Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Danguba

#36001 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

HelaS wrote: 06/07/2025 12:33
_BataZiv_0809 wrote: 06/07/2025 12:31
HelaS wrote: 06/07/2025 12:25 Ići će "kleveta" novinaru BH, pa nek on poslije kaže ko mu je dao takvu instrukciju i platio za lažnu informaciju.
Za koju laznu info?
Zasto Dzuvo ne demantuje?
Džuvo se ne pojavljuje u javnosti. Nije nikad.
:lol: :lol:

Ne bih ni ja da imam i prst obraza.
Mislim da je BN tv objavila detalje cekanja Dzuve, izlaska Dodika i advokata iz adm. Centra ali nisu culi Dzuvu kada je izgovarao “u ime zakona lisavam te slobode” :lol: :lol:
LSD

#36002 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

HelaS wrote: 06/07/2025 12:33
_BataZiv_0809 wrote: 06/07/2025 12:31
HelaS wrote: 06/07/2025 12:25 Ići će "kleveta" novinaru BH, pa nek on poslije kaže ko mu je dao takvu instrukciju i platio za lažnu informaciju.
Za koju laznu info?
Zasto Dzuvo ne demantuje?
Džuvo se ne pojavljuje u javnosti. Nije nikad.
:lol: :lol:

Krvav je HelaS :-)
tokio25

#36003 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

sto neko rece i ovo dzuvino taksiranje moze se protumaciti
mi ko u kumu ga doveli pred sud ne treba nam ni policija nego samo glavni da dodje i dodik udje u auto i na sudu ujutro
a pustili smo ga neka se lozi da je dobio
Danguba

#36004 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

dječak sa šibicama wrote: 06/07/2025 12:41 To sam i napisao, dosao na razgovor i potjernica postala suvisna.

Dodik priznao nadleznost suda kojeg u slobodno vrijeme negira.

Meni se cini da je neko drugi tu odnio pobjedu, ne Milorad.
Znaci da ne pratis temu.
Nije se odazvao na poziv suda, oni raspisali potjernicu i odredili jednomjesecni pritvor.

Niko nije imao pravo da ukine ovaj jednomjesecni pritvor prije privodjenja bjegunca u centralni zatvor pa saslusanje i tek onda se razmatraju ukidanje mjera
Objasnio doktor prava Blagojevic

Vedrana ga tuzi a Tatjana sudi i jos samo da mu se izvinu sto ga uznemiravaju
Moslim da ih je Covic nasao da odrade prljav posao za VSTV
LSD

#36005 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

Isakovic91 wrote: 06/07/2025 12:57 I šta ako se povuče? I dalje će držati konce u pozadini. Smanje mu kaznu na godinu zatvora (koju otkupi) i zabranu političkog djelovanja isto tako na godinu, i eto ga opet na nekoj funkciji nakon izbora 2026.

I opet Bošnjaci nasamareni.
Kaznu zatvora ce odmah platiti, to mu je najmanji problem... dakle nista od toga.
Hajmo dalje, kazna zabrane politickog djelovanja - to se vec nagodio sa bandom iz tuzilastva, mozda ce biti malo kaznjemn, pola godine...i u oktobru '26 ce ponovo pomesti na izborima.
Lakstaski krmak se 20 godina sprda sa ovim pokusajem od drzave.
PM72

#36006 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PM72 »

Kvaĺitetnije i bolje se sprovodio zakon 1993 nego sad....Muha u po rata dobio kaznu što je biciklo vozio u kontru
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#36007 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

tokio25 wrote: 06/07/2025 13:10 sto neko rece i ovo dzuvino taksiranje moze se protumaciti
mi ko u kumu ga doveli pred sud ne treba nam ni policija nego samo glavni da dodje i dodik udje u auto i na sudu ujutro
Mene bi bilo stid.
Ali stvarno, ne znam koji je ulog, ali ja bih radije ostao gladan nego se ovako sramotio.
HelaS

