"Trojka"

Post Reply
tramvajtrojka

#5076 Re: "Trojka"

Post by tramvajtrojka »

Prpa.ba wrote: 26/06/2025 00:45
tramvajtrojka wrote: 26/06/2025 00:18 država BiH i njezine institucije postoje i postojati ce na citavom njezinom teritoriju :bih: :bih:
Od svih gluposti koje si napisao, ova je najveca. :lol: :lol:

BiH, zdrav mi bio, ne postoji vec tri mjeseca. Postoji lesina, pusti je na miru da krepa.
Pa ako ne postoji kao sto ti kazes kako sanjas na granicama te "lesine od drzave" da napravis svoju verziju gradjanske :lol: , ni Dodik ne pljuje po BiH ovako kao neke zaklete patriote i ljubitelji BiH :run: :run: , al država BiH je preživjela sve pa i ovakve patriote :bih: :bih:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5077 Re: "Trojka"

Post by Truba »

Prpa.ba wrote: 26/06/2025 00:53 Etnicki sastav foruma je takav da debelo dominiraju nebosnjaci, ali dobro se maskiraju u "raju" pa ispadne Bosnjo ovakav i onakav. Nidje veze.
nije istina ovo je forum tri sarajevske opcine
vecinski bosnjacki i bosanski
nema 2 srbina i 3 hrvata
i to na lijevim temama
imas i 5 ilidzanaca
necko_hz

#5078 Re: "Trojka"

Post by necko_hz »

Prpa.ba wrote: 26/06/2025 00:53 Etnicki sastav foruma je takav da debelo dominiraju nebosnjaci, ali dobro se maskiraju u "raju" pa ispadne Bosnjo ovakav i onakav. Nidje veze.
Možda, ali dobro je meni poznat bošnjačko-bosanski mentalitet i mimo foruma.
drug_profi

#5079 Re: "Trojka"

Post by drug_profi »

Samo me zanima koja bi razlika bila da je presuda potvrdjena.
Neprijatelji se raduju tvojoj muci cim vide da ti jedes muda, iako njima ni iz dzepa ni u dzep.

Realno sta je BiH izgubila? Sta su neprijatelji dobili?
Nista, sve isto kao juce i kao sutra.
tramvajtrojka

#5080 Re: "Trojka"

Post by tramvajtrojka »

dale cooper wrote: 26/06/2025 00:56
Prpa.ba wrote: 26/06/2025 00:48
dale cooper wrote: 26/06/2025 00:44 Vidi, ovo ti nije u redu, ta populacija od 250k su isto građani ove države, bez obzira što se ja ili ti ne slagali sa njihovim političkim uvjerenjima.
Kad neko kaže ovakve stvari to mi smrdi da se ovdje ne želi stvoriti moderna ravnopravna građanska država po uzoru na evropske nego građanska država po mjeri Bošnjaka kao najmnogobrojnijeg naroda, a to nedvojbeno vodi ka želji za dominacijom i nametanjem. To čak i meni kao nekome
ko je u kategoriji ostalih ne odgovara, jednako kao što ne odgovara srpski i hrvatski separatizam. Jer isto kao što možeš reći Hrvatima ko ih jebe
šta hoće ima ih samo 250k (ili nekoliko vagona što su neki isto komentarisali) isto tako meni možeš sutra reći jebi se ko te šta pita vas ostalih
nema ni 1%. To je jako sklizak teren.
Nema ti sta smrditi, evo ja se ne stidim i lijepo kazem da se licno zalazem za Republiku BiH, nacionalnu drzavu bosnjackog naroda i svih nacionalnih manjina koje u njoj zive, uz sva prava na kulturni i jezicki izricaj. I da, na cijeloj njenoj teritoriji od preko 51.000 km2. :mrgreen:
U to ne sumnjam. I ne smeta meni to što kao Bošnjak smatraš BiH kao nacionalnu državu Bošnjaka, to je i logično, jer su Bošnjaci nastali ovdje.
Ali ona nije isključivo Bošnjačka nego i svih ostalih građana i naroda, koji nisu manjine, nego ravnopravni građani isto kao i Bošnjaci. To je ta razlika u
našem viđenju građanske države.
I kad kazes da taj san koji se sanjao 15ak godina dok smo bili svi u zastoju i rahat patnji zbog njega se raspršio kao balon od sapunice ispadas mrzitelj države BiH :lol: :lol: , ovo je bukvalno doslo kao reanumacija i ustajanje iz mrtvih da svi shvate da nece dobiti državu kakvom je u svojim nacionalnim snovima sanjaju
Prpa.ba

