Koliko ja vidim milenijska generacija voli da gleda snimke razaranja, raketa, aviona, dronova, tenkova, ta ta puc puc, kao da je video igrica, obozavaju da o tome detaljisu, sa vrlo malo povezivanja izmedju stvarnosti strahota rata sa onim sto vide na displeju ispred sebe.skupljac_zeljeza wrote: ↑20/06/2025 11:26Milenijska generacija (rođeni otprilike između 1981. i 1996.) generalno ne voli rat, i to iz više razloga. Milenijalci su odrasli s lakšim pristupom informacijama i globalnim vijestima. Svjesni su razaranja, traume i posljedica ratova, često kroz realne snimke i ispovijesti žrtava.
IRAN
- jeza u ledja
#44601 Re: IRAN
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#44602 Re: IRAN
jeza u ledja wrote: ↑20/06/2025 11:31Koliko ja vidim milenijska generacija voli da gleda snimke razaranja, raketa, aviona, dronova, tenkova, ta ta puc puc, kao da je video igrica, obozavaju da o tome detaljisu, sa vrlo malo povezivanja izmedju stvarnosti strahota rata sa onim sto vide na displeju ispred sebe.skupljac_zeljeza wrote: ↑20/06/2025 11:26Milenijska generacija (rođeni otprilike između 1981. i 1996.) generalno ne voli rat, i to iz više razloga. Milenijalci su odrasli s lakšim pristupom informacijama i globalnim vijestima. Svjesni su razaranja, traume i posljedica ratova, često kroz realne snimke i ispovijesti žrtava.
samo mi se čini da nisu svjesni da se u stvarnom životu, kad te srokaju, nemreš vratiti nazad u igru
-
zigzag
#44603 Re: IRAN
Za razliku od rambo generacijejeza u ledja wrote: ↑20/06/2025 11:31Koliko ja vidim milenijska generacija voli da gleda snimke razaranja, raketa, aviona, dronova, tenkova, ta ta puc puc, kao da je video igrica, obozavaju da o tome detaljisu, sa vrlo malo povezivanja izmedju stvarnosti strahota rata sa onim sto vide na displeju ispred sebe.skupljac_zeljeza wrote: ↑20/06/2025 11:26Milenijska generacija (rođeni otprilike između 1981. i 1996.) generalno ne voli rat, i to iz više razloga. Milenijalci su odrasli s lakšim pristupom informacijama i globalnim vijestima. Svjesni su razaranja, traume i posljedica ratova, često kroz realne snimke i ispovijesti žrtava.
- skupljac_zeljeza
#44604 Re: IRAN
Generacija Z (otprilike rođeni od 1997. do 2012.) ima još izraženije antiratne stavove nego milenijalci. Čak i u Srbiji izdominirali radikale.
U prosjeku, milenijalci su 20–40% manje skloni podršci ratu ili vojnoj sili u poređenju s baby boomerima. Oni više favorizuju diplomatiju, saradnju i mirna rješenja, dok boomeri češće vjeruju da vojna sila može biti neophodna i legitimna.
-
elcaliente
#44605 Re: IRAN
Sta znaci dobro jutro Kolumbo, jer mislis da sam tek sada otkrio da neki navijaju protiv BiH ovdje na forumu?Vjecita_zavrzlama wrote: ↑20/06/2025 10:32Dobro jutro kolumbo
Ovo sto mi sada navijamo na forumima za Iran nema veze s pozicijom Bosne
Kako nema navijanje na forumu veze ako se konacni ishod odrazi na poziciju Bosne?
Ako je BiH naslonjena na zapad onda valjda treba navijati za poziciju zapada da BiH ne bi bilo lose.
- apsidejzi
#44606 Re: IRAN
Koga briga sto se tebi zgadio. Nit si ga kad slusao, nit si otisao na njegov koncert nit je on marke od tebe vidio. Al eto, bitno da nesto kazes. Seljacki mentalitet.arman1 wrote: ↑20/06/2025 11:07Edo Tetka je ispao pravi pakaš. U intervujuu koji sam gledao po njegovim riječima jadni israelci žive miroljubljivo i ostali samo bacaju rakete na njih, a oni nevinačca. Zgadio mi se lik u temelju. Može garibu u aluminiju na godišnjicu nastupati.belfy wrote: ↑20/06/2025 11:02kakva su vam ovo seljacka/seoska naklapanja? zasto zabijate nos u tudje porodice? sta vas zaboli ko koga hebe? jeste normalni?elcaliente wrote: ↑19/06/2025 08:43
Nije, evo googlo sam. Dosli su svi za Zagreb, Edo, Izraelka i dvoje djece.