#36008 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by HelaS »

plavi_E wrote: 06/07/2025 13:03 Ovakve stvari su se nekad zvale "pruzanje ruke spasa Dodiku".
Kakva god da je, "ruka je spasa" državi u njenom putu ka EU i društvenom razvoju, što nam je svima prioritet. Država nije isgubila spor, nije izgubila kredibilitet, naprotiv. Dodik je poništio svoj narativ spram Pravosuđa na nivou BiH, iako svi znamo da je to sve njegov impuls, da nije bilo stvarno, da je politički marketing i da je sve vrijeme bio učesnik u pravosudnim procesima, i on i njegova stranka i svi njegovi. Sve je bila predstava za javnost, a u biti sve vrijeme država je postojala i bila tu. Mnogi su priželjkivali hapšenje i pritvaranje Milorada Dodika, ne znajući procedure, mislieć mu zlo na taj način, u želji nekakva zla i osvete za svu Dodikovu "neprijateljsku" retoriku spram "muslimana" u BiH, spram države i svih koje je Dodik spominjao u svom seljačkom zanosu na Skupštinama RS, javno i raznim izjavama. I danas je Dodik takav, ali nikad se ne treba plašiti "psa koji laje", grize onaj koji reži. Ništa se spekrakularno nije desilo u petak, barem što se tiče narušavanja ustavnog poretka BiH. Dodik je javno i deklarativno priznao Sud BiH, ustao pred sudijom, dao izjavu i prihvatio obavezu. I to je to za sada. Sud će odlučiti o njegovoj krivici, a sudske odluke se ne raspravljaju javno. Nepoštivanje Ustavnog suda BiH i "Službeni glasnik RS" je drugi predmet.
Međutim, oba ova predmeta mogu se unijeti u političke rasprave unutar BiH. Čak je i Interpol tako procijenio, ali i da nije, nama je svima jasno da je tako. Trebamo sve ove rasprave spustiti, sniziti tenzije i krenuti naprijed, jer nam je svima zajednički interes na putu ka EU i društvenom, privrednom i ekonomskom razvoju BiH. Izbornim raspravama treba pokazivati vlastitu sposobnost za vlast, a kad je već izabrana, i opozicija treba biti korektor za uspješnu vlast. To je pravilo moderne demokratije, to je kultura političkog ponašanja. To moraju znati sve mlade junoše politički opozicionih partija po BiH, najviše iz Federalnih, da smire strasti i da nauče politički pluralizam i pravila demokratije.
tokio25

#36009 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

sehohari wrote: 06/07/2025 13:27
tokio25 wrote: 06/07/2025 13:10 sto neko rece i ovo dzuvino taksiranje moze se protumaciti
Mene bi bilo stid.
Ali stvarno, ne znam koji je ulog, ali ja bih radije ostao gladan nego se ovako sramotio.
sta se sramotis kad ne znamo ni sta je u pitanju
a sta ce biti ako sutra se dokaze da dodik ukida srpsku?
da li bi se ti posuo pepelom kao i zelena gamad koji citavo vrijeme krive trojku za izdaju i sl?

ovo sa radije bi ostao gladan me podsjeti na onu izreku srbuj makar slamu jeo
PreWiBa

#36010 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

tokio25 wrote: 06/07/2025 13:41
Mene bi bilo stid.
da li bi se ti posuo pepelom kao i zelena gamad koji citavo vrijeme krive trojku za izdaju i sl?

Znamo mi svi šta je u pitanju, sobarice.

Srbi makar slamu jedu sa haman pa dvije države, a Bošnjaci go*na na frtalju "nečega" pod međunarodnom upravom. Ne bih se ja njima baš tako smijao.
tokio25

#36011 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

sehohari wrote: 06/07/2025 13:47

Mene bi bilo stid.

Srbi makar slamu jedu sa haman pa dvije države, a Bošnjaci go*na na frtalju "nečega" pod međunarodnom upravom. Ne bih se ja njima baš tako smijao.
pa sta je u pitanju reci nam kad si tako upoznat
i je li frtalj necega charlottenburg i ugorzen si na tom frtalju dok ti je uprava hans?

jbt ti se nasao pitati ste ce bosnjaci srbi hrvati a u berlinu zivis
takvi su najgori i jedina briga im je za nekretnine koje su kupili u frtalju a nikako na djedovini u rs ili negdje gdje su hrvati vecina

eto da si kupio stan u foci ili ljubuskom umjesto ilidze ne bi pricao o frtalju i govnima
Last edited by tokio25 on 06/07/2025 13:53, edited 1 time in total.
PreWiBa

#36012 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

Opet, kao kod Zavrzlame, Sumira, sve botovi sa malim pisanjem slova.

