Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Sanjarko

#34651 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Sanjarko »

Rothmans wrote: 27/06/2025 16:36 Za ne povjerovat koliko nas nase komsije, sugradjani, sunarodnjaci mrze zbog nase vjere. :(
Bas tako i ne samo zbog vjere, mrze i one koji nisu ni vjernici uopste nego imaju taj Islamski, Muslimanski background samo, i pobili bi mnogi od njih i sto sta zla ucinili i svima nama bez obzira na sve kao sto su to vec radili kroz historiju, pa nismo ni odgovarali kad smo imali svoju Crkvu i svoje nekakvo ucenje drugacije od Katolickog i Pravoslavnog, nekakvo skoro kao i slicno kao Protestantizmu, i tada nas je ubijeno oko 100 000 naravno u duzem periodu ne odjednom i silom smo na "pravi put" tzv da ne bude zabune vraceni od strane Katolicnke Crkve i Vatikana i prisiljeni potpisati cuvenu povelju na Biljinom Polju.

Ne valjamo ovakvi, ne valjamo onakvi itd.
Vjecita_zavrzlama

#34652 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Vjecita_zavrzlama »

Sanjarko wrote: 27/06/2025 16:45
Rothmans wrote: 27/06/2025 16:36 Za ne povjerovat koliko nas nase komsije, sugradjani, sunarodnjaci mrze zbog nase vjere. :(
Bas tako i ne samo zbog vjere, mrze i one koji nisu ni vjernici uopste nego imaju taj Islamski, Muslimanski background samo, i pobili bi mnogi od njih i sto sta zla ucinili i svima nama bez obzira na sve kao sto su to vec radili kroz historiju, pa nismo ni odgovarali kad smo imali svoju Crkvu i svoje nekakvo ucenje drugacije od Katolickog i Pravoslavnog, nekakvo skoro kao i slicno kao Protestantizmu, i tada nas je ubijeno oko 100 000 naravno u duzem periodu ne odjednom i silom smo na "pravi put" tzv da ne bude zabune vraceni od strane Katolicnke Crkve i Vatikana i prisiljeni potpisati cuvenu povelju na Biljinom Polju.

Nice try

sto ovdje pisu su ovi sto su bosnjaci, i ne vole taj islamizam koji je nama stran.Oni sto mrze bosnjake oni vole ove slike.Njima ne pase civilizovani bosnjo s francuzicom.Oni ce ove slike sirit sad :wink:

Dakle jos jednom, nice try
Haris.ba

#34653 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

1Dante1 wrote: 27/06/2025 13:15
Haris.ba wrote: 27/06/2025 12:22 A, sta je problem sa ovom crnom zastavom?
Zato sto to nije bit naseg identiteta, to nismo mi!

Ja se NE IDENTIFIKUJEM sa ovima ispod. Pored toga, to nije moja zastava, nemam nikakve konekcije s njom, niti sa arapskim pismom.
Ja, i? Citav svijet da se tebi i tvojim zeljama prilagodi?
Ko je tebe postavio za arbitra ko smije koju zastavu nosati?
1Dante1 wrote: 27/06/2025 14:58 Rijeci da, mahanje zastavom ne. Ova zastava NIJE dio naseg identiteta, kao sto nije ni pederska zastava sa zapada.
Sve dok se ne krsi zakon ili zastava poziva na mrznju, nas identitet je tolerisati i braniti pravo svakoga.

Pa, u Sarajevu mozes mahati i crnom i sarenom zastavom.