Rastavio je od Lane a zena mu je Lilach Geva i cerka Ariel-Yasmin. Uglavnom dosli su svi u Hrvatsku.
P.S. evo ja do danas nisam ni znao za ovo oko Ede sto pisete (a on me sam nije zanimao nikada), ali ne vidim ni sto bi me interesovalo, a ovdje to neki jos guglaju da li se isti jos hebu...!? opet, da li se smatrate normalnim redeci to?
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#44607 Re: IRAN
Slušao ga jesam i svidjeli su mi se neki njegovi tekstovi. Nastupao sam na jednom eventu gdje je i on nastupao. Seljak jesam i time se ponosim. Kad vidim šta sve na asfaltu ima, lijepo moje selo.apsidejzi wrote: ↑20/06/2025 11:42Koga briga sto se tebi zgadio. Nit si ga kad slusao, nit si otisao na njegov koncert nit je on marke od tebe vidio. Al eto, bitno da nesto kazes. Seljacki mentalitet.arman1 wrote: ↑20/06/2025 11:07Edo Tetka je ispao pravi pakaš. U intervujuu koji sam gledao po njegovim riječima jadni israelci žive miroljubljivo i ostali samo bacaju rakete na njih, a oni nevinačca. Zgadio mi se lik u temelju. Može garibu u aluminiju na godišnjicu nastupati.belfy wrote: ↑20/06/2025 11:02
kakva su vam ovo seljacka/seoska naklapanja? zasto zabijate nos u tudje porodice? sta vas zaboli ko koga hebe? jeste normalni?
P.S. evo ja do danas nisam ni znao za ovo oko Ede sto pisete (a on me sam nije zanimao nikada), ali ne vidim ni sto bi me interesovalo, a ovdje to neki jos guglaju da li se isti jos hebu...!? opet, da li se smatrate normalnim redeci to?
-
elcaliente
#44608 Re: IRAN
Radi se o nasem sunarodnjaku, poznatoj licnosti, omiljen medu rajom. Naravno da se intersujemo sta sa njim ako covjek zivi u ratnoj zoni i da nam je drago sto se izvukao sa porodicom.belfy wrote: ↑20/06/2025 11:02kakva su vam ovo seljacka/seoska naklapanja? zasto zabijate nos u tudje porodice? sta vas zaboli ko koga hebe? jeste normalni? a dicite se nekom sirinom pogleda (posebno DayslepeR). a ovako lako padnete na najnizi nivo seoskih hamsa koje samo gledaju sta drugi rade... pih i pljuc.elcaliente wrote: ↑19/06/2025 08:43Nije, evo googlo sam. Dosli su svi za Zagreb, Edo, Izraelka i dvoje djece.
Rastavio je od Lane a zena mu je Lilach Geva i cerka Ariel-Yasmin. Uglavnom dosli su svi u Hrvatsku.
Eh sada ako ga ti ne gotivis i nemas senzibilteta prema tome da li se izvakao iz rata to je druga stvar.
-
elcaliente
#44609 Re: IRAN
Nije rastavio se ali djete mu je dole.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑20/06/2025 11:08Jel Haris i sad u braku sa svojom izraelkom Moran?elcaliente wrote: ↑19/06/2025 08:43Nije, evo googlo sam. Dosli su svi za Zagreb, Edo, Izraelka i dvoje djece.
![]()
Bio je nedavno interviju kada je pricao da ide dole da vidi dijete i da Izraelci zive u totalno drugom svijetu sto se tice vjesti i Gaze.