Šefe, de nek vam promjene program malo.
tokio25

#36013 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

nema promjene programa imamo samo osnovni paket koji placamo

vidim nemas komentar na ovo sto sam napisao nego odmah da smo placenici i sl

super samo tako nastavi

ja se zalazem da u berlinu sve strance istjeraju i one kojima porijeklo nije iz eu a rodjeni u njemackoj
Last edited by tokio25 on 06/07/2025 13:54, edited 1 time in total.
PreWiBa

#36014 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

tokio25 wrote: 06/07/2025 13:51

i je li frtalj necega charlottenburg i ugorzen si na tom frtalju dok ti je uprava hans?
Pa ne mislim objašnjavat ljudima da je voda mokra.

A to bi i značilo da stvarno razgovaram s tobom. Ovo moje pisanje je više da ti malo nabijem kvotu.
tokio25

#36015 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

sehohari wrote: 06/07/2025 13:54
tokio25 wrote: 06/07/2025 13:51

Pa ne mislim objašnjavat ljudima da je voda mokra.

A to bi i značilo da stvarno razgovaram s tobom. Ovo moje pisanje je više da ti malo nabijem kvotu.
ne brini ti za moju kvotu
ja to nabijem kod ovih desnicara iz rostoka

za objasnjavanje da li je voda mokra je oksimoron jer je to lako dokazivo a da ti dokazes sta je dodik ugovarao je malo teze zato sto nemas pojma al bi se igrao politike i moralisanja
PreWiBa

#36016 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

Tokio došao 23. juna a već sve zna o meni kao da je godinu dana ovdje.

Sumir, Zavrzlama, Panda...

Sve isti stil pisanja, iste doskočice...
velikonja

#36017 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by velikonja »

HelaS wrote: 06/07/2025 12:39
dječak sa šibicama wrote: 06/07/2025 12:34 A da sumiramo, sud pozvao gradjanina Milorada na informativni razgovor, on nije dosao, sud raspisao potjernicu.

Gradjanin Milorad ipak dosao na sud koji kaze ne priznaje, sud ukinuo potjernicu jer je gradjanin dosao.

Po cemu je to pobjeda gradjanina Milorada, objasnite mi molim vas.
-Pritvor se u principu određuje u fazi istrage da bi se osiguralo prisustvo osumnjičenog. Kako se on nije javio na poziv Tužilaštva BiH izdata je naredba za njegovo dovođenje. Nakon što ni to nije uspjelo, određena je mjera pritvora samo iz jednog razloga što se nije odazvao na poziv, to jest što nije bio dostupan Tužilaštvu BiH, odnosno Sudu BiH. Sada, nakon što se dobrovoljno javio i nakon što je ispitan, razlog njegovo, bolje reći, stavljanje u pritvor je, jednostavno, otpao. Kako je to i rečeno, određene su mu mjere zabrane, a pritvor mu se može ponovo odrediti, ako prekrši obaveze iz tih mjera.

Zakon o krivičnom postupku je, u tom slučaju potpuno primijenjen, a ponašanje Dodika u prethodnom periodu, odnosno, neodazivanje na pozive i drugo se, eventualno, može uzeti kao otežavajuća okolnost ako dođe do osuđujuće presude.

-Samo Tužilaštvo BiH je, dakle, predložilo da se ukine pritvor, a Sud BiH je to prihvatio. https://avaz.ba/vijesti/bih/983629/prof ... stupku-bih

Misim da je zaista red da prestanes tumaciti stvari o kojima nemas pojma. Uz pomoc prvog taxiste BiH, Dodik se, uvjetno govoreci, ne krije.

Ali i dalje:
-prijeti opasnost od bjekstva
-ne samo postoji osnovana bojazan da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak ili ako naročite okolnosti ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, ON TO I RADI

- ne samo da postoje naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo ili da će dovršiti pokušano krivično djelo ili da će učiniti krivično djelo kojim prijeti, a za ta krivična djela može se izreći kazna zatvora tri godine ili teža kazna, ON JE TO I RADIO I DLAJE RADI.