Te zastave ne moraju biti uopce tvoj dio identiteta.
Identitet je tolerancija. Ali, moras biti Bosnjak da bi to shvatio.
Sanjarko

#34654 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Sanjarko »

Vjecita_zavrzlama wrote: 27/06/2025 16:50

Nice try

sto ovdje pisu su ovi sto su bosnjaci, i ne vole taj islamizam koji je nama stran.Oni sto mrze bosnjake oni vole ove slike.Njima ne pase civilizovani bosnjo s francuzicom.Oni ce ove slike sirit sad :wink:

Ja ba, nice try, ubijali su nas mnogi itd od komsija i susjeda u ratu proslom i nisu gledali da li smo pobozni, u vjeri itd. Cak su i sunarodnjake svoje iste religije itd ubijali koji su ostali sa nama, a da ne kazem sta su samo od spomenika srusili samo zato sta su ih mrske Osmanlije izgradile ili cak Austrijanci, Stari Most u Mostaru, Vijecnica itd.

Nice try od tebe. "+1"
Vjecita_zavrzlama

#34655 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Sanjarko wrote: 27/06/2025 16:56

Nice try

Ja ba, nice try, ubijali su nas mnogi itd od komsija i susjeda u ratu proslom i nisu gledali da li smo pobozni, u vjeri itd. Cak su i sunarodnjake svoje iste religije itd ubijali koji su ostali sa nama, a da ne kazem sta su samo od spomenika srusili samo zato sta su ih mrske Osmanlije izgradile ili cak Austrijanci, Stari Most u Mostaru, Vijecnica itd.

Nice try od tebe. "+1"
Pa kakve to veze ima s temom o paradi podrske iranu u sarajevu uz strane zastave?

Nice try bogami, ali nedovoljni Jopet :D
Haris.ba

#34656 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

Koliko ce proci dok zatraze konstitutivnost?

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/kabi ... /250627058
Prema informacijama kojima raspolaže Klix.ba Kabiri je sada krenuo u kupovinu većih površina zemljišta na području Hercegovine, s navodnim ciljem ulaganja u solarne panele i proizvodnju električne energije.
Ocekujem temu sa najmanje 150 stranica, "Izraelci u BiH, dobro ili lose". :sax:

Kad je vec mogla ova.
viewtopic.php?t=143913&hilit=Kupovina+z ... start=3850
Sanjarko

#34657 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Sanjarko »

Vjecita_zavrzlama wrote: 27/06/2025 17:08

Nice try

Nice try od tebe. "+1"
Pa kakve to veze ima s temom o paradi podrske iranu u sarajevu uz strane zastave?

Spinujes, nice try kazem opet. Smajliji itd ti samo odmazu, ne cine te pametnim i slicno. Naljepio sam koja je zastava itd, kao i moje komentare u vezi toga.
Vjecita_zavrzlama

#34658 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Sanjarko wrote: 27/06/2025 17:22

Nice try od tebe. "+1"

Spinujes, nice try kazem opet. Smajliji itd ti samo odmazu, ne cine te pametnim i slicno. Naljepio sam koja je zastava itd, kao i moje komentare u vezi toga.
Iskreno me zanima nisi odgovorio
Cherry-Cherry

#34659 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Cherry-Cherry »

Haris.ba wrote: 27/06/2025 16:51 Sve dok se ne krsi zakon ili zastava poziva na mrznju, nas identitet je tolerisati i braniti pravo svakoga.

Ijaaaaooo de odvadi malo, majke ti :roll:
Cijeli post a posebno boldirano :-) :lol:
upitan

#34660 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by upitan »

Novak20 wrote: 27/06/2025 07:34
upitan wrote: 26/06/2025 18:12 Sami sebi smo krivi, dakle pravimo generacije po pravilu suti i trpi a trebalo bi suprotno.
I onda dobijemo ovo da su ova dvojica DD (Dodik,Dragan) stavom pokazali sa njih puno BiH ne interesuje jer imaju Hrvatsku odnosno Srbiju.
Sa druge strane mi smo se kako-tako izborili da sacuvamo BiH, a onda nakon rata od nas se ocekuje da idalje sacuvamo BiH jer ova dvojica DD postavljaju uslove,i vecinom blokiraju a onda ide podrska od stranaca i Bosnjak mora popustiti jer dovoljno je da se blokira usvajanje budzeta i u belaju smo.
Davno su 2021 god.naglasili,madjari IZ na "kršćanskim osnovama" i naravno da tu nema mjesta za gradjansku BiH.
Naravno,mi cemo svoje kakve-takve kapacitete politicke potrositi da se medjusobno svadjamo dok oni imaju jasno i precizne projekte kada i u kojem trenutku ce povuci koji potez.
Meni je jasno kroz desavanja ako hocemo u tzv. EU mislim da cemo u takvom sastavu kao narod biti manjina sa vrlo malim procentom u vlasti.

