IRAN

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#46176 Re: IRAN

Post by Chmoljo »

Meni se cini da svi čekaju dobru priliku da se izvuku iz ovoga a da ne bude da su ispali pizde.

Moguće da Iranci nisu pretrpjeli neku strasnu stetu, jer je sva ova trumpova priča prenametljiva: eto odradili smo, kraj zajebancije. Ispoštovali smo lobije, Bibi je dobio politički kapital na unutrašnjem planu, moj ego nedirnut, Iranci nisu ispali teške talasike.

Naravno, ja to sve ofrlje. Ne glumim da znam sta pricam ko ostali forumski i portalski analitićari
tramvajtrojka

#46177 Re: IRAN

Post by tramvajtrojka »

Danguba wrote: 22/06/2025 21:23
Vjecita_zavrzlama wrote: 22/06/2025 20:14
alijagoro wrote: 22/06/2025 20:11 Jel ovo Iran i dalje vjeruje u Rusiju i Putka :roll:
Evo i pitanje za bosnje koji bi uz Rusiju?
U ovom u*ranom vremenu, zasto ne sa Rusijom radi jeftinih energenata.

Nema nevinih. Sutra ce nas narandza izdati radi zblizavanja sa Rusijom pa zasto ne bi mi njega.
Je li bolji skuplji Americki gas ili jeftini Ruski?

Nema univerzalnog pravila nego se prilagodjavaj situaciji. Principi su svi poruseni sa Ruskom agresijom, Izraelskim genocidom i evo Americkim napadom na Iran.

Ako Zelenski moze podrzati agresiju i napad na Iran zasto ja ne bi dao podrsku Rusima da mu uzmu dio na kojem zive Rusi.

Amerika je sve uradila da nas odvoji od Ruskih energenata a sada se lize sa tom Rusijom i smisljaju slijedece poteze

Preko mrtih ce gaziti a na nama je da se prilagodjavamo ili cutimo do boljih vremena a ne kao Kurti pred rudu.
Dok ti zivis u drzavi koja gradi odbrambene mehanizme i sta sve na svojim granicama protiv te iste Rusije ti iz inostranstva kako se trebamo okrenuti Rusiji sasvim logično sto bi rekao combe :mrgreen: :mrgreen:

de reci svojima gore da su budale jer trose milijarde uzalud :lol:
zigzag

#46178 Re: IRAN

Post by zigzag »

Ludzak wrote: 22/06/2025 22:14 Iran je sam, i kapitulacija je neminovna.
Ima ona narodna izreka 'ne bodi se s rogatima'.
Gdje ćeš protiv rusije!
palermo

#46179 Re: IRAN

Post by palermo »

Chmoljo wrote: 22/06/2025 22:18 Meni se cini da svi čekaju dobru priliku da se izvuku iz ovoga a da ne bude da su ispali pizde.

Moguće da Iranci nisu pretrpjeli neku strasnu stetu, jer je sva ova trumpova priča prenametljiva: eto odradili smo, kraj zajebancije. Ispoštovali smo lobije, Bibi je dobio politički kapital na unutrašnjem planu, moj ego nedirnut, Iranci nisu ispali teške talasike.

Naravno, ja to sve ofrlje. Ne glumim da znam sta pricam ko ostali forumski i portalski analitićari
Za.ovu zadnju recenicu :thumbup: bas tako
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#46180 Re: IRAN

Post by Velkoski »

WSJ - A senior Pentagon official involved in the U.S. strikes said the Hormuz may be Iran’s “last card”. The Pentagon official said "But it’s a terrible option because we will retaliate”
NYT - Two Iranian officials said the questions on everyone’s minds were: “Where is Khamenei? Why isn’t he speaking?”
Last edited by Velkoski on 22/06/2025 22:34, edited 1 time in total.
BarbaDue

#46181 Re: IRAN

Post by BarbaDue »

A ima i ona narodna...Ne budi pička u duši!!!
Iran je spreman za rat velikih razmjera; Sudbina Izraela znat će se u narednih 2 do 6 mjeseci

🔹️ Vojno-sigurnosni analitičar je za iransku agenciju Fars rekao:

Pažljivim planiranjem i opsežnom logističkom organizacijom, Iran se pripremio za rat u trajanju najmanje 2 do 6 mjeseci kako bi jednom zauvijek razjasnio sudbinu cionističkog režima, koristeći sve vojne i obavještajne kapacitete.
Last edited by BarbaDue on 22/06/2025 22:27, edited 1 time in total.
Danguba

#46182 Re: IRAN

Post by Danguba »

tramvajtrojka wrote: 22/06/2025 22:18
Danguba wrote: 22/06/2025 21:23
Vjecita_zavrzlama wrote: 22/06/2025 20:14

Evo i pitanje za bosnje koji bi uz Rusiju?
U ovom u*ranom vremenu, zasto ne sa Rusijom radi jeftinih energenata.

