IRAN

skupljac_zeljeza

#42901 Re: IRAN

Post by skupljac_zeljeza »

husein_kapetan wrote: 18/06/2025 00:21
Veoma čudno..i sinoć se u više navrata dešavalo..po meni je lanser usled preopterećenja oštećen pa gubi inicijalni potisak..Iron Dome izgleda da zakazuje svugdje progresivno..mislim da je već danas ucinkovitost ovog sistema svedena na 20-30%
Kada je prekjučer puklo na Davidovoj praćki isto ovako krenula i vratila se blizu rampe. Svi se slažu da se to moglo desiti samo usred preopterećenja. Evo noćas još jedna. Ako se opet vrati na 8 rampi na rojeve od 200 projektila propusnost će biti 30% da je sve ispravno. Hamas to dugo testirao svojim igračkama od kanalizacionih cijevi i đubriva. Rojevi preko 100 projektila zbunjuju sistem.
moonco
Grijem se na: Plin
Horoskop: Vaga

#42902 Re: IRAN

Post by moonco »

hop

bronhy

#42903 Re: IRAN

Post by bronhy »

2 od 10 proslo ovaj put
liyf

#42904 Re: IRAN

Post by liyf »

1 raketa pogodila bateriju Iron Dome sistema koji je trenutno u plamenu
tramvajtrojka

#42905 Re: IRAN

Post by tramvajtrojka »

Himna na ovoj temi :izet: :izet: :mrgreen:
HarunKovac

#42906 Re: IRAN

Post by HarunKovac »

bronhy wrote: 18/06/2025 00:35 2 od 10 proslo ovaj put
Ne bih rekao.

Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#42907 Re: IRAN

Post by Velkoski »

Izgleda ide još, ali nije zvanično :hm:
hatemondays

#42908 Re: IRAN

Post by hatemondays »

asker wrote: 18/06/2025 00:29
Velkoski wrote: 18/06/2025 00:19 Rakete krenule iz Isfahana.
Tebi stvarno treba odat neko priznanje na kraju ovoga. Neka crvena moderatorska slova ili kako vec ide kod vas u hijerarhiji :-D
I ja pomno pratim al kad se nista ne desava prebacim na ljigavog Piercea Morgana, ili Candice, il nekog treceg a na mobu temu refresh refresh refresh :-D
Kad vidim upis od tebe znam da je on point i trk na ovog lika s tvog avatara :lol:

:thumbup:

Evo sirena
Velkoski je nas ajatolah ovdje, nema suplje , pravo u sridu. Ovima sto se navlaze na ovo zlo a zna se koji su treba kupiti jedan poveci krevet super king size da se maze i grle kad prodje ovo sranje sa slikom Vancea iznad kreveta. Pjani iz Zletu poklanjam godisnju dozu kvalitetne brlje , ubi ga ova aluminijska.
bronhy

#42909 Re: IRAN

Post by bronhy »

HarunKovac wrote: 18/06/2025 00:37
bronhy wrote: 18/06/2025 00:35 2 od 10 proslo ovaj put
Ne bih rekao.

Ma to je stari video.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#42910 Re: IRAN

Post by Velkoski »

The White House has called a travel/photo lid, which means President Trump is not expected to appear on camera for the rest of the day.

All while the world waits to see what he will do regarding the conflict between Israel and Iran.
TASNIM NEWS AGENCY: TONIGHT’S IRANIAN ATTACK WILL BE ONE OF THE MOST VIOLENT AND WIDESPREAD IN RECENT DAYS
bronhy

#42911 Re: IRAN

Post by bronhy »

Izgleda treci napad veceras pocinje. Boga mi ako bude, nema spavanja izraelskim doseljenicima. :izet:
Sefket007

#42912 Re: IRAN

Post by Sefket007 »

Sve sta ciljaju to i pogadjaju.

:kakoste:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#42913 Re: IRAN

Post by Velkoski »

Image

ništa, to je to zasad, možete odmorit' malo :mrgreen:
alijagoro

#42914 Re: IRAN

Post by alijagoro »

Mali abdulah ih je poskido :D
alijagoro

#42915 Re: IRAN

Post by alijagoro »

moonco

#42916 Re: IRAN

Post by moonco »

⚡️ Israeli Radio: 30 Iranian rockets fell in two waves in central Israel within 20 minutes after midnight tonight
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#42917 Re: IRAN

Post by Velkoski »