#5081 Re: "Trojka"

Post by Prpa.ba »

dale cooper wrote: 26/06/2025 00:56 Ali ona nije isključivo Bošnjačka nego i svih ostalih građana i naroda, koji nisu manjine, nego ravnopravni građani isto kao i Bošnjaci. To je ta razlika u
Naravno, kao nebosnjak imas pravo na svoje vidjenje, kao i ja na svoje. Vjerovatno je tebi moje vidjenje neprihvatljivo, kao sto je i meni tvoje. Zivio. :thumbup:
SaraFina

#5082 Re: "Trojka"

Post by SaraFina »

drug_profi wrote: 26/06/2025 00:58 Samo me zanima koja bi razlika bila da je presuda potvrdjena.
Neprijatelji se raduju tvojoj muci cim vide da ti jedes muda, iako njima ni iz dzepa ni u dzep.

Nije tacno. HDZ je dobio idlucnu priliku da uspostavi treci entitet. I to na 27% FBiH ce ici. A Realnost je da ce dobiti 25%. Pokopan je gradjanski model BiH. Idemo na nacionalni. Srbi ne daju ni komaduć teritorije. Anmutige Se na Nana. Pa vi onda tvrdite da je presuda nebitna i da ne mijenja nista.?
necko_hz

#5083 Re: "Trojka"

Post by necko_hz »

Čuj ti botovske demagogije. :mrgreen:

Hajde, kada je ova odluka odlična sa aspekta razjebavanja iluzija o građanskoj državi, lijepo je što je i Dodik izvršio državni udar i raspršio nam iluzije o državnim institucijama koje funkcionišu na prostoru cijele države, jel, da se ne nadamo da imamo državu. :mrgreen:

Jebo te život, jedino gore od retarda koji nas predstavljaju u politici, su retardi koji ih brane po forumima. :mrgreen:
Prpa.ba

#5084 Re: "Trojka"

Post by Prpa.ba »

tramvajtrojka wrote: 26/06/2025 00:56 Pa ako ne postoji kao sto ti kazes kako sanjas na granicama te "lesine od drzave" da napravis svoju verziju gradjanske :lol: , ni Dodik ne pljuje po BiH ovako kao neke zaklete patriote i ljubitelji BiH :run: :run: , al država BiH je preživjela sve pa i ovakve patriote :bih: :bih:
Izaci cemo nekad na granice, ako Bog da, bitno je imati cilj i osnovu. Za lesinu, kazem ti, pusti da krepa. Dejtonska BiH ionako nikome nije valjala.
SaraFina

#5085 Re: "Trojka"

Post by SaraFina »

tramvajtrojka wrote: 26/06/2025 00:59
dale cooper wrote: 26/06/2025 00:56
Prpa.ba wrote: 26/06/2025 00:48

Nema ti sta smrditi, evo ja se ne stidim i lijepo kazem da se licno zalazem za Republiku BiH, nacionalnu drzavu bosnjackog naroda i svih nacionalnih manjina koje u njoj zive, uz sva prava na kulturni i jezicki izricaj. I da, na cijeloj njenoj teritoriji od preko 51.000 km2. :mrgreen:
U to ne sumnjam. I ne smeta meni to što kao Bošnjak smatraš BiH kao nacionalnu državu Bošnjaka, to je i logično, jer su Bošnjaci nastali ovdje.
Ali ona nije isključivo Bošnjačka nego i svih ostalih građana i naroda, koji nisu manjine, nego ravnopravni građani isto kao i Bošnjaci. To je ta razlika u
I kad kazes da taj san koji se sanjao 15ak godina dok smo bili svi u zastoju i rahat patnji zbog njega se raspršio kao balon od sapunice ispadas mrzitelj države BiH :lol: :lol: , ovo je bukvalno doslo kao reanumacija i ustajanje iz mrtvih da svi shvate da nece dobiti državu kakvom je u svojim nacionalnim snovima sanjaju
Niste vi sahranili nikakav bosnjacki mokri san. ne spinaj i ne opravdavaj ovo sranje. Vi ste sagranili gradjanski opciju. I to ne prpinu viziju. Nego Dale-ovu viziju.
No prpa ispade upravu. Treba ici maksimalisticki. Tako se s vama saradjuje.
tramvajtrojka

#5086 Re: "Trojka"

Post by tramvajtrojka »

SaraFina wrote: 26/06/2025 01:01
drug_profi wrote: 26/06/2025 00:58 Samo me zanima koja bi razlika bila da je presuda potvrdjena.