Nema nevinih. Sutra ce nas narandza izdati radi zblizavanja sa Rusijom pa zasto ne bi mi njega.
Je li bolji skuplji Americki gas ili jeftini Ruski?

Nema univerzalnog pravila nego se prilagodjavaj situaciji. Principi su svi poruseni sa Ruskom agresijom, Izraelskim genocidom i evo Americkim napadom na Iran.

Ako Zelenski moze podrzati agresiju i napad na Iran zasto ja ne bi dao podrsku Rusima da mu uzmu dio na kojem zive Rusi.

Amerika je sve uradila da nas odvoji od Ruskih energenata a sada se lize sa tom Rusijom i smisljaju slijedece poteze

Preko mrtih ce gaziti a na nama je da se prilagodjavamo ili cutimo do boljih vremena a ne kao Kurti pred rudu.
Dok ti zivis u drzavi koja gradi odbrambene mehanizme i sta sve na svojim granicama protiv te iste Rusije ti iz inostranstva kako se trebamo okrenuti Rusiji sasvim logično sto bi rekao combe :mrgreen: :mrgreen:

de reci svojima gore da su budale jer trose milijarde uzalud :lol:
Haj boli te racku gdje sam ja.
Ako imas sta na temu, bujrum.
Tigar1

#46183 Re: IRAN

Post by Tigar1 »

Znači ja te šamaram, bodem čakijom, mlatim palicom a ti ne smiješ da se braniš već se okreni, naguzi pa da ti ga ućeram duboko.
Ne ide to tako kauboji i cionistička chetnichijo
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#46184 Re: IRAN

Post by Velkoski »

Nebozemlja

#46185 Re: IRAN

Post by Nebozemlja »

Chmoljo wrote: 22/06/2025 22:18 Meni se cini da svi čekaju dobru priliku da se izvuku iz ovoga a da ne bude da su ispali pizde.

Najrazumnija analiza.
Izrael i Iran će se rokati još neko vrijeme, bez dodatnih ofanzivnih dejstava Amerike.
Kreće ravnanje Tel Aviva koji će nakon normalizacije odnosa biti obnovljen Arapskim parama.
Ništa od WWIII, džaba ga mnogi ovdje priželjkuju.
Izrael će na kraju i najgore proći, vjerovatno će biti denuklearizovan i prinuđen da riješi Palestinsko pitanje.
Optimus09

#46186 Re: IRAN

Post by Optimus09 »

Mogu li oni napravti neko sranje s tim uranijumom?
Danguba

#46187 Re: IRAN

Post by Danguba »

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/amer ... /250622135

Mi cemo vas tuci a vi ne smijete uzvratiti.
p206

#46188 Re: IRAN

Post by p206 »

Mislim da je najbolje da izjave da prestaju sa dejstvima,da su za diplomatiju,i onda srokaju jednu turu po cionistima,bilo gdje da naprave što više štete,jer oni sve broje u parama.
Po mogućnosti da nekad skinu glavnog u budućnosti.
Nije nedodirljiv,bez njega bi izronilo puno Stevandića koji bi se ko krokodili u maloj bari borili za vlast.
Haris.ba

#46189 Re: IRAN

Post by Haris.ba »

Optimus09 wrote: 22/06/2025 22:39 Mogu li oni napravti neko sranje s tim uranijumom?
Mogu napraviti bombu. Zbog toga su ih i bombardovali. :D

Ali, nesta kalkulisu. Ocito nema naredbe da se napravi bomba.
Man of steel

#46190 Re: IRAN

Post by Man of steel »

I meni se čini da svi jedva čekaju kraj.

Mada je Trump omražen na ovom forumu mislim da je i ovo odigrao veoma pametno.