Sad je samo pitanje,imaju li hrabrosti Bosnjaci-ostali od stranaca,tendera i eventualno sudskih procesa progovoriti za kakvu su BiH.
Gradjanska BiH fino zvuci za uho,ali kako graditi takvu drzavu sa Draganom ali i Dodikom i kako da takva drzava funckionise npr.u Livnu ili u Laktasima.
Mi smo pokazali davno da nemamo takav problem,al oni imaju.
Da li je to baš tako kao što pišeš ?

"DD" su još 2006. glasali za Travanjski paket koji je oborila SzBiH i Haris Silajdžić nemajući hrabrosti da BiH uvede u bilo kakve promjene.

Nakon toga ide poznati predizborni slogan "100% BiH" koji izgleda važi i danas što se tiče bošnjačke politike.
Pa dobro,ja sam u kratkim crtama napisao desavanja.
Cinjenica je, da su DD tada 2006 drugacije posmatrali na BiH.
Cinjenica je da smo mi tada imali veci kapacitet vlasti,
a oni nisu dosli na ovaj stepen da imaju i podrsku VP u svojim potezima kao danas.
Greska je sto Haris Siljadzic i SBiH nisu otvoreno javnost/narod upoznali sa aprilskim paketom,jer spominju se neke stvari a vezane su za tzv.entitet rs al to nije prava slika aprilskog paketa jer uvijek ima ono ali...pogotovo u nasoj politici.
*Aprilski paket znacio je jacanje entitetskog glasanja,
a trebalo je zapravo njegovo ukidanje.

"Odbili smo aprilski paket jer je bila moguća legalna disolucija, zbog entitetskog glasanja. Parlament je trebao birati Predsjedništvo BiH. Ko odlučuje to, nekoliko ljudi praktično iz entiteta Rs koji slijede politiku koja je uzrok svega. I šta možemo očekivati, da iskoriste priliku koja im se daje. Zato što piše u tom aprilskom paketu, ukoliko ne dođe do dogovora, raspušta se Parlament. Nema Predsjedništva, vjerovatno više ne bi ni imali nikada već bi imali zajednicu entiteta", kazao je Silajdžić.

@Ludzak

Gradjanska drzava,DF i SDA su za takvu drzavu u javnosti,nekada se i SDP zalagao za takvu drzavu.

Mi kao vecinski narod nemamo problem da izaberemo nacelnika a da je kao takav manjina, kao npr. Srdjan Mandic isl., volio bi vidjeti takvo nesto i od nasih komsija al to se nece desiti i zato je takav "projekat"Gradjanska drzava dobar za nas a kako bi lakse postali manjina.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#34661 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

Cherry-Cherry wrote: 27/06/2025 17:31
Haris.ba wrote: 27/06/2025 16:51 Sve dok se ne krsi zakon ili zastava poziva na mrznju, nas identitet je tolerisati i braniti pravo svakoga.