Nije tacno. HDZ je dobio idlucnu priliku da uspostavi treci entitet. I to na 27% FBiH ce ici. A Realnost je da ce dobiti 25%. Pokopan je gradjanski model BiH. Idemo na nacionalni. Srbi ne daju ni komaduć teritorije. Anmutige Se na Nana. Pa vi onda tvrdite da je presuda nebitna i da ne mijenja nista.?
A uspostaviti ce ga kako bice jel ciribuciriba jednog jutra i pojaviti ce se treci, de ba fkt de malo realnosti u onom sto pisete :roll:
dale cooper

#5087 Re: "Trojka"

Post by dale cooper »

SaraFina wrote: 26/06/2025 00:53
dale cooper wrote: 26/06/2025 00:44
SaraFina wrote: 26/06/2025 00:21

Trenutno nikako. Ali zasto gubiti i mehanizme? Zasto urusavati retardirano ono sto imamo? Zasto davati populaciji id 250 k ovo sto su dobili presudom? Zasto? Milion je Toga izgubljenog ovim gafom. Vidjeces.
Vidi, ovo ti nije u redu, ta populacija od 250k su isto građani ove države, bez obzira što se ja ili ti ne slagali sa njihovim političkim uvjerenjima.
Kad neko kaže ovakve stvari to mi smrdi da se ovdje ne želi stvoriti moderna ravnopravna građanska država po uzoru na evropske nego građanska država po mjeri Bošnjaka kao najmnogobrojnijeg naroda, a to nedvojbeno vodi ka želji za dominacijom i nametanjem. To čak i meni kao nekome
ko je u kategoriji ostalih ne odgovara, jednako kao što ne odgovara srpski i hrvatski separatizam. Jer isto kao što možeš reći Hrvatima ko ih jebe
šta hoće ima ih samo 250k (ili nekoliko vagona što su neki isto komentarisali) isto tako meni možeš sutra reći jebi se ko te šta pita vas ostalih
Mozda to jeste grubo receno s tim licitiranjem brojki, ali vidjeces da ce se moje sumnje i moja skepticizam pokazati ispravnim. Ako gradjanski model vise nije u igri, nabacice nacionalni. Tome se i raduju. Od Cvitanovica do Covica. Znaci ne postoji neka deseta opcija. A cim ude nacionalni model ide i treci entitet. I to ne podjela BiH na tri entiteta, jer Srbima ne pada na um da se granice RS pomjeraju. Nego ce se federacija dijeliti izmedju nas i Hrvata. Oni nece odustati od tkapnji da dobiju pno sto lafo HVO unijela u fedetaciju. A to ti znaci vjeruj mi da nas ubiju na 23% teritorije. Jer pazi oni su pobjednici rata devedesetih. Hebo presude za UZP.
Uglavnom meni je najbolje udati se za Marcusa. Fino zalupiti vrata za BiH i Sarajevom. I postati dobra austrijanka. S djecom samo kominikacija na njemacki! 😩
Pa svi guraju taj nacionalni ispred građanskog, čak i dobar broj Bošnjaka. Samo tim Bošnjacima odgovara to upakovati u građansko ruho, jer su brojčano nadmoćni. Evo pročitaj Prpine upise, i sve će ti biti jasno. Iako je moje mišljenje da ipak veći dio Bošnjaka ne dijeli njegovo mišljenje.
Prpa.ba

#5088 Re: "Trojka"

Post by Prpa.ba »

Truba wrote: 26/06/2025 00:57 nije istina ovo je forum tri sarajevske opcine
vecinski bosnjacki i bosanski
nema 2 srbina i 3 hrvata
i to na lijevim temama
imas i 5 ilidzanaca
Uzmi ekipu koja redovno pise pa poredaj, vidjeces da nema ni cetvrtina Bosnjaka. Vjerovatno nam pripisujes ove sto se prave kozmopolite i bosanci, ali bogme ti su vecinom tvoji ili ovi sa krizom identiteta. :mrgreen:
jao_situacije

