Islam - pitanja i odgovori

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
canvra888

#6376 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by canvra888 »

Dozer je uporan i kad činjenično nije upravu :D
Dozer

#6377 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Dozer »

canvra888 wrote: 07/07/2025 16:06
Dozer wrote: 07/07/2025 15:36
canvra888 wrote: 07/07/2025 14:54

"Jaranov" račun iz Hrvatske, Rav4 od 400+ ks, i tako dalje i tako bliže :lol:
Koji dio oko RAV-a ti nije jasan? Zbirna snaga motora i baterija je 400 KS. Ili nije?
NOminalna koju kombinovani sistem isporucuje u svakom momentu je 220 KS. Ili nije?
Ovi novi imaju jos vise.

Ah da... :lol:
Poređenje interijera Golfa 7.5 sa aktuelnim modelima drugih brendova, LS da je trenutno bolji od S klase... Kao što rekoh - i tako dalje i tako bliže :lol:
Stvar ukusa? Ikad cuo za to? :lol:

Sta je ovo... Okupacija Haliloviceve sveznajuce balavurdije :lol:
canvra888

#6378 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by canvra888 »

Dozer wrote: 07/07/2025 17:21
canvra888 wrote: 07/07/2025 16:06
Dozer wrote: 07/07/2025 15:36
Koji dio oko RAV-a ti nije jasan? Zbirna snaga motora i baterija je 400 KS. Ili nije?
NOminalna koju kombinovani sistem isporucuje u svakom momentu je 220 KS. Ili nije?
Ovi novi imaju jos vise.

Ah da... :lol:
Poređenje interijera Golfa 7.5 sa aktuelnim modelima drugih brendova, LS da je trenutno bolji od S klase... Kao što rekoh - i tako dalje i tako bliže :lol:
Stvar ukusa? Ikad cuo za to? :lol:
Eki stvar ukusa to što si tvrdio da se Golf 7.5 proizvodi u 2024 :lol:
Sta je ovo... Okupacija Haliloviceve sveznajuce balavurdije :lol:
Pojma nemam šta bi Halilović trebao predstavljati, ali imam pojma da si često u svađi sa činjenicama. Mogu i dalje nastaviti nabrajati ako ima potrebe :D
Dozer

#6379 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Dozer »

canvra888 wrote: 07/07/2025 18:48
Jesi siguran da me nisi pobrkao s nekim? Daj mi citat gdje sam ja ovo izjavio.
Pojma nemam šta bi Halilović trebao predstavljati, ali imam pojma da si često u svađi sa činjenicama. Mogu i dalje nastaviti nabrajati ako ima potrebe :D
Halilovic predstavlja novi fabrikovani "pravopis" po kojem se raspoznajete vi rodjeni nakon 1990. :-)
A nisam ja kriv sto mnogi svoja misljenja i vjerovanja pretpostavljaju cinjenicama i sto ne kontaju napisano. :wink:
canvra888

#6380 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by canvra888 »

Dozer wrote: 07/07/2025 18:52
canvra888 wrote: 07/07/2025 18:48
Jesi siguran da me nisi pobrkao s nekim? Daj mi citat gdje sam ja ovo izjavio.
Dozer wrote: 16/09/2024 13:41 Ne kontam ja pojedine... OK, o ukusima se ne raspravlja, kaze stara narodna, ali ne mogu da vjeruje da je nekome ovo ruzno. Estetika je ipak malo univerzalnija od necijeg ukusa... Sve dole je 2024.

