi se sutra moglo ovo rijesiti al evo otprilike prijedloga kako se moze rijesiti
pametniji od mene bi to jos vise usavrsili i u skladu sa zakonom predlozili

jednostavno ljudima ovdje odgovara ovakva drzava tj ovaj vid bahacenja nepostivanja rupa u zakonu i sl samo deklerativno su svi da bude kao u njemackoj a kad treba platiti kaznu ili odgovarati onda nemoj mi mrske europe i sl
dinao

#51054 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dinao »

Zasto vecina vozaca u voznji koristi telefon prislonjen na uho ako danas vecina auta ima handsfree? Cak to najvise i primjetim u vecoj klasi automobila koja sigurno to imaju.
Eto to ne mogu da shvatim. Najbolja stvar koja ima u autu. Ja sam jos davno ugradjivao one Parrot handsfree uredjaje samo da bih komotnije i sigurnije razgovarao na telefon ako vec moram dok vozim.
tokio25

#51055 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tokio25 »

prekjucer vozim gradom kad policajac na motoru pored svakog autombila uspori i gleda vjerovatno prica li ko na mobitel

a za to zasto ne koriste bluetooth ili bilo sta ? jer su glupi
NediM17

#51056 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

Tako neki dan klepi centrinog vozaca.
tokio25

#51057 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tokio25 »

neka je ja bih za koristenje mobitela stavio kaznu 500 maraka pa neka placa upola 250 jebo ih mobitel
kao sto ovaj gore rece ima milion nacina da ne drzi mobitel u ruci i da nije hendikepiran u voznji za jednu ruku al jok on je valjda hadzo moze on jednom rukom voziti ili mrsko mu povezivati sta li i sl....
Optimist

#51058 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

U prosli petak u vecernjim satima se vozim autoputem iz pravca Zenice ka Sarajevu.
Sustize me Superb iz Krajine od nekog ministarstva, na suvozackom sjedistu dama sa pudlicom na prozoru.

Obzirom da sam ga pretekao poslije Visokog, on vozi iza mene do Podlugova i pocetka suzenja zbog radova.

Teletabis u tom momentu pali blinkere i hoce da prestize.

E neces majcin sine, vec ces voziti u koloni dok su radovi.

Trebam li napominjati da je poslije usao u traku za ACC iako nema isti?

Koristenje sluzbenog vozila vikendom u privatne svrhe?

Imam sliku, kome uopce prijaviti takvu zloupotrebu?
Giancarlo

#51059 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Giancarlo »

Zato sto vlada neki poremeceni trend gdje ljudi ne samo u autima, vec i na ulicama dok hodaju drze mobitel na spikerfonu da eto svi valjda cuju sta pricaju, bez ikakvog srama :roll: :roll: :roll: U autima zene pogotovo, a i ovi mladji wanabe playboyi forsiraju videopozive, kao neki novi nivo i oblik blage retardacije. Koji q...c imas potrebu za videopozivom dok vozis auto, ja to necu shvatiti za 100 zivota.

Kazne za mobitele povecati na 1000 KM kao start, a i vise ako ponavljas djelo. Vozacima svih oblika JGP i trostruko, a i njihovim firmama kao pravnim licima. Niko nema pravo ugrozavati tudi zivot i zdravlje dok vozis 50+ ljudi u nekom vozilu.

A najvecu glupost sa 50% popusta na kazne :lol: ukinuti jos jucer :thumbup:
hopi

#51060 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hopi »

Crveno, frajer stao gdje ja stojim
I samo se pomjeri naprijed na pješački I tu je čekao zeleno.
Vaj?
Image
BiBi911

#51061 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BiBi911 »

hopi wrote: 09/07/2025 18:32 Crveno, frajer stao gdje ja stojim
I samo se pomjeri naprijed na pješački I tu je čekao zeleno.
Vaj?
Image
Ne znas ti da pri startu ta bijela linija ima 37% vise gripa no asfalt
Naslovnica

#51062 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

Giancarlo wrote: 08/07/2025 22:27 Zato sto vlada neki poremeceni trend gdje ljudi ne samo u autima, vec i na ulicama dok hodaju drze mobitel na spikerfonu da eto svi valjda cuju sta pricaju, bez ikakvog srama :roll: :roll: :roll: U autima zene pogotovo, a i ovi mladji wanabe playboyi forsiraju videopozive, kao neki novi nivo i oblik blage retardacije. Koji q...c imas potrebu za videopozivom dok vozis auto, ja to necu shvatiti za 100 zivota.

Kazne za mobitele povecati na 1000 KM kao start, a i vise ako ponavljas djelo. Vozacima svih oblika JGP i trostruko, a i njihovim firmama kao pravnim licima. Niko nema pravo ugrozavati tudi zivot i zdravlje dok vozis 50+ ljudi u nekom vozilu.

Ovo sa pričom na speakerphone mi je totalno nejasno.
Nedavno u troli, upalila speakerphone i razvezla o problemima u životu.
Nevjerojatno
HelaS

#51063 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by HelaS »

Optimist wrote: 08/07/2025 22:19 U prosli petak u vecernjim satima se vozim autoputem iz pravca Zenice ka Sarajevu.
Sustize me Superb iz Krajine od nekog ministarstva, na suvozackom sjedistu dama sa pudlicom na prozoru.

Obzirom da sam ga pretekao poslije Visokog, on vozi iza mene do Podlugova i pocetka suzenja zbog radova.