Ponasanje Tuzlistava i Suda BiH se nicim ne moze opravdati...o taxisti :run:

Izvod iz ZKP BiH:

Član 132

Razlozi za pritvor

(1) Ako postoji osnovana sumnja da je određeno lice učinilo krivično djelo, pritvor mu se može odrediti:

a) ako se krije ili ako postoje druge okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva,

b) ako postoji osnovana bojazan da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak ili ako naročite okolnosti ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače,

c) ako naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo ili da će dovršiti pokušano krivično djelo ili da će učiniti krivično djelo kojim prijeti, a za ta krivična djela može se izreći kazna zatvora tri godine ili teža kazna,

d) u vanrednim okolnostima, ako se radi o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela, ako bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

(2) U slučaju iz stava 1. tačke b) ovog člana, pritvor će se ukinuti čim se osiguraju dokazi zbog kojih je pritvor određen.
PreWiBa

#36018 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

tokio25 wrote: 06/07/2025 13:53 nema promjene programa imamo samo osnovni paket koji placamo

super samo tako nastavi

ja se zalazem da u berlinu sve strance istjeraju i one kojima porijeklo nije iz eu a rodjeni u njemackoj
Vidim, ti si 5 godina ovdje aktivan, 23. juna "prvi put registrovan".
tokio25

#36019 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

sehohari wrote: 06/07/2025 13:57 Tokio došao 23. juna a već sve zna o meni kao da je godinu dana ovdje.

forum je javan tako da sam mogao doci i juce i saznati sta si ko si kad pises sve to na temama
Prpa.ba

#36020 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

sehohari wrote: 06/07/2025 13:59
tokio25 wrote: 06/07/2025 13:53 nema promjene programa imamo samo osnovni paket koji placamo

super samo tako nastavi

Vidim, ti si 5 godina ovdje aktivan, 23. juna "prvi put registrovan".
voskrsnuo :mrgreen:

neki klon onog zavrzlame sto su mu je neki Bosnjak maznuo curu :lol:
PreWiBa

#36021 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

tokio25 wrote: 06/07/2025 13:59
sehohari wrote: 06/07/2025 13:57 Tokio došao 23. juna a već sve zna o meni kao da je godinu dana ovdje.

forum je javan tako da sam mogao doci i juce i saznati sta si ko si kad pises sve to na temama
Naravno...

Samo ne znam šta ti je bolje izabrati
Da si plaćenik
Ili da u svom slobodnom vremenu izvlačiš pistove od prije godinu dana.

Ja da sam na tvom mjestu, držao bi se opcije plaćenika.
Danguba

#36022 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

HelaS wrote: 06/07/2025 13:33
plavi_E wrote: 06/07/2025 13:03 Ovakve stvari su se nekad zvale "pruzanje ruke spasa Dodiku".
Kakva god da je, "ruka je spasa" državi u njenom putu ka EU i društvenom razvoju, što nam je svima prioritet. Država nije isgubila spor, nije izgubila kredibilitet, naprotiv. Dodik je poništio svoj narativ spram Pravosuđa na nivou BiH, iako svi znamo da je to sve njegov impuls, da nije bilo stvarno, da je politički marketing i da je sve vrijeme bio učesnik u pravosudnim procesima, i on i njegova stranka i svi njegovi. Sve je bila predstava za javnost, a u biti sve vrijeme država je postojala i bila tu. Mnogi su priželjkivali hapšenje i pritvaranje Milorada Dodika, ne znajući procedure, mislieć mu zlo na taj način, u želji nekakva zla i osvete za svu Dodikovu "neprijateljsku" retoriku spram "muslimana" u BiH, spram države i svih koje je Dodik spominjao u svom seljačkom zanosu na Skupštinama RS, javno i raznim izjavama. I danas je Dodik takav, ali nikad se ne treba plašiti "psa koji laje", grize onaj koji reži. Ništa se spekrakularno nije desilo u petak, barem što se tiče narušavanja ustavnog poretka BiH. Dodik je javno i deklarativno priznao Sud BiH, ustao pred sudijom, dao izjavu i prihvatio obavezu. I to je to za sada. Sud će odlučiti o njegovoj krivici, a sudske odluke se ne raspravljaju javno. Nepoštivanje Ustavnog suda BiH i "Službeni glasnik RS" je drugi predmet.
Međutim, oba ova predmeta mogu se unijeti u političke rasprave unutar BiH. Čak je i Interpol tako procijenio, ali i da nije, nama je svima jasno da je tako. Trebamo sve ove rasprave spustiti, sniziti tenzije i krenuti naprijed, jer nam je svima zajednički interes na putu ka EU i društvenom, privrednom i ekonomskom razvoju BiH. Izbornim raspravama treba pokazivati vlastitu sposobnost za vlast, a kad je već izabrana, i opozicija treba biti korektor za uspješnu vlast. To je pravilo moderne demokratije, to je kultura političkog ponašanja. To moraju znati sve mlade junoše politički opozicionih partija po BiH, najviše iz Federalnih, da smire strasti i da nauče politički pluralizam i pravila demokratije.
Ovo sacuvaj kada budemo bajke objavljivali a stvari su skroz drugacije.