#5089 Re: "Trojka"

Post by jao_situacije »

na forumu paralelna stvarnost kao i inače

:lol:
SaraFina

#5090 Re: "Trojka"

Post by SaraFina »

tramvajtrojka wrote: 26/06/2025 01:05

A uspostaviti ce ga kako bice jel ciribuciriba jednog jutra i pojaviti ce se treci, de ba fkt de malo realnosti u onom sto pisete :roll:
LOL
Pa ljudi Imaju paralelne institucije. Drzavne poduzeca. El privredu HRHB itd itd
Fakat te dzaba hrane. Ovi ih trojke.
SaraFina

#5091 Re: "Trojka"

Post by SaraFina »

dale cooper wrote: 26/06/2025 01:06
dale cooper wrote: 26/06/2025 00:44

Vidi, ovo ti nije u redu, ta populacija od 250k su isto građani ove države, bez obzira što se ja ili ti ne slagali sa njihovim političkim uvjerenjima.
Mozda to jeste grubo receno s tim licitiranjem brojki, ali vidjeces da ce se moje sumnje i moja skepticizam pokazati ispravnim. Ako gradjanski model vise nije u igri, nabacice nacionalni. Tome se i raduju. Od Cvitanovica do Covica. Znaci ne postoji neka deseta opcija. A cim ude nacionalni model ide i treci entitet. I to ne podjela BiH na tri entiteta, jer Srbima ne pada na um da se granice RS pomjeraju. Nego ce se federacija dijeliti izmedju nas i Hrvata. Oni nece odustati od tkapnji da dobiju pno sto lafo HVO unijela u fedetaciju. A to ti znaci vjeruj mi da nas ubiju na 23% teritorije. Jer pazi oni su pobjednici rata devedesetih. Hebo presude za UZP.
Uglavnom meni je najbolje udati se za Marcusa. Fino zalupiti vrata za BiH i Sarajevom. I postati dobra austrijanka. S djecom samo kominikacija na njemacki! 😩
Pa svi guraju taj nacionalni ispred građanskog, čak i dobar broj Bošnjaka. Samo tim Bošnjacima odgovara to upakovati u građansko ruho, jer su brojčano nadmoćni. Evo pročitaj Prpine upise, i sve će ti biti jasno. Iako je moje mišljenje da ipak veći dio Bošnjaka ne dijeli njegovo mišljenje.
Ovo je sahrana gradjanski opcije, kako je ja vidim. I ti Vjerovatno. Nije Sahrana bosnjackog mokrog sna. Vjeruj mi.
dale cooper

#5092 Re: "Trojka"

Post by dale cooper »

SaraFina wrote: 26/06/2025 01:10

Ovo je sahrana gradjanski opcije, kako je ja vidim. I ti Vjerovatno. Nije Sahrana bosnjackog mokrog sna. Vjeruj mi.
Nažalost, građansku opciju su ugasili u Daytonu, ono što je ostalo da gori su poneki plamičci.
SaraFina

#5093 Re: "Trojka"

Post by SaraFina »

dale cooper wrote: 26/06/2025 01:14
SaraFina wrote: 26/06/2025 01:10

Nažalost, građansku opciju su ugasili u Daytonu, ono što je ostalo da gori su poneki plamičci.
Imali smo status kakav takav. Bez obzira na sve to. Ovo sto se dogodilo urusilo je sve. I sad ce najcrnji nacionalistički škutori ostvariti svoj mokri san.
MAha

#5094 Re: "Trojka"

Post by MAha »

I ja mislim da je ovo na duzi rok "sahrana" istinski gradjanske BiH. I "argument" svim snagama koji zele sto manje BiH a sto vise Srbije i Hrvatske (ko je jos naivan da misli da politike hdz i snsd nisu samo produzena ruka srbijeni hrvatske je debelo naivan, kakva zastita naroda kakvi bakraci, samo borba za komade Bosne). Dal ima iko neku ideju zasto su neki pripadnici trojke bili protiv ove odluke i podrzali obaranje iste? Ja to ne mogu da skontam nikako
Prpa.ba

#5095 Re: "Trojka"

Post by Prpa.ba »

MAha wrote: 26/06/2025 01:19 Dal ima iko neku ideju zasto su neki pripadnici trojke bili protiv ove odluke i podrzali obaranje iste? Ja to ne mogu da skontam nikako
Najpovoljnija opcija za njih je da su jednostavno priglupi lokalni politicari koji nisu misaono otisli dalje od trgovine upravnim odborima trznica-pijaca u Sarajevu, pa im je prejebavanje sa DF-om bitnije od nacionalnog interesa.

