Istina o Bogu

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
sumirprimus

#901 Re: Istina o Bogu

Post by sumirprimus »

sterilne osobe su izuzetak od pravila, vecina vrste je tu da bi produzila postojanje.
TojoOptics
Grijem se na: Sunce
Vozim: bicikl

#902 Re: Istina o Bogu

Post by TojoOptics »

MR. Elvedin Pezic ne misli tako. Ja vjerujem MR. Elvedinu Pezicu. Zivimo na ravnoj ploci, koja je okruzena kravama.
Dozer

#903 Re: Istina o Bogu

Post by Dozer »

Smrle ba...neka te :lol: :lol:
Zehran82 wrote: 01/07/2025 13:31 pusti mene sad, nista ja tu nisam bitan...ja sam prenosim islamsku misao ovdje, onako kako sam to shvatio nakon visegodisnjeg istrazivanja islama.
Ocito bas i nisi puno shvatio...
Zehran82 wrote: 01/07/2025 13:31 to je kao da neko pita, asto sunce fizicki ide okolo zemlje dok zemlja stoji na jednom mejstu, na osnovu toga mozes zakljuciti da osoba ne poznaje modernu nauku....
Vidis...ljudi su nekad vjerovali upravo u ovo, a ko je rekao drugacije, religije su ga zik-zik :D
Zehran82 wrote: 01/07/2025 13:31 eto vidis da ne znas, jer po toj logici sterilne osobe nemaju svrhu.

a to nema smisla da je razmnozavanje svrha.
Zasto im je bog "dao" sterilnost? Taj svemoguci, svemilosni, ooo nadasve dobri bog....
Zehran82 wrote: 01/07/2025 13:31 kao sto profesor ne uhvati tebe za ruku da te sprijeci da napises gresku jer zna da ce taj profesor tebi kecinu zveknuti kad bude ispravljao testove....tako isto i Bog kaze da pusta jer zna da mu niko ne moze pobjeci pa kad dodju pred njega, tad ce okusit bic njegove kazne.
Opet taj svemilosni bog, ovaj put u izdanju s bicem :D
Btw, mi smo odavno prerasli kecine. Presli smo na petice :D
Last edited by Dozer on 01/07/2025 13:53, edited 1 time in total.
Zehran82

#904 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

TojoOptics wrote: 01/07/2025 13:39 14:42 A ti nikako ne misli da Allah ne motri na ono što rade nevjernici! On im samo pušta do Dana kada će im oči ostati otvorene

Sadista pravi. Kao ja da uzmem mrave pa da ih palim. Dosli mu na zicer, niste vjerovali, e sad u vjecnu vatru na przenje, pecenje, rostiljanje, gdje ce vas sejtan sodomizirati, kuhati vas, skidati vam kozu, itd. jer niste vjerovali, a niste vjerovali zato sto sam vam ja to onemogucio, jer sam totalni fiju, ludak potpuni.
Sadista pravi.
sa ovakvim stavom prema Milostivnom Bogu tesko da mozes ocekivati uputu od njega....sam sebe ovako prekrizis....kao da sam sebi odsijeces noge i ruke....
Dosli mu na zicer, niste vjerovali, e sad u vjecnu vatru na przenje, pecenje, rostiljanje,
nije to tako kako ti mislis.....ne kaznjava On sto mu je to neki ceif i sto nisi vjerovao, nego kaznjava zato sto posljedice nevjerovanja su nuzni grijesi koje covjek radi, pa radi ono sto je zabranjeno, a ne radi ono sto mu je naredjeno, i zato kaznjava i nije to samo kazna za nevjerovanje....a to sto ti nevjerujes u njega , moze on bez svakoga biti, nije to njemu imalo bitno za njegovu samoopstojnost.