Image

Ili ovo...
Image

Sta je tu ljespe ili ruznije ili nesto ober razlicito od ovoga...
Image

Ili ovoga...
Image

Ili ovoga...
Image

Ili ovoga...
Image
Eto, crno na bijelo, u svađi sa činjenicama. Pa ti listi o Haliloviću i dalje :lol:
Dozer

#6381 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Dozer »

Majstore.... to sto je Google izbacio neciju sliku tog Golfa pod 2024, jel' do mene? Poenta posta je bila da se pokaze da danas sve izgleda haman isto, a vase hvatanje za jedno slovo u recenici, zaobilazeci kompletan kontekst, vise govori o vama takvima, nego o meni.
I, kao sto i sam vidis, nisam izjavio to sto ti tvrdis. Nemam pojma ni koji je Gnojf na slici.
Hajd' vozdra.
canvra888

#6382 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by canvra888 »

Hahahahahaha sad je Google kriv, naravno. E to je upravo ono što sam spomenuo ranije danas, lik je uporan i kad činjenično nije upravu.

Komentarišeš interijere auta kao neki znalac, a nemaš ni pojma šta je interijer kojeg auta. E to sve govori o onome o čemu pričam. Nije kriv Google, već nalogodavac koji i ne zna šta posta na forum.

Isto kao i onaj "jaranov" račun iz Hrvatske što si na drugoj temi postao. A ono račun koji se vrtio po hrvatskim portalima danima :lol:
Dozer

#6383 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Dozer »

Ne pratim HR portale. Da li izvor racuna mijenja njegov sadrzaj i cinjenice oko toga? Plitkoumno.....

Btw, ovo nije tema o ljubiteljima golfova. Osim ako i Golf nije od Allaha.... Mozda ga hajrujete na ulazu u dzennet :-D
canvra888

#6384 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by canvra888 »

Činjenica je da si pokušavao poturiti da ti je to "jaranov" račun po forumu pa te drugi forumaši eksponirali oko "jaranovog" računa. Tako svašta nešta pokušavaš poturiti kao činjenicu... Dokazano kroz godine.
Dozer

#6385 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Dozer »

I opet lupetas. Meni tako predstavljeno, i ja samo tako prenio ovdje. Da li to mijenja sustinu? Cinjenicu da to jeste stvarni racun s cijenama u HR?
Ako nisi bio na obali HR ove godine, skokni, i uvjeri se. U Makarskoj hambas 15€, lazanje 14, kugla sladoleda 2,5, piva 5-6, itd.
Last edited by Dozer on 07/07/2025 19:39, edited 1 time in total.
canvra888

#6386 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by canvra888 »

"Njemu tako predstavljeno". Isto kao što ti je i Google "predstavio" Golf 7.5 iz 2024. je l' tako? Dakle ili lažeš ili ne provjeravaš nijednu jedinu info, a zalijepiš se za nju i prosljeđuješ je takvu dalje. Lose-lose šta god da odabereš u svakom slučaju :skoljka: :lol:
Dozer

#6387 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Dozer »

canvra888 wrote: 07/07/2025 19:39 "Njemu tako predstavljeno". Isto kao što ti je i Google "predstavio" Golf 7.5 iz 2024. je l' tako? Dakle ili lažeš ili ne provjeravaš nijednu jedinu info, a zalijepiš se za nju i prosljeđuješ je takvu dalje. Lose-lose šta god da odabereš u svakom slučaju :skoljka: :lol:
Neko ovdje ima problem s mentalnim kapacitetima, a cini mi se da to ipak nisam ja...
canvra888

#6388 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by canvra888 »

Dozer wrote: 07/07/2025 19:40
canvra888 wrote: 07/07/2025 19:39 "Njemu tako predstavljeno". Isto kao što ti je i Google "predstavio" Golf 7.5 iz 2024. je l' tako? Dakle ili lažeš ili ne provjeravaš nijednu jedinu info, a zalijepiš se za nju i prosljeđuješ je takvu dalje. Lose-lose šta god da odabereš u svakom slučaju :skoljka: :lol:
Neko ovdje ima problem s mentalnim kapacitetima, a cini mi se da to ipak nisam ja...
Svakako, inače meni podvaljuju račune i ja ne znam prepoznati materiju pa onda Google krivim pa ja ispadam mentalno potkapacitiran :lol:
Dozer