Sad čitam kako židovski jastrebovi u američkoj vladi Schumer i Schiff nisu znali za američku operaciju bombardovanja postrojenja i siguran sam da je zbog toga propao plan totalnog uvlačenja Amerike u rat. Trump im je čak prije dva dana rekao da će razmisliti 12 dana prije nego donese odluku da bi se nakon samo 2 dana predomislio. Bukvalno je napravio diverziju i u svojim redovima jer su židovi sigurno pripremali čitavu igranku da Ameriku opet uvuku u rat.

Nuklearna opsanost je sklonjena sa dnevnog reda a židovski mediji već guraju priču o zbacivanju režima u Teheranu. Ipak mislim da u Trumpovoj administraciji neće biti zainteresovani za tako nešta. Nadam se samo da u Iranu nisu toliko ludi da počnu gađati američke baze.

Izrael sam ne može gurati protiv Irana, a Iran nema kapacitete da eskalira situaciju, tako da se kraj gađanja raketama nazire.
dale cooper

#46191 Re: IRAN

Post by dale cooper »

I meni je to palo na pamet. Kao da se traži prilika da svi koliko toliko spase obraz.
dembele

#46192 Re: IRAN

Post by dembele »

Nebozemlja wrote: 22/06/2025 22:35

Najrazumnija analiza.
Izrael i Iran će se rokati još neko vrijeme, bez dodatnih ofanzivnih dejstava Amerike.
Kreće ravnanje Tel Aviva koji će nakon normalizacije odnosa biti obnovljen Arapskim parama.
Izrael će na kraju i najgore proći, vjerovatno će biti denuklearizovan i prinuđen da riješi Palestinsko pitanje.
Jašta će
ovo_malo_duse

#46193 Re: IRAN

Post by ovo_malo_duse »

O sta bi kad si se probudio umazan majonezom a mark do koljena…
Znas ima ona prica dok su Ameri i Perzijanci skupa podrzavali afgance protiv rusa. U glavnom vracaju se Amer i Iranac u avonu i Amerikanac slavi sto su prezivjeli a Iranac place sto nije pao kao Sehid. O u pricu sam cuo nekad 80_ih i bilo mi je i cudno i glupo.
Dok nisam upoznao par Iranaca. Ne ovih polu kurda koji su se razbjezi po svijetu nego pravih Przijanaca. Nikad se ti predat nece.

Pobili im sav vojni vrh, sabotirali do maximuma, a oni isti dan odgovorili. Razvlace cionistima mozak a bogami i drzavu evo vec hefta. Povalili im s pola snage Izvikani sistem. Sve vaznije ciljeve im pogodili,I da im nema Amera razvalili bi ih ko beba zvecku.
Iznenadili nas sve ne srljaju uopste sve laganini udaraju zlocince gdje boli. Poslali im samo jednu kasetnu cisto za upozorenje a imaju ih 3000 - 5000 prema procjenama.
Pokazali damu i vama botovima i jehudama koji su uhvatili narandzastu budalu za damu i natjerali ga bukvalno da napadne. Sad svi nerovozno iscekuju i ogradjuju se.
I da kapituliraju. Malo morgen.
Ja prvi bi volio da sjebu prvo bazu u Jordanu pa redom da ravnaju tzv. Izrael do nivoa Gaze al kad malo bolje razmislim doziraju njih Perzijanci taman dovoljno. Oni su naucili pod sankcijama koliko ce Izraelski fasisti izdrzat?
husein_kapetan

#46194 Re: IRAN

Post by husein_kapetan »

Nije da se desilo nije..ipak..
Rekoše..Iran se smije razvijati nuklearni program..strah nas da će bombu napraviti..i sve nam je dozvoljeno..
Naparaviše što im je na umu..združeno zločinački..
Sada kažu..nismo vam neprijatelji..hajde da pričamo..
Ja licemjerstva većeg i patetičnijeg nikada ne vidjeh..sada bi nešto pričali..
Ako su im "uništili" sve što se nuklearnog tiče..o čemu onda imaju pričati..
Svašta..
Nije valjda da se odmazde boje..
Nebozemlja

#46195 Re: IRAN

Post by Nebozemlja »

dembele wrote: 22/06/2025 22:44

Najrazumnija analiza.
Jašta će
Živi bili pa vidjeli.
Jevreje su nafurali da drže cijeli svijet u šaci, a uskoro će se vidjeti koliko su zaista jaki.
p206

#46196 Re: IRAN

Post by p206 »

Fora bi bilo da izađu sa izjavom da već imaju atomsku bombu i da nemaju pojma zašto su im gađali ova postrojenja kad su atomske bombe na drugoj lokaciji :lol:
dembele