Ti ako nevjerujes drzavnim zakonima, krsit ces drzavne zakone, pa drzava te nece tek tako kazniti ako ti samo nevjerujes u nju, nego zato sto niti vjerovao da se treba porez placati na placu, sto si vjerova da mozes kroz crveno 200 na sahat proletiti i tako....zato kazne slijede.
Zehran82

#905 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

sumirprimus wrote: 01/07/2025 13:43 sterilne osobe su izuzetak od pravila, vecina vrste je tu da bi produzila postojanje.
kad je svrha zivota u pitanu nema toga da mi sami sebi dajemo svrhu, produkt sam sebi nikad svrhu ne daje.....

ako ti hoces sam sebi svrhu da dajes a ne da poslusas svog kreatroa, je poput autoa sa ugradjenom umjetnom inteligencijom koje odluci da napravi disko atmosferu u autu, da pusta glasnu muziku, i da uopste ne vozi, da stoji na jedno mjestu i pravi koncerte.....kao da inzinjeri auta ne postoje.

to je nivo osoba koje sami sebi daju svrhu, produkt ne moze nikad sam sebi davati svrhu, jedino kreator moze dati svrhu zasto je nesto stvorio.
Zehran82

#906 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

TojoOptics wrote: 01/07/2025 13:43 MR. Elvedin Pezic ne misli tako. Ja vjerujem MR. Elvedinu Pezicu. Zivimo na ravnoj ploci, koja je okruzena kravama.
ne izmisljaj druze.
Dozer

#907 Re: Istina o Bogu

Post by Dozer »

Zehran82 wrote: 01/07/2025 13:47
TojoOptics wrote: 01/07/2025 13:39 14:42 A ti nikako ne misli da Allah ne motri na ono što rade nevjernici! On im samo pušta do Dana kada će im oči ostati otvorene

Sadista pravi. Kao ja da uzmem mrave pa da ih palim. Dosli mu na zicer, niste vjerovali, e sad u vjecnu vatru na przenje, pecenje, rostiljanje, gdje ce vas sejtan sodomizirati, kuhati vas, skidati vam kozu, itd. jer niste vjerovali, a niste vjerovali zato sto sam vam ja to onemogucio, jer sam totalni fiju, ludak potpuni.
Sadista pravi.
sa ovakvim stavom prema Milostivnom Bogu tesko da mozes ocekivati uputu od njega....sam sebe ovako prekrizis....kao da sam sebi odsijeces noge i ruke....
Dosli mu na zicer, niste vjerovali, e sad u vjecnu vatru na przenje, pecenje, rostiljanje,
nije to tako kako ti mislis.....ne kaznjava On sto mu je to neki ceif i sto nisi vjerovao, nego kaznjava zato sto posljedice nevjerovanja su nuzni grijesi koje covjek radi, pa radi ono sto je zabranjeno, a ne radi ono sto mu je naredjeno, i zato kaznjava i nije to samo kazna za nevjerovanje....a to sto ti nevjerujes u njega , moze on bez svakoga biti, nije to njemu imalo bitno za njegovu samoopstojnost.

Ti ako nevjerujes drzavnim zakonima, krsit ces drzavne zakone, pa drzava te nece tek tako kazniti ako ti samo nevjerujes u nju, nego zato sto niti vjerovao da se treba porez placati na placu, sto si vjerova da mozes kroz crveno 200 na sahat proletiti i tako....zato kazne slijede.
Majstore, vjeruj mi na rijec - taj tvoj bog ako postoji, ja kad dodjem pred njega idem sigurno u raj, za razliku od cca. 90% danasnjih vjernika, pogotovo predvodnika u vidu hodza i popova, koji ce se rostiljati na raznjevima pakla do beskonacnosti.
Zehran82

#908 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

Dozer wrote: 01/07/2025 13:45 Smrle ba...neka te :lol: :lol:
Zehran82 wrote: 01/07/2025 13:31 pusti mene sad, nista ja tu nisam bitan...ja sam prenosim islamsku misao ovdje, onako kako sam to shvatio nakon visegodisnjeg istrazivanja islama.
Zehran82 wrote: 01/07/2025 13:31 to je kao da neko pita, asto sunce fizicki ide okolo zemlje dok zemlja stoji na jednom mejstu, na osnovu toga mozes zakljuciti da osoba ne poznaje modernu nauku....
Vidis...ljudi su nekad vjerovali upravo u ovo, a ko je rekao drugacije, religije su ga zik-zik :D
Zehran82 wrote: 01/07/2025 13:31 eto vidis da ne znas, jer po toj logici sterilne osobe nemaju svrhu.