Covjek je(ma ko bio) izvrsio drzavni udar.
Nije se odazvao na poziv sudu, automatski bjegunac.
Zaprijetio je SIPA preko svog ministra i ljudi su morali napustiti zgradu.
Zaprijetio je direktno iz Zvornika da ga niko ne smije uhapsiti i pokazao neke placenike oko sebe. Odmetnuo se sa oruzanom grupom.

U svakoj normalnoj drzavi on bi bio uhapsen primjenom sile pa makar morala i vojska asistirati protiv naoruzane grupe(koju je i on imao).
Kako bi postupila Srbija ili Hrvatska da im predsjednik Vojvodine zaprijeti silom u slucaju njegovog hapsenja?

...a ti spominjes "'...u želji nekakva zla i osvete za svu Dodikovu "neprijateljsku" retoriku spram "muslimana" u BiH...da ga se zbog toga trebalo hapsiti.
tokio25

#36023 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

sehohari wrote: 06/07/2025 14:01

Naravno...

Da si plaćenik

ti da si iole ok ne bi uopste brinuo koje opcije se neko drzi
naravno da mozes komentarisati moje opredjeljenje misljenje i sve to al koji su moji porivi da ovo radim tebe ne bi trebali uopste zanimati
moje slobdono vrijeme nisam trosio da izvlacim nego sam procitao prije godinu dana i prije pola godine jer si konzistentan da komentarises stanje u bih i da odredjujes kako treba a uopste ne zivis tu
tokio25

#36024 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

Danguba wrote: 06/07/2025 14:04
HelaS wrote: 06/07/2025 13:33
Ovo sacuvaj kada budemo bajke objavljivali a stvari su skroz drugacije.

Covjek je(ma ko bio) izvrsio drzavni udar.
Nije se odazvao na poziv sudu, automatski bjegunac.
Zaprijetio je SIPA preko svog ministra i ljudi su morali napustiti zgradu.
Zaprijetio je direktno iz Zvornika da ga niko ne smije uhapsiti i pokazao neke placenike oko sebe. Odmetnuo se sa oruzanom grupom.

U svakoj normalnoj drzavi on bi bio uhapsen primjenom sile pa makar morala i vojska asistirati protiv naoruzane grupe(koju je i on imao).
Kako bi postupila Srbija ili Hrvatska da im predsjednik Vojvodine zaprijeti silom u slucaju njegovog hapsenja?

...a ti spominjes "'...u želji nekakva zla i osvete za svu Dodikovu "neprijateljsku" retoriku spram "muslimana" u BiH...da ga se zbog toga trebalo hapsiti.
razlika izmedju hrvatske i bih je sto je u hrvatskoj na kraju rata imao pobjednik
u srbiji nije ni bilo rata
u bih nema pobjednika tako da "pravo" na drzavu imaju i jedni i drugi i treci
i zbog toga mora biti kompromis na ovaj ili onaj nacin
da li je to nekad dobro za drzavu nije da li je nekad dobro jeste
al ne mozemo imati crnobijeli sistem kad je sam sistem napravljen na mirovnom sporazumu a ne na ustavu koji je donijela drzava sama

oko prava procedura i tih stvari ne zelim jer se ne razumijem u njih
PreWiBa

#36025 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

tokio25 wrote: 06/07/2025 14:04
sehohari wrote: 06/07/2025 14:01

Naravno...

Da si plaćenik

ti da si iole ok ne bi uopste brinuo koje opcije se neko drzi
naravno da mozes komentarisati moje opredjeljenje misljenje i sve to al koji su moji porivi da ovo radim tebe ne bi trebali uopste zanimati
moje slobdono vrijeme nisam trosio da izvlacim nego sam procitao prije godinu dana i prije pola godine jer si konzistentan da komentarises stanje u bih i da odredjujes kako treba a uopste ne zivis tu
Naravno da me interesuje, strane agente niko ne toleriše.

I zašto ti meni pišeš išta kada sam živiš u Švedskoj?

Pročitao si prije pola godine, pa prije godinu...
Ma jok, ne izvlačiš ti ništa, ti kopaš.
Post Reply