Da bas skidaju ne provaljuj se
IRAN
-
LSD
#42978 Re: IRAN
Sad ce ti napisati da su to videosi od prosle godinef0rest1946 wrote: ↑18/06/2025 02:33
Da bas skidaju ne provaljuj se
- liyf
-
Static-X
#42980 Re: IRAN
Jedno su zelje a drugo cinjenice.
Svasta se prica da se daje moral narodu.
Ovako su hamasovci i hezbolasi stavljali koje kakve snimke al evo ih sad sute svi.
Surova realnost da nemaju sanse protiv zionista i zapada.
Svasta se prica da se daje moral narodu.
Ovako su hamasovci i hezbolasi stavljali koje kakve snimke al evo ih sad sute svi.
Surova realnost da nemaju sanse protiv zionista i zapada.
- donnie_darko
#42981 Re: IRAN
Slazem se, ali sta drugo trebaju?
Ma koliko ovo smijesno zvuci, Iran je jedini bastion bliskog istoka koji je slobodan - tj nije pod okupacijom/kontrolom SAD/cionista. Pa tako i ne iznenadjuje strah Izraela od tog istog Irana ma koliko tehnoloski i vojno bili nadmocniji od njih.
Izraelu je cilj ovog rata svrgavanje vlasti u Iranu, a Iranu je jedina sansa za spas da ovim raketama mozda dobije psiholoski rat i to svrgavanje vlasti se desi u Izraelu...
A ako se Amerika ukljuci u rat direktno mislim da ce pored vlasti, unistenja maga pokreta, doci i do velikog otpora ka AIPAC lobiju u samoj Americi tako da kroz 10-20 godina Izrael izgubi taj "grip" nad Amerikom.
Tako da Iran nikako nije lak orah za otvoriti cionistima.
-
Static-X
#42982 Re: IRAN
Ne znam jarane. Mislim da su trebali napraviti dogovor u vezi nuklearnog. Mozda na taj nacin bi ostali sami svoji (mada nisam siguran ni u ovu opciju jer sa zapadom se nikad ne zna sta ce ti uraditi).donnie_darko wrote: ↑18/06/2025 03:13Slazem se, ali sta drugo trebaju?
Ma koliko ovo smijesno zvuci, Iran je jedini bastion bliskog istoka koji je slobodan - tj nije pod okupacijom/kontrolom SAD/cionista. Pa tako i ne iznenadjuje strah Izraela od tog istog Irana ma koliko tehnoloski i vojno bili nadmocniji od njih.
Izraelu je cilj ovog rata svrgavanje vlasti u Iranu, a Iranu je jedina sansa za spas da ovim raketama mozda dobije psiholoski rat i to svrgavanje vlasti se desi u Izraelu...
A ako se Amerika ukljuci u rat direktno mislim da ce pored vlasti, unistenja maga pokreta, doci i do velikog otpora ka AIPAC lobiju u samoj Americi tako da kroz 10-20 godina Izrael izgubi taj "grip" nad Amerikom.
Ovako ovi ce ih lupati dok ne kapituliraju. Ja iskreno mislim da bi se amerika prije raspala nego li oni prestali davati podrsku zionistima.
-
Nebozemlja
#42983 Re: IRAN
Static-X wrote: ↑18/06/2025 03:18Ne znam jarane. Mislim da su trebali napraviti dogovor u vezi nuklearnog. Mozda na taj nacin bi ostali sami svoji (mada nisam siguran ni u ovu opciju jer sa zapadom se nikad ne zna sta ce ti uraditi).donnie_darko wrote: ↑18/06/2025 03:13Slazem se, ali sta drugo trebaju?
Ovako ovi ce ih lupati dok ne kapituliraju. Ja iskreno mislim da bi se amerika prije raspala nego li oni prestali davati podrsku zionistima.