#6389 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Dozer »

Hajde, za svaki slucaj, jos jednom pokusaj dokuciti poente tih postova i informacija u njima. Sebe radi, ne zbog mene.
canvra888

#6390 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by canvra888 »

Poenta je da poturaš sve i svašta da bi "poktrijepio" svoj narativ, ne ulazeći u kredibilnost tih informacija koje poturaš. U tome je cijela poenta. I u tome si neopisivo tvrdoglav. Over and out do sljedeće izvale.
Dozer

#6391 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Dozer »

canvra888 wrote: 07/07/2025 19:47 Poenta je da poturaš sve i svašta da bi "poktrijepio" svoj narativ, ne ulazeći u kredibilnost tih informacija koje poturaš. U tome je cijela poenta. I u tome si neopisivo tvrdoglav. Over and out do sljedeće izvale.
OK. Znaci, racun s cijenama nije kredibilan izvor informacija ...zbog cega tacno? Zbog toga sto je meni pokazan kao licni racun, ili zbog toga sto se vec nalazio na internetu? OK... :D
U prici o danasnjem dizajnu enterijera vozila jedna od slika prikazuje model auta koji, zaboga, nije 2024., a receno da jeste, i to je bitnije nego sto i ta slika samo potvrdjuje poentu zajedno s ostalima? OK... :D
To se zove spin majstore.

Moderacija, brisite ove spinove i trole s teme. Smrle ce nam se naljutiti :D
canvra888

#6392 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by canvra888 »

Dozer wrote: 07/07/2025 19:53
canvra888 wrote: 07/07/2025 19:47 Poenta je da poturaš sve i svašta da bi "poktrijepio" svoj narativ, ne ulazeći u kredibilnost tih informacija koje poturaš. U tome je cijela poenta. I u tome si neopisivo tvrdoglav. Over and out do sljedeće izvale.
OK. Znaci, racun s cijenama nije kredibilan izvor informacija ...zbog cega tacno? Zbog toga sto je meni pokazan kao licni racun, ili zbog toga sto se vec nalazio na internetu? OK... :D
U prici o danasnjem dizajnu enterijera vozila jedna od slika prikazuje model auta koji, zaboga, nije 2024., a receno da jeste, i to je bitnije nego sto i ta slika samo potvrdjuje poentu zajedno s ostalima? OK... :D
To se zove spin majstore.
Kakav ba spin, nijedna jedna fotografija, već dvije fotografije u pitanju. Šanse da je Google "pogriješio" na obje fotografije nisu realne. Realno je da nisi imao pojma do kada su se Arteon i Golf 7.5 uopće proizvodili i čak si tada i priznao svoju grešku na toj temi, dok ti je evo ovdje sad druga priča :-) Nema smisla s tobom zaista.
belfy

#6393 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by belfy »

do danas nisam imao pojma koliko je automobilizam zastupljen u Islamu... na stranu sto isti ne pratim, ali vidim da ga vi vjerno prenosite sa druge teme ovdje. kljucna rijec je vjerno kao izvedenica...

a da se pretjerali - vala jeste. obojica zasluzili ban pravovjerno. :D

toliko shebaste temu da ja nemam volje ni da Smrletu odgovorim... no, obecanje je dug...
belfy

#6394 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by belfy »

Zehran82 wrote: 05/07/2025 23:16
belfy wrote: 05/07/2025 23:09 ---
eh, onda se vrati i pogledaj sta sam napisao o onima koji nisu primili Objavu, pa provjeri sta ti citabi kazu... jer postoje samo dvije opcije. ili ti ne znas sta tamo pise ili lazes. pardon, mozda postoji i treca - da ne znas...

elem, posto mi upravo stize drustvo nastavicemo ovo koliko sutra. sve najbolje. :kakoste:
nama koji zivimo u ovom svijetu nauke, Bog je potreban da bi se objasnio nastanak univerzuma i zivota na zemlji.....bez BOga nema objasnjenja, barem ne lopgickog.