-
Vjecita_zavrzlama
#44610 Re: IRAN
Dijete mu dolje samo? Kakav je to otacelcaliente wrote: ↑20/06/2025 11:52Nije rastavio se ali djete mu je dole.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑20/06/2025 11:08Jel Haris i sad u braku sa svojom izraelkom Moran?elcaliente wrote: ↑19/06/2025 08:43
Nije, evo googlo sam. Dosli su svi za Zagreb, Edo, Izraelka i dvoje djece.
![]()
Bio je nedavno interviju kada je pricao da ide dole da vidi dijete i da Izraelci zive u totalno drugom svijetu sto se tice vjesti i Gaze.
- SmokingMan
#44611 Re: IRAN
Kakav brz prevrat, sa ozbiljne teme u onu tračkersku, ko je s'kim, ko je koga opalio i tako to. 
- skrbavi-admin
#44613 Re: IRAN
kakav je to umni poremecaj, ne treba mu forumski portfolio da se opravda od profila prosjecne minderaske babuskarske internetuse pred ulazom i granapom , ko je sta koga dje kad kome kad skimSmokingMan wrote: ↑20/06/2025 12:00 Kakav brz prevrat, sa ozbiljne teme u onu tračkersku, ko je s'kim, ko je koga opalio i tako to.![]()
- DaysleepeR
#44614 Re: IRAN
Ne bavim se ja tudjim zivotima, zapravo sam ispalio poluinformaciju ne bi li se prestalo pricati od Edi Maajki.belfy wrote: ↑20/06/2025 11:02kakva su vam ovo seljacka/seoska naklapanja? zasto zabijate nos u tudje porodice? sta vas zaboli ko koga hebe? jeste normalni? a dicite se nekom sirinom pogleda (posebno DayslepeR). a ovako lako padnete na najnizi nivo seoskih hamsa koje samo gledaju sta drugi rade... pih i pljuc.elcaliente wrote: ↑19/06/2025 08:43Nije, evo googlo sam. Dosli su svi za Zagreb, Edo, Izraelka i dvoje djece.
Kakve veze necija zena ima sa ovim stvarima.
- SmokingMan
#44615 Re: IRAN
Uozbiljimo se već jednom, neprijatelj je pred vratima, a mi ih u mokasinama dočekujemo.skrbavi-admin wrote: ↑20/06/2025 12:03kakav je to umni poremecaj, ne treba mu forumski portfolio da se opravda od profila prosjecne minderaske babuskarske internetuse pred ulazom i granapom , ko je sta koga dje kad kome kad skimSmokingMan wrote: ↑20/06/2025 12:00 Kakav brz prevrat, sa ozbiljne teme u onu tračkersku, ko je s'kim, ko je koga opalio i tako to.![]()
![]()
-
elcaliente
#44616 Re: IRAN
Treba sve znatiskrbavi-admin wrote: ↑20/06/2025 12:03kakav je to umni poremecaj, ne treba mu forumski portfolio da se opravda od profila prosjecne minderaske babuskarske internetuse pred ulazom i granapom , ko je sta koga dje kad kome kad skimSmokingMan wrote: ↑20/06/2025 12:00 Kakav brz prevrat, sa ozbiljne teme u onu tračkersku, ko je s'kim, ko je koga opalio i tako to.![]()
![]()
A pola stranica su ovdje svakako neke lazi, najvijacka sranja i izmisljotine. Tako da moze i ovo o nasim ljudima koji su vezani za Izrael.
Nedavno je neko postavio o onaj tekst od Dacesina o Iranu.
-
swanfilter
#44617 Re: IRAN
Nego, jel do sada aktivirana i regularna iranska armija ili za sada samo Korpus ratuje?
- Bosanski_kralj
#44618 Re: IRAN
Nego jeste primjetili kad god se dese ovako veći ovi događaji u svijetu, kod naših političara nastane tišina. Nema onog lajanja jednih na druge, nema Dodika, nema Čovića...ako ovaj rat još potraje, eto nama naših "vođa" ponovo u eter
-
zigzag
#44619 Re: IRAN
Nisu oni nestali nego novinari ne objavljuju svaku glupost koja se kaže. Jer nema dovoljno prostora i najava svjetskog rata i dodik i žena mu i kćerka i brat od strica..... Novinari su zlo.
ovi milenijalci novinari
ovi milenijalci novinari
Last edited by zigzag on 20/06/2025 12:21, edited 1 time in total.