-
f0rest1946
#42984 Re: IRAN
Hahaha kakva glupost oko nuklearnog, sto nisu napali Pakistan npr?????????Static-X wrote: ↑18/06/2025 03:18Ne znam jarane. Mislim da su trebali napraviti dogovor u vezi nuklearnog. Mozda na taj nacin bi ostali sami svoji (mada nisam siguran ni u ovu opciju jer sa zapadom se nikad ne zna sta ce ti uraditi).donnie_darko wrote: ↑18/06/2025 03:13Slazem se, ali sta drugo trebaju?
Iran nista lose nije uradio.
Izrael moze imat nuklearke aa? Moze napadat Siriju, Liban, Jordan, ubiti preko 30 hiljada djece u gazi?
Napasti Iran koji nikad nikog nije napao bez razloga.
Izraelu je cilj da sto vise ubijaju okolo sebe i da ih niko ne smije napast
I yebo vas Izrael i Amerika.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#42985 Re: IRAN
nista drug, napakovano im, sta im je ostalo da se predaju i to bez metka ispaljenogStatic-X wrote: ↑18/06/2025 03:18Ne znam jarane. Mislim da su trebali napraviti dogovor u vezi nuklearnog. Mozda na taj nacin bi ostali sami svoji (mada nisam siguran ni u ovu opciju jer sa zapadom se nikad ne zna sta ce ti uraditi).donnie_darko wrote: ↑18/06/2025 03:13Slazem se, ali sta drugo trebaju?
kakvi, oni ce ici do kraja vlast/rezim u Iranu
medjutim uvjeren sam da je ovaj scenario bio predvidjen vec 2011 ali su Rusi spasili Assada od pada pa se cekalo povoljnije vrijeme eto nekad docnije
Iranu je mana sto se nije diversikovao u medjuvremenu, ovako samo rakete guraju
- donnie_darko
#42986 Re: IRAN
Dogovor se ne pravi tako sto ubijes pregovaraca........
To su gluposti. SAD/cionisti nikad nisu ni htjeli dogovor.
Zapravo dogovor je bio postignut - pa gaje onda Trump syebao i izasao iz tog dogovora.
A da ne spominjem da Iran od 2003 i ne cilja da ima nuklearku. To sto Shitenyahu ponavlja kao papagaj 30 godina da je Iran 2 sedmice daleko od nuklearnog oruzja ne znaci da je istina.
To su gluposti. SAD/cionisti nikad nisu ni htjeli dogovor.
Zapravo dogovor je bio postignut - pa gaje onda Trump syebao i izasao iz tog dogovora.
A da ne spominjem da Iran od 2003 i ne cilja da ima nuklearku. To sto Shitenyahu ponavlja kao papagaj 30 godina da je Iran 2 sedmice daleko od nuklearnog oruzja ne znaci da je istina.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#42987 Re: IRAN
evo malo satire ali direktno u metu
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#42988 Re: IRAN
zamisli Tucker Carlson te ovako satire
-
Static-X
#42989 Re: IRAN
Ovi haman ljudi nisu svijesni da je iran taj koji decenijama laprda kako zeli izbrisati izrael sa mape. Oni su jedini u regionu koji su podrzavali teroristicke grupe koje su bockale izrael.
Puno se ima tu sta reci ali nebi dalje jer bi me pogresno svatili.
Al jedno stoji, nema pravde u svijetu osim vladavine jaceg.
Puno se ima tu sta reci ali nebi dalje jer bi me pogresno svatili.
Al jedno stoji, nema pravde u svijetu osim vladavine jaceg.
- ultima_palabra
#42990 Re: IRAN
Ne znam kako neko misli da ce iranski rezim pasti bez da necija kopnena vojska ne dodje i dobro ne okrvavi gace na teritoriji Irana? Koliko god rezim bio nepopularan, ljudi tamo su nauceni da mrze Izrael i Ameriku iznad svega (ne bez razloga) i ako oni dolaze kao nekakvi oslobodioci, narod ce reci ne hvala.