a sto se tice primitivnih plemena koji su daleko od civilizacije....od njih se ne treazi da razmisljaju tako duboko, ako im nije dosla ni objava....takvi ce imati opravdanje kod Boga i bit ce podlozeni test tamo.....

dok ti neces imati opravdanja ni ja pred bogom na Sudnjem danu, znaci onako kako i ja i ti radimo sad, tako ce nam biti sudjeno....
pa bolan Smrle... prvo napises ovo:
Zehran82 wrote: 05/07/2025 17:47 ...
potreban ti je izmedju ostalog da znas svoju svrhu...zbog cega si na zemlji, odakle si dosao, sta trebas i netrebas ovdje, i kuda ides poslije smrti.....eto zasto ti treba Bog.
...
gdje ti ja pokusam objasniti da nisi u pravu jer ti to cak i tvoja vjera govori, pa ti meni pokusavas kontrirati, a zapravo potvrdis ono sto sam rekao...

i to sa u ovom postu iznad:
Zehran82 wrote: 05/07/2025 23:16 a sto se tice primitivnih plemena koji su daleko od civilizacije....od njih se ne treazi da razmisljaju tako duboko, ako im nije dosla ni objava....takvi ce imati opravdanje kod Boga i bit ce podlozeni test tamo.....
znaci tim primitivnim plemenima nije trebala nikakva bozija uputa da prozive svoj zivot od rodjenja pa do smrti, a ti si tvrdio da treba, docim sama tvoja vjera ne govori to. ili da to kazem jednostavnije, ponovo, ili ne razumijes sta ti vjera govori ili namjerno lazes. ovo ti vec drugi put pisem i ako ne budes razumio ni iz druge ja ne vidim kako da ti pomognem. citaj kako treba i uci...

do jucer nisi znao za recidive gdje ljudi imaju rep i do osam sisa, pa si preko toga presao kao onaj golub na sahovskoj tabli. sada pokusavas to isto. ne ide brate... a ja samo pokusavam da ti ukazem na neke stvari koje ne znas, dok za tvoje ponjave od ajeta, hadisa i matematickih cuda, pa sve do kinesina znamo odavno. vec si ih pisao vise puta pod raznim imenima. i na sve od toga ti je odgovoreno na prosloj temi, kao i pretprosloj i onoj prije nje...

ti se sada javljas sa cetvrtim accountom/nickom (ako sam dobro izbrojao) i zapocinjes istu pricu u krug bez iceg novog da ponudis, a kada ti se novo ponudi ne prihvatas. da li to smatras raspravom? ili ces i dalje samo sugovornicima suptilno prijetiti dzehenemom dok im se obracas?

P.S. i jos nikada nisi poradio na pismenosti tokom svih ovih godina. tesko je citati toliko nepravilno napisanih rijeci i nekoga uopste uzeti za ozbiljno, a kamoli kao nekoga ko moze dati neki savjet. sta si ti po profesiji (ako te nije strah reci)?

P.P.S. cak i teodati bolje vlada teorijom svoje vjere (i pismeniji je, a i on se bori sa istom), iako je napisao oksimoron - da nije vjernik, a sve sto radi potvrdjuje tekstovima iz Biblije...
Last edited by belfy on 07/07/2025 21:15, edited 1 time in total.
Zehran82

#6395 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Zehran82 »

belfy wrote: 07/07/2025 21:06 ----
znaci tim primitivnim plemenima nije trebala nikakva bozija uputa da prozive svoj zivot od rodjenja pa do smrti, a ti si tvrdio da treba, docim sama tvoja vjera ne govori to. ili da to kazem jednostavnije, ponovo, ili ne razumijes sta ti vjera govori ili namjerno lazes. ovo ti vec drugi put pisem i ako ne budes razumio ni iz druge ja ne vidim kako da ti pomognem. citaj kako treba i uci...
----
znaci tim primitivnim plemenima nije trebala nikakva bozija uputa da prozive svoj zivot od rodjenja pa do smrti
stvari gledas pogresno.....

ti ljudi ako su umrli u staroj dobi nece mimoici testa, koji ce biti izveden nad njima na Sudnjem danu.

a ti si tvrdio da treba,
ne shvatas stvari......