اری Immediate staff of employees as well as all those in Tehran's district based on the specified area are on the attachment map.
The Israeli military will take action to attack the Iranian regime's military infrastructure in the coming hours, as it has operated in Tehran in recent days.
Dear City, for your safety and health, we are pleased with the specified area in the district of Tehran immediately.
You will endanger your life in this area.
-
#Arda‼ ️ Urgently warranty al -Sakan and al -Aqamin al -Tabrizin at the 18th of Tehran at the time of al -Mutaqi al -Ta'i al -Ta'i al -Kharaqi al -Murfa'i:
⭕️Fi al -Maqbal al -Maqib al -Maqbal al -Maqd al -Maqd al -Maqqaqi in accordance with us in the act of al -Qa'ir al -'Amir al -'Al al -Aqa'i al -Bani al -Askari's subordinate to Lelnazam al -Irani.
⭕️ Or I Iranian, I am a Healthy Wamnak, Narikam al -Mutaqi al -Mahdadi in the 18th of al -Kharta.
⭕️This
Najava napada na Teheran
A_A_AKCIJA

#42918 Re: IRAN

Post by A_A_AKCIJA »

corolla02 wrote: 17/06/2025 21:57
moonco wrote: 17/06/2025 21:39
corolla02 wrote: 17/06/2025 21:38
ipak zapad se zadovoljava sa malo, preciznim i ubojitim naoružanjem, plus na daljinu bez njihovog ljudskog faktora

Jbg stas
Granata je granata. I kg eksploziva je kg eksploziva.
Jest jest ali na papiru :mrgreen:

Na temu, rezim je dobro uzdrman biće pravo iznenađenje ako preživi u ovakvim okolnostima
Naprotiv, izgleda da je čitava operacija Povratak lava, asocirajući na povratk Pahlavija, čija je zastava sa grbom lava, zapravo bila bazirana na premisi da će se Iran raspasti ako ih obezglavi.

Nuklearni program je samo povod i nikada nije bio bitan.

I to je jako logično i razumno. Većina država bi nakon onakvog udara još bila u knock downu.

Problem je što se to nije desilo. Nekoliko dana kasnije, Iran i dalje roka rakete po Izraelu, sa sve većim učinkom. Jučer je pogođena zgrada Mosada.

Jeste, udara i Izrael, ali su to uglavnom lokalne sabotaže i udari dronovima. Gledam danas, napadnuta policijska postaja negdje u pizdićima Irana.
Zašto?
Pa kada rušiš vlast, udaraš na organe reda. Vjerojatno je tamo negdje zamišljeno da u ovoj fazi uveliko bukti pobuna u Iranu. I tada je udar na policiju jako bitna akcija.

I dalje nema snimaka izraelskih aviona nad Iranom. Nema karakterističnih snimaka bombardiranja. Sve snimaka što ima su snimci iz dronova.

Ovako, prateći izraelsku propagandu, i narativ koji gura, očekivala se dosta gora situacija u Iranu. Haos koji je već sada trebao biti borba za vlast.

Pahlavi junior ne silazi sa snimaka na X. Priča se o lošem psihičkom stanju Hamneija. Postavljaju vijesti o tome da je sve gotovo, apsolutna kontrola neba...
Čak sam naišao na vijest kako Amerikanci ulaze pješadijom iz Iraka i da nema otpora.

Ukratko, propaganda na Max, koja je stavljena u pogon uz pretpostavku određenog razvoja događaja.

Ali, uvijek ima ali.

Večerašnji snimci pokazuju da je PVO jako otanjila nad Izraelom.
Danas su izjavili da mogu 15 dana odbijati napade, što prevedeno sa propagande znači da su pri kraju.

Tako da, mislim da je ovako brza akcija USA i Trumpa zapravo spašavanje Izraela iz sranja.

Trebali su doći i ušetati se u odlično odrađen regime change.
Trumpova naredba za predajom je trebalo da završi i prelomi.
Apsolutno sam siguran da je Trumpu prodata priča da rata neće ni biti, nego da će sva sila i iznenađenje odraditi posao.
Ovako, ponavlja se Irak u najboljem slučaju.

Ipak, sva oprema koja dolazi sada prvo će raditi na zaustavljanju iranskih udara i dostavi goriva i municije.
Tek trebaju uspostaviti zračnu nadmoć.
Tek očekujemo zračne duele sa ono malo iranske avijacije.

Regime change je samo želja, ali mislim da je apsolutno nerealno očekivati da Iran poklekne pred napadom onih koji su odgovorni za genocid u Gazi. Očekivati to da se desi je apsolutno odvojeno od realnosti i može samo neko ko nema nikakvog znanja o Irancima.
Last edited by A_A_AKCIJA on 18/06/2025 01:32, edited 1 time in total.
husein_kapetan