Teletabis u tom momentu pali blinkere i hoce da prestize.

E neces majcin sine, vec ces voziti u koloni dok su radovi.

Trebam li napominjati da je poslije usao u traku za ACC iako nema isti?

Koristenje sluzbenog vozila vikendom u privatne svrhe?

Imam sliku, kome uopce prijaviti takvu zloupotrebu?
Gdje se dobije to pravo da vozilu koje ima blinkere, da mu zaprečavaš put kad u mu uključeni?

Kako znaš da je automobil nekog ministarstva iz Krajine, i što je to uopće bitno, i kako znaš da je zloupotreba položaja i neovlašteno korištenje službenog vozila :?
Evolution_IV
Vozim: 3 Leša

#51064 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Evolution_IV »

blinker nije vozilo pod pratnjom, nek pushe q :thumbup:

i ja bi isto postupio
preludezalude

#51065 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by preludezalude »

Samo jedno vozilo sa upaljenum samo blinkerima nema prednost na cesti.
muha_sa

#51066 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by muha_sa »

Nešto ovako :?

Image
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#51067 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

muha_sa wrote: 09/07/2025 22:13 Nešto ovako :?

Image
Ovo su dva vozila, .mogu preko duple.. :mrgreen:
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#51068 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by W0rM »

JavierBosnia wrote: 06/07/2025 22:42
W0rM wrote: 06/07/2025 19:23 Neki dan vozim k Vratniku kad ovaj gospodin iz trake u traku, po siniama, ni žmigavca nit cega drugog, bas onako sazrio za finog degeneka.

Image
Pa eto bio ti je na semaforu, sto mu nisi prisao i izdegenecio ga?
Na kraju krajeva, sta je tebi bilo u glavi da stanes na semafor, izvadis telefon i kazes ehh sad cu ja tebe da slikam ima da te ocrnim na forumu vraže jedan mali, ma šta na forumu, poslat cu te i na crnu hroniku ima da te ja opametim

:run:
Uvijek mi je bila zelja da me neko kao ti iskomentarise. Zato sam to i uradio :kiss:
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#51069 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by W0rM »

Jucer na dionici autoputa od Butila k tunelima (Rjecici), vozi brata lagano, 50 na sat, kad se vozaci ne ukucaju u njeg, znaci mobitel i la-ga-no.
Nisam stigao da vidim tacno koji tip vozila je i registracije, a inae bih pribiljezio ovdje spomenuo.

Btw. kolicina ljudi koji tipkaju foun u Sa tokom voznje je blago receno zastrasujuci.
topcam
Vozim: uzbrdo

#51070 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by topcam »

Giancarlo wrote: 08/07/2025 22:27 Zato sto vlada neki poremeceni trend gdje ljudi ne samo u autima, vec i na ulicama dok hodaju drze mobitel na spikerfonu da eto svi valjda cuju sta pricaju, bez ikakvog srama :roll: :roll: :roll: U autima zene pogotovo, a i ovi mladji wanabe playboyi forsiraju videopozive, kao neki novi nivo i oblik blage retardacije. Koji q...c imas potrebu za videopozivom dok vozis auto, ja to necu shvatiti za 100 zivota.

Kazne 1000% vece nego u ostatku europe (cak i sa popustom), a ti bi da dizes.
milojicabrzi

#51071 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by milojicabrzi »

Nije tačno, bude na Alvirovićevoj emisiji SAT na RTS, auto-turističkih reportaža iz Grčke, Albanije, Hrvatske i drugih zemalja, gdje se navode cijene putarine, goriva, kazni, način plaćanja, kazne su u inostranstvu daleko veće, pogotovo se u nekim zemljama strogo kažnjava telefon, mislim da je u Italiji nemanje dječje sjedalice, kazna od 500 eura, ako sam dobro zapamtio...

Samo represija, kazne, oduzimanje auta, trajno oduzimanje vozačke za sve kategorije (a ne da mu udare zabranu 5 godina na "B" pa on nabavi motor i divlja... zabrana kad se izriče da ide za sve kategorije, od "A" do "DE"), samo to nas može naučiti pameti :run: :thumbup: :bih:
tokio25

#51072 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tokio25 »

topcam wrote: 11/07/2025 23:28

Kazne 1000% vece nego u ostatku europe (cak i sa popustom), a ti bi da dizes.
i to kad dignes treba jos podici jer papci ne znaju da koriste bluetooth i sl
tokio25

#51073 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tokio25 »

https://www.jabuka.tv/mup-zzh-javni-poz ... unistenja/
Ne znam kako ovo ide al vjerojatno su to zaplijenjeni automobili iz kriminala i ovi sto imaju ogromne kazne
Samo ovako treba raditi i ujedno se rijesis krseva a i problematicnih vozaca
zdruzdjo

#51074 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

tokio25 wrote: 12/07/2025 11:26 https://www.jabuka.tv/mup-zzh-javni-poz ... unistenja/
Ne znam kako ovo ide al vjerojatno su to zaplijenjeni automobili iz kriminala i ovi sto imaju ogromne kazne
Samo ovako treba raditi i ujedno se rijesis krseva a i problematicnih vozaca
jebo te
Opel manta??? U njemackoj postoji citava "subkultura" vezana za ovo auto.
Slicna je stvar i sa ford Sierra
drug_profi

#51075 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Sto bas mantu... grehota jbt
Post Reply