Mi nemamo opravdanja jer smo u testu, imamo sve na dohvat ruke pa nikakva opravdanja ne mozemo imati pred bogom, primtivna plemena u dzunglama mogu da imaju opravdanje pred Bogom, i da budu testirani tamo na Sudnjem danu....dok si ti testiran sada. jeli ovo shvatas??
belfy

#6396 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by belfy »

Zehran82 wrote: 07/07/2025 21:14
----
znaci tim primitivnim plemenima nije trebala nikakva bozija uputa da prozive svoj zivot od rodjenja pa do smrti

ti ljudi ako su umrli u staroj dobi nece mimoici testa, koji ce biti izveden nad njima na Sudnjem danu.

a ti si tvrdio da treba,
ne shvatas stvari......

Mi nemamo opravdanja jer smo u testu, imamo sve na dohvat ruke pa nikakva opravdanja ne mozemo imati pred bogom, primtivna plemena u dzunglama mogu da imaju opravdanje pred Bogom, i da budu testirani tamo na Sudnjem danu....dok si ti testiran sada. jeli ovo shvatas??
da li je moguce da ne razumijes sta sam napisao? mislim da jeste, jer si ovako brzo odgovorio... covjece, po zadnji put - ako nisu imali Objavu, a prozivjeli cijeli zivot bez nje, onda ono sto si rekao da je Objava tu da ti objasni kako da zivis zivot pada u vodu. znaci mozes i bez nje zivjeti cijeli zivot bez problema. da li ti razumijes ovo? evo, skratio sam koliko je moguce...

idi procitaj bar jos jednom sta sam napisao. ali polako... i sa razumijevanjem... jer, ovo je treci put da se ponavljam, a to ni sa djecom nije slucaj. i oni, najcesce, skontaju iz druge... doduse, nisi procitao ni dio gdje sam rekao da je sve preko tri tacke (gdje me pokusavas kopirati) je besmisleno.

P.S. ne rece koja ti je profesija... fakat te strah reci?
Zehran82

#6397 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Zehran82 »

belfy wrote: 07/07/2025 21:18
----

a ti si tvrdio da treba,
ne shvatas stvari......

da li je moguce da ne razumijes sta sam napisao? mislim da jeste, jer si ovako brzo odgovorio... covjece, po zadnji put - ako nisu imali Objavu, a prozivjeli cijeli zivot bez nje, onda ono sto si rekao da je Objava tu da ti objasni kako da zivis zivot pada u vodu. znaci mozes i bez nje zivjeti cijeli zivot bez problema. da li ti razumijes ovo? evo, skratio sam koliko je moguce...

idi procitaj bar jos jednom sta sam napisao. ali polako... i sa razumijevanjem... jer, ovo je treci put da se ponavljam, a to ni sa djecom nije slucaj. i oni, najcesce, skontaju iz druge...

da li je moguce da ne razumijes sta sam napisao?
razumijem ja itekako al iti stvari ne razumijes.

po zadnji put - ako nisu imali Objavu, a prozivjeli cijeli zivot bez nje, onda ono sto si rekao da je Objava tu da ti objasni kako da zivis zivot pada u vodu. znaci mozes i bez nje zivjeti cijeli zivot bez problema. da li ti razumijes ovo? evo, skratio sam koliko je moguce...
a jeli ti shvatas ovo, primitivno plemene koje ne zna za bolje niti ima mogucnost da nauci....nece Bog uzet odgovornim u koliko nisu imali mogucnost da nauce bolje, pa samim tim uzet ce njihovo pravdanje na sudnjem danu.

dok mi imamo mogucnost da saznamo, imamo tehnologiju u rukama, mnoga znanja, itd pa nase opravdanje se ne moze uzeti u obzir na sudnjem danu kako nesto nismo znali.