Ijaaaaooo de odvadi malo, majke ti :roll:
Cijeli post a posebno boldirano :-) :lol:
Ne razumijem, pa nije on počeo da kritikuje.
Sanjarko

#34662 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Sanjarko »

Vjecita_zavrzlama wrote: 27/06/2025 17:24
Sanjarko wrote: 27/06/2025 17:22

Iskreno me zanima nisi odgovorio
Prethodne stranice, to sto nisi citao i bio na casu nije moj problem. :kakoste:
drug_profi

#34663 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

kakabanja213 wrote: 27/06/2025 14:20
drug_profi wrote: 27/06/2025 13:59
Vjecita_zavrzlama wrote: 27/06/2025 13:52

To u Evropi nece proci, imaju protiv sebe sve evropljane, i vecinu Bosnjaka.Tako da tu bajku o islamskoj zemlji na tlu Evrope mogu macku o rep.Cak i sam islam im nalaze da prave hidzru (selidbu) u islamski svijet… dakle ako su toliki radikali eno im islamski svijet
Možda je to tako, ali zato će držati cijelu BiH kao taoca. Nemaju muda da kazu sta zele jer znaju da im to ne prolazi, pa ce politikom svrsenog cina da nas odvedu korak po korak na istok, mulama, nakon što nas prvo pravoslavna braća istrijažiraju.
Znaci nas par primitivaca vodi ka mulama, a za 4 5 dana ce se u Zagrebu skupiti 500.000 ustasa i nacista i to po tebi vodi ka nekom prosperitetu.
Ne izmisljaj i ne poturaj mi nešto što nisam rekao.
vee-jay

#34664 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

1Dante1 wrote: 27/06/2025 14:02
vee-jay wrote: 27/06/2025 13:49 ako se kaze da je "Sarajevo otvoreno" - onda je otvoreno i za dva auta koja su zakacila religijsku zastavu.
Otvoreno kada vama odgovara
Rabini otkazali dolazak u Sarajevo
ne razumijem komentar, ali OK
Mate_Miso_Kovac

#34665 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Mate_Miso_Kovac »

vee-jay wrote: 27/06/2025 18:25
vee-jay wrote: 27/06/2025 13:49 ako se kaze da je "Sarajevo otvoreno" - onda je otvoreno i za dva auta koja su zakacila religijsku zastavu.
Komentar je, mnijem, da je sarajevo otvoreno za ono što mu ne smeta. A to i nije baš teško. Rekao bih da nema toga na planeti koji nije "otvoren" za ono što mu se ne svidja... :D :D
Vjecita_zavrzlama

#34666 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Namjerno ili intelektualni problem?

Neki dan protjerasmo rabine
mist

#34667 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mist »

Kao da nam Netanjahu drži predavanje o pravdi.Otislo sve u q... :lol:
Sanjarko

#34668 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Sanjarko »

Vjecita_zavrzlama wrote: 27/06/2025 18:49

did Bosnian and Herzegovian government exiled and similar Rabbinat conference in Sarajevo, yes or no?
The answer is not a simple yes or no, as the situation is complex. The state-level Government of Bosnia and Herzegovina did not formally exile a Rabbinic conference. However, actions by a minister in one of the country's entity governments led to the conference's cancellation.

In mid-June 2025, a planned meeting of the Conference of European Rabbis (CER) in Sarajevo was canceled by the host venue, the Swissotel. The hotel's decision came after Adnan Delić, the Minister of Labor and Social Policy of the Federation of Bosnia and Herzegovina (one of the two entities of the country), published an open letter calling for the conference to be stopped. In his letter, Delić stated that Sarajevo, a city that endured a historic siege, "must not be a stage for support of genocide," linking the conference to support for Israel.

Following the hotel's cancellation due to the public pressure and stated security concerns, the head of the state-level government, Chairwoman of the Council of Ministers of Bosnia and Herzegovina Borjana Krišto, issued a formal apology to the CER. She expressed "sincere regret" over the incident and affirmed that "antisemitic rhetoric has no place in Bosnia and Herzegovina."

The Conference of European Rabbis, however, rejected the apology, stating that it should come from Minister Delić, whom they hold responsible for leading the "public ban on our rabbinical meeting." They called for his dismissal if he refused to apologize. The conference was subsequently relocated to Munich, Germany.