Najpovoljnija opcija za njih.
MAha

#5096 Re: "Trojka"

Post by MAha »

Prpa.ba wrote: 26/06/2025 01:23
MAha wrote: 26/06/2025 01:19 Dal ima iko neku ideju zasto su neki pripadnici trojke bili protiv ove odluke i podrzali obaranje iste? Ja to ne mogu da skontam nikako
Najpovoljnija opcija za njih je da su jednostavno priglupi lokalni politicari koji nisu misaono otisli dalje od trgovine upravnim odborima trznica-pijaca u Sarajevu, pa im je prejebavanje sa DF-om bitnije od nacionalnog interesa.

I moguca, borba za mrvu vlasti je cudna stvar, ali i mizerna. Zelim takvim sve najgore u zivotu, sto ce vjerovatno i dobiti...
drug_profi

#5097 Re: "Trojka"

Post by drug_profi »

Šta je drugačije nego jučer i gdje je taj entitet?
Point.

#5098 Re: "Trojka"

Post by Point. »

tramvajtrojka wrote: 25/06/2025 23:52
SaraFina wrote: 25/06/2025 23:45
tramvajtrojka wrote: 25/06/2025 23:40

I onda veliki bosnjaci iz SDA kad su bili isprovocirani naprave proteste protiv tog istog Smitha, i iz citave drzave okupe broj ljudi koji stane u dva tramvaja :mrgreen: :mrgreen: :lol:
Evo javio se i ilija. Bogami ste donji.
Zahvalio se odbrani
Cvitanović: Presuda Kovačević pokazuje put kojim bi se trebali okrenuti i tražiti unutarnji dogovor

Zastupnik u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović oglasio se u povodom nove odluke Evropskog suda za ljudska prava u slučaju "Slaven Kovačević".
On se, kako je rekao, zahvalio onima koji su branili interese multietničke i evropske Bosne i Hercegovine, što je potvrdio i Evropski sud za ljudska prava te u konačnici odbacio zahtjev Slavena Kovačevića.

"Ovo je vrlo važna presuda za multietničku Bosnu i Hercegovinu, zemlju ravnopravnih naroda i svih njenih građana. Ova presuda pokazuje put kojim bi se trebali okrenuti i tražiti unutarnji dogovor za stabilnu, funkcionalnu, evropsku, zaposlenu Bosnu i Hercegovinu. Zahvaljujem svima koji su branili interese Bosne i Hercegovine o kakvoj govorim i koji su iznijeli odbranu u ime Bosne i Hercegovine", naveo je Cvitanović.
Pusiona teska.
Vcrs je pobijedila država BiH, a otisla je niz vodu kvazi milion potpisa za gradjansku i ne daj Bosne Lendo koncept, jbg otreznjenje je bolno al ovo je znak da o nirvani zvanoj gradjanska ubleha i rahat patnja je dosao kraj, jedan san u kojem smo bili zadnjih 15ak godina je nestao, sad je pitanje sta se moze izvuci maksimum iz situacije u kojoj zivimo da nam bude bolje sutra
Pobijedila država veliš a ovoj odluci najviše likuju HDZ ublehe i Milorad Dodik. E moj trajvane.
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#5099 Re: "Trojka"

Post by teskeredzic_22 »

dale cooper wrote: 26/06/2025 01:06 " ipak veći dio Bošnjaka ne dijeli njegovo mišljenje".
Apsolutno dijeli.
No za razliku od Srba i (pogotovo) Hrvata kod Bošnjaka postoji određen broj ljudi koji istinski žele građansku državu.
U različitim kombinacijama to je dovelo do ukupno treće promjene vlasti danas od 1996.
Last edited by teskeredzic_22 on 26/06/2025 09:28, edited 1 time in total.
Point.

#5100 Re: "Trojka"

Post by Point. »

Prpa.ba wrote: 26/06/2025 01:23

Upravo tako. Pošto je pokrenuta incijativa od mrskog DF, odmah su zaboravili nacionalni interes i interes države.

Stranka bitnija od države, kako ono Bakir reče. Samo što su njegovu mantru preuzeli svi.
Post Reply