- skupljac_zeljeza
#44620 Re: IRAN
Iranci uoči važnih razgovora u Ženevi: "Spremni smo na pragmatičnu politiku s Evropom"
Ovo će ujedno biti i prvi razgovori nakon početka izraelskih napada na Iran, a jedan od iranskih diplomata u Berlinu je rekao kako je Teheran otvoren za saradnju s Istokom i Zapadom te pragmatičan i uravnotežen pristup, uprkos pritisku koji stiže iz Washingtona.
"Iran je pokazao da je spreman voditi mudru, uravnoteženu i pragmatičnu politiku u odnosima s Evropom", rekao je diplomata, govoreći za Reuters pod uslovom anonimnosti.
Naveo je i to kako vidi ulogu Irana u odnosima s Evropom.
"Iran bi mogao poslužiti kao šahovska figura za Evropu kako bi se ublažio dvostruki pritisak između Istoka i Zapada", naveo je.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/iran ... /250620088
- dr_Evil
#44621 Re: IRAN
Gledao sam emisije njegove o Iranu, fantasticno. A inace volim Roberta, da smo svi vise kao on, kamo sreceelcaliente wrote: ↑20/06/2025 12:06Treba sve znatiskrbavi-admin wrote: ↑20/06/2025 12:03kakav je to umni poremecaj, ne treba mu forumski portfolio da se opravda od profila prosjecne minderaske babuskarske internetuse pred ulazom i granapom , ko je sta koga dje kad kome kad skimSmokingMan wrote: ↑20/06/2025 12:00 Kakav brz prevrat, sa ozbiljne teme u onu tračkersku, ko je s'kim, ko je koga opalio i tako to.![]()
![]()
![]()
A pola stranica su ovdje svakako neke lazi, najvijacka sranja i izmisljotine. Tako da moze i ovo o nasim ljudima koji su vezani za Izrael.
Nedavno je neko postavio o onaj tekst od Dacesina o Iranu.
- skupljac_zeljeza
#44622 Re: IRAN
Iranski predsjednik prijeti ‘daleko snažnijim’ odgovorom ako Izrael nastavi napadati
Iranski predsjednik Masoud Pezeshkian rekao je da je jedini način za okončanje sukoba da Izrael zaustavi svoje zračne napade.
„Oduvijek smo težili miru i stabilnosti“, rekao je u izjavi koju su citirali iranski mediji.
„U trenutnim okolnostima trajni mir bit će moguć samo ako cionistički neprijatelj prekine svoja neprijateljstva i pruži čvrste garancije za prekid svojih terorističkih provokacija.“
Pezeshkian je upozorio da bi „neuspjeh u tome rezultirao daleko snažnijim odgovorom Irana“.
- Tananarive
#44623 Re: IRAN
ovi su 10x gori od onih rabina, stoka protiv svog naroda radimoonco wrote: ↑20/06/2025 10:35 Ovako ide guranje Arapa sunita da idu u mašinu za mljevenje mesa.i da ginu za američke zapadne interese.
Proglas unije muslimanskih učenjaka povodom rata između Izraela i Irana
Od Menhedž- Datum uređivanja: 18. jun 2025.101
Hvala Allahu, koji ne voli nasilnike. Neka je salavat i selam na Poslanika, milost svim svjetovima, njegovu porodicu i sve njegove ashabe, te one koji slijede njegov put do Sudnjeg dana.
Nakon toga:
Unija muslimanskih učenjaka, prateći napetosti u regionu uzrokovane vojnim sukobima između cionističke tvorevine i iranskog režima, smatra da je vjerska i politička obaveza iskreno pojasniti muslimanima, te upozoriti ummet da ne padne u zamku izbora strane između ova dva smrtna neprijatelja, koji su se udružili u prolijevanju muslimanske krvi, uništavanju njihovih domovina i razaranju njihovih vitalnih pitanja.
Prvo: Sto se tiče cionističkog entiteta, on je od početka bio i ostao među najvećim neprijateljima muslimana, od kada je ovaj okupatorski entitet postavljen u srcu blagoslovljene Palestine.