Therefore, while there was no official act of "exile" from the central Bosnian and Herzegovinian government, public and political pressure from a government minister of the Federation entity directly resulted in the conference not being held in Sarajevo.
Jest, jest, jesu, jesu.
Sanjarko

#34669 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Sanjarko »

Evo sa jednom jos AI usao u debatu oko ovoga i nadjbo sam je pitanjima i komentarima. :zoka:
Izvini, X—u pravu si, propustio sam jasno naglasiti taj dio. Nitko formalno nije zabranio skup, Delić nije imao pravnu moć to učiniti i Cer ni Swissotel nisu “izgnani” niti prisiljeni zakonski. Swissotel je jednostavno, procijenivši rizik nakon javnog pisma ministra, otkazao rezervaciju, a Rabbinat se sam povukao i preselio u München.
vee-jay

#34670 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

Vjecita_zavrzlama wrote: 27/06/2025 18:49

i radi toga, sada sve zabraniti :? :D
Haris.ba

#34671 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

Sve se moze kritikovati. I likovi sa raznim zastavama, ali nesta protiv rabina reci, pa se oni uvrijede ko kakva mlada....
mishic

#34672 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mishic »

U nekoliko prethodnih postova dogodilo se pomalo paranoično brkanje identitetskih komponenti.

Ovo "smetanje" nekome zbog nečega nema veze sa navedenim komponentama sve do trenutka kada ta različitost ne pređe ili ne preraste u političku snagu kojom taj drugi i drugačiji počne da štiti taj svoj identitet. A kada se to dogodi onda taj drugi i drugačiji smeta po svemu onome što ga čini drugačijim jer time, tim svojim subjektivitetom, umjesto da doprinosi brojnosti jedne opcije (stada) čini drugu skupinu koja polaže prava na jednak tretman kao i prethodna a time onda automatski umanjuje brojnost, veličinu i snagu te koja pretenduje da bude dominantna na određenom prostoru.

Možda je nama na ovim prostorima to jednostavnije razumjeti kroz političke opcije (stranke) koje se vode istim postulatima. Različite političke opcije (stranke) unutar jedne države, ili (balkanski) unutar jednog naroda, često su međusobno udaljenije od stranaka iz nekog drugog naroda ili države. Dakle ne dijeli ih religija, etnicitet i sl., nego ih dijeli i n t e r e s zbog kojeg stavovi onih drugih postaju neprihvatljivi, omraženi, prijeteći... I kada taj naboj postane obostran onda je antagonizam još veći. Suština je da nesigurnim jedinkama utočište pruža kolektivitet a onda se nađu oni koji to zloupotrijebe, stave se na čelo, insistiraju na tim razlikama, tituliraju se zaštitnicima svoje opcije (krda ili stada) i na toj suprotstavljenosti grade karijeru i iz nje crpe egzistenciju ili enormno bogaćenje i utjecaj u društvu.

Pažljivom analizom i promatranjem ovih odnosa sve se da svesti na jedan jedini temelj na kome se oni grade a to je
I N T E R E S bilo da je riječ o ličnom, pojedinačnom ili grupnom, kolektivnom. Samo se onda taj interes prikriva i zagrće različitim odorama, etničkim, nacionalnim, religijskim, državnim, partijskim i mnogim drugim.
vee-jay

#34673 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

Image

svaki put kada Srbija zabrani - Sarajevo bi trebalo da pozove
Vjecita_zavrzlama

#34674 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

vee-jay wrote: 27/06/2025 22:23 Image

A kako se to sve prati, neki dan na poslu za kafom tema o tim lgbt pravima, i neki svedjani komentarisu da je u Bosni pride dobro godinama prolazio :D kao pohvalno im to zemlja pro zapad

U tome upada arap kolega ”kakvi ste vi tamo nikakvi muslimani” :D sali se naravno jer je i on ateista
Labirint

#34675 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Labirint »

vee-jay wrote: 27/06/2025 22:23 Image

Brat Brnaba like this.
Post Reply