#46197 Re: IRAN

Post by dembele »

Nebozemlja wrote: 22/06/2025 22:47
dembele wrote: 22/06/2025 22:44

Najrazumnija analiza.
Jašta će
Živi bili pa vidjeli.
Jevreje su nafurali da drže cijeli svijet u šaci, a uskoro će se vidjeti koliko su zaista jaki.
Palestinsko pitanje mogu riješiti samo na način na koji to rade u Gazi,znači genocidom, ovo sa atomskim razoružanjem je neozbiljno skroz , da ne kažem smiješno.
Last edited by dembele on 22/06/2025 22:52, edited 1 time in total.
Dozer

#46198 Re: IRAN

Post by Dozer »

Mislim da nista bitno nije unisteno u Iranu, a da je Amerika ovime sebi navukla veliki belaj i tenziju na vrat.

To sto Iran trenutno ne lupa nigdje ne znaci da se ne priprema za drasticnije napade, koji ce sigurno ukljucivati i neke USA ciljeve.

To ce dovesti do novog napada USA na Iran, ali mislim da taj drugi napad nece proci tako glatko i bez gubitaka. E, tek tad se moze ocekivati deeskalacija izmedju USA i Irana, jer ako budu imali gubitke ocekujem ekspresne proteste u USA. Ali, nece stati i izmedju Irana i Izraela.

Izrael za sad prilicno uspjesno blokira sirenje snimaka unistenja na svojoj teritoriji, i ono sto vidimo je po svoj prilici samo manji dio. Ali, izgleda da im je kompletan sjeverni priobalni dio slupan do temelja, Haifa dobro nagrdjena, i upitno je daljnje funcionisanje luke, a ocekuju se i novi udari.

Kako god, za par dana cemo vidjeti da li sam u pravu. Necu biti iznenadjen ako par balistickih fikne neki US nosac.
Last edited by Dozer on 22/06/2025 22:54, edited 2 times in total.
zigubigule

#46199 Re: IRAN

Post by zigubigule »

Bravo @Chmoljo, isto mislim. Plus smatram da se Izrael dobro preracunao a nakon svega, ako se potpise primirje, Iran ce izaci kao pobjednik i kao drzava koja ce zadnji atom snage uloziti u daljnji razvoj balistike.

Supci ce se vratiti genocidu nad nejaci a Trump ce do izbora seruckat kako je unistio nuklearni program Irana.

Svi ostali u regionu ce napraviti jasnu analizu i jacati bojnu moc, nebitno na kojoj strani stajali. Jordan jedno, Turska drugo, Emirati trece, Jemen cetvrto.
zrakomlat

#46200 Re: IRAN

Post by zrakomlat »

ovo_malo_duse wrote: 22/06/2025 22:45
O sta bi kad si se probudio umazan majonezom a mark do koljena…
Znas ima ona prica dok su Ameri i Perzijanci skupa podrzavali afgance protiv rusa. U glavnom vracaju se Amer i Iranac u avonu i Amerikanac slavi sto su prezivjeli a Iranac place sto nije pao kao Sehid. O u pricu sam cuo nekad 80_ih i bilo mi je i cudno i glupo.
Dok nisam upoznao par Iranaca. Ne ovih polu kurda koji su se razbjezi po svijetu nego pravih Przijanaca. Nikad se ti predat nece.

Pobili im sav vojni vrh, sabotirali do maximuma, a oni isti dan odgovorili. Razvlace cionistima mozak a bogami i drzavu evo vec hefta. Povalili im s pola snage Izvikani sistem. Sve vaznije ciljeve im pogodili,I da im nema Amera razvalili bi ih ko beba zvecku.
Iznenadili nas sve ne srljaju uopste sve laganini udaraju zlocince gdje boli. Poslali im samo jednu kasetnu cisto za upozorenje a imaju ih 3000 - 5000 prema procjenama.
Pokazali damu i vama botovima i jehudama koji su uhvatili narandzastu budalu za damu i natjerali ga bukvalno da napadne. Sad svi nerovozno iscekuju i ogradjuju se.
I da kapituliraju. Malo morgen.
Ja prvi bi volio da sjebu prvo bazu u Jordanu pa redom da ravnaju tzv. Izrael do nivoa Gaze al kad malo bolje razmislim doziraju njih Perzijanci taman dovoljno. Oni su naucili pod sankcijama koliko ce Izraelski fasisti izdrzat?
:thumbup:
Post Reply