Ono što se događa u Gazi, uključujući masakre, sistematske napade na bolnice, škole i izbjegličke kampove, masovno protjerivanje civila, te brisanje identiteta, uz očitu podršku krstaškog saveza, predstavlja jedno od najgnusnijih oblika modernog zločina i terorizma. Ovaj postupak jasno pokazuje brutalnost otvorenog neprijatelja, koji ne poštuje nijednu obavezu prema vjernicima.
Isto tako, podrška Palestini – svim mogućim sredstvima – je vjerska i moralna dužnost, koju nije moguće tumačiti niti zaobići. Nema opravdanja da se zanemare drugi zločini koji također predstavljaju veliku prijetnju muslimanima.
Kaže Uzvišeni:
أُذِنَ لِلَّذِینَ یُقَـٰتَلُونَ بِأَنَّهُمۡ ظُلِمُوا۟ۚ وَإِنَّ ٱللَّهَ عَلَىٰ نَصۡرِهِمۡ لَقَدِیرٌ
„Dozvoljeno je onima koji se bore jer su bili ugnjetavani; a Allah je moćan da im pomogne.“ (Al-Hadž: 39)
Drugo: Što se tiče iranskog šijitskog projekta, očito je da je on jedan od najvećih musibeta (problema) s kojima se muslimani suočavaju u današnjem vremenu. Ovaj projekt, koji se skriva iza slogana o otporu i borbi, i zaklanja iza narativa mazlumstva (tj. tvrde da im se čini nepravda), zapravo je otrovni nož u leđa muslimanskog ummeta, i vatra koja se brzo rasplamsa u muslimanskim gradovima čim se za to ukaže prilika.
Ovaj projekt je historijski produžetak mržnje, neprijateljstva, političkog i akaidskog licemjerja. Od trenutka kada je nastala iranska revolucija, on je postao destruktivan, i nastoji proširiti svoj uticaj van granica. Cilj mu je uništiti temeljne principe islama, rasturiti jedinstvo muslimana i širiti laži, zablude i širk, te napadati ashabe i surađivati s neprijateljima islama na svakoj historijskoj stanici.
Zločini koje je počinila iranska milicija i njihovi saveznice u Iraku, Siriji, Libanu i Jemenu, jasno svjedoče o prirodi ovog projekta. To je potvrđeno kroz brojne javne izjave i priznanja. Ogranci ovih milicija i paravojnih snaga su počinili neke od najstrašnijih zločina protiv muslimana Iraka, Sirije, Libana i Jemena.
I scene ubijanja, uništavanja, sektaškog regrutiranja, saradnje i savezništva sa neprijateljima islama, koje su stalno praktikovane, nisu ništa drugo do očigledne činjenice, nepobitne stvarnosti koje su vidljive kroz njihove tragove na zemlji, kao i kroz njihova javna priznanja.
Pogledajmo riječi Ibn Tejmijje, prije nekoliko stoljeća koji, upozoravajući ljude na opasnosti šijitskog sektaštva, kaže: “Ovo je navika rafidija – napuštaju zajednicu muslimana i udružuju se sa Židovima, kršćanima i drugim nevjernicima. Ima li ljudi koji su u većoj zabludi od njih, koji su neprijatelji prvim generacijama muhadžira i ensarija, a prijatelji nevjernicima i munaficima? Nema te skupine u kojoj ima vise munafika od rafidija do te mjere da među rafidijama nema nijednog koji nema barem neki ogranak nifaka; zato su oni, prema većini muslimana, nešto sasvim drugo. Kada su muslimani ratovali protiv njih, onda kada su se oni sklonili u jedno brdo kod Šama, te su prolijevali krv muslimana, uzimali njihove imetke i pljačkali putnike, smatrajući to dozvoljenim, pa su protiv njih ratovali Turkmeni. Rafidije tada rekoše: ‘Mi smo muslimani.’ Na što im oni odgovoriše: ‘Ne, vi ste druga vrsta,’ pa su oni, čistoćom svojih srca, znali da su oni drugačiji narod, izvan muslimana, zbog njihovih posebnosti.”
I ono što je Ibn Tejmijja govorio prije nekoliko stoljeća, sada se ponovo pojavljuje u najsvirepijim oblicima u Iraku, Siriji, Jemenu, Libanu, a ranije u Afganistanu.