To sto si ti umislio da sam ja rekao da je nemoguce zivjeti bez vjere a moze se prozivjeti itekako bez vjere ali zavisno od okolnosti i kako ce Bog suditi to na Sudnjem danu, dali si bio poput primitivnog plemena ili u razvijenom svijetu dostupnim informacija.

Ja kad kazem nama je potrebna vjera jeste da zivimo u skladu kako treba sa tim testom, da ga prodjemoo vec sada na zemlji da ne trebamo biti testirani na Sudnjem danu i izglazdati se stresu....to je ono sto ti neshvatas ovdje, brkas stvari.

elektrotehnicki fakultet....i ne pitaj vise.
belfy

#6398 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by belfy »

Zehran82 wrote: 07/07/2025 21:29
belfy wrote: 07/07/2025 21:18

ne shvatas stvari......

idi procitaj bar jos jednom sta sam napisao. ali polako... i sa razumijevanjem... jer, ovo je treci put da se ponavljam, a to ni sa djecom nije slucaj. i oni, najcesce, skontaju iz druge...

da li je moguce da ne razumijes sta sam napisao?
razumijem ja itekako al iti stvari ne razumijes.

po zadnji put - ako nisu imali Objavu, a prozivjeli cijeli zivot bez nje, onda ono sto si rekao da je Objava tu da ti objasni kako da zivis zivot pada u vodu. znaci mozes i bez nje zivjeti cijeli zivot bez problema. da li ti razumijes ovo? evo, skratio sam koliko je moguce...
a jeli ti shvatas ovo, primitivno plemene koje ne zna za bolje niti ima mogucnost da nauci....nece Bog uzet odgovornim u koliko nisu imali mogucnost da nauce bolje, pa samim tim uzet ce njihovo pravdanje na sudnjem danu.

dok mi imamo mogucnost da saznamo, imamo tehnologiju u rukama, mnoga znanja, itd pa nase opravdanje se ne moze uzeti u obzir na sudnjem danu kako nesto nismo znali.

To sto si ti umislio da sam ja rekao da je nemoguce zivjeti bez vjere a moze se prozivjeti itekako bez vjere ali zavisno od okolnosti i kako ce Bog suditi to na Sudnjem danu, dali si bio poput primitivnog plemena ili u razvijenom svijetu dostupnim informacija.

Ja kad kazem nama je potrebna vjera jeste da zivimo u skladu kako treba sa tim testom, da ga prodjemoo vec sada na zemlji da ne trebamo biti testirani na Sudnjem danu i izglazdati se stresu....to je ono sto ti neshvatas ovdje, brkas stvari.

elektrotehnicki fakultet....i ne pitaj vise.
:lol:

ajde sto lazes sebe, ali zasto druge?

rekoh vec da ne mislim vise ponavljati. nakon drugog puta sam mislio da ces razumjeti, ali sada, nakon treceg ponavljanja, vidim da ti samo mozes, zelis i hoces tvrdoglavo kroz zid i meni ostaje samo da odustanem od rasprave. jer, da bi rasprava bila ravnopravna obe strane bi trebale saslusati misljenje druge i pri tome ih razumjeti. ti imas problem i sa prvim i sa drugim dijelom. niti slusas/citas sta ti se govori, a uopste se ne trudis da to razumijes ikako. takav si bio prije, takav si i sada. tokom toliko godina forumanja nisi uspio savladati ni osnove rasprave za sto bi forum trebao da sluzi...