Izrael nema kapaciteta, a USA nema dovoljno volje da napravi regime change u Iranu. Preracunali su se i sad moraju traziti izlaznu strategiju.
Izrael nema kapaciteta, a USA nema dovoljno volje da napravi regime change u Iranu. Preracunali su se i sad moraju traziti izlaznu strategiju.
-
Dead Man Walking
#42991 Re: IRAN
A jel moguce da ima duduka koji kontaju da je sve ovo zbog lazi o nuklearki koja ce biti gotova za 2-3 sedmice evo vec 30ak godina.
I ovo sto @ultima kaze, sravnili su Gazu sa zemljom i nista nisu postigli. Dok cizma ne udje sve ostalo je puko izivljavanje. A bas me zanima kako bi izgledao pokusaj ulaska cizmom.
I ovo sto @ultima kaze, sravnili su Gazu sa zemljom i nista nisu postigli. Dok cizma ne udje sve ostalo je puko izivljavanje. A bas me zanima kako bi izgledao pokusaj ulaska cizmom.
-
Static-X
#42992 Re: IRAN
Sirija, libija i ukraina...ne udjise u njih cizmom al eto postadose njihove pudlice.
- GandalfSivi
-
zilog
-
Static-X
#42995 Re: IRAN
O boze, 2014 kad su svrgnuli vlast i postavili zapadnoh covjeka.
- ultima_palabra
-
zilog
#42997 Re: IRAN
-
bosanski__
#42998 Re: IRAN
Mnogo prijete Iranci, valjda zbog morala.
Nemaju koga da im pomogne.
Gdje su Kinezi i Rudi sada, kad treba.
Sjećate se za vrijeme Obame kad su spustili onaj najbolji USA dron, ne srušili već spustili i predali Kinezima, a Kinezi ga proučili , preradili i napravili još bolji.
A Obama vikao - vratite nam dron.
Kako sad nema niko da im pomogne, jel USA toliko moćna??
Nemaju koga da im pomogne.
Gdje su Kinezi i Rudi sada, kad treba.
Sjećate se za vrijeme Obame kad su spustili onaj najbolji USA dron, ne srušili već spustili i predali Kinezima, a Kinezi ga proučili , preradili i napravili još bolji.
A Obama vikao - vratite nam dron.
Kako sad nema niko da im pomogne, jel USA toliko moćna??
-
belfy
#42999 Re: IRAN
nadam se da ce ova tvoja bezrezervna podrska Izraleu (i svime sto rade) uroditi plodom napokon, te da ce ti dati drzavljanstvo, pa da se i preselis tamo. ko zna, mozda budes i u prilici da otmes kakvu finu kucu za dzaba... kud ces bolje, pa jel?sumirprimus wrote: ↑17/06/2025 10:02 Krsis pravila foruma nekaznjeno ali ti je dozvoljeno jer je tema o mrskim jehudama koje uništavaju osovinu otpora saraf po saraf nesmiljeno. Vrijedno strahopostovanja nacin na koji ih demontiraju, iran je totalno nemocan.Puna podrska Izraelu.
-
belfy
#43000 Re: IRAN
sa kime si ti, bolan, spojena posuda?dr_Evil wrote: ↑17/06/2025 13:32Sa Iranom nista, vec sam rekao da me ovaj rat dotice manje nego onaj u Ukrajini. U Palestini mnogo toga, Palestinci i Bosnjaci dijele istu sudbinu od pada Porte, spojene smo posude, historijski i moralno imamo odgovornost da ukazujemo na nepravdu jedni prema drugima, mi smo imali srecu komunizma(gdje smo aktivno se borili i izborili) inace bi danas bili u mnogo gorem stanju od njih.
Zbog toga sta smo prosli imamo odgovornost da ukazujemo i na ostale nepravde u svijetu, jer neko ce opet morati govoriti i za nas.