a to nema smisla da je razmnozavanje svrha.
Zasto im je bog "dao" sterilnost? Taj svemoguci, svemilosni, ooo nadasve dobri bog....
Zehran82 wrote: 01/07/2025 13:31 kao sto profesor ne uhvati tebe za ruku da te sprijeci da napises gresku jer zna da ce taj profesor tebi kecinu zveknuti kad bude ispravljao testove....tako isto i Bog kaze da pusta jer zna da mu niko ne moze pobjeci pa kad dodju pred njega, tad ce okusit bic njegove kazne.
Btw, mi smo odavno prerali kecine. Presli smo na petice :D

daj ti me prosvijetli onda logicnom zdravom intelektualnom mislju :)

njegova volja da ih ostavi bez potomstva.....na zemlji, ali potomstvo mogu da imaju u Raju.....

oni su na iskusenju....

Bog kaze za to u Kuranu:
42:49_50 Allahova je vlast na nebesima i na Zemlji. On stvara šta hoće! On poklanja žensku djecu kome hoće, a kome hoće – mušku,
ili im daje i mušku i žensku, a koga hoće, učini bez poroda; On uistinu sve zna i sve može.

64:15 Bogatstva vaša i djeca vaša samo su iskušenje - a Allah - kod Njega je nagrada veličanstvena.

Bog je milostiv onima koji to zasluze, kaznjava one koje to zasluze.....

Bog je absolutna pravda.
Dozer

#909 Re: Istina o Bogu

Post by Dozer »

ali potomstvo mogu da imaju u Raju.....
Gdje ovo pise...?
Zehran82

#910 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

Dozer wrote: 01/07/2025 13:51 ...
........
Majstore, vjeruj mi na rijec - taj tvoj bog ako postoji, ja kad dodjem pred njega idem sigurno u raj, za razliku od cca. 90% danasnjih vjernika, pogotovo predvodnika u vidu hodza i popova, koji ce se rostiljati na raznjevima pakla do beskonacnosti.
ja kad dodjem pred njega idem sigurno u raj,
bog kaze u Kuranu o tome ovdje:

41:50 Kad ga obaspemo milošću Našom, poslije nesreće koja ga zadesi, on govori: "Ovo sam i zaslužio i ja ne mislim da će Čas oživljenja doći. A ako budem Gospodaru svome vraćen, kod Njega me čeka Džennet." A Mi ćemo one koji nisu vjerovali, sigurno, o onom što su radili obavijestiti i da iskuse patnju tešku – doista ćemo im dati.

2:80 Oni govore: "Vatra će nas doticati samo neko vrijeme." Reci: "Da li ste o tome dobili od Allaha obećanje – jer, Allah će sigurno ispuniti obećanje Svoje – ili na Allaha iznosite ono što ne znate?"

pogotovo predvodnika u vidu hodza i popova, koji ce se rostiljati na raznjevima pakla do beskonacnosti.
moze biti da i hodze neke i popovi zaglave u paklu i onda krene sudjenje tebi....i vidis da si svasta nesta se bogu nagovorio na forumu, i onda ti kaze na kraju, hajde i ti sad sa hodzama i popovima malo skokni do Pakla....

sta tebe briga za hodze i popove ako ce oni odgovarati za svoja djela a ti za svoja....??
Last edited by Zehran82 on 01/07/2025 14:05, edited 1 time in total.
Zehran82

#911 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

Dozer wrote: 01/07/2025 13:58
Gdje ovo pise...?
u islamskim izvorima o Dzennetu. ona ko zeli da ima dijete u Raju, trudnoca i radjanje se desava u par sahata....bez ikakvog seksa koji je tu involviran....samo je zelja potrebna za to da se desi.
TojoOptics

#912 Re: Istina o Bogu

Post by TojoOptics »

Ako uzmemo da je milijardu muslimana muskog roda i da ih cekaju 72 djevice da dernece sa njima u seksualnim radnjama i egzibicijama nebeskog spolovila i nebeske vagine, onda ih ceka u raju broj od 72 milijarde djevica. 72.000.000.000! A, sta je sa onima koji su otegli papke ranije, pa taslace vec stoljecima? Milijarde i milijarde djevica Allah proizvodi da se naguze i oni koji nikada nisu guzili. Allah je svemocan.
TojoOptics

#913 Re: Istina o Bogu

Post by TojoOptics »

Zehran82 wrote: 01/07/2025 14:03
Gdje ovo pise...?
u islamskim izvorima o Dzennetu. ona ko zeli da ima dijete u Raju, trudnoca i radjanje se desava u par sahata....bez ikakvog seksa koji je tu involviran....samo je zelja potrebna za to da se desi.

Hahahahahahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
TojoOptics

#914 Re: Istina o Bogu

Post by TojoOptics »

Pa, Pingu je Anstajn za Kur'an
Zehran82

#915 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

TojoOptics wrote: 01/07/2025 14:07 Ako uzmemo da je milijardu muslimana muskog roda i da ih cekaju 72 djevice da dernece sa njima u seksualnim radnjama i egzibicijama nebeskog spolovila i nebeske vagine, onda ih ceka u raju broj od 72 milijarde djevica. 72.000.000.000! A, sta je sa onima koji su otegli papke ranije, pa taslace vec stoljecima? Milijarde i milijarde djevica Allah proizvodi da se naguze i oni koji nikada nisu guzili. Allah je svemocan.
auuu, ode ti brate daleko.....koci malo kociiiii :lol:

ti prvo moras prvo na sebi poraditi ,da bi ti uopste mogao doci u poziji da dobijes saznavanjka i razumijevanje...jer sa takvim stavom prema Bogu ne mozes biti prosvijetljen, da vidis istinu istinom a zabludu zabludom....

nikakve tu nisu 72 djevice, to sto si se ti navukao sto ti je neko natrabunjao a ti to zmireci popio na eks

u Raju su svi djevice i djevci, svaki covjek i svaka zena koja udje u Raj sa ovoga svijeta du i djevci i djevice , u tom novom stvaranju tijela, oni ce svi biti djevci i djevice.

ti imas totalno pogresno sliku i onda na osnovu pogresne slike ti sebi sve scenarije izradis i sam sebe u zablude odvedes...to je ludilo bas.
Zehran82

#916 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

TojoOptics wrote: 01/07/2025 14:07
Gdje ovo pise...?

Hahahahahahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
i sta je smijesno, da se i mi nasmijeno, prosvijetli nas :-D

to smijesno da osoba koja je zudila za djecom cijelo svoj zivot, gledala kako drugi imaju djecu, i sa bolom u srcu to prihvatila kao Boziju odredbu...i sad kada bog zeli da nagradi osobu u Raju i da je kompezira, pa da ima trudnocu, radjanje svog djeteta u tom Raju....tebi to kao nesto smijesno..... :roll:
TojoOptics

#917 Re: Istina o Bogu

Post by TojoOptics »

Dobro, ako je to sve tako, ko naplacuje karte za raj? je li ima neko ko stoji i cijepa karte? STa kazu hadisi na to? Moze li se uci sa pivom? Sta je sa ljudima koji se omaste prasetinom? Ima li kakva kontrola, da se duva u alkohol ili svinja test?
Zehran82

#918 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

TojoOptics wrote: 01/07/2025 14:41 Dobro, ako je to sve tako, ko naplacuje karte za raj? je li ima neko ko stoji i cijepa karte? STa kazu hadisi na to? Moze li se uci sa pivom? Sta je sa ljudima koji se omaste prasetinom? Ima li kakva kontrola, da se duva u alkohol ili svinja test?
Dobro, ako je to sve tako, ko naplacuje karte za raj?
nema karti nikakvih niti se Raj moze platiti da se udje.

je li ima neko ko stoji i cijepa karte?
nema da cijepa karte ali imaju strazari na kapijama koji docekuju goste, stanovnike raja i iskazuju im dobrodoslicu i nazivaju pozdrav mira.

Moze li se uci sa pivom?
da ti budes imao i kap vode na Sudnjem danu trebao bi biti zahvalan Bogu a kamoli pivo da pijuckas.....

ne mozes uci sa pivom, ali zato u raju imas razna pica, i to teku u rijekama, kao rijeke teku....

Sta je sa ljudima koji se omaste prasetinom?
ko shvati da je grijesio, i poopravi se, kao da nije jeo, a ko nastavi jesti i nakon sto je upozoren, kazna ide.