Treće: Mi, Unija uleme muslimana, upozoravamo ummet da ne upadne u zamku obmanjujućih projekata, jer je cionistički entitet jasan neprijatelj, dok je rafidijski projekt, sa svojim licemjerstvom, tajni neprijatelj. Oba neprijatelja uništavaju muslimanski ummet, a opasnost skrivenog neprijatelja često je gora nego otvorenog.
Došlo je vrijeme da ummet – posebno njegovi učenjaci, intelektualci i elita – odstrani veo zablude i izađe iz začaranog kruga obmane. Nije dozvoljeno uzdizati palestinsko pitanje kako bi se dozvolio napad ummeta iznutra (cilja se na toleranciju prema šijama i zanemarivanje njihovih zabluda pod izgovorom da oni podržavaju palestinsko pitanje, op.prev.) i u isto vrijeme zaboraviti krvavi režim Irana i njegove sektaške milicije u trenutnom konfliktu s cionističkim neprijateljem.
Četvrto: Unija muslimanskih učenjaka, potvrđujući ove istine u nastojanju da prenese istinu i ispuni vjersku odgovornost, preporučuje sljedeće:
Potrebno je razumijevanje opasnosti oba projekta i odbacivanje bilo kakvog saveza sa cionističkim entitetom ili iranskim režimom, jer su oba neprijatelji Allaha, Njegovog Poslanika i vjernika.
Ne nasjedajte na lažne slogane, bilo da su pod nazivom “normalizacija i mir” ili “otpor”, jer su to samo alati za ostvarivanje hegemonije i kolonijalnih interesa.
Podržite muslimanske ciljeve iz iskonske islamske perspektive, nevezani za političke saveze ili tuđe interese.
Pozivamo učenjake, daije i sve slobodne glasove da podignu nivo obrazovnog diskursa, otkriju skrivene agende i ne podliježu medijskim trikovima.
Ojačati jedinstvo islamskog safa, koje se temelji na Kur'anu i Sunnetu, a ne na sektaškim, nacionalnim ili drugim simbolima, te pozvati muslimane da stvore zajednički projekat oslobođen od antiislamskih agendi, što će donijeti spas uz Allahovu pomoć i uspjeh.
Molimo Allaha da otkloni nedaću koja je zadesila ummet, da razotkrije licemjere, da pomogne Svoje vjerne robove, i da sačuva ummet od svakog zla i opasnosti.
Vijeće Unije muslimanskih učenjaka
Izvor: nasehoon.org
20. zul-hidždže 1446. H.
https://menhedz.com/proglas-unije-musli ... a-i-irana/
-
zigzag
#44624 Re: IRAN
Mesud je korektan. Ne prijeti nikom, smaknućima ovih onih u jevrejskom režima.
- Dozer
#44625 Re: IRAN
Ne mogu se sloziti s tom sitnom procjenom. Realno, Iran to proizvodi i slaze vec 25 godina. Da su ih godisnje proizvodili samo 1.000, a sigurno su vise, to znaci da ih imaju bar 25.000.zivco wrote: ↑19/06/2025 21:48Ok, you are my manDozer wrote: ↑19/06/2025 21:29Procjene srrucnjaka su da Iran ima ne 10, nego desetine hiljada balistickih, i ko zna cega jos sve ne.zivco wrote: ↑19/06/2025 21:14 Jel bi mogao neko od ovih sto su danas ranije prizivali i Izrael i Iran da se primire zbog svoga dobra ,zasto bi Iran stao u ovom momentu? Ako je recimo tacno da Izraelu ponestaje Arow raketa za presretanje balistickih, a Iran na lageru ima jos 3-4 puto ovoliko koliko ih je do sada ispalio? Taman se ustelili, skenjaju im sta naciljaju. Vlast cini se drze cvrsto u rukama, dogruhalo im 30 godina ponizavanja,kaznjavanja,optuzivanja,ubijanja, sputavanja razvoja....izginulo ih u ratu sa Irakom izmedju jednog i dva miliona i nisu se dali, a sad da se predaju kad se cijepa MAGA, Trump nema pojma sta da radi, vecem dijelu covjecanstva i individua cija rijec ima tezinu ogadili se Izraelci ( ili da kazem Zidovi) i da