#42919 Re: IRAN

Post by husein_kapetan »

skupljac_zeljeza wrote: 18/06/2025 00:32
husein_kapetan wrote: 18/06/2025 00:21
Veoma čudno..i sinoć se u više navrata dešavalo..po meni je lanser usled preopterećenja oštećen pa gubi inicijalni potisak..Iron Dome izgleda da zakazuje svugdje progresivno..mislim da je već danas ucinkovitost ovog sistema svedena na 20-30%
Kada je prekjučer puklo na Davidovoj praćki isto ovako krenula i vratila se blizu rampe. Svi se slažu da se to moglo desiti samo usred preopterećenja. Evo noćas još jedna. Ako se opet vrati na 8 rampi na rojeve od 200 projektila propusnost će biti 30% da je sve ispravno. Hamas to dugo testirao svojim igračkama od kanalizacionih cijevi i đubriva. Rojevi preko 100 projektila zbunjuju sistem.
Mora se priznati da iranski projektili za veoma kratko vrijeme pokazuaše zavidnu efikasnost
Ako uzmemo u obzir da ih pokušavaju presetnuti svim i svačim iznad Jordana, Sirije, Iraka..pa onda višeslojni Iron Dome..Ovo Izrael ni u snu očekivao nije
alijagoro

#42920 Re: IRAN

Post by alijagoro »

moonco

#42921 Re: IRAN

Post by moonco »

⚡️ **Iranian Media**
**Informed Source:** In case of United States intervention in the confrontation to strike "Fordow," all American military bases and warships and the countries hosting them will be targeted / Latest News.
A_A_AKCIJA

#42922 Re: IRAN

Post by A_A_AKCIJA »

husein_kapetan wrote: 17/06/2025 22:10 Nego..
Za antologiju je kako ispod radara prolaze vijesti poput obaranja 4 izraelska F-35( Adir) i gotovo totalno cenzurisanje svega što se Izraela ovih dana tiče..a nije da se nema šta sakriti..ja freneticnijih dešavanja i fluidnije situacije na BI nikada ne vidjeh, a objave globalnog mainstreama već oprobanom metodom sistematski auditorijum zaglupljuju..očito je da se ni ovdje ništa promjenilo nije..
Veliki pozdrav raji..malo ih ovdje ostade..
Iskreno, ne vjerujem da je oboren i jedan.

Ne F35 nego bilo koji.

Izrael je napao sabotažama, dronovima, auto bombama, spike protutenkovskim raketama i glide bombama i krstarećim raketama iz iračkog zračnog prostora.

Tek se mogu očekivati SEAD i DEAD akcije.
Koliko god bili zajebani, imaju 40ak F35 i to ni blizu nije dovoljno za ozbiljne posljedice.

Priča o zračnoj dominaciji je propaganda, jer nema ni jedan snimak aviona u Iranu. Čak, jedan jedini koji sam vidio, ispostavilo se da je iranski F4 po karakteristikama repa na snimku.
MMM1977

#42923 Re: IRAN

Post by MMM1977 »

Zar su Hezbollah uništili do te mjere da ne mogu ispaliti par granata? Majstorski pripremljeno, nema šta, uništiše Hamas, Hezbollah i Siriju a sve to kao pripremu za Iran.

Ne znam više šta da mislim, treba Palestince stvarno iseliti negdje, ovi se neće ustručavati da ih pobiju do zadnjeg, za Iran nemam nikakav zaključak ali pobijediti ne mogu. Sve i da nadjačaju Izrael na neki način tu je bjelosvjetska cionistička bagra u vidu USA, UK, DE...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#42924 Re: IRAN

Post by Velkoski »

Nisu, ali Hezbollah ne želi da učestvuje radi očuvanja mira u Lebanonu.
asker

#42925 Re: IRAN

Post by asker »

hatemondays wrote: 18/06/2025 00:38
asker wrote: 18/06/2025 00:29
Velkoski wrote: 18/06/2025 00:19 Rakete krenule iz Isfahana.
Tebi stvarno treba odat neko priznanje na kraju ovoga. Neka crvena moderatorska slova ili kako vec ide kod vas u hijerarhiji :-D
I ja pomno pratim al kad se nista ne desava prebacim na ljigavog Piercea Morgana, ili Candice, il nekog treceg a na mobu temu refresh refresh refresh :-D
Kad vidim upis od tebe znam da je on point i trk na ovog lika s tvog avatara :lol:

:thumbup:

Evo sirena
Velkoski je nas ajatolah ovdje, nema suplje , pravo u sridu. Ovima sto se navlaze na ovo zlo a zna se koji su treba kupiti jedan poveci krevet super king size da se maze i grle kad prodje ovo sranje sa slikom Vancea iznad kreveta. Pjani iz Zletu poklanjam godisnju dozu kvalitetne brlje , ubi ga ova aluminijska.
Sad gledam Christiane Amanpour i njenog bivseg muza Jamie Rubina o aktuelnim desavanjima............................a Velkoski nek ne izda sa alertima :D

Ovi drugi koje pominjes, vjeruj da je mrznja prema nama, tebi i meni i vecini nas na forumu. Zamotano, uvijeno ali neuspjesno i providno. Njihova frustracija je veca, ostali iza neprijateljskih linija. Nekad davno sjajna fraza na forumu, ko se sjeca, "ispao iz Dubajicevog kamiona", ko konta zna o cemu se prica. Helem nije tema, sinoc smo pobrisani, drzat cemo se teme.
Post Reply