I
ma li kakva kontrola, da se duva u alkohol ili svinja test?
ako uspijes popiti i kap vode na sudnjem danu, javi mi se da sredimo kakvu kontrolu za alkhol i svinjetinu :)
Dozer

#919 Re: Istina o Bogu

Post by Dozer »

Gdje ovo pise...?
Citati majstore, citati :)
ti imas totalno pogresno sliku i onda na osnovu pogresne slike ti sebi sve scenarije izradis i sam sebe u zablude odvedes...to je ludilo bas.
Drago je nama da bar ti imas "ispravnu sliku" :D
TojoOptics

#920 Re: Istina o Bogu

Post by TojoOptics »

Image

Strogo kontrolisani ulazak u raj
Last edited by TojoOptics on 01/07/2025 15:06, edited 1 time in total.
Dozer

#921 Re: Istina o Bogu

Post by Dozer »

TojoOptics wrote: 01/07/2025 14:07 Ako uzmemo da je milijardu muslimana muskog roda i da ih cekaju 72 djevice da dernece sa njima u seksualnim radnjama i egzibicijama nebeskog spolovila i nebeske vagine, onda ih ceka u raju broj od 72 milijarde djevica. 72.000.000.000! A, sta je sa onima koji su otegli papke ranije, pa taslace vec stoljecima? Milijarde i milijarde djevica Allah proizvodi da se naguze i oni koji nikada nisu guzili. Allah je svemocan.
:lol: :lol: :thumbup:
Zehran82

#922 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

Dozer wrote: 01/07/2025 15:04
Gdje ovo pise...?
Drago je nama da bar ti imas "ispravnu sliku" :D
Prenosi Ebu Seid el-Hudri da je Allahov Poslanik rekao:

"Vjernik, kada poželi dijete u Džennetu, trudnoća, porođaj i uzrast će se desiti u jednom trenutku, kako bi njegova želja bila ispunjena."

Izvor:

Tirmizi, br. 2563 — Hasan
Ibn Madže, br. 4338
Albani: hasen u Sahih el-Džami‘, br. 6649

Hadis iz Musneda imama Ahmeda
Allahov Poslanik ﷺ je rekao:

"Stanovnici Dženneta neće imati djecu, osim ako požele, pa će dijete biti rođeno i uzraslo odmah, bez boli."

Izvor:
Ahmed ibn Hanbel, Musned, br. 11029
Ibn Hibban, br. 7401
Ocijenjen hasen (dobar) od više muhaddisa
TojoOptics

#923 Re: Istina o Bogu

Post by TojoOptics »

Sve sto nisi imao u ovom zivotu imat ces kada umres. Sve religije se temelje na ovoj pizdariji.
tokio25

#924 Re: Istina o Bogu

Post by tokio25 »

karabeg radi tamo prekovremeno
ili su im ugradili sliceve :D
TojoOptics

#925 Re: Istina o Bogu

Post by TojoOptics »

Allah ne voli spolovilo u ovom zivotu, ali mu daje beskrajnu moc poslije smrti. Poznat je slucaj Smaje H. koji je bio bezemljas i bez zene. Poslie smrti je spolovilom orao njive, nevjerovatno, upregao spolovilo i orao nebeske njive, a poslije u taslacenje sa 72 djevice, kaze da veceg rahatluka i srece nije upoznao. U ovozemaljskom zivotu prislanjao ga zenama u javnom prevozu, pa su ga neke i tuzile, a neke, bogami i nisu. Mislim, imao je gedoru za ponos i veselje, ali Allah mu nije dao je koristi, tek poslije smrti je krenuo u avanture seksa i pohotosti, ali nakon svih godina kaze da ne moze vise, ne da mu se, ali Dzenet je vjecan, guzit ces zauvijek. Mogu li postati gej? Ne mozes! Mogu li da promijenim spol? Jok! Pa sta da radim? Idi guzi 72 djevice ciji se himen vjecno regenerise. Skines joj junf, ona opet, polako, budi pazljiv, ti si mi prvi, a ti stoljecima sa njom u raju i sa njene 71 jaranice...i tako to. Ima li mijenjanja djevica? Dajem svoje 72 za tvoje 72? Dosadi jedno te isto.
Post Reply