stanu? Tesko da hoce. Kakav rezim vlada i kakvi su kao nacija, dozvolice i pet miliona u ovoj utakmici da ih izgine ali cisto sumnjam da ce propustiti priliku da skinu sa sebe ova govna. Kako ce to cionisti, krscanski i zidovski zaustaviti ovaj gnijev koji je svakim danom sve jaci? Pa eno misevi Tucker Carlson, Morgan Pierce do jucer promoteri genocida bjeze sa broda koji tone. Najveci kriticari cionizma u USA su prominentni americki zidovi. Nezamislivo do prije godinu dana! I da ne vide Iranci to? A i da ne vide, jel stvarno mislite da mogu i oni koji su protiv svoga rezima biti i protiv svoga naroda? Da ne vide da ih NEMA ukoliko popuste? Ja to ne mogu zamisliti, ne cini mi se izglednim. Ooo da im je jos 10 000 balistickih, nikad se vise Izrael ne bi usudio ni razmisljati da radi to sto radi 70 godina. Bacajte i te zajebane bombe, bacajte i takticke nuklearke al necete kako hocete vise. Nece vise ni Amerikanci placati vase ratove, prolazi to vrijeme. Rapidno.. Jel moze neko da mi objasni zasto bi pristali da ih nema?
Ja nisam ni na cijoj strani, osim na strani pravde, i mislim da bi Iran ispao glup ukoliko sad ne bi zavrsili s Izraelom jednom za sva vremena.
Jer, ako bi sad stali i pristali na nekakav mir s onom zgadijom, samo bi im dali vremena da se konsoliduju i onda ponove sve za 2-3 godine.Za to vrijeme bi se Iranu kresala krila na razne nacine, kako bi ga se oslabilo.
Tako da, ja da se pitan, sad bih srokao kompletan Izrael, do tacke da sami mole i traze mir, a onda bi taj mir debelo platili raznim ultimatumima kojima bi Izrael dugorocno bio ogranicen teritorijalno, morali bi obnoviti komplet Gazu koju su porusili, predati Palestincima sva naselja koja su izgradili na njihovoj zemlji od 1947., i placali bi dozivotne naknade porodicama svih ubijenih.. Godinama citam tvoje upise i tesko mi se ne sloziti sa tvojim razmisljanjima i nikad nisam nasao ni tracak zla ili nekakvog pretjerivanja, uzdizanja u tvojim ratnim sjecanjima. Maksimalno korektan.
I meni se zivo jebe ko je sija, ko lakira nokte na nogama. Ali stalno se ponavljaju procjene u medijima da imaju 1500-2000 balistickih raketa. Mnogo mi ovo desetine hiljada. Samo bih na ovo dodao da bi mozda bilo moguce Izrael vratiti u granice iz 1967 u slucaju njihovog poraza. E to bi bila barem nekakva pravda i razumno rjesenje.
A Izrael, ili da budem precizniji - Jevreji, vec 5.000 godina pokusavaju sebe postaviti iznad svih drugih, i to uvijek na stetu drugih. Sjetimo se samo da su ih i faraoni protjerivali jer su se vjecito nesto qrcili i htjeli da oni budu na vrhu.
U danasnjem svijetu njih cca. 12M haba cijeli svijet....
Mislim...hajvani su (ne znam kako drugacije da ih nazovem) napali 4 zemlje/naroda oko sebe (Sirija, Libanon, Palestina/Gaza, Iran), pri cemu cak ni ne granice s Iranom. Istovremeno bezocno lazu kako su ugrozeni i kako se "samo brane", a pri tome, sto ce vrijeme svakako pokazati (vec izlaze neki detalji na vidjelo), na kraju ce ispasti isto kao i za WT C - da su sami organizovali napad na sebe kako bi sebi dali alibi za napad na sve oko sebe.
I to jednostavno treba stati, jer prekrsili su sve moguce rezolucije UN i medjunarodnog prava, pri tome su pocinili i jos uvijek cine genocid i zlocine protiv covjecnosti.
@Moderacija - dajte ba ugasite ovo njesra od verifikacije... po 3x puta moram kliknuti submit dok se ne posalje post....