ponovit cu ti nesto sto sam ti davno rekao: "ko ne pliva uzvodno rijekom zivota, nego se samo prepusti toku iste - ide nizvodno." ti nisi plivao sve ove godine, a mislis da si na istom mjestu...

ziv ti meni, i zdrav bio, drug Smrle. ti si samo duboko zaglibio... :kakoste:
Zehran82

#6399 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Zehran82 »

belfy wrote: 07/07/2025 21:51 ---

rekoh vec da ne mislim vise ponavljati. nakon drugog puta sam mislio da ces razumjeti, ali sada, nakon treceg ponavljanja, vidim da ti samo mozes, zelis i hoces tvrdoglavo kroz zid i meni ostaje samo da odustanem od rasprave. jer, da bi rasprava bila ravnopravna obe strane bi trebale saslusati misljenje druge i pri tome ih razumjeti. ti imas problem i sa prvim i sa drugim dijelom. niti slusas/citas sta ti se govori, a uopste se ne trudis da to razumijes ikako. takav si bio prije, takav si i sada. tokom toliko godina forumanja nisi uspio savladati ni osnove rasprave za sto bi forum trebao da sluzi...

ponovit cu ti nesto sto sam ti davno rekao: "ko ne pliva uzvodno rijekom zivota, nego se samo prepusti toku iste - ide nizvodno." ti nisi plivao sve ove godine, a mislis da si na istom mjestu...

ja tebe potpuno dobro razumijem....ali ti mene ne razumijes.

Ono sto ti nisi shvatio je da kada kazem da nam je potreban Bog da bi uspjesno savladali ovaj zivotni test, to ne znaci da primitivna plemena nemogu zivjeti bez vjere u Boga i boziji pravila...itekako da mogu, ali njima ce Bog da sudi po drugacijim pravilima naspram nasih....nece nam isto suditi.

Nama zato je potreban BOg da bi otisli u pravom smjeru u vjecnost a ne u krivom, a pravi je Raj, a krivi je Pakao....
belfy

#6400 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by belfy »

Zehran82 wrote: 07/07/2025 22:55
belfy wrote: 07/07/2025 21:51 ---

ja tebe potpuno dobro razumijem....ali ti mene ne razumijes.

Ono sto ti nisi shvatio je da kada kazem da nam je potreban Bog da bi uspjesno savladali ovaj zivotni test, to ne znaci da primitivna plemena nemogu zivjeti bez vjere u Boga i boziji pravila...itekako da mogu, ali njima ce Bog da sudi po drugacijim pravilima naspram nasih....nece nam isto suditi.

Nama zato je potreban BOg da bi otisli u pravom smjeru u vjecnost a ne u krivom, a pravi je Raj, a krivi je Pakao....
ja tebe ne razumijem? :lol:
kakva projekcija. tacno pokazuje gdje se sam nalazis. izgubljen u nemogucnosti pravednog odgovra, jer tebi samom istina ovdje ne odgovara....

a istina je da si sam sebi skocio u stomak i da si govorio i protiv onoga sto ti vjera sama nalaze/kaze.

ti konstantno preskaces prvu stvar koju si rekao i gdje si bio u krivu. ipak, razumijem te. sa tvog stajalista ti i ne smijes priznati da si pogrijesio (iako ocigledno jesi i to sam jasno pokazao).

i sada opet vrtis novi krug. potreban Bog da bi savladali test, ali oni oni koji istog nisu spoznali nemaju potrebu za njim...

da li je toliko tesko priznati da si u krivu ili zaboravio? a na stranu sto i lazes...
sjecam se i kada si slikao svoju "diplomu" na jednoj od tema koju si otvorio, pa zato i kazes sada da ne pitam dalje...

ja ne zaboravljam tako lako drug Smrle. a ti samo vrtis pricu u krug i nakon svih ovih godina... no, ko sam ja da te sprecavam da budes ismijavan po cetvrti (jel ovo cetvrti?) put...
Post Reply